Värsta draget!

Nu är det drag på jobbet, götapetter! Bokstavligt talat alltså.. Tydligen ska fönstren bytas ut och det var vad de gjort idag. Lite i alla fall, de hade tagit bort våra fönster. Tyvärr hade de inte satt dit några nya.. Så nu har vi plast för fönstren och stans största värmefläkt som står och brummar och försöker mota bort kalluften som kommer in genom fönstren utan fönster. Resultat: korsdrag, gardinerna flaxar, vi kan inte prata med varandra utan att behöva gasta och vi kommer förmodligen bli förkylda...  Om jag lutar mig väldigt mycket bakåt på min stol och samtidigt trycker ner benen allt jag har så slipper jag kalluften och får bara varmluft. Fast så kan jag liksom inte sitta en hel kväll.

Nytt som låter gammalt - yey!

Efter att ha lyssnat på en Midge Ure/Ultravox-samling och fyra 80-talsskivor i... ja säkert någon månad om inte mer (enkelspårig is my middle name) så har jag bytt lite skivor i växlaren. Kents senaste och en Legends-skiva. Vet inte om grannarna blir så mycket gladare av det faktiskt. Sista låten på Kent-skivan är en ren rip-off av Depeche-låten "The sun and the rainfall". Magnus hade redan skvallrat om det , så jag var förberedd. Nu är vi ju så gamla att vi inte längre förfasas så mycket över dylika tjyverier, för 20 år sedan hade vi blivit mäkta upprörda :) Legends-skivan låter som Cure-låten "Jumping someone elses train" rakt igenom. Med undantag för vissa stick som låter som New Order. Summan av kardemumman är alltså att jag bytt ut de gamla skivorna mot nya skivor som låter som de gamla, typ. Helt min melodi :)  

Filmtajm

Kan inte vara annat än nöjd just nu. I fredags såg jag "This is England" som, inte helt otippat, var skitbra. Nu i kväll såg jag "Control". Tja.. Anton Corbijn gör film om Ian Curtis - det känns nästan som det inte kan bli annat än bra. Och det var precis vad det blev också! Veckans bästa idé var att gå på bio sent en söndag och se en svartvit film om en död popstjärna. Fyra personer var vi i salongen! Det var nästan så jag tyckte att jag väsnades när jag satt och tuggade min choklad och mina popcorn under reklamen :) Och jag erkänner - jag grinade.. Det händer ytterst sällan när jag tittar på film, men slutet högg sig ända in i hjärteroten så tårarna bara rann. Samantha Morton var briljant och musiken var helt sanslöst vältajmad. Hua så bra! Dagens minus dock till Filmstadens cola som smakade.. kanel?? Tror det blir bio i morgon igen, på en måndag borde det väl inte vara så mycket folk?


Löjligt nöjd

Bet samman och gav mig ut en sväng på Hindersmässan för att trängas med folk och framförallt jaga rätt på ett nytt elefanthalsband. Bettanblå köpte ett igår så jag visste att de fanns där, men frågan var ju vara exakt var någonstans. Det började ganska bra med att jag fick en parkeringsplats, bara det är ju värt att jubla över. Sen behövde jag inte leta så himlans länge faktiskt innan jag hittade mitt halsband, yeeey! Har haft den modellen i 14 år så det är en favorit. "Råkade" köpa några dvd-filmer också, 5 stycken för 250 spänn var helt okej tyckte jag. Jag tog såna jag sett förut givetvis.. Långa filmer valde jag - så jag fick valuta för pengarna :) Första säsongen av "Extras" för 50 spänn kan man bara inte låta bli att köpa. Dessutom har jag hyrt ett par filmer och planerar att gå på bio i helgen så det blir ordentligt med filmtajm.

Nytt elefanthalsband, nya filmer, ledig helg och lön - inte mycket att klaga på denna dag!

image1 

Den som är utrustad med falkblick observerar att det även är en elefant på min ringfingerring. Ja, jag gillar elefanter :)


Inte precis Chanel No 5

Var ordentlig och fixade matlåda till jobbet i kväll. Hemmagjorda köttbullar var jag huslig nog och gjorde. Resultatet är att jag sitter på jobbet och luktar korvmoj... Fattar inte vad det är med just köttbullar som gör att man stinker matos? Otroligt onajs faktiskt. Det blir aldrig så med någon annan mat jag lagar, bara med köttbullar. Men men, gott blev det. Jag kasade iväg till Pacos och köpte en massa coleslaw som jag åt till, jämrans vad gott det var! Då får det väl vara värt att lukta lite grillbar.

Jag vet förresten vad jag ska få i födelsedagspresent! Min huxflux teknikintresserade mamma ska byta dator och då tyckte hon att jag också skulle få en ny om jag ville. Ville? Har påven en rolig hatt? Min uruslade dator duger inte mycket till så självklart tackade jag ja till mamsens erbjudande om att få en laptop, yeeeey!! Jag har en mycket snäll mamma jag. Jag fyller inte än på ett tag, men jag har å andra sidan lite tid på mig då att kolla vad jag vill ha. Så har jag även lite tid att hitta nån schyrre snubbe som kan sköta hela den praktiska biten medan jag står bredvid och flaxar med ögonfransarna *flin*


And the Oscar goes to... vem då, sa du??

Nollkollen fortsätter. Om jag kände mig lost igår när jag tittade på halva guldbaggegalan är det ingenting mot idag när jag spanade in Oscarsnomineringarna. Jag hade EN önskan, en enda. Jag hoppades på James McAvoy. Blev det så? Nej naturligtvis inte.. Jag blev faktiskt lite förvånad för jag har av försnacket att döma förstått att han varit lite tippad, och så blev jag givetvis besviken. Inte för att jag sett filmen, men i min nollkolliga, inskränkta lilla filmvärld är James McAvoy ALLTID en värdig vinnare :) Nu får jag hålla en tumme för Daniel Day-Lewis i stället. Inte för att jag sett den filmen heller, men i min ombytliga, inskränkta lilla filmvärld är Daniel Day-Lewis alltid en värdig vinnare. Jag vet att Anders sätter sina pengar på Viggo. Det skulle vara helt okej det med. Den filmen har jag givetvis inte HELLER sett än, men i min... Äsch ni fattar. Jag hänger inte med helt enkelt.

Inte nog med det, mitt suuuperfina skrivbordsunderlägg som jag fixade på jobbdatorn försvinner hela tiden! Jag fattar ingenting, huxflux är det bara den där tråkiga blå bakgrunden. Som jag velade hit och dit vad jag skulle välja, till slut valde jag en sån fiiin bild och jag ordnade mina ikoner så fint att de inte skymde någon väsentligt - så bara hoppar det bort. Ja, det är ett i-landsproblem av rang, men jag blir ju lite ledsen när Joaquin inte vill leka med mig på kvällarna. Tänker dock inte belasta datasupport med mitt lilla bekymmer.

Noll koll

Började kolla på Guldbaggegalan lite, men jag gav upp. Insåg att jag knappt kände igen en film. Långt inne i min filmvetarsjäl känns det lite skamset att jag har sån erbarmligt dålig koll på film numera. Jag är helt hopplös med nya filmer, det kan ta år innan jag har sett de där filmerna "alla" sett. För några veckor sedan hoppade jag jämfota av glädje och blev nästan rörd till tårar då jag äntligen ÄNTLIGEN fick tag i en av mina bästa filmer på dvd - "Sid & Nancy". Den är väl bara drygt 20 år... *suck* Får försöka uppdatera mig lite i helgen när jag är ledig. Om jag lyckas hålla mig vaken vill säga. Det är en bidragande orsak till att jag inte har koll - jag somnar hela tiden. Den som antyder att det skulle vara ett åldersrelaterat problem får onda ögat :)


Fest och Phil Collins-arm

Håhå, igår var det baluns. Det kom lite oväntat, jag fick ett sms på morgonen från M som undrade om jag ville hänga med på fest på kvällen. Klart jag tackade ja. Det var tjejfest med M's vänner som jag aldrig träffat. Jag har ärligt talat lite svårt för "tjejfest", jag kan inte riktigt förstå syftet med det. Jag är nog lite för mycket tomboy för att till fullo uppskatta sällskap av enbart brudar, det kan bli lite... kackligt :) Själv är jag inte så selektiv när jag bjuder in till fest. Visst, klart det händer att man bara är tjejer när man ska gå ut någon gång, det säger jag inget om. Men att ha det som något syfte, att bara ha fest med tjejer, nej det ser jag inget egenvärde i. En del verkar tycka att det är viktigt att man träffas bara tjejer, för att kunna prata om vad man vill. Det finns inget av det jag pratar med mina tjekompisar om som jag inte kan prata med mina killkompisar om. Ska jag vara lite taskig så kan det även bli lite tjatigt att en halv kväll få höra om främmande brudars ungar... Intressepil i ögat, big time! Men men, det var trevligt att bli bjuden i alla fall och jag gjorde mitt bästa för att bidra till en god stämning. Jag var packad kvart över åtta *flin* Det var karaoke och grejer, där jag tog på mig uppgiften att vara trummis. Det gjorde jag med liv och lust, jag tog i för kung och fosterland och har idag drabbats av lätt Phil Collins-arm :) Det blev utgång också, där jag misslyckades kapitalt med mitt flörtande. Har helt tappat stinget tror jag. M råkade flasha för garderobiären på Strömpis, men det var helt oavsiktligt. Jag styrde upp situationen genom att slänga upp min jacka som skynke. Kan inte komma på att jag tappat bort nånting, förutom ett örhänge. Nattamat blev det på BK där personalen mest kunde liknas vid ett gäng trögloris eller sengångare. Vilken tiiid det tog! Jag höll på att somna stående, götapetter.  

Idag får näringsintaget begränsas till ostbågar och choklad tror jag. Som det ska vara en dag som denna! Får inte glömma bort att jobba i kväll. Snark...

La Chefa, det är jag det!

Men jisses. Nog för att jag kan vara ganska bestämd av mig, men nu verkar mina vänner tro att jag är någon slags dominatrixa (eller vad fan det heter) på jobbet. K skulle gå til McD och köpa lite mat, och då bad jag honom köpa en milkshake till mig. En bra stund var han borta, och dessutom glömde han sugrör.. Hursom, sen när jag kom ner på webben så utspelas följande konversation:
Husmor: Snacka om att du har pli på K!
Jag: Va??
H: Skicka ut honom i spöregnet för att köpa milkshake mitt i natten.
Jag: VA???
H: Ja?
Jag: Men.. det var ju inte MIN idé! Han skulle gå och köpa hamburgare och då sa jag att han skulle köpa en milkshake till mig. 
H: Hm.. det var inte så det lät på honom..
Jag: Ja, det var så det var i alla fall. Jag skickar väl för fan inte ut honom i regnet för att köpa mig en milkshake!?
H: Han sa det.

Hahaha, det här ska han få pisk för! (Skulle man kunna säga om man var på det humöret)

"Dom hade inga frimärken på macken"

Hahahaha! M köpte en hästtransport för en vecka sedan men förra ägaren har inte skickat in lappen för ägarbyte än. Nu skickade M ett sms och undrade lite. Svaret hon fick var: "Hej! Jag har missat postbilen, men hoppas i morgon igen. Dom hade inga frimärken på macken." Av det svaret att döma skulle man ju lätt kunna tro att människan bor i Norrlands djupaste urskogar, men icke... Hon bor i Stockholm! Hur svårt kan det vara att fixa fram ett frimärke i Sveriges huvudstad?? Det låter ju som det var själva postdiligensen hon missade, typ ponnyexpressen svischade förbi medan hon satt i badbaljan. Och om man nu tar sig till macken är det väl lätt att åka vidare till t ex Ica och köpa ett frimärke? Inte bara konstatera att frimärkena på macken var slut och sen åka hem?

Utmanad

Har blivit utmanad, så here we go

Vad gjorde du för tio år sedan?
Pluggade på universitetet. Svenska A borde det vara om jag räknat rätt. 

Vad gjorde du för ett år sedan?
Jobbade, som nu. Var ganska deprimerad, arg på allt och fet som en julegris. Blä..

Fem snask du gillar:
Bara fem? Hmmm.. Maltesers, dubbelnougat, cashewnötter med sourcream & onion-smak, ostbågar, paranötter med choklad.

Fem sånger som du kan hela texten till:
Återigen - bara fem? Jag kan ju minst hundra. *skryter* Men okej, några favoriter som jag gärna skrålar till när jag lagar mat eller diskar eller åker bil är Dont go / Yazoo, What is love / Howard Jones, John the revelator / Depeche Mode, Do they know it's Christmas / Band Aid och Blue Monday / New Order. Anas det ett mönster där månne...

Vad skulle du gör om du var miljonär?
Säga upp mig, köpa hus och bara glida runt. Under förutsättning att det var många miljoner jag ägde.

Fem saker du gillar att göra:
Göra saker med hunden (träna, tävla, promenera, gosa etc), kolla på film, lyssna på bra musik, umgås med vänner. Sen har jag ju drabbats av en sån 35-årskris att jag även gillar att balunsa väldigt mycket.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Oj.. det finns en uppsjö. Kjol vägrar jag klä mig i, likaså pumps. Been there, done that, det var okej när man var fjorton. Skulle aldrig köpa en Idol-skiva, en Steven Segal-film eller en biljett till en Stefan & Krister-föreställning.

Fyra favoritsaker:
Hunden (om han kan räknas som en sak), min braiga skivsamling, min braiga filmsamling, godis och så min bil eftersom den transporterar mig dit jag vill.

Orkar inte tänka ut vem jag ska utmana, den som känner sig manad får ta sig an utmaningen!

Trött och seg idag. Igår lyckades jag bränna näsan på en skrivbordslampa på jobbet, det var ganska skickligt tycker jag! Bettanblå skrattade så hon tjöt.

För lansering 2008

Nu har jag till min stora glädje, efter hårt jobb, lyckats etablera ordet "baluns" både på jobbet och hos övriga vänner. Skitbra! Det är ett ord som annars lätt skulle glömmas bort helt. Frågan är ju då vad nästa projekt blir, vad ska jag försöka indoktrinera vännerna med i år? Det finns flera alternativ.
Hopptopp - inte påhittat av mig utan av min vän Mikael, men jag har hans tillåtelse att sprida det vidare. Kommer från verbet "provhoppa" som jag hittade på när jag skulle beskriva hur jag testade om det skulle funka med axelbandslös bh under min nya partytop. Hur exakt själv provhoppningen gick till behöver vi inte gå in på, men det är tur att inte folk ser vad man sysslar med i hemmets lugna vrå. "Hopptopp" har redan smugit sig in i mina partyvänners vokabulär lite smått, så det är bara att fortsätta.
Överraskningsfista - även det har jag fått av Mikael. Ordet alltså! Ett aningens snävt användningsområde, det är jag medveten om. Går heller inte att göra till ett användbart substantiv, det ser ut som man stavat fel till överraskningsfest. Nja, det får nog stå över i år.
Däremot hade jag tänkt använda mig av utropen jämmer och död och kors i krösamose. Det skulle låta lite trevligare än mina vanliga "holy crap" och "What the f*uck" som jag hasplar ur mig i parti och minut. Japp, så får det nog bli.

Nya, förbättrade Frodis -nu utan sjömansben

Äntligen! Jag ser ljuset i tunneln! Det verkar som mitt förbaskade virus börja ge med sig. Det började på annandagen då jag var helt yr och vinglig. Trodde att det var gammal hederlig bakfylla men det gick ju aldrig över. Sen trodde jag det var någon slags kombinerad sömn- och vitaminbrist. Eftersom jag inte käkat en frukt sedan före Dackefejden så lät det inte helt orimligt. Efter att ha svajat runt som ett fyllo i en dryg vecka på jobbet fick jag stränga order av Husmor att gå till doktorn och det gjorde jag. Det var då inget fel på mig, allt var tiptop. Dock trodde läkaren att det var ett virus jag fått, som satt sig på balansnerven. "Det går över" var den fylliga information jag fick... Och se på fan, nu börjar det bli lite bättre. Det var inte en sekund för tidigt, nu känns det som jag åkt Finlandsfärja i två veckor. Fast utan taxfreesprit och fyllehångel. Helt värdelöst ju!

Det var första gången jag var hos läkaren i hela mitt liv! Jag har förstått att det är ganska anmärkningsvärt. Eller, jag har ju varit hos doktorn, men då har det varit lite mer akut att jag fått allergichock eller blivit hundbiten och varit tvungen att åka in och ta stelkramp och såna grejer. Att sitta lugnt och fint och städat i ett väntrum var en helt ny upplevelse, det brukar vara lite mer dramatiskt med kramp, andnöd, blodsprut och kräks när jag går till doktorn :) Fast jag har ju haltat ner till Torshälla vårdcentral en gång förstås, när jag var tvungen att få ett par kryckor efter att ha cyklat omkull 5 gånger på väg till en Thåström-konsert i Parken Zoo.. Ett av mina finer moment måste jag säga..

Jula av - no way!

Jag vägrar ta ner min julbelysning. Jag vägrar. Sånt bestyr som jag hade med att få upp skiten och dessutom få det att lysa - aldrig att jag orkar krångla med att ta ner det än på en månad. Dessutom är det ju så mörkt ute att det behövs, och sen satte jag ju inte upp grejerna förrän den 21 december eller nåt så det kan gott få sitta kvar. That's it, the julbelysning stays!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0