Inget nytt under solen

Det blir inte mycket bloggande nu under semestern, det orkar jag inte med i värmen. Dagarna svischar iväg och jag larvar mest runt och har det bra. Är sådär härligt dagvill som man ska vara när man är ledig, och äter glass med nougatsås till frukost. Men i helgen blir det lite livat för då kommer Ciss hit och hälsar på, yeeey! Får se vad vi hittar på, det ska ju självklart bli dåligt väder bara för det. Men monsterdrinkar och påföljande utgång har jag utlovat, vad som eventuellt sker efter det är inget vi vill ta något som helst ansvar för :)


Matpolis

Hur svårt kan det egentligen vara för en affär att rensa bort gamla varor ur diskarna? Tycker att jag stup i minuten hittar gammal mat på Prix eller Coop eller vad fan det nu heter. Nu pratar vi inte om varor med utgånget datum med en dag eller så, nejdå, jag har hittat mat som är tre VECKOR för gammal. Inte en eller två gånger heller, utan med jämna mellanrum. Nu kommer säkert Marion eller Elisabeth att tjata om den där gamla mjölken jag hade i mitt kylskåp för snart två år sedan, men det är en helt annan sak faktiskt. Jag är ingen affär, jag säljer inte maten i mitt kylskåp och jag bjuder inte folk på gammal mat.

*suckar* Visst är det väl tantvarning att med sypåsemun hytta med en burk gammal skagenröra och påpeka för personalen att det står gammal mat i hyllorna? Det skiter jag i, jag tycker det är slappt och slött och ett jävla ohyfs att ha sån dålig koll. Dessutom är inte alla så observanta som jag, det kanske kommer nån skumögd pensionär och köper skiten och blir sjuk sen.


Namnsdagsbarn

Grattis!



En riktig landsplåga för (håll i er nu) snart TJUGO år sedan! Det är sant, i höst är det 20 år sedan den var poppis. Då blev det aningens uttjatat med att man skulle komma uuuut i kväll, men nu tycker jag den är bra igen. Well done Mauro!

Ett minne blott



Tja, vad ska man säga? En epok har gått i graven. Mina übersexiga trashglajor är officiellt no more. De har varit mediokert funktionella ett bra tag men nu går de helt enkelt inte att använda mer. De har varit mina reservögon när jag av någon anledning inte kunnat ha linserna. Till att börja med använde jag dom bara när jag körde bil eftersom det är ett absolut måste. Men sen tröttnade jag på att traska runt på jobbet och kisa och knappt veta vem jag hejade på eller pratade med så då fick de hänga med på heltid, till kollegornas stora munterhet.

Man skulle ju kunna tro att jag varit ute och cyklat på fyllan eller nåt med brillorna, men så är icke fallet. Skalmen rasade av för typ 6 år sedan när jag skulle... rätta till en skruv tror jag. Resten är faktiskt inte mitt fel. Glasögonen har legat i en väska. Lilla skitvalpen blev förbaskad för att hon inte fick följa med på långpromenad och slet helt sonika ner väskan från köksbänken så den for i golvet. Trist nog för brillorna så låg det även en apstor bok på sisådär 650 sidor i väskan (ironiskt nog en bok om lydnadsträning, hrm...) och min gissning är att boken blev spiken i kistan för brillorna.

Tack för alla år, ni har varit lite svaga men ganska pålitliga vänner! 

Sömntutor av rang

De som menar att det skulle vara jobbigt att ha hund för att man måste kliva upp på morgonen även när man är ledig - de har uppenbarligen aldrig träffat mina tröttmössor till hundar. Idag slog de personligt rekord och vi knoppade till klockan TOLV! Och då var det JAG som tyckte att det var dags att gå upp. Jisses amalia, make till sjusovare har jag aldrig varit med om. Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran, det handlar inte om någon eminent uppfostran utan de här sovvanorna har de kommit på helt själva. Me like! Fast att slagga till klockan tolv var lite överkurs faktiskt, nu har jag ont i hela kroppen av allt sovande.

Dagens skörd



Tillbringade hela lördagen i Årjäng på utställning och det gick bra. Faktum är att det gick skitbra! Mina hundar vann sina respektive klasser och gick till final båda två. Partyvalpen var yngst av alla valpar i sin final, hon såg ut som en liten päronskrutt i jämförelse så hon hade inte en chans. Men hon var superduktig ändå och hade skoj hela dagen. Vi gick upp klockan 6 och kom hem nästan 12 timmar senare. Vem av oss som var tröttast då har jag ingen aning om, förmodligen matten eftersom hon körde och inte direkt kunde sova hela hemresan.

Jag hann ha semester en hel dag i alla fall, sen var det dags att rycka in och jobba... *suckar lite* Får se hur många gånger till det hinner bli. 

Jajamän!

Nu är det holiday!


Ungefär sådär dansar jag när jag diskar eller lagar mat :)

Semesterdags!

Halv två i natt går jag på semester. Sen väntar fem veckor av sömn, film, hundträning, sol, bad, deckare och lite smått och gott. Tyvärr brukar semestertid även betyda sjuktid för mig. Det slår liksom aldrig fel, jag är kärnfrisk hela året och så går jag på semester och vips så blir jag sjuk. Facit för de senaste åren har sett ut som följer:
2007 - en extremt blöt kväll på krogen med Elisabeth resulterade inte bara i skrattkramp i magen och pikar från de jag skickade sms till utan även i fyra dagars feber följt av förkylning i sisådär två veckor.
2006 - drinkparty hos Husmor följt av en blöt kväll på krogen. Jag gick hem barfota och blev förkyld en månad samt fick bihåleinflammation.
2005 - åker ner till Ystad på bröllop. Utomhusvigsel i regn, 12 plusgrader i luften och övernattning på fuktigt och dragit pensionat gör samtliga 4 personer i resesällskapet förkylda.
2004 - jag, ex-sambon, Jenny och Fredrik firar Carolina Klüfts OS-guld med en blöt krognatt följt av promenad till Max och sedan hem. Dagen efter var det full storm ute, men jag och ex-sambon var så bakis att vi inte kunde resa oss och stänga balkongdörren utan låg i korsdrag och blev knallförkylda. (Anders och jag tog exakt samma promenad i julas när det var hundra grader kallt ute och jag hade väldigt mycket för lite kläder på mig, men då blev jag inte sjuk minsann).
2003 - här tror jag inte husets tvåbeningar var sjuka. Däremot fick vi första semesterdagen låta vår första hund somna in p g a cancer. Munter start, verkligen...  

Som synes går det en röd tråd genom mina semestersjukdomar - jag har blivit dålig efter att inmundigat stora kvantiteter eldvatten. M a o borde jag klara mig om jag bara håller mig undan diverse rusdrycker. Det känns rätt stabilt, med en valp i huset kan jag inte ge mig ut på långa krogrundor och jättebalunser så oddsen är på min sida i år.

Fast jag tippar att jag får rycka in och jobba i stället. Någon som sätter emot? Bare in mind hur uselt jag tippade under fotbolls-EM...

SATC

Jag, Elisabeth och Helena pallrade oss iväg och såg Sex and the city, filmen alltså. Jag är väl som vanligt käringen mot strömmen för jag tyckte inte den var särskilt bra. Jag älskar verkligen tv-serien men den gjorde sig inte bra som film. Platt manus och krystade karaktärer.  Charlotte och Samantha var liksom "over the top" medan Carrie var oerhört blek och tråkig. Sen fattade jag inte var man förväntades gråta (som jag läst att man gör när man ser filmen), och det var lite för långt mellan skratten tyckte jag. Skitsynd! För det är som sagt en fantastisk tv-serie. Men det var gott med popcorn och mjölkchokladrulle i alla fall!

Tidigare idag såg jag om No country for old men. DÄR kan vi snacka om manus och karaktärer! Den var lika bra som när jag såg den första gången.

Musikmassaker

Oh.. my.. God.. Läser på kultur- och nöjessidorna att bröderna Rongedal, a k a Ringhalspenisarna som vi kallar dom på min arbetsplats, uppträdde i Nora i helgen. Bland annat framförde de - håll i hatten nu - Personal Jesus! För att citera en sportkommentator i Galenskaparna - Så får man ju inte göööraaaaaaa! Jag är helt mållös. VEM kom på att det var en bra idé? På vilken fläck tyckte brorsorna att det passade? "Jomen det är ju en klämmig bit, och så passar den ju våra röster så bra! Sen har vi ju ungefär lika mycket sex appeal och utstrålning som Dave Gahan också". Milda Matilda vilken tur att jag inte var där, mina hörselorgan hade sprängts av chock. För att inte tala om vad jag hade gjort med de där klåparbrorsorna, shit alltså. Nu tycker säkert vän av ordning att "Jaaa men Johnny Cash gjorde ju den för ett tag sedan!". Well.. jag kan ju bara tala för mig själ men JAG tycker i alla fall att det är en milsvid skillnad. Den dag Ringhalspenisarna gestaltas av Joaquin Phoenix på film så lovar jag att ta tillbaka allt klagande i detta blogginlägg. Eller what the heck, jag kan lova att äta upp min hatt! I väntan på det tänker jag dock vidhålla att det var ett särdeles uselt låtval, håll er i er liga för fan!

Gamla plåster klistrar alltid

Köpte ett par nya skor och fick givetvis skavsår efter en minut. Happ.. Bara att riva fram plåster och lappa lite. Nu hade jag inga vanliga, beiga, normala plåster hemma naturligtvis utan röda och gula plåster med diverse exotiska djur på. Det var apor och isbjörnar och lejon och papegojor och guvetvad. Riktiga skräpgrejer skulle det visa sig. Jag hann inte ens gå till bilen innan de jäkla djungelplåstren lossade. Åkte till jobbet och rev fram vår sjukvårdsväska. Jovisst, det fanns en plåsterask där. MEN - bäst-före-datumet var utgånget med råge. Bäst före maj 2003 var plåstren. Jag hade ingen aning om att det ens fanns sista datum på plåster! Funderade lite på vad som kunde hända om jag använde plåster som var över 5 år för gamla. Skulle fötterna sprängas bort? Skulle jag vakna med gröna fötter och se ut som Shrek? Jag frågade vikarie-Anders om han kunde komma på några andra risker eller om han visste varför det i hela fridens dar fanns bäst-före-datum på plåster. "Dåligt klister" sa han. Det visade sig inte alls stämma, de gamla plåstren fäste alldeles utmärkt! Klart mycket bättre än mina safariplåster. Och fötterna har jag, peppar peppar, intakta och utan konstiga missfärgningar eller utväxter. Så nu vet ni! Det är helt riskfritt att använda gamla plåster. Tur att jag vågade testa, jag som är så superkinkig när det gäller datummärkning.

JR Ewing, släng dig i väggen

Så har jag då äntligen sett There will be blood. Hur var den då? Jo den var riktigt bra. Levde den upp till mina förväntningar? Njaaaa, inte riktigt faktiskt. Men å andra sidan hade jag såna extrema förväntningar att det nästan varit ett mirakel om den gjort det. Paul Thomas Anderson och Daniel Day-Lewis är ju en kombination som låter nästan lite för bra för att vara sann. Filmen var bra, det var den. Men Paul Thomas Anderson har ju skämt bort i alla fall mig med Magnolia och inte minst underbara, hjärtevärmande Boogie nights och upp till den sistnämndas nivå nådde inte There will be blood. Daniel Day-Lewis var ju lysande, typ som vanligt. Förskräckligt osympatisk rollfigur dock, huvvaligen! Fullständigt samvetslös snubbe det där. Stackars Day-Lewis som verkar så vesslerar! Och en 50-taggare som är mer fab än honom får man leta efter. Me like! Very much..




Kvällsdopp

Tog hundarna och åkte till sjön för att de skulle bada. Storhunden fick lite simträning medan partyvalpen mest var i vägen :)



Partyvalpen står och lurpassar på stranden



Där ute simmar nämligen storebrorsan omkring, intet ont anande



Så fort han är tillräckligt nära blir det attack



Och så det obligatoriska svansdraget :) Men storhunden är inte dum, han vet att hon släpper om han slänger sig i spat. En gång hann hon inte släppa i tid utan hamnade under vattnet.



- Jag fick faktiskt en kallsup och det var inte minsta skoj!
Hehe, en dyngsur partyvalp gör inget imponerande intryck direkt :) Imponerande är dock hur mycket hon vuxit utan att jag märkt det. Vägde och mätte henne igår och fick en smärre chock. Lilla pluttfjuttvalpen har blivit hela 53 cm hög och väger respektabla ARTON (18) kilo! Jag höll på att smälla av, det är ju värsta klunsen. Inte undra på att hon blivit så bökig att bära. Men hon är inte tjock, det måste jag understryka. Att hon vuxit SÅ mycket, shit alltså. Klart jag fattat att hon växer, det är inte det, men att hon var så stor hade jag inte räknat med. Nu vet jag ju dock av erfarenhet att min badrumsvåg är lite väl generös, jag är helt övertygad om att den visar typ 10-15 kg för mycket...  Så hon väger nog kanske 5 kg egentligen.. *nickar övertygande* Jupps, så är det.. Tumstocken har jag ju mätt mitt midjemått med och även den verkar vara lite skev, så de där måtten stämmer nog inte alls..

RSS 2.0