Filmtajm!

Jag har tack och lov sett lite annat än bara buskisdeckare på sistone.

Män som hatar kvinnor - jodå, den var bra. Inte så otäck som jag hade trott, men det gjorde väl inget. Jag är nog inte fullt lika såld på Noomi Rapace som alla andra verkar vara, men hon funkar. Men återigen ska jag inte se filmatiseringar av böcker jag minns för mycket av för minsta lilla avsaknade eller felaktiga grej kan jag störa mig på. Ska dock se Flickan som lekte med elden för den minns jag inte ett skit av.
The reader - guldgubbe till Kate Winslet vilket väl inte var helt befogat. Kate Winslet är duktig men det här var inte hennes bästa roll. Jag hade förväntat mig mer. Och så fattar jag inte en sak. Om filmen utspelas i Tyskland och huvudpersonerna är tyskar - kan de då inte antingen prata tyska eller engelska rakt av utan krusiduller? Att låta dom prata engelska med tysk brytning blir bara förvirrande, jag trodde de var turister eller nåt.
The haunting in Connecticut - standardrysare som spårade ur på slutet.
I andras ögon - men va? Det här var väl inget att ha? Kritikerrosat franskt drama som jag inte orkade se klart.


Dubidub, del 2

Oh my, gårdagens "Kommissarien och havet" nådde verkligen nya kalkonhöjder. Helt obeskrivligt dåligt! Roligast var Peter Haber som spelat in på tyska, blev dubbad till svenska och fick någon annans röst, bara för att mitt i filmen byta och prata svenska med sin egen röst. Men HUR tänkte dom där?! Marion och jag tjöt av skratt. Inte fattade vi nånting av handlingen heller, de där usla röstpåläggen är för distraherande. När jag var liten på 70-talet fanns det ett tyskt barnprogram som hette "Barnen i Uhlenbusch" eller liknande. Det var inte dubbat ordentligt, utan sån där röstpålägg där man hör svagt i bakgrunden hur de pratar. Det var ändå inte hälften så dåligt som "Kommissarien och havet" och det vill inte säga lite. Jag gillade även att kommissarien hade täckning på mobilen när han kartade runt i nån slags grotta. Inget Comviq kontant där inte! Tänk att TV4 bjuder på sån skrattfest varje söndag, undrar om det verkligen var tanken.

Dubidub

"Kommissarien och havet" måste vara den sämsta film jag sett på år och dar. Hade tv:n på bara och råkade kasta ett getöga och sen var jag fast. Totalt fascinerad över hur toookusel den var! Allvarligt, hur tänkte dom? En svensk deckare som är dubbad till svenska? Vad är det för klåpare som gör de pålagda rösterna? Vad är det för genomrutten dialog? Det är ju rena Bolibompa, som nån dubbad barnserie om ungar i ett stall eller nåt. Helt sjukt, jag bara baxnar. Blev faktiskt mållös till och med, jag trodde inte det gick att göra en så usel film på fullaste allvar. Tilltalar man folk i Lia Boysens ålder med "Fru Larsson"? Gör man det? På riktigt? *skrattar högt* Inte var det väl meningen att det skulle bli en komedi av det hela? Stackars Mari Jungstedt, få sina böcker totalt söndermanglade på det där viset. Jag hade fått dåndimpen och avlidit av ilska tror jag.

Min goda insats

Fick ett jättespännande mail från någon Patrick som jag inte känner. Men eftersom jag är en så god medmänniska ska jag givetvis hjälpa honom med vad det nu är han vill ha hjälp med. Jag förmodar att jag ska betala pengar eller nåt, men vaddå? Vilt främmande människor på nätet kan man väl lita blint på?

"Din goda insats krävs
 
Det är förståeligt att du kan vara lite orolig eftersom du inte känner mig men jag har en lukrativ affärsverksamhet förslag av ömsesidigt intresse att dela med dig. Jag fick din referens i mitt sökande efter någon som passar min föreslagna affärsrelation.
  
Jag Patrick KW Chan Executive Director & Chief Financial Officer för Hang Seng Bank Ltd Jag har en dold verksamhet förslag för dig. Jag måste be dig hjälpa mig att köra ett företags projekt från Hong Kong till ditt land. Det innebär överföring av en stor summa pengar. Allt som rör denna transaktion skall vara rättsligt göras utan problem. Vänligen strävan att iaktta största möjliga diskretion i allt som rör denna fråga.
 
När pengarna har framgångsrikt överförts till ditt konto, ska vi delar i förhållandet som skall godkännas av oss båda. Jag föredrar du nå mig på min privata e-postadress nedan (E-post: pactrickc@yahoo.com.hk) och slutligen efter att jag skall förse dig med mer information om denna operation.
 
Vänligen om du inte är intresserad ta bort det här mailet och inte jaga mig eftersom jag lägger min karriär och livet av min familj på spel i denna satsning. Även om inget vågade ingenting vunnit.
 
Din tidigaste svar på detta brev kommer att uppskattas.
  
Vänliga Hälsningar
 
Patrick K. W. Chan"

Anka och hajen

Men hörni, såg ni den senaste andefattiga serien från TV3 - den om svenska hollywoodfruar? Ojojoj... Anna Anka, som är gift med vääärldsartisten (well...) Paul Anka, mumsar kycklingbrosk. För hajar äter brosk och hajar får inte cancer. Okej? Fråga: är det verkligen kycklingbrosk hajar äter? Om man ska vara petig menar jag. SÅ mycket kyckling finns det väl ändå inte ute i de djupa haven för hajarna att kalasa på? Folk.. *skakar på huvudet* Hundar får inte migrän vad jag vet, så det är väl bara att börja äta hästskit, springa runt med en pinne i munnen och rulla sig i fiskrens så slipper man migrän. Logiskt.

Sommarens sista suck

Det har varit fantastiskt trivsamt väder ett par dagar. Det får gärna hålla i sig ett tag till så man kan krama ur det sista ur sommaren innan det blir för kallt för att göra vad vi gjorde idag.Årets sista bollhämtning?


Hellweek

Har inte blivit mycket bloggande på sistone, det har liksom inte riktigt funnits lust. Och inte lär det bli mer den kommande veckan som kommer bli den mest busy i mannaminne.

Måndag: bilbesiktning, utbildning, möte, jobb.
Tisdag: läger 9-17, jobb 18-01.30
Onsdag: läger 9-17, jobb 18-01.30
Torsdag: läger 9-17, jobb 18-01.30
Fredag: läger 9-17, jobb 18-01.30
Lördag: jomen då tänkte jag faktiskt sova lite. Måste säga åt morsan att ge fan i att ringa och fråga om Melodikrysset :)

Pjuh!


RSS 2.0