And the Oscar goes to - ALICIA!!

Jag har varit jättenyfiken på Oscarsgalan i år då det har varit en hel del filmer jag varit intresserad av. The Danish Girl är givetvis en av dom, dels för att jag tycker den verkar intressant och sen för att man ju trots allt blir lite patriot när en svensk skådis för första gången på 40 år blir Oscarsnominerad. Jag trodde verkligen inte att Alicia Vikander skulle vinna, så jag blev rätt ställd när jag vaknade och såg att hon gjort det. Jeeez så jäääkla coolt!! Hur i hela fritidsgården hon orkar jobba så mycket fattar jag inte, tror hon gjorde typ 7-8 filmer förra året. Såg i en intervju för några dagar sedan att hon ba "nu ska jag vara lite ledig" - och det handlade om 4-5 dagar! Men hårt arbete lönar sig ibland och det är bara att bocka och buga i vördnad och respekt.
 
Stor spridning på guldgubbarna i år och ska jag hålla fast vid min princip att se alla som vunnit de stora priserna blir det faktiskt 5 filmer jag måste se. Helt okej, jag tror de flesta redan stod på min lista.
 
 

Braiga veckans slut

I lördags blev det baluns! Jag och Ebba drog hem till Pernilla och jag fixade drinkar till Mellon. Det gick ju alla tiders! Både drinkandet och Mellomyset... Återigen blev resultatet som jag önskade (med undantag givetvis för att Dolly Style gick till Andra chansen, men det var tyvärr bara vad jag räknat med och de är ju rätt harmlösa om än ack så usla). Tantjuryn höll på Frans och faktiskt så röstade jag. Jag blev eld och lågor för man fick en hälsning av Frans när man röstade! Eller tja, vissa av oss fick det :) Ebba ville också ha en hälsning, så hon ringde också och röstade - enbart för att få besked om att hennes röst registrerats. Inget mer. Hon blev skitsur, haha. Storbråk i tantjuryn! Frans och Molly var bäst och gick helt logiskt och rättvist till final. Linda Bengtzing körde som vanligt en epatraktorlåt och kom helt logiskt och rättvist sist. Gaaaah, så dåååååligt!! Martin Stenmarks låt var så tråkig att vi höll på att somna.
 
Sen tog vi bussen ner på stan och jag var huligantant och smugglade med mig cider i jackärmen. Precis som jag snattade glass på Vivo i Torshälla en eller två gånger på 80-talet. *harkel* Vi gick till Harrys och lönehelg plus det faktum att Pernilla var med ut borgade för kaos. Oh well... Det blev en dårkväll precis som vanligt. Jag ska inte gå in på detaljer men det mest bisarra var ändå snubben som bjöd upp Ebba och när hon inte ville dansa helt sonika drog med sig stolen hon satt på, med Ebba på stolen, ut på dansgolvet! Där satt hon och folk liksom klappade henne på huvudet och var askonstiga. Vi dog nästan. 
 
Igår firade jag sabbaten med besked. Vaknade, gick ut med hunden, somnade om. Vaknade, gick ut med hunden, somnade om. Totalt klipp slut var jag. 
 
Nu dröjer det ett tag innan tant rullar hatt igen. *gäsp* 
 
 

Den braiga veckan fortsätter!

Ja det kommer ju givetvis inte hålla i sig med flytet men jag får glädjas så länge det varar! I morse hann jag inte mer än vakna och kolla Facebook (sådär som man ju mååååste göra som morgonrutin 2016..) så såg jag att jag fått massor med beröm för mitt senaste syntolkjobb. Det var verkligen kul och jag blev jätteglad! På jobbet var det hyfsat lugnt och framåt eftermiddagen hade jag ett trevligt samtal med en kund som skulle bokstavera ett namn. Hon hade sitt eget bokstaveringsalfabet, inget Adam Bertil Cesar där inte. "T som i....Ture, R som i....rot, I som i...i..". Jag blev alldeles full  fniss och innan vi la på så bad hon om ursäkt och ba "förlåt att jag var så flamsig" och då började jag storskratta. Man ska ha kul på jobbet! 
 
I morgon är det någon slags synthtillställning på Plektrum tror jag. Jag såg att Petra och Malin verkade gå så jag var lite sugen på det. Sen såg jag att Staffan Hellstrand ska spela i stan! Jag lyssnade mycket på honom på 90-talet. Flera alternativ för helgen m a o! Men sen tyckte Pernilla att vi skulle leka vettvillingar så då får det bli så. I morgon ska tant rulla hatt. 
 
Trevlig helg!
 
 

Happy humpday!

Det är väldigt sällan jag känner mig helt pigg och glad när jag kommer hem från jobbet. Det beror inte på att jag inte trivs eller så utan på att jag helt enkelt bara är såååå tröööött.. Igår var jag totalt urlakad när jag gick hem och jag trodde jag skulle bli sjuk för hela skallen kändes mossig. Jag var så vimsig att jag glömde glasögonen på jobbet och kunde följaktligen inte se "Deutschland83" på kvällen. Svenska och engelska program går väl hyfsat att se utan brillor, men en tysk spionserie - nja, då måste jag nog faktiskt ha ögonen med mig så jag kan läsa texten. På hemvägen var jag dessutom tvungen att gå förbi bilverkstan och hämta bilen som fått nya bromsar. Uppenbarligen välbehövligt men sannerligen inte gratis, vilket inte gjorde att jag kände mig bättre. Tog en ordentlig promenad med Partyvalpen (som f ö fyllde veteran i helgen, craaaazy!), åt mat och tog ett bad - sen somnade jag sedvanligt i soffan till nyheterna... Men idag vaknade jag hyfsat pigg och kände mig inte alls sjuk eller mossig i skallen. Hann inte jobba mer än en dryg halvtimme så var det en kund som sa "You made my day" när jag löste ett problem åt hen. Det var verkligen ingen svår nöt att knäcka jämfört med hur det brukar kunna vara, så jag blev lite överraskad av responsen men givetvis jätteglad så jag svarade med "And you made mine!". Sen fortsatte det på samma vis resten av dagen - folk var trevliga och glada, jag kunde lösa allt dom frågade om, jag skojade, en kund sa "Vad snäll du är" etc. Vilken bra dag! Dessutom ska Jenny och jag på Human League i november! Det ska bli skoj. Sen släpper Pet Shop Boys ett nytt album på min födelsedag så man kan ju småhoppas på en turné senare. 
 
 

Mellanmjölks-Mello

Var inte delfinal 3 ganska tam? Jag älskar Henrik Schyffert men vete sjutton om jag tyckte det var så himla bra ändå. Lilla Sigrid var ju fantastisk när hon var med för två år sedan, men nu blev det så mycket innantilläsning av manus att jag var tvungen att byta kanal. Låtarna då? Ja det var väl ganska tamt där med. Swingfly lät ju på pricken likadant som när han var med för ett par år sedan. Pinsammast var Smilo eller vad de hette, som trodde de var Swedish House Mafia. Alltså, jag leker också att jag är Swedish House Mafia eller Depeche på Rose Bowl eller Sinéad O'Connor eller vad det nu kan vara. Men det gör jag när jag diskar eller lagar mat eller kör bil! D v s när ingen annnan ser eller hör (det är väl iofs en definitionsfråga, jag har en känsla av att grannarna hör min skönsång oftare än dom kanske tycker är optimalt). Återigen har jag inga särskilda synpunkter på resultatet men det beror nog mest på att det inte heller den här gången var några kaosbidrag att bli förbannad över.
 
 

Äta, sova, dö typ

Jag vet, jag ska verkligen inte klaga på att jag har mycket att göra på jobbet och det GÖR jag inte heller. Det är mest ett konstarerande att jag bara jobbar och sover just nu. Det är verkligen allt jag gör. Är totalt slut när jag kommer hem, går ut med hunden, lagar mat och sen stupar jag i soffan och somnar framför tvn. Det kan inte var rimligt att vara så trött som jag varit den senaste veckan. Ebba och jag har försökt lufsa men det är som om vi har cement i benen för vi orkar verkligen iiiingenting! Hur vi ska klara att springa en mil om tre månader övergår mitt förstånd. Speciellt som jag inte kommer vare sig hinna eller orka tränat något de närmsta två månaderna, då jag kommer jobba 120%. Kan inte tacka nej när det erbjuds jobb utan det är bara att passa på när man får chansen. Ja jisses, det blir en annorlunda vår, den saken är klar :) Ska man se det positivt så kommer jag inte hinna göra av med särskilt mycket pengar i ala fall! 
 
Idag pallrade jag mig i alla fall till Friskis&Svettis för första gången på flera månader. Jag är i så katastrofform så jag tänkte att ett pass basgympa skulle vara lagom. Det var det också. Så pass lagom att jag drabbades av hybris och ställde mig på löpbandet efter passet! Jeezz... Vet inte hur jag tänkte där, men så blev det i alla fall och jag sprang lite grann. Med betoning på lite. Rejält svettig blev jag och även om jag varken sprang långt eller länge så var det ju NÅNting. Återstå att se hur tidigt jag somnar i soffan och om jag öht kan tar mig ur sängen i morgon.
 
 

Vad är det som händer med Mellon?

Direkt när jag kom hem igår kollade jag Mellon på Play. Jag var tvungen att chatta lite med Marion och undra vad sjutton det är som händer - inte heller denna gång behövde jag bli rosenrasande?!? Den där Viktor och Natten var det enda blodtryckshöjande bidraget, då blev jag lite irriterad. Men resten var, jag ska inte säga bra för det var det ju inte, okej. Ett Maggio-plagiat anade jag i finskan och nog lät David Lindgrens låt väldigt mycker som "The sun is shining" men det tror jag var det enda. Jag hade på förhand helt dömt ut gubbstrutttrion Tommy, Patrik och Uno men dom var inte alls så dåliga som jag trott. Inte sjutton var dom sämst i alla fall! Jag hade ingen direkt favorit och har väl egentligen inga synpunkter på vilka som gick till final och vilka som gick till andra chansen, men det kändes som ett rimligt resultat. Herregud, två delfinaler i rad utan att jag nästan sprängts av ilska - när hände det senast?? Nåja nu har vi ju bara kommit halvvägs så jag hinner nog bli arg både en och två gånger, men hittills har det varit en rätt harmlös Mello. Ganska skönt faktiskt, jag orkar inte bli upprörd. 
 
 

Sveriges historia

Vilken bra kväll det blev igår! Det började med att jag träffade Annelie och Peter som var på besök i stan för att se Darin på Conventum. Vi gick till O'Learys och åt och snickesnackade. Jag har inte träffat Annelie på över 1½ år och aldrig träffat Peter så det var jättekul. Givetvis blev det massor med skratt och gamla minnen. 
 
Sen gick jag till Konserthuset och mötte upp med Marion och Elisabeth. Vi skulle på föreställningen "Sveriges historia" med Özz Nujen och Måns Möller. Det var kul! Stort minus dock för det usla ljudet som gjorde att alla s skar i öronen. Det var faktiskt väldigt jobbigt att lyssna på och även om det blev lite bättre allt eftersom så sabbade det en del. Föreställningen blandade rolig och allvarligt, historia och nytt. 
 
 

Mellodebaclet, part one

Tjo faderittan, Mellon är här igen - i år med mer debacle än vanligt. Diskning av Anna Book två dagar innan tävling var ju onekligen rafflande och otippat. Nu är jag sannerligen inte den som sörjer att vi slapp henne (vilket vi iofs inte gjorde, men det var ju utom tävlan) men jag tycker ändå lite synd om henne. Vilken oerhört besvikelse det måste vara. Och vad är det för klantrövar till låtskrivare? Håller dom inte ordning på sina låtar?? Jättemärkligt. Hursom, jag hann precis hem tills det började, men jag var sockerstinn och lite uppspelt efter Anders Janssons synthdans och allt vad det nu var så jag kunde inte koncentrera mig ordentligt på Mellon. Dock tyckte jag att det var rätt låtar som gick till final, vilket känns smått sensationellt bara det. Jag tycker Ace Wilder har ungefär noll karisma men låten var väl bäst i starfältet. Bra så. Och alla som hindrar dom där Samir och Victor från final håller jag på.. 
 
Som sagt, jag fick ingen riktig uppfattning om upplägget och programledarna den här gången, men de var säkert bra som vanligt.
 
Den som klagar på årets Mello eller bara vill skratta magen ur led - gå in på SVTs Öppet arkiv och kolla in festivalerna från -84, -85 och -86. Det är verkligen heeeelt hysteriskt roligt och uselt.
 
 

Kom in och stäng dörren

Igår var Marion och jag ute på skojigheter. Vi började med att gå på restaurang! Oerhört modiga var vi som vågade testa Fratellis - ett ställe ingen av oss varit på tidigare. Vi åt pasta som var god men den största anledningen till att vi valde det stället (förutom att det fått goda omdömen av Marions kompisar) var att de hade Nutellapizza som efterrätt. Det lät ju både fantastiskt och våghalsigt och vi visste inte alls vad vi hade att vänta oss. 
 
 
Det är alltså pizzadeg med Nutella, minimaränger, fikon, hallon, blåbär och jordgubbar. Det var SÅÅÅÅ gott! Att dela på en var precis lagom, mer än så hade man definitivt inte orkat. Sista slicen gick ner med lite vilja och efteråt var vi stupmätta och alldeles fulla av socker. Det var skönt att ta en promenad i maklig takt till Conventum där vi såg Anders Janssons föreställning "Kom in och stäng dörren". Det började minst sagt lovande då introt var "Computer love" med Kraftwerk, följt av lite "Strangelove" med tillhörande synthdans. *asg* Jag blev lite förskräckt över den höga igenkänningsfaktorn och Marion ba "Det är du och Anders som dansar sådär", haha. 
 
Föreställningen var bra! Det var inte något hysteriskt asgarvande utan vi satt mest och småskrattade hela tiden. Ytterst trivsamt! 
 
 
 

RSS 2.0