Bondkomik

Årets säsong av Bonde söker fru är slut. Jag brukar småkolla lite emellanåt men inte engagera mig så väldigt. Den här säsongen var dock både jag och Kristoffer heeelt absorberade av bönderna och deras vedemödor. Dom var ju mer efterblivna än någonsin, herregud det blev ju ren lyteskomik mellan varven. Ölandsbonden gick ju an, han verkade ha huvudet på skaft och var lite socialt kompetent. Den där skånska streckgubben som såg ut som en blandning mellan Karl-Oskar och Boris Becker var rätt hopplös. Allt var så "häääääärligt". Sen satt han ju och kisade med ena ögat så fort han var utomhus. Kunde de inte filma honom inomhus i stället då, så slapp han se helt störd ut genom hela programserien? Och vad var det för spånbrudar han träffade.. *himlar med ögonen* Tomas verkade ju lite småkul om än rätt hopplös, och det var uppenbarligen också vad han var. Kvinnsen flydde hals över huvud från hans gård och vi svimmade nästan av skratt. Elakt, jag vet. Men hopplösast i hela serien var ändå Ann-Katrin! Tänder som gravstenar och ben som ett mumintroll. Vi hejade lite på henne först, då hon i alla fall försökte konversera och försökte få de brevskrivande jubelidioterna att prata. Men när de kom hem till hennes gård så verkade det som att hon gav upp och i stället struntade i dom. Och resan ska vi inte prata om - då var hon ju rent oförskämd och bara satt som en hösäck och stirrade ut i tomma intet. Ja jisses, det har varit en skrattfest som heter duga. Finns inte en chans att nästa säsong når de höjderna.

Höjdpunkternas Topp 3:

3. Per-Johan sitter och rullar tummarna när han och Ann-Katrin är på romantisk resa
2. Brudarna flyr som Titanics råttor från Tomas gård och argast var hon som såg ut som en kycklingklubba i fejset, hon rivstartade så gruset sprutade och vi trodde att hon skulle meja ner soptunnorna i vredesmod.

Och på plats 1.. *trumvirvel*
Ann-Katrin håller på att spetsa saccosäcken Jesper med en högaffel i fodergången. Århundradets diss!


Nostalgi

Ojojojojoj, här snackar vi nostalgitripp! Sjukt roligt att läsa och framför allt - kolla alla gamla bilder. Häpnadsväckande mycket minns jag, jag känner till och med igen massvis med omslag.

 


Merry X-mas!

Jamen God Jul då! Sjung i ordentligt nu, men kom ihåg - tre "feed the world" innan "let them know it's Christmas time" :)
Snyggare kan ingen vara

Färg i håret och lera i fejset - då jävlar blir man julfin!Resten av julbestyren går det åt helvete med, jag har inte fått ett dugg gjort. Men i år struntade jag klokt nog i att göra julgodis, så jag har i alla fall inte rökfyllt lägenheten eller tuttat eld på nånting!

Blingade brudar

Jamen hur var det nu, skulle jag verkligen köpa fler halsband? Nä. Men så blev det.

Let's disco motherfuckers!! (Och till mitt försvar var det på rea. Såklart!)

Partyvalpen har varit så duktig i år så hon fick också lite bling i julklapp. Inte någon discokula direkt, men fint ändå.Storhunden är inte mycket för det här med snofsiga halsband så han får kex i stället. Alla glada och nöjda!


Stilstudie av ett snömonster

Det är inte alla som klagar över meterdjup snö och tjugo minusgrader. Familjens yngling går helt bananas i det här vädret.
Herrens vägar äro outgrundliga

Ja kära värld.. Mycket ska man vara med om. I kväll följde jag med Elisabeth på julkonsert. Hon skulle recensera och jag fick vara "sällskap". Det var Carolas julkonsert... Jag hade missuppfattat det hela och trodde att det skulle vara fler artister med, som typ Cyndee Peters och Christer Sjögren som man kunde fnissa åt. Men igår fick jag förklarat för mig att det BARA skulle vara Carola. I TVÅ TIMMAR! *svimmar och dör* Men då var det för sent att backa ur, så det var bara att samla kraft, ta på sig sin vänaste uppsyn och traska iväg.

Det första som mötte oss var något slags offeraltare. Gissningsvis hugger Carola huvudet av ogudaktiga och homosexuella här...

Sen satte hela spektaklet igång. Det var verkligen helt förskräckligt. Carola kan sjunga, inte tu tal om det. Vad hon däremot INTE kan är prata. Det blir liksom väckelsemöte över det hela. Efter två-tre låtar höll jag på att kräkas då hon asade upp ett gäng ungar ur publiken som fick sitta i en släde på scenen.Man rullade in ett stort paket som stod i hörnet och när ungarna suttit tillräckligt länge på släden och sett obekväma ut fick de öppna paketet. Som tack för insatsen fick de godispåse och Carola-bild. *svimmar igen* Sen var det en massa prat om när Carola var i Jerusalem och vi fick lite högläsning ur Lukasevangeliet (eller vad det kan tänkas heta). Då höll jag på att krevera faktiskt, och det beror inte enbart på att jag nästan hade plats nr 666. Carola kan inte prata, hon kan heller inte skriva låttexter. Rimma "varann" med "min syster Susanne" liksom..

  

När frans-micken åker fram - då jävlar blir det åka av! Eller inte.. Det hela avslutades med en jättelång, skrikig gospel-geggamoja som gjorde oss fullständigt lomhörda. Det var heeeemskt! Tiden seeegade sig fram och det kändes som det aldrig tog slut.

När det äntligen var över stapplade vi till O'Learys för en rejäl återhämtning.Kvällen avslutades med att jag åkte med en taxichaffis som kallade mig lady och körde så jävla fort att man kunde tro att han försökte spränga ljudvallen.

En torsdag utöver det normala får man nog lov att säga! I år har jag och Elisabeth sett BÅDE Europe och Carola. Helt sjukt.. Forhoppningsvis slipper vi göra det igen..


Filmtajm!

Äntligen tog jag mig tid för lite filmtittande.
An education - rätt bra drama av danska Lone Scherfig som gjort Italienska för nybörjare. Om jag inte minns fel är det den blivande Lisbeth Salander som spelar huvudrollen, Carey Mulligan. Det gör hon bra, men allra bäst är faktiskt Alfred Molina som hennes far.
The disappearence of Alice Creed - kidnapparhistoria som är nästan som ett kammarspel i början. Rätt spännande men tar lite väl många vändningar.
En italiensk familj på gränsen till nervsammanbrott - hahaha, man bara måste ju älska dysfunktionella italienska familjer. Lite allvar men mest roligt. En son ska under en familjemiddag berätta för sin familj att han är gay, men hans bror hinner före och berättar att HAN är gay, varpå pappan får en hjärtattack. Första brorsan kan ju då inte komma ut eftersom farsan förmodlligen skulle dö på kuppen. Galet kul när gaypolarna oanmälda kommer och hälsar på. 
Cemetry Junction - en komedi som inte är rolig får väl ändå anses som ett misslyckande. Det var mest bara deprimerande tyckte jag. En stor besvikelse då det är Ricky Gervais och Stephen Merchant som är upphovsmän.


An Idiot Abroad

Årets roligaste serie måste vara "An Idiot Abroad". Ricky Gervais och Stephen Merchant skickar ut polaren Karl Pilkington på resor i världen. SOM jag har skrattat. Karl Pilkington regerar!Karl på karneval och nudiststrand i BrasilienHela avsnitten kan ses på sky.com.

RSS 2.0