ESC semifinal 2 - Fuck you Europe!

Ja kära värld... vad ska man säga. Jag håller nog käft så har jag inget sagt... Men omdömen om alla låtar kan jag lämna!

Litauen - fem beatboxande gubbar i kockbyxor strippar till glitterkallingar.... Joråsåatt.. Spela på uppblåsbara instrument är det väl ändå dödsstraff på om man är äldre än 7 år??
Armenien - hrmmm... en så snygg människa måste man ju tycka illa om!
Israel - bästa balladen i år! Bra sång och ett stort plus att han sjunger på originalspråk (som jag väljer att kalla det).
Danmark - Den här säger inte mig ett skit faktiskt. Kunde lika gärna vara Österrike 1989 och sångarna är ju så tråkiga att klockorna stannar. Killen ser ut att vara Joe Laberos beiga kusin.
Schweiz - jag vill verkligen gilla den här men det fattas något. Kvällens plattaste lugg, inte ens Carola-fläkten fick just någon fart på den.
Sverige - jag hävdar å det bestämdaste att den här ska ha en solklar finalplats. Jag fattar inte nånting.
Azerbajdzan - här blev det varken hackat eller malet. Osammanhängande vers och refräng och vad var det för trappor dom ställt ut på scenen? Som gjort att vurpa i.
Ukraina - oooh så skrikigt! Och så såg sångerskan fruktansvärt elak ut. Buuu!
Holland - men det här var väl det sämsta skit jag hört ändå? En stackars 17-åring får sjunga nåt jävla tivolispektakel med dansbandssaxofon och annat elände. Så sjuuukt dåligt! Och stackars tjej. Som om vi skulle skickat iväg Carola 1983 med "I love Europe" eller "Blue Hawaii". Det bara måste strida mot FN:s barnkonvention att göra så.
Rumänien - min och Marions favorit, den är ju skitsvängig! Minus för läderbyxorna som fick hennes röv att se skitstor ut. Undrar hur många fjärtljud hon råkade göra med dom där brallorna på den stolen.
Slovenien - okej jag ändrar mig. Det HÄR var väl det sämsta?? Folkmusik möter efterbliven balkanrock och resultatet blir Galenskaparna goes dansband. Helt ofattbart uselt, folkmusikpartiet var det bästa. Det säger inte lite om det lite "rockigare" inslaget.
Irland - men så trist.. Typiskt irländsk ballad som vi hört en miljard gånger. Vad var det för knögglig klänning hon hade? Hon såg ju ut som en lila cylinder.
Bulgarien - eeeh.. Dansarbrudarna hade baxat med sig hela Bulgariens bestånd av glad-pack. Låten var ju totalförvirrad. Men Miro får plus i kanten för att han ser ut att ha samma morgonfrisyr som mig! Det verkar ju vara lite så man röstar i Europa...
Cypern - zzzzz.... Efter att ha bälgat i mig 1½ liter saft gick jag och kissade under den här låten. Typisk gå-och-kissa-låt. Värsta mesproppen som sjöng med en frisyr jag inte sett sedan skolkatalogernas tid. Dock var låten bättre live, utan den hemska videon.
Kroatien - favorittippad trio som inte riktigt föll mig i smaken. Hjärtat på slutet var bara pinsamt.
Georgien - helt okej ballad, varken mer eller mindre.
Turkiet - första gången jag hörde den så gillade jag den inte alls, men jag tror att det berodde på videon faktiskt. Nu tyckte jag den var rätt svängig.

Och så de fem som är klara för final redan på förhand
Spanien - what?? Neo har rymt med en cirkus. Fruktansvärt otäckt, det saknas bara lite dvärgar på scenen så är mardrömmen komplett.
Norge - säkert "fint" och "duktigt" och "kompetent" men ack så tråååååkigt!
England - här blir jag uppriktigt förbannad. Med Stock och Waterman som upphovsmän skulle man med fog kunna vänta sig något riktigt högkvalitativt. Och så serverar dom en tallrik med bajs?? Totalt okarismatisk sångare med en hopplöst osvängig låt. Ett riktigt hafsverk och 80-talsnörden i mig blir så grymt besviken. Var finns yrkesstoltheten liksom?
Frankrike - eeeeh... Sommarparty? Ja. Fotbolls-VM? Ja. ESC? Nä knappast.  
Tyskland - oh, me like! Det här får nog bli min sammanlagda favorit. Svängigt och glatt och catchy.

Summa summarum - hur fan röstar folk? Mina topp 3 i finalen: Tyskland, Rumänien och Israel.


ESC, Semifinal 1

Så var det då dags för första semifinalen i Eurovision Song Contest. Och vilken semifinal sen! Det måste väl varit den sämsta ever??

Moldavien - men scheisse vilken irriterande saxofon! Strandraggarband med klassisk zinkpasta i fejset som solskydd rockar loss med Chippen Wilhelmsson på fiol. Say no more..
Ryssland - jag är ju då allergisk mot skämtlåtar, vilket det här tydligen skulle vara. Det tror jag inte ett skit på, jag tror de skyller på det för att slippa bli utskrattade och bara låtsas att det är på skoj när det i själva verket ska vara på fullt allvar.
Estland - okej refräng, som inte passade med versen. Hade varit bättre på originalspråk.
Slovakien - intetsägande folkmusik. Ett av de bättre bidragen inom den genren dock.
Finland - Marion och jag brukar ju poppa Lili & Sussie och kan många låtar och en hel koreografi som vi ombedda eller ej brukar visa upp på partaj. Men den här låten ska vi nog inte lära oss, trots att det var handklapp och grejer med.
Lettland - stackars Aisha satt så länge i sminket att hon inte hann klä på sig ordentligt innan det var dags att gå upp på scenen. Förskräcklig sång och hon ska akta sig för att se så bekymrad ut, jag tyckte mig redan ana kraftiga rynkor i pannan på henne.
Serbien - kvällens läskigaste bidrag. Totalt vanvettig låt med hemskt balkantut och galen falsksång i versen av en människa som såg ut som en legogubbe i håret. Det var tydligen en kille, jag tyckte det såg ut som ett fruntimmer. Skitläskigt. Och vilka stora fötter snubben hade!
Bosnien Hercegovina - menlös rock med ett totalt obefogat solo mitt i. Mesigt och tråkigt och en urusel text.
Polen - men VAD var det här då?? Skrikig operasångare sliter kläderna av Snövit, de rullar äpplen på scenen och låten är totalt osammanhängande. Jag fattade nada.
Belgien - pjuh! Balsam för både ögon och öron efter alla kaoslåtar. Egentligen rätt ordinär men i konkurrensen står den sig ypperligt.
Malta - här kom ju låten lite i skymundan då det fanns väldigt mycket annat att fokusera på. Varför hade de spökat ut en 17-åring så hon såg ut att vara 35? Nog har hon lika tätt mellan ögonen som Björn Borg? Varför hade hon inte vaxat armarna? Vad gjorde den där otäcka fågeln där?? Förskräckligt tråkigt bidrag.
Albanien - jahaja, Ron Jeremy har blivit anställd av Albaniens symfoniorkester där han lirar fiol... Rätt menlös upptempolåt och utförandet kunde lika gärna varit hämtat från ESC 1983. Dålig passform på sångerskans byxor dessutom.
Grekland - "Peter Stormare!" skrek Kristoffer och jag i mun på varandra när den småslitna greken i v-ringad tröja dök upp. Ingen tvivel om vilket land den här representerar. Sångaren känns lite för gammal och trött för en massa opa-ståhej, då är det ju bra att han har ett par yngre snubbar sopm sköter skuttandet.
Portugal - wailig ballad vars enda plus är att den sjungs på originalspråk.
Makedonien - oh my... Efterbliven balkanrock där de försökt tuffa till sig genom att ta in en sån däringa hiphopare som rappar lite. Så jävla dåligt! Juggeludrena som vresade tänker jag inte ens kommentera.
Vitryssland - hahahahahahahahahahahahahahahahaha! *drar efter andan* Hahahahahahahahahahaha!! Men... Robert Wells?? Uppfällbara vingar?? Kvällens pekoral. Det HÄR kan jag tro är en skämtlåt faktiskt, men det var det tydligen inte. Ofattbart fånigt och givetvis ett bautaminus för den kackiga engelskan.
Island - jättebjörken gör en bra insats. Bra sång och en relativt fartig låt. Bäst i kväll. Vilket säger en hel del om konkurrensen för SÅ himla märkvärdig var den inte.

Summan av kardemumman - mest skit. Plain and simpel. Synd att inte Sverige var med i den här semin, nu kan man ju inte direkt önska att andra semin ska vara bättre liksom.

When kharma bites you in the ass (eller stångar dig i fejset)

Vissa får vad dom förtjänar, så enkelt är det! Skyll dig själv din idiotmatador. Alltså, det är 2010 - ta och lägg ner det där satans djurplågeriet! Det är ju så barockt att det inte är sant.

Filmtajm!

Flickan - nja, jag faller inte in i hyllningskören här. Lite småseg och bara halvbra.
Paranormal activity - en blandning mellan Blair witch och den spanska Rec. kan man säga. Inte så galet skrämmande som trailern vill hävda, men nog var den lite småläskig allt. Jag blev lite rädd, det erkänner jag.
District 9 - jag slutade titta efter halva, say no more.... En riktig skitfilm.
Sin nombre - man blev inte direkt superglad av den här filmen, vilket heller inte var tanken. Gängbråk och allmänt elände, men jag tyckte den var ganska bra. Rätt spännande emellanåt.


En lista om bara me myself and I

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
8 stycken varav hälften skulle kunna skrotas.

Vilken svordom använder du mest?
Ojojoj. Det blir mycket fan, jävla och fitta

Äger du en iPod?
Nej

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Det beror väl förslagsvis på vilken tid jag ska gå upp

Använder du flipflops även när det är kallt ute?
Uuu, har inga såna! Jag kan gå i Martens-kängor när det är 25 grader varmt om det kniper.

Var köper du dina matvaror?
Helst och helst, oftast blir det Coop

Vilken var den senaste filmen du såg?
Sin nombre

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En ny bil.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Oh ja, inte minst jag själv.

Vilken cd ligger i din spelare just nu?
I ena växlaren är det 80-tal, i den andra är det en hel del Kent tror jag.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?

O'boy kan vara okej men "ren" mjölk är djävulens dryck.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Det tror jag inte

När var senast någon stötte på dig?
Ehum.. på juldagen? Minns inte.

Vem var den senaste som ringde dig?
Britta eller mamma.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Jadå, finns väl ingen som klarar sig undan det.

Hur många syskon har du?
Zipp zero nada noll

Är du blyg inför det motsatta könet?
Beror på vem och i vilken situation

Vilken film kan du alla replikerna till?
G och Fargo

Äger du några band-t-shirts?
Ett antal Depeche, och sedan Pet Shop Boys, Sinéad O'Connor, Di Leva, Nitzer Ebb, Jonas Gardell (det räknas väl?) och säkert nån mer som jag glömt.

När flög du senast?
Till Korfu och det var fasen 14 år sedan.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
4

Läser du för skojs skull?
Ja

Pratar du några andra språk?
Engelska, kan förstå tyska och spanska lite grann.

Diskar du din egen disk?
Partyvalpen försöker hjälpa till men hon stjälper mer än hon hjälper så det slutar med att jag får göra allt jobb själv.

Har du gråtit offentligt?
Oh ja, vem har inte rumlat runt på stan och bölat när man var packad fjortis?

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Både och, men mest planer

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nej gud så jobbigt, det är jag för lat och ointresserad för.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Ja

Vad har du för väder?
Ingen aning, det är mitt i natten

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Intelligens

Gillar du din boendesituation?
Javisst

Äter du frukost dagligen?
Har blivit duktig på det faktiskt. Men tidiga frukostar har jag fortfarande svårt för.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Njae, de är ganska ineffektiva vilket gör dom lite stressade ibland. Dock mest över skitsaker. Jag lever ett så oviktigt liv.

Vilken är din favoritfrukt?
Ananas

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
39

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Oh, jag är världens värsta språkpolis. En riktig meningsbyggnadsfascist med inbyggd stavfelsdetektor. Skulle gladeligen dela ut spöstraff till folk som särskriver. Jävla idioter!

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Tänk det vet jag inte.

Vad var det senaste du åt?
Köttfärsgryta med chorizo

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Spelar ingen roll, jag kan bli osams med alla :)

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Efter jazzsångerskan Sarah Vaughn, författarinnan Sara Lidman och karaktären Sara i "Det går an".

Gillar du senap?
I matlagning men inte "ren"

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Men what the fuck

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej för i helvete! Om jag inte fick hoppa tandem med Dave Gahan.

Sover du på sida, mage eller rygg?
Sidan och rygg

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej

Tycker du om att krama folk?
Ja jag kan vara ganska fysisk med "rätt" människor

Skulle du säga att du är trendig?
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Sinéad O'Connor, men det var bara för att vedebörande ville ligga

Tycker du att du är attraktiv?
I dagsläget nej. Planen är dock att genomföra vissa förbättringar. Men jag har fina ögonfransar!

 


Glasstest

Ananas är aldrig fel när det gäller glass, och speciellt inte när det gäller isglass. Den här var god, lite för "trådig" men läskande och smaskig. En 6:a.


"Det står fel i facit, du får en ny fråga"

Valborgsmässoaftonen ägnade åt spel

Master of movies för att vara exakt. Nördfaktorn på mig och min motståndare är skyhög, då vi har koll på mycket och till och med hittar fel i facit. Igår fick en lampa sätta livet till när jag rev fram laptopen för att kolla upp en grej. Så går det när man spelar på liv och död. Efter en rafflande kväll blev slutställningen Frodis - K 3-2 och jag kan därmed titulera mig Master of movies.

 


RSS 2.0