Frukost, lunch och middagÄr det midsommar så är det!

Hallelujah, I've found Jesus!

Han heter Navas i efternamn och lirar fotboll. Praise the Lord!


Sista chansen

Kom igen nu för fan! Kukar ni till det idag byter jag lag *hotar* Jag kanske t o m skrotar liggalistan. Eller nej, fullt så drastiska åtgärder behövs inte...


Bröllopsrecension

Klart jag kollade när Boxer-Robert skulle få prinsessan och halva kungariket! Fast bara på det i kyrkan, det är ju trots allt ett fotbolls-VM som pågår också. Det bär mig verkligen emot att erkänna, men jag blev riktigt rörd. Jag tyckte det var jätterart när Daniel torkade en tår. Och så fin Victoria var! Enkel men classy klänning, ingen Diana-maräng precis. Gästerna var väl tjusiga dom med, inga sätta-kaffet-i-halsen-ögonblick direkt. Förutom furst Albert då, som såg ut att ha svalt en badboll precis innan han klädde på sig. Shit manhattan vilken kagge han lagt till med! Det råder uppenbarligen ingen matbrist i Monaco. Och prästerna sen, vilken avancerad koreografi de hade där när de stod med ryggarna mot brudparet och en och en körde nåt slags solo. Lite typ New Kids on the Block eller nåt. Gillade inte deras klädsel som såg ut som pråliga persiska mattor, men tyckte ärkebiskopens tal var bra då han ju påpekade att "det faktiskt inte kostar något att vara elak". Hahahaha! Men vad hade Björn Skifs för fula glasögon på sig? Han är ju en stilig karl, inte ska han behöva se ut på det viset heller?   

Snyggast: Spanska prinsessan Letizia
Sämst: Förbönen som liksom joddlas fram med nån entonig melodi av någon som inte nödvändigtvis har röst lämplig för det ändamålet. Fan så det lät.

Summa summarum - en fin tillställning som var lite lagom lång. Middagen tänker jag då sannerligen inte titta på. De kommer bara få äta en massa fisk ändå.

Kom och köp konserverad gröt

Men finns det verkligen ingen gräns för vad man hittar på att prångla ut? Det är inget fel med lite rojalistisk yra, det var ju över 30 år sedan vi hade ett kungligt bröllop i Sverige. Men allvarligt, nån måtta får det väl ändå vara? Vem fan vill ha klippdockor med Victoria och Daniel? Allra konstigast och mest oroväckande tycker jag den här meningen är: "Självklart finns här också en vacker vit balklänning och en frack till Daniel så att alla som vill själva kan iscensätta ett eget klippdockebröllop framför tv:n den 19 juni." WHAT? Finns det folk som skulle kunna göra det (barn under 12 bast undantagna)? Folk som går lösa ute i samhället alltså? Iscensätta ett eget klippdockebröllop framför tv'n? Shit. Och folk tycker att JAG är manisk med min 80-talsmusik...
På repeat just nu

Jag är helt besatt av den här låten som jag upptäckte igår. Sjukt bra! Hurts är mina nya favoriter.Det inte bara låter bra, det SER ju väldigt bra ut också. Rara synthpopgossar, det är mums för tant Frodis det :)

Filmtajm!

Mellan all fotboll har jag faktiskt lyckats se lite film. Det blev av en slump bara drama den här gången, kritikerrosade sådana. Helt otippat höll jag inte med helt :)

Fish tank - brittisk diskbänksrealism är ju en favvo, men den här hade jag lite för höga förhoppningar om. Den var rätt bra, men det kändes som att den inte riktigt tog sig. Bra skådisar dock.
Vägen - ujujuj, gråbrun sörja med Viggo. Ingen munter historia direkt men den var rätt bra. Väldigt spännande stundtals.
Precious - Mo'nique skåpar ut sina motspelare så det ryker om det, jävlar vad bra hon var! Välförtjänt guldgubbe till henne. Enda invändningen jag har här är att jag inte förstår vitsen med att filmen skulle utspela sig 1987. Det fanns liksom ingenting som var särskilt -87 och dessutom var det en hel del anakronismer som jag störde mig på. Man kan liksom inte dansa till en låt 5 år innan den är gjord. Visst, inte hela världen så men väldigt onödigt. Dålig research där.
Apan - eeeh.. Call me stupid men jag fattade ingenting. Början var bra, sen blev det bra och sen.. ett helt uselt slut! Vilket antiklimax! Jag var tvungen att spola tillbaka och se om det var dvd-spelaren som hoppat över ett hack. Fantastiskt bra insats av Olle Sarri dock.


SLUTA TUTA!

Seriöst, jag blir helt galen på tutandet i VM. VEM kom på att det var en vesslebra idé att förse en hel fotbollspublik med sattyget vuvuzela?? VEM? Jag skulle vilja köra upp en vuvuzela nånstans där solen inte lyser på vedebörande. Jag blir toookig på detta oljud! Det låter ju som om man fått in en hel bålgetingsvärm i tv'n. Till råga på allt har Aftonbladet vänligheten nog att prångla ut fanskapet helt urskillningslöst till vilken idiot som helst som kan hosta upp 129 spänn. *dåndimpar lite* Hur tänkte dom där? Vill dom orsaka inbörderskrig? Och VM har liksom bara börjat.. Gaaaaah!


Semesterförberedelser

Jomen det här ska väl räcka ett tag?Sen hoppas jag det blir något möte med den eminenta bokcirkeln också. D v s skitsnack och fika med Marion, Elisabeth och Husmor. Synd bara att jag inte har semester förrän om 4 veckor...


Let the games begin!

YES, äntligen är fotbolls-VM igång! Idag börjar det roliga på allvar, då mina darlings England spelar i kväll. Innan dess är ju mötet mellan Maradona och Lagerbäck lite skoj. Mats gjorde en musikalisk referens och menade att det är ungefär som Axl Rose möter Lars Roos. *asg* Men... måste man hålla på Lars Roos då?? Jag avskyr ju Maradona. Aja, skitdesamma! Det intressanta kommer senare. Sången för dagen är följaktligen dennaWe're singing för England, ENG-ER-LAND!

Tvångsvård på g?

Väcktes kvart över 8 i morse av att mobilen ringde. Hann inte svara men fick ett meddelande på IQ Svar att jag skulle ringa ett visst nummer. Yrvaken som jag var kollade jag inte så noga utan ringde bara. Eftersom jag inte visste vart jag ringde hörde jag inte så noga vad damen i andra änden svarade utan jag presenterade mig och sa att någon på det här numret ville att jag skulle ringa.

Dam på blekingska: Jaha.. du vet inte VEM det är som sökt dig?
Frodis: Nä jag fick bara ett meddelande att jag skulle ringa.
- Jaha.. då ska vi se... Sara heter du... Du har inget barn eller så?
- Neheeej du!
- Nähä...
- Men alltså.. vart har jag ringt??
- Barnpsykiatriska kliniken.
- *börjar gapskratta* VA? Men det måste ju vara någon som ringt fel.
- Jamen jag ringde ett nummer nyss, jag kanske ringde fel nummer.. 073.. har du det?
- Ja det har jag.
- Och sen XX XXX XX
- *yrvaken* Alltså, jag låg och sov.
- Oh, förlåt.
- Nejmen det är lugnt, men jag måste bara tänka lite. *skriver ner mobilnumret på en lapp och läser högt* Det är mitt mobilnummer.
- Oh himmel!! Då är det någon som gett mig fel nummer! Förlåt så hemskt mycket. Gonatt, gå och lägg dig!
- Öh, okej.. det ska jag..

Sen kollade jag numret och det var från barnpsyk i Karlskrona av alla ställen! *asg* Nog för att jag är lite larvig och barnslig, men tror nog att jag är både för gammal och för sund för att läggas in på barnpsykiatrisk klinik. Och nere i Blekinge sitter det en klantig förälder som inte kan hålla rätt på sitt mobilnummer och svär över neddragningarna i vården som gör att folk inte ringer tillbaka. Ungefär som när jag jobbade på radion och en morgon hade ett meddelande på telefonsvararen från en pappa som ville anmäla sitt barn till en tennisturnering! Hahahaha.

Glad i hatten

Jag vet inte alls hur jag tänkte när jag sa till min frisör att "nejdå, det är ingen brådska nästa vecka, ta veckan efter det" när jag bokade tid. Bad hair week var ordet, Bevvan-Brandon släng dig i väggen! Men jag fann på råd.Eller rättare sagt så var det faktiskt Marion som tyckte att jag skulle köpa den här kepsen. Tio spänn kostade den. TIO spänn! Snacka om fynd. Nu har jag den hela tiden and I'm loving it!


RSS 2.0