Härmapor

Mello idag igen. Jag trodde först jag missförstått hela tävlingen, var det nåt slags "Sikta mot stjärnorna" där man ska klä ut sig och härma en annan artist? Py Bäckman hade klätt ut sig till Ozzy Osbourne, Neo hade klätt ut sig till Mika och Peter Jöback hade klätt ut sig till...Napoleon?? Och i den där basfiol-och-flöjt-gruppen hade de en snubbe som såg ut som Markus Hellner. Rena trolleritricket blev det med Anna Bergendahls gitarr som hipsvips försvann. Jag trodde jag sett i syne men Sandra sa att hon också sett att Anna hade en gitarr som försvann. Fallucka i golvet? Dvärg från "Fångarna på fortet" som smög under kameran och tog gitarren? Inte vet jag men det var i alla fall den bästa låten. Resten var hugget som stucket. Peter Jöback tycker jag dock blir jönsigare för varje år och han står fortfarande på minus sedan han slaktade "Somebody". Vad det där fjortisbandet gjorde i tävlingen kan man ju också undra. Ålderskvotering? För att balansera medelåldern på deltagarna kanske, med Py Bäckman sköt den ju i höjden.

Kvällens coolaste kille var för övrigt Svante Thuresson. Det borde säga en hel del om startfältet...

 


Värsta grymma tjejen!Alltså, jag bara älskar Anette Norberg! Det är min idol, hon är coolaste bruden ever! Satt uppe i natt och kollade på curlingfinalen. Jag sa till Sofia igår att det ju inte behövde bli lika gastkramande som finalen i Turin men Lag Anette Norberg verkar inte vara mycket för det här med att lira lite mellow och enkelt liksom. Nejdå, det ska vara full dramatik ända till sista stenen så man håller på att smälla av. Men vad gör det när skippern har nerver av stål när det verkligen gäller? Se och lär, Helena Johnson... Den här gången trodde jag inte att det skulle gå vägen faktiskt. Men ack så fel jag hade, svenskorna var nere för räkning men reste sig på sju. Så jävla iskallt! Och slutet var ju helt magnifikt. Kanadas skipper försökte göra samma dragning som Anette Norberg gjorde i Turin. Men hallå eller, det är klart det misslyckas! Det finns bara en Anette, det går inte att härma henne hursomhelst! Jag skrattade högt när kanadickan missade och guldet var bärgat. Och hur tyst blev det inte i hallen? Så vansinnigt snopet för publiken! Där stod dom med sina kameror i högsta hugg, redo att föreviga ett historiskt sportögonblick och så bara "Men..... wtf hände??" liksom. *skrattar fortfarande* Heja heja!


Fråga Jakob

Jakob Hård måste vara världens bästa sportkommentator. Inte nog med att han är påläst, duktig och engagerad - han verkar besitta någon slags telepatisk förmåga. Eller så har han bättre superultrainfrahörsel än Stålmannen. Så fort Marion och jag kollar på tv-sport och undrar över något så hör Jakob det och svarar. Helt fantastiskt, det slår verkligen ALDRIG fel! Vi pladdrar på rätt friskt när vi tittar på sport, helt enkelt för att vi blir så uppspelta, och alltid är det en massa saker vi undrar. "Om Vittoz kör nu, vem har de på nästa sträcka?", "Men vem är det där nu då i röd dräkt som kommit i fatt?", "Hur mycket ledde de med vid förra tidtagningen?", "Ser inte fransyskan lite trött ut?" etc etc etc. Och inom ett par sekunder har Jakob svarat. Nu har vi lärt oss det och behöver inte dividera och diskutera och fundera så mycket. "Det vet Jakob" säger vi och väntar på svar. Och svar får vi. Varje gång. Jag tror fan jag ska fråga Jakob Hård om den rätta lottoraden till helgen.

Hjärtat i halsgropen

Men vilken kväll det var igår! Först melodifestival där det var så självklart vilka som skulle gå vidare att jag knappt engagerade mig. Darin och Alcazar var en klass för sig tyckte jag, men det gjorde visst inte alla andra. Dom där Timoteij-brudarna förstod jag inte alls varför de gick vidare. Och är det någon som verkligen tror att de lirar dragspel och fiol på riktigt?? Nä usch, det lät som något Nanne Grönwall ratat. Jag gillade Erik Linder första gången han var med i "Talang" och sjöng en Sinéad-låt men sen gick det uppenbarligen utför. Nu såg han ut som en tolvårig pingstvän och fick sjunga en låt med en heeeelt hopplös text. Och vad var det för pausunderhållning? Tre trum-smurfar i regnrock? Skulle de vara duktiga eller roliga eller vad? Jag fattade ingenting. Marion och jag blev lite nervösa att den självklara Darin inte alls var så självklar till Globen så vi var faktiskt lite fjortis och röstade. Nu gick det ju vägen, men lite orolig var jag allt.

Sen blev det skidåkning och där snackar vi inte bara hjärtat i halsgropen utan även skrik, vankande av och an, glädjetjut och tårar. Vilken skräll! Vilket teamwork! Vilka killar! Såna kompisar skulle alla ha, det var så fantastiskt att se att jag blev helt rörd. Och skakig. Lite onödigt spännande på slutet, och nu gick det ju inte att rösta för att påverka slutresultatet. Men guld och brons - gött mos!
  

Födelsedagsbarn

Grattis till världens raraste partyvalp som blir hela två år idag!

Så liten och så galet söt

Lite större men fortfarande galet söt


Halvtidsrapport

Det är helt sjukt bråda dagar här just nu! För att hinna med hundar, jobb och OS måste man planera lika bra som Charles Ingvar Jönnson - tajmat och klart in i minsta detalj. Det har väl gått lite sisådär med medaljeriet får jag lov att säga. Veckans värsting var Anjas krasch igår. Scheisse alltså, det spg ju ut som backhoppning! Ingegerd och jag bara skrek rakt ut. Och stackars Petra Majdic då som dråsade av banan, ner för ett stup och in i en gran. Givetvis jättehemskt för utövarna, men jag tänker även på deras stackars föräldrar som sitter och tittar. Dom måste ju få fullständig hjärtattack. Ingegerd konstaterade att "det är tur att mina barn är för obegåvad för att bli bra på störtlopp". Hahahahaha! Det skriver nog mina föräldrar under på, morsan höll ju på att dö när jag tävlade klubbmästerskap i hästhoppning. Som junior... På ponny... Living on the vardags-edge är lite lagom!


Snajsarn goes Popsicle

Snabb redogörelse innan skidskyttet börjar! Deltävling två i Melodifestivalen var en smula bättre än den första. Det var väl ingen jätteskräll att Andreas Johnson gick direkt till Globen, även om jag tyckte den var sämre än förväntat. Men alltså... Highlights & Mist - vad fan var det?? Tjock Runarklon i röda hängsleböxor, say no more. Jag skrattade så jag nästan kissade ner mig. Sandra gjorde en Popsicle och tyckte att det vore på sin plats med en turnébussolycka. *asg* Kvällens mest otippade favorit at casa de Frodis var Kalle Moraeus. Han sjöng väl inte helt hundraprocentigt men jag gillade det ändå. Däremot hade jag gärna sluppit Dogges balkantut.

Nej nu går vi från schlagernörderi till sportfåneri! Go Helena! Go Aco!


Tillfällig bibelDe närmsta två veckorna är planerade efter trycksaken ovan. Några uppstigningar mitt i natten blir det men inte så farligt många faktiskt. Nu jävlar kör vi! *skanderar* OS-guld, OS-guld, OS-guuuuuuuld!!

Så var det dags igen

Äntligen började Melodifestivaaaaalen! Och som vanligt var det en hel del skit och inte något som var särskilt bra. Kvällens resultat var inte så mycket att orda om, det gick väl ungefär som förväntat. Deltävlingens skrattfest bjöd Anders Ekborg på. Il salvatooooreeeee, il salvatooooreeeeee. *asg* Vad VAR det för något?? Den där rap-killen då, vad var det för en? Jag trodde såna ville vara lite coola och inte ha knäppkofta i tv, men ack vad jag bedrog mig. Jävligt dåligt var det hursomhelst. Och varför hade Jenny Silver en outfit som gjorde att hon såg ut att ha värsta feta röven? Hon såg dessutom ut som en blandning mellan Lady Gaga och Julianne Moore, det var lite spooky. Resten av deltävlingarna får gärna bjuda på ett lite bättre musikutbud. Kvällens behållning var ultramacho Dolph Lundgren! Störtskön lirare.


-88 all over again

Ah, shit alltså. Igår var Jenny och jag i Globen och såg Depeche Mode med Nitzer Ebb som förband. Precis som 1988 m a o (fast då var det på Johanneshov). Det blev lite favorit i repris! Vi försökte få så mycket -88 av det hela som möjligt och vi lyckades ganska bra. Jag åkte buss dit, precis som Jenny och Daniela gjorde -88. Det var ju ett äventyr det också, jag trodde jag åkte med Sun Trip! Efter fem minuters resa hade jag magknip av skratt. Chauffören höll världens längsta utläggning om hur man fällde upp armstödet. Som om vi var lealösa pensionärer som riskerade att ramla ur sätena vid minsta sväng. Sen fick vi även veta att man ska spola när man använt bussens toalett. Onödig upplysning kanske om man inte fraktar en busslast med grottmänniskor. Efter det fick vi en utläggning om vad det var för speciell vätska i spolvattnet som gjorde att det inte frös. Jag ville inte skratta för mycket men det var svårt när killarna bakom mig uppenbarligen gjorde samma kopling till "Sällskapsresan" som jag. Sen fick jag höra att killen framför hopades på fint väder i sommar så kan kunde gå på konsert iförd kortbyxor och uppdragna Kiss-strumpor. Jag vet att Malinda ska se Kiss i sommar så jag skickade ett sms och undrade om det var ett modetips hon tänkte anamma men det skulle hon tydligen inte. 
Väl framme vid Globen fick vi köa en liten stund. Fantastiskt hur svårt folk verkar ha att förstå att man inte får ta med sig flaskor in. Inte heller mat får man ta med sig. Det blev lite hallabalo när en smurtobrud i turkosa termobrallor (QUE??) började tjafsa och inte kunde förstå varför hon inte fick ta med flaskor in. Precis när vi gick förbi henne i entrén frågade hon vakten "Får man ta med sig bullar in då?". Det var en så totalt otippad fråga att jag började vrålskratta i pur chock och kunde inte sluta på flera minuter. Bullar?? Varför skulle man vilja ta med sig bullar in i Globen? Trodde hon det var nån jävla picnic? Efter obligatorisk shopping parkerade vi oss vid en sportbar av något slag och fyllde på vätske- och matdepåerna.


Pilsner och sjukt dyr räkmacka. 140 jävla spänn! För enbart mackan alltså. Man skulle ha tagit med sig lite bullar... Självklart drack vi inte öl 1988 men nån jävla nytta ska man väl ha av att bli äldre! Jenny facebookade så alla våra vänner skulle veta att vi var på plats.
Sen snackade vi skit och skrattade en massa innan det kickade igång. 


Nitzer rivstartade med "Murderous" och det kan man ju bara vara nöjd med. Douglas McCarthy såg ut som för 22 år sedan ungefär. Lite kortare hår och längre byxor bara.

Control! I'm here!


Action-Jenny och nöjd Frodis i framgrund, vacker gosse i bakgrund. Det var såhär vi tog kort 1988! *fnissar* Man ställde sig i närheten och låtsades ta kort på sin kompis och så såg man till att det intressanta objektet kom med på ett hörn.

Nog med flams, till sist kom ju då världens bästa band.Vi stod där man inte fick stå och blev bortschasade av en vakt flera gånger. Till slut blev han lite gramse och började hötta med näven så då gick jag till min plats och fick ju följa gängse normer på den raden och sätta mig ner... Eftersom vi lagt våra jackor och annat där satt jag liksom upphöjd på en liten tron och verkade märkvärdig. Störtlöjligt. Efter en minut sket jag i folket runtikring och ställde mig upp så som man SKA göra på konsert. Killen bredvid hade suttit hela tiden och varit stillsam men när jag dök upp och liksom tog täten så blev han helt vild och for upp och slängde av sig tröjan och härjade, hahaha.

Raraste raraste Martin Gore! Sjöng bättre än någonsin tycker jag. Jag och killen bredvid kollade på varandra och bara gapade, så SJUKT grym var han! Att han dessutom körde "Dressed in black" var extra roligt eftersom det var min och Jennys "gå-hem-från-stallet"-låt, den sjöng vi under en period när vi gick hem från stallet. Som av en händelse vintern -87/88!Obligatoriska armmoves till "Never let me down again"

Summa summarum var det här den bästa Depeche-konserten på bra många år. De var mer samspelta och tighta än på länge och verkade överlag piggare och gladare och mer taggade. Ett helt annat band än det jag såg i Arvika, det var fantastiskt roligt! Att sedan låtlistan var fläckfri gör att det kändes som förr i tiden, då allt var bra. Som... 1988 ungefär! Et voilá, mission accomplished.

 


RSS 2.0