Glasstest!

Holy crap Batman, vad varmt det blev! I love it! Inte helt otippat mular jag i mig så mycket glass jag bara orkar.
 
 
Hallon och lakrits är en fantastisk kombination. Här blir det kanske liite för mycket av det goda. Hallonglassen är jättegod, men jag hade önskat att lakritsen var lite mer jämnt utspridd och inte bara som en stor klump mitt på. Men det är fortfarande en god kombo! Betyg: 7
 

Jag älskar melon men det här var förfärligt! Det är någon slags blandning av isglass och vanlig glass, med små chokladknappar som ska föreställa kärnor. Äcklig smak, äcklig konstistens. Inte ens hundarna var särskilt sugna på att smaka, och dom äter ändå harbajs om tillfälle ges... Nä det blir en etta i betyg.
 
 
Min favorit hittills! God vaniljglass, god sylt i precis lagom mängd, bitar av riktiga jordgubbar och knaprig strut som inte är för tjock. Mums! Betyg: 9.
 
 
 
 
 

Snabbvisit i hemmahooden

I förrgår drog jag en repa till hemmahooden. Förenade nytta med nöje kan man säga. Jag behövde ta nya foton till körkortet och vad är väl bättre än att utnyttja det faktum att Annelie har en fotoaffär och sponsra henne samtidigt som vi fick babbla och skratta en massa. Givetvis ser jag ut som en idiot på kortet, men det var ju bara väntat. Man kan ju inte göra sockerkaka av pannkaksmet. Vi gick och satte oss på Grappa och åt. Jag ser på Facebook ibland att mina gamla Tunavänner är där och käkar kräftpizza, så jag var tvungen att prova den. NOM NOM! Den var skitgod. Vädret var kanon och vi satt på uteserveringen och skvallrade och spejade efter folk vi kände igen. Där gick jag bet, jag såg inte en kotte jag kände igen. Vafan då. Men Annelie hade som vanligt en del skvaller att meddela, och jag uppdaterade henne om mina bravader det senaste året. Hrm.. Haha, det hade knallat in en tjomme i fotoaffären häromdagen och ville beställa julkort! JULKORT?! Nu? Jodå, han ville "vara ute i god tid och undvika den värsta julruschen". Ja jo, beställer man 11 julkort den 20 maj så är man då onekligen ute i god tid. Julruschen undvek han ju också, däremot hamnade han mitt i studentruschen i stället med alla studentplakat som ska fixas. Men liksom, julkort?? Jag började vrålskratta så det hördes över halva bargatan.
 
Som vanligt sjukt kul att ses. Jag blev så trött av all mat och allt skrattande att jag somnade på tåget hem.
 
 

Nya utmaningar!

Idag blir det lite gladare tongångar mot svärordsbonanzan sist. I höstas blev jag och mina kollegor uppsagda. Allihopa. Kontoret ska läggas ner p g a att verksamheten läggs ner. Taltidningarna går succesivt över till talsyntes och då behövs vi inte mer. Häpp! Ingen nyhet iofs, det har vi vetat länge att det förr eller senare skulle ske. Vi som är gamla i gamet fick lång uppsägningstid, 10 månader för min del, så det kändes okej. Men tiden går ju. Svisch säger det bara och jag började få lite smått panik eftersom jag dels inte hittade några särskilt intressanta jobb och dels inte har en susning om vad jag vill jobba med. Jag har ju gjort det här i hela mitt vuxna liv, 14 år snart.
 
Vid en lunch med Elisabeth och Husmor fick jag tips om att kolla upp en tjänst på min förra arbetsplats. Jag kollade upp det, sökte och blev kallad till intervju. Det var kul! Kul med en liten mjukstart ut på arbetssökarmarknaden och kul att ändå vara med i matchen och få komma på intervju även om jag inte trodde att jag skulle få jobbet. Döm om min förvåning när de ringde och sa att "är du fortfarande intresserad så är projektet ditt". Wiii! Det är bara en projektanställning och det är bara året ut - men det är ett jobb! Mitt jobb! Något nytt att göra och något att kunna skriva på cv:t. Jag blev så glad att jag fick huvudvärk, det var så mycket stress som släppte. Jag vågade inte jubla allt för mycket ändå eftersom inget var påskrivet. Sen hörde jag inget på tre veckor och började bli orolig. Jag ville ju ha allt i ordning och påskrivet eftersom jag ju inte sökt något annat jobb och jag slutar den sista juni. I torsdags ringde jag upp bara för att kolla, och allt var i sin ordning. De hade inte ångrat sig :) Löneförslag fick jag per telefon och jag tackade ja. Kontraktet kom i posten i fredags så nu är allt klart. WOHOO!
 
Det är ju helt sjukt, jag har sökt två jobb i hela mitt liv och fått båda! You can call me queen bee, fröken hundra procent! (Jobbet jag har nu behövde jag inte söka, det var en outsourcing som det väl så fint heter, de fick mig på köpet) Snacka om desillusionerad, haha. "Svårt att få jobb? Njae, man söker ju och så får man det. Eller?" En anställningsintervju var fjortonde år är väl lagom :) Nåja, verkligheten kommer väl ikapp och rövknullar mig big time när jag är 43...
 
Så i sommar kommer jag vara ledig/arbetslös/mellan två jobb/ha semester i 6 veckor. Jag fick akut lust att hitta på något, lite för att fira tack och adjö till gamla jobbet och fira nya jobbet. Får se om jag får med mig någon eller om jag tar en sista minuten till solen helt själv. Morsan kan jag alltid få med mig om det skulle knipa, men då ska det verkligen knipa :)
 
 

Närkontakt med en idiot av tredje graden

*** VARNING! Det här blogginlägget innehåller sjukt mycket svordomar ***
 
Jag bor nästan granne med en golfbana och jag går förbi där nästan varje dag. Från bostadsområdet ner till golfbanan går det en gång- och cykelväg, en rätt smal och oansenlig grusväg. Nu är det en poppis genväg för bilister har jag märkt, och det stör mig något vansinnigt. De flesta bilister genar dock inte när det är folk på gång- och cykelvägen. De vill väl inte skylta med att de är lata dumskallar antar jag. Men....
 
Igår gick Partyvalpen och jag på grusvägen. Jag hör att det kommer en bil bakom oss, men hade ingen lust att akta på mig ner i den blöta vägrenen för att ge plats åt en bil som inte får köra där öht. Jag tänkte att han får lugna sig lite till vi kommer fram till den riktiga, asfalterade vägen där bilarna får åka. Notera att det handlar om en sträcka på max 35 meter, han behövde inte ligga och lura bakom mig i flera hundra meter. Men nej. Muppen bakom ratten tyckte att det var en bra idé att försöka köra om mig. På gång- och cykelbanan... där han inte ens FÅR köra... Så då gjorde han det.. Och lyckades KÖRA PÅ MIN HUND!! Inte mycket, hon fick en touch på låret och ramlade omkull. Jag blev självklart galen och vrålade åt honom att stanna, så rusade jag runt till förarsidan och undrade vad i helvete han höll på med och om han var helt jävla dum i huvudet. Alltså, håll i hatten nu... "Du gick ju i vägen på ren trots!" vräker ströhatten ur sig. Jag dog nästan. Han FÅR JU INTE ENS KÖRA DÄR!! Det skrek jag åt honom, och då säger han "Men dom gräver där borta". *facepalmar ända in i hjärnbarken* Det spelar väl för fan ingen roll, han får FORTFARANDE INTE KÖRA DÄR och han får då fan inte KÖRA PÅ MIN HUND!! "Ja, jag vet inte vad som hände..." mumlade gubbfan. Nä men se det kan jag berätta. Jag gick där jag får gå. Du körde där du inte får köra och så KÖRDE DU PÅ MIN HUND! Det är vad som hände, ditt jävla klappmongo!! Seriöst, idioten bryter mot trafikreglerna, kör på min hund och tycker att JAG har varit i vägen?? IDIOOOOT!! Jag tror aldrig jag skällt så mycket på någon i hela mitt liv, det måste hörts över hela kvarteret. Jävla tomte! Jag tog bilnumret men jag var så jävla arg att jag glömde bort det. Ingen mobil hade jag med mig heller.
 
Hunden mår bra, hon fick som sagt "bara" en tackling och blev nog mest bara förvånad och lite rädd. Sen blev hon väl kanske inte mindre rädd när jag stod och vrålade över nejden som en ursinnig babian, men hon är lika pigg och stojig som vanligt så det är ingen fara alls med henne. Tack och lov!
 
Så lite tips bara till alla som likt den här dåren köpt sitt körkort på BR Leksaker:
 
1. kör inte bil på cykel- och gångvägar.
2. om du av någon anledning ändå envisas med att köra bil på cykel- och gångvägar - undvik att köra på fotgängare och cyklister. Försök låta bli att köra på deras hundar och barn också.
3. om du ändå är så satans efterbliven och oslug att du ändå kör bil på en cykel- och gångväg och lyckas med konststycket att köra på någon - skyll för fan inte ifrån dig! Det är DU som brutit mot lagen, miffo!
 
Man tror fan inte det är sant alltså. Idioter, överallt idioter...
 
 
 

Manics på Berns

Igår var det konsertdags igen! Manic Street Preachers på Berns i Stockholm. Elisabeth och jag åkte dit, i vanlig ordning med två pappers-gps'er. Det gick som smort! När vi var på väg in i Stockholm satt vi och katade oss och kastade glåpord åt de andra bilisterna och gjorde coola Avicii-moves. Det gäller att passa på liksom, vi visste ju att om tio minuter skulle vi sitta och paniskt läsa skyltar och slita i våra vägbeskrivningar :) En pytteliten felkörning bara, annars gick det som geschwind. Det kryllar ju inte av parkeringsplatser kring Berns och vi är inte direkt några ess när det gäller fickparkering heller, så vi ställde oss en bit bort och fick en uppfriskande promenad i vårregnet. Hrmmm... Lite vilse gick vi också och mitt tålamod var väl i fotknölshöjd ungefär. Till slut hittade vi, och slängde i oss lite käk på Max innan vi gick in på Berns. Vi trodde vi skulle vara först men det strömmade till rätt bra med folk. Elisabeth ville ha lite kaffe så vi gick in på den asiatiska restaurangen. Där såg vi en kändis! Jojo, fattas bara när man åker på rockkonsert. "Jag ser en kändis!" viskade E när vid stod vid bar/kaffedisken. Spännande, vem kunde det vara? Någon av Kent-killarna? Robyn? Nej, det var *trumvirvel* Claes Elfsberg! *skrattar högt* Nu var det väldigt flådigt och fancy på den där restaurangen så det var inte direkt läge att börja flamsa och häppa och ta kort och ha sig.
 
Berns är en väldigt fin lokal måste jag säga.
 
 
Vi träffade Jenny också. Jag såg henne men hon stod och tittade åt ett annat håll, så jag busade lite och hoppade fram och hojtade "TA-DAA!!", varpå Jenny gallskrek, höll på att hälla rödvin över hela sig och fick hjärtklappning en halvtimme :) Hahaha, förlåt...
 
Det var ett förband som jag aldrig hört talas om. Jag minns inte ens vad de hette, något med Public Service tror jag. De var bra. De lät som en blandning mellan Manics och Kraftwerk, hur bisarrt det än kanske verkar. Men fyra-fem låtar hade räckt, det blev lite enformigt efter ett tag.
 
Manics rivstartade på bästa sätt med "Motorcycle emptiness", min favorit! Konserten var skitbra med lagom blandning av gammalt och nytt. Fantastisk allsång till "The everlasting". Möjligen saknade jag "La tristesse durera" och "Anthem for a lost cause", men annars fick jag höra alla låtar jag ville.
 
 
När jag såg dom på PiP för ett par år sedan imponerades jag av att James Dean Bradfield sjöng så jävla bra live, och det gjorde jag nu med. Han låter nästan bättre live än på skiva och det känns ju rätt ovanligt.
 
Det var fullsatt och trångt och vaarmt. Jag var törstig redan innan förbandet slutat och när konserten var slut kändes det som jag svalt ett sandpapper. Vi skyndade att hämta jackorna och sen ilade vi till Max (igen) för att köpa lite dryck. Suck... Akta er för Max som ligger i närheten av Berns. Make till långsam och sölig personal har jag aldrig varit med om!
 
Det var inte så mycket trafik på hemresan så tyvärr fanns det inte så många bilister att kaxa med. Vi som körde rätt och allt! Jaja.
 
En mycket bra kväll!
 

It aint over 'til the skinny, bearded lady sings

Vilken kväll! Vilken final! Vilken vinnare! Conchita var vinnaren hos soffjuryn at casa de Frodis också, följd av Sverige och Rumänien & Ryssland på delad tredjeplats. Megajumbo blev Polen, som bara fick en ynka poäng. Näst sist kom Tyskland och sen faktiskt Norge. Det var mina fellow jurymedlemmar som sänkte Norge, jag hade lätt placerat den där gräsliga cheescakelåten efter Norge. Jag delade ut två nollor - till Polen och faktiskt också till Schweiz. Jag blev så jävla trött på sångarens hurtiga dansbandsflin och det där jäääkla visslandet! Låten var dessutom skitdålig så det blev liksom för mycket och jag blev bara arg och då fick det bli noll. Basta! Elisabeth började asgarva. "Men blev du så arg att du gav NOLL??" Ja det blev jag! Island höll på att driva oss till vansinne för vi kom inte på vilken låt den lät som. I morse kom jag på - "Centerfold" med J Geils Band. Tror jag.
 
Hur var då de bidrag som var direktkvalificerade? Mja, inget vi direkt gick igång på någon av oss.
 
Tyskland - åh herregud... Det var väl rätt otacksamt startnummer att hamna mellan Conchita och Sanna, men inget startnummer i världen hade kunnat rädda det här. Fruktansvärt dålig låt och fruktansvärt tråkigt framförande. Ett stort sömnpiller.
Frankrike - ja här spexade dom till det vill jag mena! Nej det var inte särskilt skoj men sannerligen inte sämst i fältet.
Italien - enda pluset är att hon sjöng på italienska. Annars var det typiskt trist italiorock.
Spanien - har man inte hört de här låten hundrafemtiotre gånger? Tävlade dom inte med den förra året och året innan det? Men hon kunde sjunga! Stylisten får minuspoäng för den osmickrande klänningen.
Danmark - jomen bibbidi-bobbidi-boo på dig själv! Den var ju rätt lätt att komma ihåg och totalt harmlös. Lite för gnällig sång för mig.
Storbritannien - vad var det här? Någon slags kampsång där de styckat upp Ola Salos gamla fjäderoutfit och delat systerligt och broderligt på. Dålig artikulation på sångerskan, jag hörde knappt vad hon sjöng.
 
Och så var det det här med liggalistan också. Det var förfärligt skralt utbud i år, men jag får väl krafsa fram tre som duger i krig och svält. 1. Frankrike (han med frisyren alltså) 2. killen i hamsterhjulet 3. Pilou
 
Lotta och Ninni ba "Men Danmark då??". Ehm, en tolvåring som sjunger om Scooby Doo? Nejmen jag tror inte det va.
 
Det var en bra final på alla sätt! Fantastisk scen, bra resultat, bra programledare. Mellanakten när Pilou var på museum och Lordi skrämde skiten ur ungarna var ju asrolig. Ovanligt få katastrofbidrag och inte en massa tramsiga skämtlåtar heller.
 
Och alla vita, kränkta heteronormativa män som gnäller om att det väl inte ska handla om politik i ESC utan musik - ja? Vinnarbidraget bjöd på 1. en bra låt 2. GRYM sång 3. ett fantastiskt framförande. Vad mer kan man begära när det tävlas i musik?
 
Thank you Europe!
 
  
  

Cheesecake och wurst - ESC, semi 2

Jag kunde inte helhjärtat engagera mig i semi 2, då jag hade ett jobb att sköta (jamen jag vet, sjukt onödigt påhitt) men alla bidrag kollade jag på i alla fall.
 
Malta - men oj så trist. Det kändes så vansinnigt omodernt och oglammigt, och dessutom sjöng tjejen förfärligt skrikigt.
Israel - men hur kunde inte den här gå vidare?? Jag tyckte den var en av de bättre i startfältet. Det var lite synd.
Norge - i grunden var det här en hyfsad låt, men jag tyckte sången var lite gnällig.
Georgien - jahaja. Temadag på förskolan Batiken, då satsade pedagogerna på sång och musik. I demokratisk och fritänkande anda fick alla välja själva vilken låt dom skulle spela. Så bra det blev...
Polen - men kom igen för fan... Vad var det här för trams? En polsk fäbodjänta? Jag är ingen bondmora precis, men till och med jag fattar att det inte är så det går till när man kärnar smör. Suck.
Österrike - Ola Salo i drag och jag FAKKING LOVE IT!! Bra låt, bra sång, bra artist - det här är min vinnare. Det är morsans favorit också. "Han är skitsnygg! Och sjunger jättebra!". Heja Conchita Wurst! Jag ska till och med rösta på lördag, det tycker jag alla ska göra.
Litauen - inte ens en vesslefräck kjol kan rädda en jättetråkig låt.
Finland - haha, men det här var lite roligt. Ett ungt Kent med bara mini-Samis på alla poster! Det var ganska bra förutom att sången lämnade en del att önska. Plus till sångarens toksnygga jacka.
Irland - eh, vad sa? Förlåt, jag lyssnade inte så noga. Jag blev distraherad av två karlar i kilt. Kasey Smith hade lånat Conchitas klänning och fyllde ut den med råge. Kvällens mest ihopklämda tuttar, ajajaj det kan inte ha varit bekvämt. Låten var en axelryckning, och det säger jag inte bara för att jag knappt lyssnade.
Vitryssland - åh herregud... Vad FAN var detta?? Jag trodde det var ett skämt först, sångaren såg ju ut som han i "Café bärs". Ostigt var ordet, helt förfärligt dåligt. Och hur kunde den gå till final?
Makedonien - den var väl rätt okej, men saknade liksom lite oumpf. Och det blir ju automatiskt minus om man har en snubbe i onepiece som dansare.
Schweiz - Norge vann med en fiolhobbit för några år sedan så Schweiz provar att skicka en fiolfaun som visslar. *ryser* Nej det här var tramsigt och dåligt och sångaren såg helt malplacerad ut. Och varför såg han så glad ut? Fanns väl inte att flina åt i det numret.
Grekland - upp och hoppa studsmatta gott folk! Typisk "partylåt" á la ESC med halvkackig sång och töntiga moves. Alltså, det där med att dra av sig jackan bara över ena axeln (för att sedan dra på sig jacka ingen) - vad är det?? Det ser ju asfånigt ut. Varför gör man så?
Slovenien - Marit Bergman står och hötter med en tvärflöjt. Rätt hyfsad låt om än inte i samma klass som Sanna och Conchita.
Rumänien - Paula och Ovi var mina favoriter sist de var med. Den här var inte lika bra, men tillhör toppskiktet även om det blev lite för mycket av det goda ibland. Sköna synthljud!
 
Nu har jag inte lyssnat på de direktkvalificerade låtarna, men av de här som gått till final är mina favoriter Österrike, Rumänien och Sverige.
 
För övrigt kan Pilou vara det sötaste namn jag någonsin hört.
 
På lördag håller vi tummarna för Sanna och Conchita!
 
 

Snigelpost var ordet

Det brittiska postverket verkar ha lekt leverans-bingo med mina vykort från London. Jag skickade 4 stycken - till föräldrarna, Ebba, Elisabeth och Husmor. De postades från samma ställe och hade givetvis lika mycket porto allihopa. Korten till Husmor och till mamma och pappa kom fram snabbt och utan krångel. Från Ebba och Elisabeth hörde jag noll, de brukar tacka så fort korten kommer fram men jag tänkte inte mer på det. Man kan ju glömma. Men så häromdagen kom Ebbas kort fram!
 
 
Excuse me?? För lite porto? Eh, nej. "Caused delay"? Jo det vill jag mena, det tog en MÅNAD att komma fram. Hur bar dom sig åt? Dom måste ha skickat kortet med några tågluffare som svängde förbi Benidorm ett par veckor. Elisabeths kort vet jag inte om det öht kommit fram, det kanske fick åka båt via Hongkong.
 
Jag säger som Bob Geldof i "När Bob mötte Mike" - fuck the post office!
 

Wonderful Copenhagen, semi 1 i ESC

Wohoo, nu är det igång! Första semin var ju inte på något sätt bra, men heller inte så katastrofalt som det brukar kunna vara.
 
Armenien - jomen den här har ett beat som jag gillar. Problemet är att killen inte sjunger särskilt bra och att texten är galet enformig. I konceptet ESC ingår ju att man ska klaga på klädseln också. Här var det Star Trek-tröja under en gummirock med sammetsslag. Men låten kommer gå bra, det känner jag på mig.
Lettland - men seriöst... Kvällens tramsigaste låt. Minns ni den finska duon Boomfunk MC's som hade en hit i slutet av 90-talet med "Freestyler"? Lillkillen i videon har tydligen flyttat till Lettland och sjunger om kakor... Jorå..
Estland - det här var ju ett avancerat dansnummer, men allt som allt lät det som en blandning mellan Danny och Loreen. Fast sämre då, såklart.
Sverige - ja vad ska man säga? Jag är som bekant inte så förtjust vare sig i låten eller artisten men hon var ju lätt bäst i kväll! Heja Sanna, bra jobbat!
Island - färgchock deluxe. Stundtals var ju låten lite halvsvängig, men sen huxflux bytte de låt och bara blajade runt och i bakgrunden stod det några som såg ut som ZZ Top utklädda till en påse winegum. Men det var ju ändå inte hälften så dumt som den där kakbakslåten.
Albanien - jättetrååååkigt...
Ryssland - jamen vad befriande med ett tvillingpar som kunde uppträda lite sansat men ändå ha ett festligt hårtricks! Fräcka tillhyggen också, med de där Gandalf-stavarna i plexiglas.  Låten var rätt bra också.
Azerbajdzjan - snyggt framträdande med mycket rött, trapetskonstnär och kyrka i bakgrunden. Snygg sångerska också men låten var lite halvtrist.
Ukraina - tjohej vad det går! Halvhottie som springer i ett hamsterhjul förde tankarna till Die Krupps "Machineries of joy". Tyckte det här var rätt poppigt.
Belgien - hahahahahahahahahahahaha! Kvällens skrattfest! Det här var ju Ross the intern från Jay Leno show som var ute på ett nytt busigt uppdrag! Vilken helt för-FÄR-ligt usel låt, jag dog ju. Tack och lov ingen finalplats, det hade jag inte klarat av.
Moldavien - håll i hatten, här kommer en valkyria och hon är fan arg! Hungrig är hon också, så till lunch blir det en gladiator uppträdd på ett grillspett som kommer stekas över en öppen eld. Sådetså, no mercy!
San Marino - efter lång och trogen tjänst fick Valentina Monetto äntligen till det. Hur det gick till vet väl ingen egentligen för låten var ju jättetråkig.
Portugal - några som däremot inte fick till det efter ännu längre och trognare tjänst är Portugal. Inte så konstigt. Osvängig låt, okarismatisk sångerska som såg helt jättebesvärad ut när bongokillen närmade sig, hahaha.
Holland - men näääääjjjjjj..... Country.. Förutom dansbandssaxofon är steel guitarsvaj det värsta jag vet. Och en låt som börjar som "Proud Mary" kan inte vara bra, det går mot naturlagarna.
Montenegro - snyggt! Hur fick dom till det där, med skridsko?? Hyfsad ballad där uppträdandet ger en extra piff.
Ungern -  pekoraltext som säkert är fin och viktig men som jag avskyr eftersom jag inte vill bli skriven på näsan. Mitt i låten råkade någon dessutom skruva upp hastigheten på trummaskinen till max, vilket skapade viss oreda.
 
Plus till mellanakten där vi fick uppleva Köpenhamns alla sevärdheter. Nästan som när jag och devoteebrudarna var där för ett år sedan. Men vi fick inte träffa drottningen förstås, VI TRÄFFADE JU FLETCH!! Ja, jag kommer tjata om det tills jag döööör.
 
Summa summarum - inte många favoriter. Men de jag tyckte mest om gick vidare. Och inga tramsiga bagare! So far, so good.
 
 

Tigerdrottningen

Nu har jag lyssnat på "Tigerdrottningen" och jag gillar den! Mycket! Favoriterna är "Mirage", "Skogarna" och "Innan himlen faller ner". På albumlistan hamnar den efter "Tillbaka till samtiden" och "En plats i solen", men hur den står sig mot de övriga har jag inte riktigt bestämt mig för. Herregud, tänk att det är 20 år sedan jag såg Kent (fd Havsänglar, som det stod på planschen haha) spela på Blå rummet i Crazys källare. Den galna festvåren -94 när jag och party-Karin ääägde onsdag, torsdag, fredag och lördag och exet försåg oss med skräpmat och småsnask däremellan. 20 jävla år och vad har hänt sen dess? Oerhört mycket och samtidigt känns det som ingenting förändrats.
 
 

RSS 2.0