Värsta bästa kvällen

Åh jisses amalia vilken höjdarkväll! Det började med att Elisabeth och jag skulle sammanstråla på stan och då blev jag som vanligt hånad för mitt obefintliga lokalsinne ("men Sara, hur många år har du bott i Örebro egentligen?!"). Jajaja. Det gick bra i alla fall och vi hittade till rätt Conventum-lokal. Den här gången var det inte det där hemska DDR-badhuset som när vi såg Kent, utan det var en lite trevligare lokal. Konserten då.. Ja vafan ska man säga? Det var SÅ bra! Den där vesslerara göteborgaren är ju rena lyckopillret, en helt galet bra liveartist. Extra supernöjd är jag med att jag fick höra en av mina favvolåtar - Uppsnärjd i det blå. Det var bara Magiskt, men tragiskt som fattades för att euforin skulle vara total. Nu blev den nästan det ändå, för det var verkligen en skitbra konsert. Efteråt kunde jag knappt prata, jag hade ont i ena foten och ont i fingrarna. Till nästa gång jag ska på konsert ska jag komma ihåg att inte ha min bautaring på mig för den gör ont när man klappar i händerna. Och det gör man när man är på Håkan-konsert, let me tell you! Aaaaaah alltså, han är ju så söööt! Man vill ju bara kidnappa honom och ha honom som ett litet gosedjur att krama och pussa på och mata med chips. Jag kan bygga om min klädkammare till en egen Fritzl-källare, hrm...

När konserten var slut var både Elisabeth och jag helt yra av glädje och jag var toktörstig och hungrig, så vi kasade till Pitcher's för mat och dryck. Det blev lite Fawlty Towers ett tag där när de snurrade till våra beställningar och vi fick byta tallrikar med varandra och ha oss, men det gick bra. Gött mos! För första gången i världshistorien åt Elisabeth upp före mig, jag var helt färdig av allt sjungande och hoppande att jag inte alls var i slag. Tog en öl också, men sen blev det hemfärd. En RIKTIGT jäkla bra kväll detta!
 

TGI Friday - Håkan-special

WOHOO!! Det är fredag! Och inte vilken fredag som helst utan fredag med konsert! Och inte vilken konsert som helst utan med darling Håkan Bråkan Hellström! *jippar* Någon annan musik än Håkan är uteslutet idag.

Ge mig arseniiiik, pa-pa-paaaa

Trevlig helg!

Huh? What's up? Hänt nåt?

Tja, dagens stora nyhet är ju givetvis att kronprinsessan Victoria äntligen fått förlova sig med sin Daniel. Vilket ståhej det blev! Extrainsatta nyhetssändningar och hitan och ditan. Absolut roligaste kommentaren över debaclet i tv var kollegan som sa "Jag trodde att det hänt något!". Hahahahaha, nejdå det har inte hänt något. Bara den största kungliga nyheten på typ 30 år. Hahaha. Jag är inte mycket för kungahuset, jag tycker det är ointressant. I alla fall det svenska, de är så tråkiga. MEN. Cred till Vickan som inte backat för allt skit utan hållt fast vid Daniel. Jag tycker det är förmätet av kungen och Silvia att ha en massa invändningar mot Daniels brist på skolning, dåliga sociala kompetens, taskiga språkkunskaper och allt vad de nu tyckt. Det är ju inte direkt som att kungen har en aura av intelligens kring sig var han än går. Jag blir alltid stressad när kungen är på tv och pratar, jag tycker han är så erbarmligt tafflig och jag blir rädd att han ska kläcka ur sig något dumt. Dessutom är han ju gift med en tyska som knappt kan prata svenska efter över 30 år i Sverige... Så kära knugen, jag tycker inte du ska säga så jävla mycket om den blivande svärsonen. Vad är det att bråka om? Daniel är en fullständigt harmlös gymtränare från Ockelbo! Det är ju inte som att kronprinsessan vill gifta sig med Knutbypastorn eller Juha Valjakkala direkt. Så även om jag inte är någon rojalist så säger jag HEJA!! 

Nattvak och guldgubbar

Jag orkade nästan se hela Oscarsgalan i natt, till tjugo över fyra höll jag mig vaken trots att jag tröttnade efter fem minuter av röda matt-tjafset. Jag tycker det var en ovanligt bra gala, det var roliga prisutdelare och flera roliga tacktal. Hugh Jackman är ju för rasande grann också och jag tyckte han skötte sig ypperligt. Priserna då? Tja, det gick ju inte riktigt som jag hållt en tumme för (d v s Mickey Rourke och Marisa Tomei blev utan guldgubbe) men jag har å andra sidan inte sett de andra filmerna så jag ska inte säga om det var rätt eller fel. Kul för Penélope Cruz att få pris, jag gillar henne. Att Heath skulle belönas postumt kom väl inte som någon skräll, frågan var väl snarare vem som skulle ta emot hans pris. Jag hade, precis som kommentatorerna på tv, gissat på Michelle Williams men det blev ju Heaths föräldrar och syster. Jag ska erkänna att jag faktiskt fällde en liten tår, det var oerhört känslosamt när hela publiken satt där med tårar i ögonen. Huvva. Prio ett på måste-se-listan är nu Vicky Christina Barcelona, Milk och Slumdog millionaire

Schlager-look-alikes

Lite sent inlägg om lördagens Melodifestival, men jag fick inte arslet ur vagnen tidigare. Den här omgången var lite jämntjock tyckte jag. Det var inget särskilt som stod ut, varken åt ena eller andra hållet. Eller jo, vad fan gjorde Mikael Rickfors där?? Både Sandra och jag fick direkt associationer till Nöjesmassakern och såg Åke Cato och Sven Melander dansandes på rak framför oss. BWO levererade väl inte riktigt, jag tycker de ska hålla sig till upptempolåtar som de gör så bra. Men i startfältet var de bland de bättre. Synd att de ställs mot Lili & Sussie i Andra chansen. Lite skoj blir det ju, med tanke på att BWO's "Lay your love on me" har ett stick "Lay your love, lay your love, looove ooon meeee) som är en ren ripoff från Lili & Sussies "Oh mama" (Ring my bell, ring my bell, riiing myy beell). Men Alexander Bard ser ju mer och mer ut som en spejsad Thomas Quick. Skitlik min morbror är han, haha! Och Mattias i EMD då, han såg ju ut som en skäggig Per Elofsson med hatt!. Jaja. Ingen vinnarlåt i den här omgången om ni frågar mig.

Förra årets vinnare i mina ögon (och öron)


TGI Friday

Nu har det varit vinter och kallt i en evighet känns det som, jag fryser konstant och har så gjort i flera veckor. Därför blir det lite sommarmusik i bloggen, låtar som verkligen är sommar för mig.

Vi börjar med duon Climie Fisher som jag och Erika lyssnade på sommaren -88 när vi hade som sommarjobb att måla om Erikas föräldrars hus.En annan låt vi sjöng när vi kartade runt på stegar med penslar i nävarna var den här med Aztec CameraDaryl Braithwaite är väl egentligen inte mer one-hit-wonder än Climie Fisher och Aztec Camera, men hursom. 1989 var "One summer" en hit och man blir ju hyfsat sugen på sommar när man ser den här videon.Trevlig helg!

Födelsedagsbarn

Grattis på ettårsdagen raraste lilla partyvalpen! Mitt egna massförstörelsevapen som kan massakrera allt som kommer i hennes väg. Min egen Spiderman-mutation som kan klättra på väggarna och ta ner tavlor. Mitt egna Nix-register som sätter stopp för telefonförsäljare genom att helt sonika äta sönder telefonerna. Ett år redan, förhoppningsvis får vi många roliga år ihop.10 veckor gammal och den sötaste lilla uppsyn jag settNästan ett år. Vuxen och värstingdryg :)

Driving mr freakin' senil-Daisy

Gjorde en god gärning och skulle skjutsa en.. äldre herre jag känner. Jag hade ingen aning om vart vi skulle så jag förutsatte att han visste det och gav mig vägledning. Well...

-Sväng vänster här
- Okej *svänger vänster och hamnar i en t-korsning* Nu då?
- Till XX-gatan.
- Men hur åker jag då, vart ska jag?
- *tystnad*
- Vart ska jag??
- XX-gatan 61
- Men jag vet väl inte var den ligger heller.
- Nu blev det svårt... *funderar*
- Men alltså, säg vart jag ska åka, jag kan ju inte stå här i korsningen!
- Sväng höger här.
*kör en bit*
Passagerare: Här är nummer 55.
- Och du skulle till..
- Nummer 61. Det måste ligga där bakom.
- Men det är rätt gata då?
- Om jag det visste.
- Mäh! *himlar med ögonen och suckar lite*
- Jamen jag har aldrig varit här tidigare.
- Men du hade väl ordnat en vägbeskrivning?
- Jo jag skrev ut från eniro.se.
- Ja? *väntar otåligt*
- Men den tog jag inte med mig.
- *biter ihop, räknar till tvåtusen och irrar vidare*
-  Du ska svänga in höger här.
- *skeptisk* Men kan man verkligen köra in där??
- Nej, det är en bom för så det går inte.

Kill me, kill me now...


Bokstavsutmaning

Regler: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Sara

2. Ett ord på fyra bokstäver: Stol

3. Flicknamn: Susanne

4. Pojknamn: Sven-Erik

5. Yrke: Servitris

6. Färg: Svart

7. Klädesplagg: Strumpor

8. Mat: Senapskyckling

9. Sak i badrummet: Sköljmedel

10. Plats/stad: Stockholm

11. En orsak att vara sen: Snöstorm

12. Något man skriker: Stopp i lagens namn!

13. Film: Shine

14. Något man dricker: Sprit

15. Band: Siouxsie & The Banshees 

16. Djur: Sork

17. Gatunamn: Solrosgatan

18. Bil: Seat

19. Sång: Strangelove

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Sex

Toaorm

Helt ärligt, jag hade nog dött faktiskt.  Lustigast är ändå att grannen som har ormar och terrarier, inte aaaalls känner igen ormen. Nä det är nog en ren slump hörru att det råkade dyka upp en jävla boaorm i din granne Oles golvbrunn.... Aaaah, vilken fasa! Värre än dusch-scenen i Psycho. Nu kommer jag få hjärtklappning varenda gång det blir "lite halvstopp" i avloppen.    

Nja, det där var väl sådär

Deltävling två av Melodifestivalen avklarad och det gick väl ungefär som väntat tycker jag. Därmed inte sagt att det gick som jag ville, definitivt inte! Jag är helt kär i Lasse Lindh och givetvis kom han sist. Helt obegripligt hur Markoolio och de där countrybrudarna kunde placeras före Lasse. Jaja, det är som det är. Höll dock på att rasa av stolen i plain schlagerchock när jag hörde att Patrik Henzel varit med och knåpat ihop Markoolios skämt of a song. What?? Det går utför för en del, från Sveriges bästa synthband till Markoolio? Jag kan bara hoppas att jag tagit fel på person, det kanske finns en musiker till som heter så... Lite kul var ju att se Lili & Sussie igen efter alla år, Marion och jag tyckte dock att koreografin var lite för simpel. Det där fixar ju vi till och med efter ett par glas av Frodis monsterbål.
 
Nä, efter detta antiklimax får vi trösta oss med Lasses låt från förra året.Från Nasa till Markoolio, uppköp eller nerköp? Mitt svar är ju ganska solklart... (Ja, jag har kört "Paula" en gång tidigare men jag tycker den är så sinnessjukt bra så det skadar inte med en gång till)


TGI Friday - Kylie & Jason-varianten

Fredag igen och musik i frodisbloggen. Det går ju inte att snacka 80-talsmusik utan att nämna det årtiondets giganter och främsta turturduvor - Kylie Minogue och Jason Donovan. Jag följde faktiskt deras tv-serie Neighbours ett tag men jösses mössa vad segt det var! Dagens avsnitt: Jason hämtar tidningen, ungefär. Hursom, dundertrion Stock/Aitken/Waterman knåpade ihop en och annan hit åt Kylie och Jason. Kylie håller ju än idag men Jason vete fåglarna vart han tog vägen.

Vi börjar med Kylie och I should be so lucky som jag tyckte var skitbra när den kom. Och så, hahaha, minns jag att jag och Jenny tyckte hon hade så fina kläder. Det är puffigt och fluffigt och så sött att man blir lika sockerspeedad som efter Stora Hotellets dessertbuffé.Jason Donovan så, med Too many broken hearts. Den tar jag med bara för att jag tycker videon är så utomordentligt usel. Stackars Jason vaknar och är alldeles hurven och frusen där han bor mitt i.. skållheta Australien.. Förstår inte hur han överlever ute på landsbygden när han knappt kan hugga ved. Fast det kanske är därför han fryser så - han har ingen ved att elda.
Julen 1988 fick så Kylie och Jason spela in en duett, Especially for you som blev en riktig monsterhit. Vedervärdigt sliskig sak med en rätt larvig video. Men jag ska erkänna att jag tyckte Jason var rätt söt :) Det är sånt man kan få tycka när man är 16.


Trevlig helg!

Gamla synder

Hahahahahahahahahahahahahahaaaaa, oh my God!!Jumboplats och noll poäng. 12 år senare kan jag fortfarande inte se den utan att det kryper i hela mig av skam. Ojoj, som jag hoppades att detta skulle bli "det stora brejket" (som Ulf Brunnberg säger i G) för Tunagossarna . Som jag skröt och skrävlade för alla att de minsan skulle vara med i Melodifestivaaaalen. Och så blev det bara pannkaka av alltihop. Hahahahahaha. Men refrängen är ju rätt svängig.

Nöjda mästertippare

Marion och jag är lika engagerade i Top Model som vi är i Melodifestivalen och i kväll var det finaldags i ANTM. Min favorit redan från första avsnittet var McKey och Marion höll också på henne i finalen. För första gången någonsin tror jag så höll min favorit från start till mål. Marion och jag är typ världsbäst på att tippa, vi analyserar och diskuterar inför varje utslagning som om det gällde världens största vadhållning. Det blev ju riktigt rafflande på slutet trots allt, skulle vi få som vi ville? Och jodå, McKey avgick med segern och vi jublade. Ja, vi är nördiga. Skitnördiga faktiskt och det står vi för!

Snömonster

Vilken härlig dag! Ut och promenera i solsken och sen lite gamla repriser på tv, då kan man ju inte bli annat än på glatt humör.

Partyvalpen rusade runt i djupsnön medan storhunden hade drabbats av latmasken idag och ville gå där det var upptrampat. Inte mig emot :)

Clintan kan

Igår såg jag Changeling och den var bra. Jag gillar Clint Eastwood som regissör mer och mer, han gör ju fasen riktigt bra filmer. Det var snyggt foto och bra klipp, det enda jag kan invända lite mot är väl att filmen var aningen lång. Men eftersom den handlar om en verklig händelse är det kanske inte lätt att korta ner hur mycket som helst. Angelina Jolie gjorde bra ifrån sig, dock hoppas inte jag att hon får en Oscar. Bättre än Marisa Tomei i The wrestler var hon inte.

Jag tycker jag har lyckats hålla mig ovanligt bra uppdaterad inför Oscarsgalan! Några filmer kvar bara sen är jag ganska bra med i matchen. Fast det blir väl som vanligt - de jag inte sett vinner.

*uppdaterar*

Med i matchen var det ja.. Marisa Tomei är ju nominerad i birollskategorin.. Jaja.

So far so good

Tjohej, så har schlagercirkusen kickat igång igen! Jag höll på Alcazar och det gick ju vägen. Resten var skitsamma, men jag förstår inte riktigt hur Emilia kunde gå till final. Aja, ingen jävla skånsk calypso och ingen jävla Christer Sjögren-skräll hittills så det får man väl vara nöjd med. Men det kommer väl... 

Alfons Åberg har fått körkort

Även barnbokshjältarna växer upp tydligen. Jag brukar skylla på Mållgan på skoj, spiknykter. Tror inte ens Mållgan finns med i Stora Ursäktsboken, det är en FÖR osannolik bortförklaring faktiskt. Nästa hund ska nog fan heta Mållgan! "Det var Mållgan som åt sönder mobiltelefonen", "Det var Mållgan som välte ner blomkrukan". Haha.


TGI Friday!

Dåligt med bloggande denna vecka men jag har inte haft just någon lust. Men fredagsmusik blir det i alla fall! Vi börjar med Bomb the Bass. Klassiska samplingar som "Thunderbirds are go" och "Keep this frequency clear".Inte  så mycket sampling men väl ripoff blir det här, med Kon KanVeckans one-hit wonder från 80-talet är signerad världens bästa djuraffärspojkar. Pet shop boys + Patsy KensitEighth wonder och "I'm not scared".

 

Trevlig helg!

Simultankapacitet, jajamän!

Kvinnor kan göra flera saker samtidigt. Ta bara mig som exempel. Lyckades spräcka byxorna när jag vattnade blommorna. Det var ganska skickligt. Jag klättrade upp på skrivbordet för att komma åt den stora krukväxten på ett skåp. Sen skulle jag ta mig ner och i stället för att göra värsta elefanthoppet ner på golvet och ge utslag på richterskalan så klev jag ner. Det var lite längre ner till marken än jag trodde, så det sa bara ritsch så sprack mina bästa jeans under ena skinkan. *suck* Lite trött på mig själv blir jag allt ibland...

Kate & Leo

Såg Revolutionary road härom sistens och kunde inte alls begripa hur den fått sådan fantastisk kritik från i stort sett alla håll. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var jag inte gillade, men så kom jag på det - dialogen. Det är inte en trovärdig dialog när Kate Winslet och Leonardo DiCaprio bråkar. Det är väldigt pratigt, liksom Ingmar Bergman-pratigt med långa, välformulerade haranger utan minsta stakning. Som Dawson's Creek för vuxna! Sen är inte Leonardo DiCaprio trovärdig som deppig familjefar i 50-talets USA. Han ser ju fortfarande ut som en fjortis, fast med lite mer uppsvällt ansikte. Det är lite synd, för det är inget fel på hans sådespelartalanger i övrigt. Dock blir han helt utskåpad av sina motspelare. Kate Winslet gör mycket bra ifrån sig, men den jag gillade helt klart bäst var Kathy Bates. Hon äger varenda scen hon är med i, hon är skitbra helt enkelt! Övriga biroller var också kanon, plus i kanten för den som skött castingen.


Kall och kulen

Jag håller nog på att bli sjuk. Har varit frusen bra länge och nu sitter jag på jobbet påbylsad i täckjacka. K kom ner, kollade på termometern och sa "Det är 24 grader här inne, bara så du vet". Då petade jag på honom med mina isglass-kalla fingrar och så var det bra med den saken. Tror det är tredje gången någonsin som jag dessutom har långkallingar på mig på jobbet. Vad sjutton jag ska ta på mig i natt när jag ska sova vet jag inte, men det blir väl joggingbrallor, luvtröja och raggsockar.

RSS 2.0