Trafikvett med Dr Alban

Anne lyckades gräva fram den här gräsliga... ja vad är det? Musikvideo? Pedagogisk film om moppevett? Inte fan vet jag, men riktigt rasande uselt är det hursomhelst. Och hejdlöst roligt. Rena rama filmen G när det gäller övertydliga meddelanden till ungdomar. Och spana in Tobbe Trollkarl med freestylen! Hahaha. Gillar dansbrudarna, det är inte jättelångt från fågeldansen med dom armrörelserna.


Champion!

Jag är med i Skrytligan, ett seriespel i frågesport på jobbet. Har legat och lurat i division 1 rätt länge och var på vippen att vinna förra säsongen om det inte vore för ett sketet slarvfel på en fråga. Men NU - nu vann jag! Jag vann hela serien! *jippar* 7 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust. Det kändes nästan som doping dock att få en Einstürzende Neubauten-fråga, där pratar vi mammas gata liksom. Men det fanns å andra sidan svarsalternativ, man behövde inte kunna svaret själv, så rent teoretiskt kunde ju alla svara rätt på den. Skit samma, jag vann! Jag vaaaaann! Rafflande till sista matchen var det, Måns satte upp hårt motstånd och jag höll på att drabbas av lite nervdaller faktiskt. Helt galet att bli så uppspelt över en liten frågesport egentligen men är man tävlingsmänniska så är man. Nu ska jag dansa segerdans och verkligen vara så där orimligt asglad som bara en riktigt dålig vinnare kan vara :)  

TGI Friday - nu utan feber!

Hoppla, det blev inget bloggande på hela veckan. Men jag har varit sjuk och haft det allmänt trökigt så det var inte så mycket att orda om. Men nu är det fredag och jag är hyfsat frisk. Två timmar ute i snöstorm lär väl dock ändra på den saken, hrm..

Vi börjar med två dansande systrar från 80-talet och det är faktiskt inte Lili & Sussie utan Mel & Kim. Typisk Parken Zoo-låt, den har man stuffat till många gånger på Hjärter Ess.Whams körtjejer Pepsi & Shirley försökte sig på en solokarriär, eller duokarriär kanske man ska säga. "Heartache" är en totalt bortglömd låt, den blev nog ingen hit tror jag. Men jag gillar den! Och nu blir jag väl skjuten men jag gillar kläderna också. Inte den stora vita rosetten i håret kanske (nej Anette, mitt hårspänne från 2005 var INTE så stort!!) men kjolarna och strumporna tycker jag är snyggt.När vi ändå är inne på tjegrupper från 80-talet så måste man ju ta med Bananarama, något annat är otänkbart.Trevlig helg!

TGI Friday!

Håhåjaja. Efter skitveckan som varit så såg jag verkligen fram emot en ledig helg. Jamen självklart gick jag och blev sjuk då.. Visserligen har jag inte varit sjuk på över ett år så jag ska väl inte klaga för mycket, men ändå. Blir inget stoj och stim i frodisbloggen i afton utan bara några jäkligt bra låtar utan mankemang.

Först ut är Feargal Sharkey vars röst jag verkligen gillar.

 

Eftersom jag är lite eländig passar det bra med Suzanne Vegas toksorgliga "Luka".Nåja, dödssjuk är jag inte men vi tar Säkert! ändå.Trevlig helg!

Baddjävlar, typ

Men hahahahaha, vad finns det för folk?? Spanjorer i Spanien? Curry i Goa? Fisk i havet? Nej bevare mig väl, sånt borde ju förbjudas när man åker utomlands... Och inte är väl det för mycket begärt att amerikanarna tar en extra rundtur med sitt plan så det tar lika lång tid för dom att åka hem som det gör för engelsmännen? Någon rättvisa får det allt vara här i världen! 

Växthuseffekt?

Döm om min förvåning när jag öppnade micron och såg det härFyra krukväxter huserade där inne! Jag hade ställt undan dom i lördags när jag städade och hade totalt glömt bort det. Hur tillagar man krukväxter i micron? På växthuseffekten? Om 50 år när jag sitter på ett demensboende lär personalen få lite att stå i med tanke på vilka tendenser jag redan uppvisar.

Århundradets skitdag

Herregud, ska man lägga sig ner och dö nu eller med detsamma... Började med att åka till veterinären med partyvalpen som visade sig ha ögoninflammation, stackars krake. Illröd i ögat är hon och grisig och kletig runtom med nån grågrön sörja. Fick ett recept på ögondroppar och åkte för att hämta ut det. Hade lite bråttom och kände mig allmänt stressad så jag såg inte att det kom en bil bakom utan smällde upp dörren. PANG! *gråter* Stod och diskuterade med den andra föraren en stund om skadeanmälan och hitan och ditan. Min bildörr fick en rejäl smäll och blev helt sned, den andra verkar klarat sig bättre. Precis vad jag har lust med just nu.. Har önskat mig ett par Graninge-kängor av mamma i födelsedagspresent men jag får väl ångra mig och be om ett presentkort hos en plåtslagare i stället. *suckar* Väl hemma sjönk jag ner på en stol och storbölade i en timme. Storhunden blev jättebekymrad och försökte trösta. Paartyvalpen gick och la sig och sov hon.. Gråta hjälper ju dock sällan, man får bara ont i huvudet och blir randig och flammig och ful. Det är bara att gå vidare. Var i alla fall tvungen att äta lite mat efter all tumult och då lyckades jag spilla på hela spisen och bränna mig på låret med kokande vatten. Jomen why not liksom... Får väl se vad kvällen har att erbjuda. Kanske kan jag orsaka något litet datorhaveri på jobbet? Lyckas spränga en kopieringsmaskin? Eller kanske meja ner mina kollegor med min demolerade bil?

And here are the results of the soff-jury

Nja, det gick väl sisådär det där... När jurygrupperna at casa de Frodis lagt sina röster var det Måns som avgick med segern, före Caroline af Ugglas och Agnes. Operadiscon kom någonstans i mitten/botten. Jaja, så kan det går. Kristoffer var i alla fall sjukt nöjd med att han var den som gett Malena högst poäng av oss, men han röstade å andra sidan nästan helt tvärsemot alla andra på typ alla låtar. Roligast var hans kommentar om Sarah Dawn Finer. Hon har ju vissa fysiska detaljer som man liksom lägger märke till om man säger.. Så även observanta K. "Men kolla vilka stora HÄNDER hon har!!" *asg* Och det är ju fan helt sant! Sen var hela det framträdandet förstört, jag såg bara hennes målvaktshandskar till nävar och tokgarvade hela tiden.
Efter schlagerbalunsandet blev det utgång och idag är jag som vanligt helt ledbruten och har ont överallt. I'm too old for this shit..Inte ett enda kort tog jag heller, jag som fick en fin blombukett av Lotta och allt. Ingen ordning på nånting. Men monsterdrinkarna var precis som vanligt - goda och starka :) När jag skulle köpa nattamat på Max funkade inte mitt bankomatkort och jag tänkte att det var väl själva fan att jag lyckats avmagnetisera kortet igen, jag som bytte för en vecka sedan. Fast det visade sig att jag bara hade 11 spänn på kontot. Oops.. Nu blir det snåleri och detox i minst en vecka! 

TGI Friday!

Fredag igen, tjo!Jag kanske ska lyda Lenas råd och sätta en piratlapp över mitt blåslagna öga, i bästa Pete Burns-stil? Han gick visst och blev kvinna senare. Tyvärr inte helt lyckat om ni frågar mig, hövvaligen så han ser ut.Veckans one-hit-wonder tror jag inte behöver någon närmare presentation. Morsan har originalsingeln på vinyl, det är nästan lite kult faktiskt. Hopplös låt att dansa till dock.Trevlig helg!

Blåklockan uti backarna står

Nja, kanske inte. I brist på vårblomster ute så får jag väl bidra med en nyare bild på min egen blåklocka. Tycker nog nästan att jag är ännu snyggare idag. Det borde vara enklare att sminka bort när det ligger på ögonlocket i alla fall. *tänker positivt* Den galna morgonfrisyren kräver inga kommentarer tack, den ska åtgärdas om en halvtimma.


Rumble in the jungle

Plats: Gångstig i Örebro
Tid: Morgonpromenad den 11 mars 2009
Publik: Förhoppningsvis ingen

I vänster ringhörna: Partyvalpen
I höger ringhörna: matten

Resultat: Well...Jag tycker själv att jag klär i blåklocka, det blir lite Fight Club över det hela. Fotot är lite missvisande, hela färgskalan kommer inte riktigt till sin rätt...

Flugviktsmästaren själv tog det hela med roSex and the city - sex = bara city?

Vad håller TV3 på med? Sex and the city går två gånger om dagen, kl 17 och sen repris senare på kvällen. Jag har sett alla avsnitt ungefär hundra gånger men eftersom det är en av mina favoritserier så brukar jag ha tv:n på och slökolla (eller lyssna lite och kasta ett getöga medan jag gör annat). Nu har jag upptäckt att det är någon form av censurerade avsnitt som går kl.17. Första gången trodde jag att det var jag som varit ouppmärksam eller att jag mindes fel, för jag tyckte det var en stor bit som saknades. På kvällen var avsnittet som vanligt igen och då förmodade jag att jag helt enkelt missade lite i eftermiddagsavsnittet. Men sen hände det flera gånger och jag började undra om jag var helt sinnesrubbad eller senil så jag dryftade problemet med Kristoffer och kommenderade honom att se ett eftermiddagsavsnitt, sen såg vi reprisen på kvällen och kunde konstatera att jag hade rätt. Det är nerkortade avsnitt på eftermiddagarna. Min undran är ju då varför? Ska det vara någon slags barnvänlig variant, typ inga tuttar före klockan 18? Varför ens sända serien den tiden i så fall? Ska de klippa bort allt som har med sex att göra så blir det ju bara introt och tre reklampauser kvar. Skitstörigt. Om någon mot förmodan aldrig sett serien så är det dessutom helt förvirrande eftersom själva poängen flera gånger går förlorad. Vilket påfund!

TGI Friday

Vi kör lite 90-tal i frodisbloggen idag. Först ut är The Beloved, och huxflux går jag i tredje ring igen. Aaahh.. Ohyggligt nostalgiskt, var och varannan kille i skolkatalogen hade sån där lockig pagefrisyr. Tänk att det fanns en tid då killar permanentade sig! För inte gör dom väl det nuförtiden? Skivan Happiness är f ö fortfarande jättebra. En annan skiva som är väldigt bra är Superstition med Siouxsie & The Banshees. Jag vill vara lika überfab som Siouxsie när jag blir stor. Drömma kan man alltid :)Men kommer ni ihåg den här? Spaceman med Babylon Zoo. Här snackar vi one-hit-wonder. Den var med i en jeansreklam och blev superpoppis. Någon i bekantskapskretsen köpte till och med en hel skiva med Babylon Zoo. Den var asdålig vad jag kan minnas. Tror att någon våghalsig dj gav sig på att spela den på Kåren nån gång, vilket ju var helt dödsdömt. Börjar fartigt och blir sen tvääääärseeeeeg. Hur dansar man till den liksom, haha.Trevlig helg!

Något för Jay Leno?

Jay Leno brukar ju skoja om stupid criminals på sin show, och de här två platsar väl in under den kategorin? Så nesligt för dom, haha.


Ofrivillig såpadetox, del 2

Jaha ja. Eftersom Kanal 9 satte igång med Falcon Crest igen helt utan förvarning så missade jag typ fyra säsonger så det var ju lika bra att ge upp, jag fattade nada. Men - då började trean köra Melrose Place! Den ultimata 90-talssåpan tycker jag, där får nog Bevvan ursäkta faktiskt. Jag minns när jag började kolla på Melrose Place, det var när jag pluggade engelska och bodde i min studentlägenhet. Vi hade lektion på kvällen och det blev lite stressigt eftersom lärare Ron tenderade att dra ut på tiden. Jag fick skynda mig hem, stretade upp för den lååånga backen och kom hem till de tjugotvå kvadraten där ex-sambon gräddat pankisar. Så satt vi och mös till Mellis. Men så huxflux slutar trean med Melrose på eftermiddagarna och kör nån jävla talkshow med Tyra Banks i stället? Vafaaaan, det som precis började bli intressant nu när både Sidney och Kimberly är med. Är tv-kanalerna i maskopi med varandra, enkom för att göra mitt innehållslösa liv ännu mer innehållslöst? Man kan ju undra. 


Inte minsta fel

Ah, finally!Jag la in videon först, men sen huxflux fanns den inte tillgänglig. Jaja.

God nyhet

Bäst just nu: Saltlakrits-Plopp. En briljant kombination! Inte någon törstsläckare direkt, men så äter man ju inte godis för att bli otörstig heller. Mint-Centern var ingen höjdare dock, den var rätt tam. Mint och choklad är väl inte direkt den mest vågade eller nyskapande kombon precis.

Schlager-ripoffs

Ännu ett hejdlöst sent inlägg om Melodifestivalen.. Hursom, den senaste omgången bjöd faktiskt på en vinnarlåt tyckte jag. Agnes var den hittills bästa om ni frågar mig. Nu kan det visserligen bero på att jag inte minns hur de andra låtarna låter, jag kan inte ens minnas vilka som gått till final. Börjar bli senil.. Men den här omgången bjöd även på ofantligt många ripoffs tyckte jag. De där skoj-piloterna hade ju blandat hejvilt i sin låt, det var lite "Eye of the tiger" och lite Velvet och lite smått och gott. Den norsksvenska unionen lät som en blandning mellan Duffy och "Lyssna till ditt hjärta" och Waterloo-piano hittade vi i Thorleifs låt. Alltså dessa Thorleifs... Jag kunde inte ens se snabbreprisen utan att tokgarva åt dom. Jag var helt övertygad om att de skulle gå till final, jag såg hur alla 60-plusare for upp ur tv-sofforna som skjutna ur en kanon och började bugga loss så vintetrorna yrde. Men sen var de tydligen tvungna att torka rödvinsfläckar från golven och hann inte rösta. Operadisco-mischmaschet var väl en skräll. Men faktum är att jag hellre sett Thorleif i final än den, dansbandsgubbarna var det ju lite underhållningsvärde på. Jag var helt utmattad efteråt, jag skrattade så mycket.

RSS 2.0