TGI Friday!

Men hörni, vad var det som hände igår? Har väl aldrig varit med om maken till stjärnfall, först Farrah Fawcett och sen Michael Jackson av alla människor. Inte för att han verkat särskild pigg och kry vare sig i knopp eller kropp de senaste 15 åren, men ändå. Givetvis blir det musik därefter i frodisbloggen.

"Charlies änglar" är en riktig skitfilm, den är så usel att min video gick sönder när jag såg den. Men men, Farrah var ju en Charlie-ängel och är nu en ängel på riktigt så då får det bli lite musik från filmen, även om det är från nyinspelningen.

 

Ja och så har vi Wacko Jacko då, där finns det ju en hyfsad låtlista att laborera med. Michael Jackson var min idol när jag var kanske 10-11 år. Under en kort sejour var det i alla fall, det var ungefär när "Thriller" kom. Sedan barkade det ju käpprätt åt skogen och gick helt överstyr tycker jag. Men den här kan jag fortfarande skaka rumpa till.Men det är ju ändå fredag, solen skiner och jag är ledig! Då ska man ha lite skoj också och inte bara allvar. "Have a banana, have a whole bunch. It doesn't matter what you had for lunch"Trevlig helg!

Simskola

Pjuh! Två dagar har vi haft simskola. Storhunden höll på att drunkna. Jag blev bromsbiten i arslet och fick sand i mobilen. Men nu, nu kan partyvalpen simma! Rent fysiskt/tekniskt har hon alltid kunnat simma men hon har inte gjort det frivilligt. Men med lite list från matten och draghjälp/assistans av storhunden har vi nu fått henne att förstå tjusningen med att simma och bada så nu fanns det plötsligt ingen hejd på henne.- Nja, jag vet inte jag...
 


Men sen så lossnade det och simningen gick som en dans*blubb* Inga halvmesyrer här inte sa partyvalpen och simmade under vattnet. Matten fick lätt hjärtsnörp men hade som synes tillräcklig sinnesnärvaro att ta kort!När senioren ska bada tvekas det då inte en hundradel i onödan, det är kanonkulan som gäller varje gång.Jaså minsann, jag tror bestämt att det är herr Fisförnäm som tar sig en simturInte kanonkulan än, men väl ett graciöst rävhopp

Filmtajm

Lyckades se lite film även denna helg

Australia - nehej du Baz, det här duger inte! Jag gillar Baz Luhrman och tycker att Moulin Rouge är helt underbar, men här vet jag inte vad som hände. Handlingen var inte särskilt engagerande och Nicole Kidman gjorde sin svagaste insats på länge. Visst, Hugh Jackman är ju Hugh Jackman, men det är inte befogat med en så långdragen film bara för att få titta på honom. Jag fattade aldrig var fokus låg i storyn, det var lite hattigt. Vill man se en film om den katastrofala behandlingen av Australiens urbefolkning rekommenderar jag Rabbitproof fence i stället.
Frost/Nixon - ja jag gillar ju nutidshistoria så den här tyckte jag om. Låter ju helt galet att göra en hel film om en intervju men det funkade! Givetvis under förutsättning att man är intresserad av den händelsen, annars lär den vara totalboring. Både Michael Sheen och Frank Langella gjorde bra ifrån sig, speciellt Michael Sheen. Hela hans uppsyn bara lyste 70-tal tyckte jag.
Happy-go-lucky - ytterligare en regissör som inte höll måttet. Mike Leigh är en riktig favorit hos mig men den här filmen vete sjutton. Jag vet inte om jag gillade den eller inte faktiskt. Bitvis var den bra men tyvärr tyckte jag huvudpersonen blev lite enerverande.

Nerver av stål

Hahahahaha, men hjälp! Det här var väl det roligaste ändå? Rena Monty Python, jag bara ser framför mig hur han utstöter ett förtvivlat "splunge" innan han faller ner avsvimmad till marken.TGI Friday - midsommarspecial

Midsommarafton är här och då blir det musik som påminner mig om midsommaraftnar

Def Leppard kommer alltid förknippas med midsommar -88. När jag inte fick spela mina Depeche-band ute på Lövskär så var det Def Leppard som skulle spelas. Sen var det en massa grejsimojs som vi inte behöver gå in på här, haha. Men vafan, jag var 16 bast och inte så rutinerad på det här med att dumpa en kille på ett snyggt och stilfullt sätt.Midsommar -89 spenderade jag och Kicki i England där vi lyckades få en dj att BARA spela Depeche och U2. "Swedes night" kallade han det. Jag tror han gillade oss :) Jag valde den här videon bara för att jag tycker Bono ser så jävla rolig ut i sin hockeyfrilla och sina käcka damskor. För det ser faktiskt ut som han har damskor på sig.Midsommar -91 går till historien som den sämsta ever. Jag, Jimmi, Jennie och Robin åkte ut till nån ö och grillade, spelade Popgeni (gissa vem som vann..) och blev fulla och bedrövliga. Jag och Jennie kräktes över trappräcket till stugan medan killarna åkte ut på sjön och filosoferade. Dagen efter regnade det och vi blev fast på sjön en stund när båten krånglade. Jag försökte liva upp stämningen genom att sätta på radion. Den enda kanal jag fick in var nåt finskt elände där de spelade en finsk variant av den här vedervärdiga saken. Att vi inte dränkte oss alla fyra är ju ett under.Glad midsommar!

Filmtajm

Har sett några filmer även denna vecka.

Valkyria - jodåvars, ganska småspännande mellan varven. Men alla såg ju likadana ut i sina uniformer, det var svårt att hålla reda på vem som var vem. Att se Eddie Izzard i en krigsfilm kändes väldigt otippat!
Rachel getting married - Oscarsnominering till Anne Hathaway men nej, det här var inget vidare. Jag orkade inte kolla klart ens, jag började pyssla med annat.
I taket lyser stjärnorna - 2000-talets "Fucking Åmål". Jag tyckte den var jättebra, kanonbra musik och utmärkt casting. Lilla Tsatsiki har blivit stor! Ojoj vilken hjärtekrossare han blivit, hade jag varit fjortis hade jag varit tokkär i honom :) Nej men det här var en bra film och Anki Lidén gjorde en strålande insats. 

Kaktest

Det har ju inte varit något vidare glassväder de senaste dagarna så jag har provat kakor i stället.Nja, de var väl sådär faktiskt. Själva lakritsen var god, men jag trodde att det skulle vara lakritsfyllning hela vägen liksom. Det var det inte, den där vita geggan var kvar mellan kexen och det var snålt med lakrits. Men så kom jag på att Singoalla är ju så, det hade kanske varit mer lakrits om det varit Ballerina-modellen i stället.


Russindisco

Oh.. my.. God. Jag har ju tjatat om att jag kommer vara äldst på Arvikafestivalen, men nu har jag mött mina övermän. I rakt uppåtstigande led dessutom. Morsan och farsan ska på Peace & love-festivalen i Borlänge! Jag höll på att smälla av när jag hörde det. Okej, de ska bara vara där en dag och enbart för att de hälsar på bekanta vars son tydligen ska spela på festivalen. Men ändå. Hjälp. Gud så många förmaningar jag kommer få... För att väga upp och få lite balans har de bokat en PRO-resa till Turkiet i höst. *asg* Kontraster liksom.

TGI Friday - sent och i regnställ

Jag vet, jag är sen med musiken. Men det har varit en sån tråkig och rörig vecka att jag inte hade lust eller ork. Låtarna den här veckan får tala för sig själva.

Hrm... anade ni ett tema där? Jävla skitväder!

Trevlig helg hursomhelst!

GlasstestMed tanke på hur vedervärdigt äcklig den andra Ice Age-glassen var så tyckte jag det var vågat att prova den här. Men åh vilken skillnad! Den här var jättegod! Inget fancy alls, bara vanlig vaniljglass med jordgubbssylt. Det måste inte vara så märkvärdigt jämt. Enkelt och jättegott! Lite minus för den töntiga ätanordningen dock. Den här glassen var hundarnas favorit av någon anledning, de var skitintresserade av den. Det blir en solklar 8 i betyg.

Global fussball total

Häpp, dags igen! Tanken var att jag skulle få med mig Elisabeth ut på lokal för att inmundiga hamburgare och kolla på fotboll, men eftersom väderleksrapporten utlovade sju plusgrader kändes det inte så lockande. Vi sa att om det skulle komma en akut värmebölja så okej. Nu ser det då sannerligen inte ut som det är någon tropisk värme på inkommande så det blir fotboll från tv-soffan i stället. Skitsamma, wir heien für Schweden!


TGI Friday - studentspecial

Idag är det studentdags! Jag tog också studenten den 5 juni om jag inte missminner mig. Fast det var ju några år sedan. Musik som vi dansade till på vår studentskiva ute på Sundbyholms slott var bland annatochOch så avslutades det givetvis med tryckare (tror jag, har har fan ingen aning... Skumpa och Green Pearl är inte bra..)Trevlig helg!

Optimal parkering?

När det är marknadsafton kryllar det av folk på stan och i alla affärer. Ur&Penn är typ Örebros minsta affär. Ur&Penn på marknadsafton - där och då tyckte någon att det var en vesslebra idé att parkera en barnvagn precis innanför dörren. Jag kan inte hålla med om det faktiskt.  

Filmtajm

Betade av några filmer i veckan, det var ett tag sedan jag hann med sånt.
Frozen river - jomen den här gillade jag. Småspännande och lite eländig sådär. Köpte inte slutet dock, det var det enda.
Tvivel - ojojoj. Min favorit Philip Seymore Hoffman går i clinch med en genomevil Meryl Streep. Det här måste vara hennes bästa roll på år och dar. Amy Adams är ett nytt namn för mig, hon var också väldigt bra.
Der Baader Meinhof komplex - jag gillar nutidshistoriska filmer så jag tyckte den var klart intressant. Lite rumphugget slut bara, där hade jag velat veta lite mer.
De ofrivilliga - men hallå, vad var det här egentligen?? Jag fattade ingenting. Vad poängen med filmen var kunde jag inte riktigt räkna ut. MEN - fantastiska skådespelare och dialog som ger ett nästan autentiskt intryck måste ge lite pluspoäng då jag inbillar mig att det är svårt att åstadkomma. Well done!


RSS 2.0