En utflykt som avbrott i tristessen

Tog en sväng till hemmahooden idag. Anledningarna voro tvenne - valpgos och trattkantareller. Uppfödaren har en kull som snart flyttar hemifrån och jag har varken träffat henne eller gosat med valpar på evigheter så det var jättetrevlig. 
 
Alltså, vilka lirare! 
 
 
Man dör ju! Temat för deras stamtavlenamn är party, alla skulle heta något med party och vi både gamla och nya valpköpare fick komma med tips och förslag. Jag älskar ju sånt så jag kom med en hel hög med förslag. Ett pushade jag lite extra för, det var givetvis More than a party. En Depeche-låt, quelle surprice! Det föll i god jord och här är hon:
 
 
Valparna hade varit hos veterinären på förmiddagen för besiktning så dom var ganska trötta när jag var där. Men bitas kan man alltid! 
 
 
Sen stack jag till mamma och pappa för att fylla på svampförrådet. Farsan var inte hemma så mamma och jag fick hela fikat för oss själva. Hemgjord rabarberpaj med vaniljvisp. Aaaanomnomnom...
 
 
Nu när jag stundtals haft riktigt usel ekonomi så har det blivit mycket svamp ur frysen. Mamma älskar att plocka men dom kan inte äta det vareviga dag och deras frysutrymme är begränsat, så hon prackar på mig varenda gång jag är hemma. Inte mig emot! Trattkantarellsås är bland det godaste jag vet, jag skulle kunna leva på det. Jag fick med mig en halv årsförbrukning.
 
 
Tanken var att jag skulle svänga förbi Slagsta-glass också, men jag var så mätt av all paj att jag inte var sugen. Det får bli nästa gång. 
 
 
 
 
 

The girl with the DM-tattoo (del 1?)

Jag har länge varit sugen på att tatuera mig. Jag tänkte göra det redan när jag fyllde 30 och med tanke på att jag är ... 30++ nu så kan man väl säga att jag låtit beslutet gro ett tag. I fredags gjorde jag Ebba sällis eftersom hon skulle tatuera sig. Jag ville se hur det går till, om jag ens klarar att se på eller om det blir för läskigt etc. Jag är ju så extremt spruträdd. Desstom tyckte jag det var ett bra tillfälle att ställa lite frågor. Ebbas tatueringar gick snabbt och hon klagade bara lite :) Tja, det blev som så att jag bokade en tid och igår var det dags! Jag gick dit själv och hade ingen att hålla i handen. Men jag var duktig! Jätteduktig t o m. När han började plocka fram grejerna kände jag hur jag började domna bort i armen och bli lite svimfärdig, men då tittade jag åt ett annat håll.
 
 
Totalt urusel bild, men jag vågade inte tricksa och krångla för mycket ifall han skulle rita fel. Det gjorde lite ont, det gjorde det. Men inte så himla farligt. Och jag grimaserade bara, jag pep inte eller grinade. Jag hade målat upp värsta scräckscenariot att jag skulle få tvärpanik och svimma eller grina eller bajsa ner mig eller springa skrikandes ut ur lokalen :) Det gjorde jag inte utan jag satt stilla så snällt så. Och bra blev det! Motivet är en riktig kioskvältare, jojomän.. 
 
 
Ta-daaaa, en Depeche-logga! Det fick bli Delta Machine-loggan till att börja med. Den kändes lagom stor och lagom neutral. Jag har säkert 4 motiv till jag skulle vilja ha, och jag vet var jag skulle placera dom. Fortsätter jag i den här takten lär jag bli klar med lagom tills jag fyller 98...
 

Temat för helgen var kungligheter

I lördags var det prinsbröllop, och likt ett välartat småbarn sov jag mig igenom hela tjottaballongen. Det gjorde då ingenting, jag är inte så intresserad. Jag laddade för en utekväll i stället! Drog hem till Ebba som fått sommarfeeling och ville mixa somriga drinkar. Det gick sådär. Mixern gick sönder på första försöket. Men hon lät sig inte nedslås utan cyklade raskt till Ica och köpte en ny! Oerhört ambitiöst måste jag säga. Det som bjöds var strawberry daiquiris. Inte lika tokstarka som dom jag gjorde till mig och Elisabeth för ett par år sedan, men dom gjorde absolut sitt jobb om man säger så. 
 
 
Sen drog vi ner på stan en sväng för att hamna på Ivys uteservering. Det var rätt mycket folk men så jävla tråkigt väder. Hallå sommaren, när hade du tänkt komma?? Nattamaten intogs på BK där alla fick varsin krona! Är det prinsbröllop så är det, fint ska det vara. 
 
 
I söndags blev det en spontan slottsvandring. Såklart var det Ebbas idé, och eftersom jag ändå bott i stan i drygt 20 år så var det väl dags för mig med tyckte jag. Jag har bara varit på slottet två gånger vad jag kan minnas. En gång på konstutställning med mamma och pappa, och så en helvild personalfest. Men det var ju inte som att man direkt fick sig en massa kunskaper till livs då, då gällde det att klara att forcera stentrappor och kullerstenar och grejer (vilket jag minns att vissa hade lite problem med, och då menar jag inte mig utan någon annan jag känner *s*). Nu fick vi en guidad tur och det var faktiskt kul!
 
 
Det var en bra och entusiastisk guide som tog oss runt och visade och berättade. 
 
 
Det var en alldeles lagom tur på en timma. Härnäst att göra är att åka upp i Svampen. Där har jag aldrig varit heller. 
 
 
 

RSS 2.0