Att göra och inte

Att göra på semestern:
* Se en pyramid
* Göra älghorn på en kamel
* Åka vattenrutschkana. Helvete alltså vad jag ska åka!

Att INTE göra på semestern:
* Bli instängd i eller riva en pyramid
* Kaskadkräkas på mig själv. Eller på någon annan för den delen.
* Trakassera tyskar. Eller några andra för den delen.

Det ska nog bli bra det här! Under förutsättning att vi inte försover oss och missar planet. 

 

Glasstest!

Den där våren verkar vara lite velig, men det låtsas vi inte om! Är det vårdagjämning så är det och då är det bara att kicka igång med provsmakning av alla nya glasser. Första sejouren var dock en besvikelse.Jag gillar tänket med B&J's små förpackningar, men det är också det enda. Äppelbitarna var tråkiga och passar inte i glass, mer i youghurt i så fall. Glassen var menlös i smaken och pajskalsbitarna var för få. Men det som verkligen drar ner betyget är det helt galet ohemula priset. Jag har klagat på det förut, men nu slog det alla rekord. Skämmes! Det blir en tvåa i betyg.

Det här var en konstig kombo. Skalet var mööörkt med bitar av kakaoböna tror jag (vem tycker det är gott? På riktigt??) och insidan var lite för slajmig och jolmig och söt. Det passade inte ihop riktigt. Ingen katastrof utan mer en axelryckning. På plussidan hamnar att man blev rätt mätt av den. Betyg: 3,5.

 


Euphoria!

En dag i efterskott rapporterar jag från Mellofinalen, jag vet... Elisabeth kom förbi och jag tror väl knappt det hade gått mer än 35 sekunder av programmet innan allt spårade ur :) Anledningen var Sarah Dawn Finers kahongas som enligt E "måste vara större än en ardennermule", haha. Men seriöst, vem är det som ansvarat för SDF's klädsel i Mellon? Hon har ju sett helt galen ut i varenda program. Hursom, det var en bra final! Mycket bra till och med, jag kan inte minnas när startfältet var så bra senast och framför allt kan jag inte minnas när resultatlistan blev så väldigt efter mina önskemål. Det var bara Lisa och Molly som skulle byta plats, typ. Mr Minimorötter, d v s Björn Ranelid, kom planenligt sist. Thorsten kom lite väl bra kanske men det var inte helt oväntat. Det är väl egentligen inget jättefel på låten men jag klarar inte av honom. Dels tycker jag han är så pretto och "svår" och dels har han en otäck blick. Såna där psykopatögon som Christer Pettersson hade. Plus naturligtvis det faktum att han var barfota. Ja jag vet, det var Loreen med, men det är en annan sak. Det blev ju inte superspännande direkt men inte desto mindre roligt när bästa låten vann. Bästa vinnarlåten sedan The Ark faktiskt.

Lika viktigt som att bedöma låtarna är ju att hissa och dissa artisterna, d v s bedöma och rangordna efter liggbarhet. Vi var lite oense på en del punkter, men att morotsfarbrorn och Thorsten kom tvärsist var det inga tvivel om. Först på min liggalista hamnade sångaren i Dead By April medan Danny toppade Elisabeths. För att inte anklagas för pedofili fick Danny komma två på min lista, före Ulrik. Jag har ju 20-årsgräns och Ulrik är ju bara 18 så det blir inga monsterdrinkar för honom men vi kanske kan hångla lite på krogen? Men när den norska poängutdelaren dök upp lutade vi oss båda fram i soffan och utbrast i kör "Men vem är det DÄR nu då??". Han placerades raskt på förstaplatsen. Tror dock det var monsterdrinkarna som talade lite där, för när jag kollade reprisen igår och faktiskt fick höra människan prata också så mja... Så himla märkvärdigt var det inte..

Melodifestivalen 2012 får faktiskt toppbetyg. Bra finalfält, skitbra vinnare, bra programledare och bra mellanakter. Inga tramsiga skämt utan rätt skoj grejer. Nu hoppas jag att Loreen sopar hem hela tjottaballongen. I så fall kan Sarah Dawn Finer få vara programledare för ESC 2013, jag tycker hon var jättebra. Men det är då det, först ska Euphoria kvala. Det kan ju gå precis hur som helst men det MÅSTE ju gå vägen, eller hur? Annars tappar jag nog helt tron på de europeiska tv-tittarna faktiskt. Det har jag iofs gjort en gång tidigare, när schweiziska Lovebugs inte gick vidare, men jag kan ju göra det igen.
I brist på tårta får man äta limpa, typ

- Har vi klippt oss båda två idag?
- Japp.
- Blev jag stilig? *ler och ser förväntansfull ut*
- Ja-aa! Blev JAG stilig? *ler och ser förväntansfull ut*
- Ja-aa!

Jamen vafan, när de spontana komplimangerna inte direkt står som spön i backen får man ställa väldigt ledande frågor!


Straffa den som straffas bör?

Men Gud, stackars tjuv och hans kompis! Dom måste ju blivit jätterädda! Små nussarna då, det är väl bäst att dom får lite skadestånd också. Nej jag är inte för att ta lagen i egna händer och jag tycker inte att två fel gör ett rätt. Men nån jävla måtta på galenskapen får det ju ändå vara.


Av barn och fyllon får man höra sanningen

Mötte en kurskompis när jag och Herr Hund var ute på promenad, hon var ute på barnvagnspromenad. Stannade och pratade en stund och Herr Hund blev så glaaaad, så glaaad. Det blev inte bebisen som efter en stund började illtjuta. "Ja hundar är han ju inte rädd för, det är nog snarare du som är farlig" var analysen. Ehum, man tackar :) Men hey, jag kan inte klandra honom, jag har lust att göra samma sak när jag ser mig själv i spegeln på mornarna.


Tickets, please!

Kent i hemmahooden, yey! Förhoppningsvis blir vädret bättre än sist, så Elisabeth och jag slipper köra hem i bara underkläderna..

 


Pimp my holk

I morse såg jag den här blingade fågelholken.

Rosa och blå, och med glittriga bokstäver har man skrivit "Ta inte bort den här då blir fåglarna ledsna". Sjukt sött ju!


Börjar bli lite brådis nu

Det är bara drygt 3 veckor tills jag och Ciss ska på semester och nu börjar jag få lite panik. Jag har ju, ehum, minst sagt knubbat på mig sedan vi var i Turkiet. Om man säger så. Tänkte att det är ingen fara, vi ska ju på tantsemester och inte ut och klubbhoppa. Såg framför mig hur vi turistade runt en massa, två smårunda tanter i solhatt och grejer. Vad gör då min medresenär? Jo hon är med i nån jävla stegtävling, börjar jogga efter nåt skitavancerat schema och är hurtig i största allmänhet. WTF?! Hon kommer m a o vara helt fab när vi ska åka, och då kan ju inte jag komma som värsta slashasen. Dags att damma av gymkortet igen då och tokträna. *svimmar och dör en smula* Stressmoment nummer två är vädret. Det får fan ta och skärpa till sig! So far tycker jag det varit väldigt snåla temperaturer i Egypten, jag blir lite orolig att det ska vara för kallt att åka vattenrutschkana. Tänk om det inte alls blir soligt! Jag kan ju inte komma hem och vara lika blek som när jag åkte. Och som pricken över i fyller jag år snart. Suck...


RSS 2.0