Inte utan min handsprit

Tjyvlyssnat utanför entrén till Filmstaden.
Tjej: Vill du hålla mig i handen?
Kille: Öh, helst inte.

Hahahaha.

Tickets please

Yeeey!Hade fullständigt glömt bort att det var biljettsläpp idag, men när jag loggade in på Facebook i morse hade Jenny, Anders och Annika biljett-prat som status så då ilade jag snabbt som en vessla in på Ticnet och roffade åt mig en biljett. Aj löööv Facebook :) Får väl se var jag hamnar, Jenny hade fått på ett annat ställe så vi gör väl som vanligt - hittar en egen vrå där vi kan leva rövare.

Filmtajm

Hela lördagen spenderade jag vid tv:n känns det som. Eller, det känns inte som det eftersom jag både var ute med hundarna och sov lite middag, men jag lyckades klämma inte mindre än fem filmer. Tre nya på dvd och två gamla på tv.
Slumdog millionaire - årets vinnare på Oscars-galan där den tog storslam. Slamdog? :) Jag tyckte den var jättebra. Originellt manus och skitbra foto, och rätt skön musik faktiskt. Jätteduktiga barnskådisar var det också. Well done Danny boy!
Lornas tystnad - men hallå, vad var det här? Började rätt hyfsat, sen blev det ganska så spännande och man tänkte "men oj, hur ska det här gå nu då" - då var filmen slut! Huh? Det verkar som de hade en tanke i början av filmen och sen ändrade dom sig och gjorde en annan story i stället. Synd.
Interview - höll inte alls måttet på något sätt.
The Queen - jamen jisses, Helen Mirren äääger ju!
American History X - ingen nyhet direkt, men den är bra. Fast jag måste erkänna att jag tycker nazi-Edward är snyggare än snäll-Edward (förutom den hiskeliga tatueringen då). Tror det är nåt med kängorna och kalsongerna *fnissar*. Ypperlig scenografi. Innehåller dock en av de vidrigaste filmscener jag vet - den med trottoarkanten. Huuuu.


Bokcirkel och fölmys

Idag åkte jag, Elisabeth och Victoria ut till Marion för att bokcirkla och hälsa på fölis-Ola. Det blev en liten felåkning först så jag och Elisabeth fick en tur på kringelikrokvägar.Fika och prat blev det givetvisOch så gav vi Ola mat i hans lite lätt suspekt designade hink :)Mjölkmustasch!Ola och jag hånglade jättelänge, men när Marion tog fram kameran så ville Ola vara tuff och inte hålla på med sånt trams. Man kan ju få tjejbaciller!Alltid lika nyfikna Mandi höll koll på vad besökarna hade för sigSjälvaste Sleipner med åtta ben bor hos Marion! Nejdå, det är bara Carro som skymmer Ola.

Filmtajm

Semesterns sista helg hann jag se några filmer.
Milk - mjodå. Lite långsam var den, men ganska intressant. Jag gillar som sagt nutidshistoria. Sean Penn var skitbra! Trodde hans oscarsbelöning mest var ett politiskt korrekt statement men han var verkligen urbra. 
Gomorra - men oj, här känns det som det hade kunnat bli oerhört mycket bättre. Bortslarvat manus, det var rörigt och svårt att hålla ordning på folk och tempot var lite trögt ibland. 
I skuggan av värmen - bra svensk film som tydligen bygger på en bok jag aldrig hört talas om. Malin Crépin äger och jag skulle ju inte ha något emot att bli räddad av Joel Kinnaman i polisuniform :) Eller i badbyxor för den delen. Nåja, nu ska han inte bara förminskas till eye candy, han var bra han med.
Flamman och citronen - gääääsp... En film om hjältar från motståndsrörelsen under andra världskriget borde ju kunna bli hur vesslespännande som helst, men det här var verkligen astråkigt. Jag iddes inte kolla klart ens, jag började göra annat.  

Run Forrest, run!

Men hur fort kan en människa springa egentligen? Hur är det fysiskt möjligt för en karl på nästan två meter att kubba 100 meter på mindre än 10 sekunder? Jag fattar inte! Och det ser ju liksom inte särskilt jobbigt ut heller, det är inte som att han rasar ihop efter mållinjen och kräks av utmattning. Hur fort går det den dag Usain Bolt faktiskt ANSTRÄNGER sig till max och inte springer runt och kollar på klockan och har sig? Det återstår att se.


Dumburk var ordet sa Bull

Vad tar det åt tv-kanalerna på sommaren?? Får man visa vad skit som helst bara för att det är sommar? Tar de för givet att folk är ute och grillar och slungar vedklabbar hela kvällarna? Har väl aldrig sett maken till sinnesslöa, andefattiga och substanslösa program som visats i år. Public service-kanalerna erbjuder allsång, buskis, Beck och Ernst. Tjo flöjt! Trean slår alla rekord i uselhet. Jag trodde Paris Hiltons program var rock bottom, men det fanns faktiskt ett som var ännu sämre - The cougar. 40-åring dejtar unga killar. Jättespännande, man åker på så mycket stryk av intressesmurfen. Men halv tre på natten - DÅ visar de alla möjliga bra filmer. Herregud, ingen ordning på nånting. 

RSS 2.0