Filmtajm!

Hade ju lite otur sist och hittade inte några särskilt bra filmer, men den här gången gick det bättre.

The Hurt Locker - fick James Cameron spö av ex-frugan? Jajamän, hon kickade ass! Var filmen värd alla sina guldgubbar? Svårt att säga då jag inte sett de andra nominerade vad jag vet, men det känns tveksamt. Den var bra, det var den, men inte så att jag var tagen i flera dagar direkt. Men som sagt, bra!
The Damned United - jag älskar såna här filmer som handlar om helt oväsentliga händelser. Vem bryr sig om en engelsk fotbollstränare och de 44 dagar han tränade Leeds? Jo jag tydligen, jag tyckte den var jättebra. Michael Sheen börjar bli en liten favorit faktiskt. Jag har sett 3 filmer med honom och verkligen gillat alla 3. Intressant att han spelat "verkliga" personer i alla tre, som en liten parantes bara.
Bröllopsfotografen - det här var då verkligen ingen komedi anser jag, det var ett väldigt djup och allvar. Hyfsad, en hel del roliga scener och bra insats av Kjell Bergqvist.
Coco - livet före Chanel - men zzzzzzzzzzzzzz........ Ett riktigt sömnpiller.. Har man sett La vie un rose kan man skippa den här, det är exakt samma lika. Audrey Tautou är ju söt som sockervadd men det hjälps inte.

 


GlasstestI praktiken lät det här gott men det var det inte. Överdraget var för mörkt chokladigt och fruktbitarna inuti var äckliga. Det blev liksom lite cassata/körsbär i likör. Hade de skippat fruktbitarna och bara haft fruktsåsen hade det blivit mycket bättre. Betyget blir bara en tvåa.

Tokspooky

Jag får dåndimpen, det här är det otäckaste jag sett sen Bob dök upp första gången i Twin Peaks!

 

Vad ÄR detta?? Diana Ross har råkat ut för en syraattack och börjat härma hästar? Sheisse vad läskigt!


Filmtajm!

Red riding 1974 - totalt ospännande deckare med ett jättedåligt slut. En riktig besvikelse faktiskt.
Orphan - rysare efter standardformulär. Småspännande ibland men inte mer.
Luftslottet som sprängdes - Salander-trilogin blev för mig inte alls något särskilt. Här har de klippt bort och ändrat jämfört med boken, och det går som ni vet alls hem hos mig. Jag avskyr sånt! I alla fall när jag har boken i relativt färskt minne. Noomi Rapace passar som Salander i utseendet och stilen, men repliker med mer än fem ord verkar vara lite överkurs för henne. Då låter det lite Stockholmsnatt faktiskt.

Nej det här var ingen vidare filmsejour, bättre lycka nästa gång!


GlasstestEn god strut med pecannötter och lite annat gojs. Det som drar ner betyget är priset. 10 spänn dyrare än de andra Cornetto-glassarna och 5 spänn dyrare än TipTop är lite överdrivet. Och namnet sen då. Varför Bröllopsstrut? Finns väl ingen som serverar Cornetto på sitt bröllop? Aja, den är god i alla fall och får en 6:a om än en lite svag sådan.
 

Trafikplats Glädjen

Igår var Jonas Gardell i stan med föreställningen Trafikplats Glädjen. Det jag hört innan var att han den här gången skulle vara lite allvarligare än tidigare.

Visst var det stråk av allvar, men inte så mycket som jag trott. Mest var det bara jävligt roligt. Den största skillnaden tyckte jag var att det inte var någon musik i den här föreställningen, något som varken gjorde till eller från. Tycka vad man vill om Jonas Gardell, men han har en helt unik publikkontakt. När det blir allvar så får han publiken att ändra sinnesstämning på en sekund. Sen blir det verkligen HELT knäpptyst i salongen, inte en harkling, inte ett stolsknarrning. Och sen poff - så börjar alla asgarva på helt rätt ställe. Det är imponerande.Och för den som undrat, klurat, tolkat, forskat - andemeningen i Bibeln är "Kom ketchup så går vi" :)


Glasstest

Åh, nu är det vår och det är bara att sätta igång med glassätandet! Först ut är dennaDen här glassen förutsätter att man gillar jordnötter och kakdeg, vilket jag gör. Jag tyckte den var skitgod. Ingen läskande glass för varma dagar dock, utan mer som en liten måltid. Överdraget var lite för chokladigt och eftersom det är Ben&Jerry är priset lite väl tilltaget. Det drar ner betyget lite men den är så smaskig ändå så det blir en stark sjua.

RSS 2.0