Filmtajm!

Winter's bone - riktigt riktigt bra. Jämmer och elände och skitbra skådisar och scenografi. Inte någon munter historia direkt, hujedamig.
The American - världens bästa musikvideoregissör klarade ju steget över till spelfilm galant med Control. Kanske för att det var rena hemmaplan med svartvitt foto och en musikstory. Nu gick det betydligt sämre. Astråkig film, det hände inte ett skit. Actionrulle utan action. Det hörs ju att det inte kan bli bra. 
Medan åren går - här hände det iofs inte heller ett skit, men det var det väl ingen som förväntade sig heller. Mike Leigh gör ju inte direkt några fartfyllda filmer med snabba klipp och bomber och granater och biljakter. Det är precis som vanligt när Mike Leigh får bestämma - långsamt, pratigt och med utmärkta skådisar.


Teknikmongot avancerar

Nu jävlar! Ciss blev så trött på att jag skickade sms och berättade om fina saker jag hittade i affären så hon röt att jag skulle skaffa en vettig kameramobil. Det gjorde jag. Sen tog jag kort. Trodde jag. Tryckte visst på fel knapp. Men nu så, nu kan jag ta kort OCH skicka mms! Idag var jag först jättearg på att jag inte hade någon täckning, jag bor ju för fan i stan. Sen damp det ner ett sim-kort i posten. Jag var tydligen tvungen att byta, det tror jag inte dom sa något om i affären när jag köpte telefonen.. Hursom, skulle sätta in sim-kortet och bara att öppna luckan tog fem minuter. Jag sa könsord och brände mat, men sen fick jag i kortet och vips så lyste alla staplar. Nu går det också at ringa, för det tog inte många minuter så fick jag mitt första samtal :) Provade på skoj att trycka på Facebook-knappen och det funkade! Jag kan facebooka i mobilen! Men längst upp i vänstra hörnet på telefonen är det en varningstriangel och bredvid den är det liksom ett trollspö med några gula stjärnor, vad betyder det?? Förmodligen att telefonen kommer sprängas i bitar om en timme men jag hann i alla fall facebooka. *nöjd*

RSS 2.0