Utmaning

Har blivit utmanad, den som känner sig manad får anta den (det där lät verkligen som skitbra svenska..)

1.Pratar du fortfarande med personen du kysste för första ggn?
Ja faktiskt, fast bara via mail.

2. Har du sett din bästa vän gråta?
Ja

3. Vilka vitaminer tog du när du var liten?
Inga alls

4. Vad åt du senast?
Sallad med thaikyckling

5. Har du fått någon komplimang idag?
Nej det tror jag inte

6. Har du varit med i en rättegång?
Nej

7. Är du polare med grannarna?
Nej

8. Vilka språk pratar din mamma?
Svenska, engelska, tyska, och lite spanska, franska och italienska.

9. Vilka länder har du bott i?
Sverige. Om man inte räknar min tvådagars-sejour som au-pair i London...

10. Senaste piercingen?
Näsan

11. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
I eftermiddags

12. Gay?


13. Har du däckat/spytt för att du druckit?
Ja

14. Har du äggat någon?
Nej

15. Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Nej

17. Har du varit på stranden?
Ja

18. Har du haft en stalker?
Det tror jag inte.

19. Minns du dina/din musiklärares namn?
Gunnar och Robert

20. Hur bra är din syn?
Hahahahaha, bra? Helt värdelös!

21. Har du varit på ett party?
Ja

22. Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nej, aldrig!

23. Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
Då skulle jag bli väldigt förvånad, visste inte att jag hade någon bror.

24. Har du varit utomlands?
Ja

25. Har du sett din bästa vän naken?
Oj.. Det vet jag faktiskt inte.

26. Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Ex-sambons bästisars

27. Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Ja

28. Var är dina syskon just nu?
Har fortfarande inga syskon

29. Vad var den senaste drömmen som du minns?
Hahaha, efter senaste Melodifestivalen drömde jag att jag och M gjorde en technovariant av en psalm som vi ställde upp med. Min frireligiösa kollega blev skitarg.

30. Vem ringde dig senast?
Britta

31. Vilken tid gick du upp imorse?
10

32. Vad ska du göra i helgen?
Jobba på fredag och söndag, partaja på lördag

33. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Jag tittar mest för att göra av m inneboende aggressioner genom att håna o idiotförklara alla. Gratis terapi :)" Hehe, det är visst Bettanblå som tittat på Melodifestivalen.

34. När var du riktigt sjuk senast?
Förra sommaren

35. Vem är den senaste kändisen du tog på?
Det måste jag nog klura på. Kan vara DiLeva.

36. Vad finns i din bakficka?
inget

37. Har du färglinser?
Nej

38. Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Låg och läste

39. Vad är det första du gör på morgonen?
klär på mig

40. Vad ska du göra efter det här?
Jobba och sen sova

Vintern rasat ut

Huh? Redan april eller? Det känns i alla fall som det - strålande sol och fågelkvitter. Inte mig emot, då blir det till att sätta igång med tränandet inför tävlingssäsongen. Hade en halvdag ute i vårsolen med lydnad och spår. Herr hund var precis lika... entusiastisk som vanligt :)

image8

- GRAOOOOL vad kuuul det är att apportera!

Efter träningen blev det mellanmål, städning och lite soffslappande. Gud så skönt det är att jobba kväll och kunna vara ute på dagarna när det är fint väder!


Må-bra-tv på något bakvänt vis

Jag har hittat ett nytt favoritprogram på tv! Såg premiären av "Rent hus" och jag erkänner - jag älskade det! Det var liksom bra på flera sätt. Framför allt så var det ju två störtsköna tanter som höll i det. Ingen pardon liksom - allt skulle kastas. Sen kändes det skönt att se att det finns folk som har 1. stökigare än jag och 2. äldre mat i kylen än jag. Mitt halvårsgamla mjölkpaket (som jag hade EN gång, inte nu längre!) stod sig slätt mot flera år gammal lax och smörpaket från -95. Jag garvade nästan ihjäl mig, städtanterna höll på att svimma och lägenhetsinnehavaren tyckte väl att det inte var så jättejättefarligt egentligen att spara på en gammal polsk atomklocka. Det var skönt att få lite andra referensramar liksom. Jag VET att jag inte direkt är vare sig släktens eller vänskapskretsens mest... prydliga och ordningsamma människa, men i jämförelse med han i programmet är jag ju rena pedanten. Nu slipper jag jämföra mig med Husmor resten av livet och känna städpanik, jag väljer att tänka på han i programmet i stället! Man ska väl inte vältra sig i andras misär, men det var ju bokstavligen vad de arma städtanterna fick göra, de rasade ju huvudstupa över allt bråte. Sånt riskerar man inte i mitt hem i alla fall, så länge man håller sig borta från klädkammaren och förrådet. Jag ser redan fram emot nästa avsnitt.

För mycket röd matta

Inte helt otippat så somnade jag ifrån Oscarsgalan i natt. Jag tänkte först inte ens kolla eftersom jag var trött och hade feber, men då blev Anders helt bestört och tänkte nästan säga upp bekantskapen med mig så jag gjorde ett försök. Men det var ju så dryyygt! De kom ju ingenstans, det var bara röd matta i flera timmar kändes det som. Jag skiter väl i det, jag vill se prisutdelningen. Hann se några kategorier i alla fall innan jag gav upp och hälsade på John Blund i stället. Kollade resultaten i morse och jublade åt Daniel Day-Lewis. Lite förvånad blev jag att inget av de "stora" priserna gick till Paul Thomas Anderson. Nu var det bröderna Coen som la rabarber på dom. Fast jag gillar ju Coens så det var väl helt okej. Nu väntar jag ivrigt på att "There will be blood" ska komma till stan och "No country for old men" ska ha Sverigepremiär. *trummar otåligt med fingrarna*

Nattens bästa: Anders blir förbannad på att Kanal 9 särskriver "Modeexpert" och "Expertkommentator" och skickar ett ilsket mail till tv-kanalen - som åtgärdar det och dessutom skickar ett ursäktsmail! *asg* Way to go Anders!

Jamen snälla nån!

Ja, vad var det sista jag sa i mitt förra inlägg? Fick jag rätt eller? Med risk för att låta tjatig och gnällig - vad ÄR det för idioter som röstar på Melodifestivalen?? M och jag satt och gissade och tyckte till. Vi brukar tycka tvärsemot vad alla andra tycker så det är vi vana vid. Däremot brukar vi kunna tippa lite bättre och gissa vilka låtar som ska gå vidare. Den här gången var det dock helt uppåt väggarna galet på alla fronter. Mina favoriter var BWO och Eskobar. Vad hände? Eskobar kom sist! SIST?! Hur är det möjligt? Och den skånska calypson gick till final? Hur är DET möjligt? M och jag tummade på att om BWO åkte ur så skulle vi sluta titta, alternativt svälja lite cyanid tillsammans. Nejdå, vi tar inte den här tävlingen på så jättemycket allvar :) Men alltså... det var ju bara skitlåtar med! Gud som jag svor ve och förbannelse över resultatet. Nu får vi rösta som galningar på BWO i finalen så det blir nån jävla ordning! Sist jag röstade på BWO var för två år sedan, då jag var onykter och tittade på Melodifestivalen på Bettanblå's pyttelilla tv. Siffrorna var så små att jag inte såg så bra utan var på väg att rösta på Kikki Danielsson. Husmor skrek i högan sky och lyckades avstyra en katastrof, jag tror hon får vara med och titta på finalen och kontrollera att vi röstar rätt och riktigt. Alla borde ha en egen Husmor vid Melodifestival-röstning, det framstår allt mer klart för varje deltävling... 


Emotionell berg&dalbana

Det har varit tvära kast denna vecka. I tisdags var jag ju ursinnig över skadegörelsen på min bil. I torsdags begav jag mig till Hedemora för morfars begravning. Det var som väntat jättejättejobbigt. Det var inget stort och fancy utan väldigt enkelt, precis som morfar sagt att han ville ha det. De andra sa att det var en mycket bra präst. Jag har ingen aning faktiskt, jag minns inte ett ord av vad hon sa. Jag kunde inte få fram en ton när vi skulle sjunga, jag bara satt halvt paralyserad i kyrkbänken och stirrade framför mig. Det var rent för jävligt, pardon my french. Usch. Efter fikat åkte vi upp till morfars lägenhet och kollade runt lite bland alla grejer. Den som ville ha något fick ta det, helt enkelt. Jag har ju inte plats för en massa möbler och sånt, men min kusin och hans sambo har köpt sommarstuga så de tog gärna nåt bord, en gungstol etc. Morsan var uppe på vinden och hade hittat gamla skolböcker. Minsann, min mor var visst inte alls så ordningsam i skolan som man skulle kunna tro. I en historiebok hade hon klistrat över en bild på Karl XII med en bild på Elvis Presley! Och i en annan historiebok hade hon skrivit farsans namn sida upp och sida ner. Fina långa blomrankor hade hon gjort, med hans namn i. Och så, haha, hade hon strukit över namn i texterna och skrivit dit hans namn i stället. En rubrik i boken var "Platon, Sokrates och Aristoteles". Där fick Platon finna sig i att bli överstruken så i stället stod det "Bengt, Sokrates och Aristoteles". Vi skrattade så vi tjöt. Sen hade hon ringat in bokstäver i texterna så det bildade farsans namn. Först hade hon ringat in ett b, några ord senare ett e, sen ett n osv.  *asg* "Jaja" sa farsan, "det var då det. Nu är det bara sudoku som gäller.". Det var ett mycket bra avslut tycker jag - vi fick träffas allihopa en sista gång i morfars lägenhet och skratta och ha roligt. Men jag var fullständigt utmattad när jag kom hem, det var en anspänning utan dess like. Och såblir man ju inte direkt pigg av att sitta och köra bil i två timmar heller. TUSEN tack till Husmor som lånade ut sin bil! Otroligt nog krockade jag inte eller ens körde på en trottoarkant, trots att jag var aningens disträ och matt i skallen. När jag kom hem så slängde jag i mig lite mat och sen bara tvärdäckade jag i soffan med hunden bredvid.

Igår kom mamma hit och hälsade på. Vi gick först ut och åt på La Pampa tills vi höll på att sprängas. Sen var vi på Konserthuset och såg Fredrik Lindströms föreställning "Svenskar är också människor" (tror jag den heter). Han var SÅ bra! Vi skrattade nästan hela tiden. Otroligt mitt i prick var han i sina betraktelser och analyser. Rekommenderas! Två timmar bara susade iväg. När det var klart åkte vi hem hit och la oss i varsin soffa och käkade godis och kollade på "Torsk på Tallinn". Mamma fick välja film, men det tog ju hundra år för henne att gå igenom min filmlista eftersom hon skulle kommentera alternativt fråga om varenda film så jag höll på att somna. Jag har väl sisådär 500 filmer eller nåt.. Sen sov mamma över, och i morse skjutsade jag henne till tåget.

Som sagt, tvära kast mellan ilska, sorg och glädje denna vecka. Registret kanske kan kompletteras med "chock" efter kvällens Melodifestival...

Arg som ett bi

Nu mina damer och herrar är hon inte god att tas med, den unga fröken Frodis....

Gud så arg jag är nu. Tog bilen och åkte med hunden till milspåret och fick en skön långpromenad. När vi kommer tillbaka till bilen är det någon som slagit in ena rutan. På MIN bil!! Ren och skär skadegörelse, då inget var stulet. Vad skulle kunna vara stulet? Jag har ju bara skit i min bil. En spårsele? Eller en gammal utställningskatalog från Stora Stockholm? Några spårpinnar? Eller kanske lite sopor från McD? SÅ jävla onödigt! Och något så makalöst illa tajmat då jag måste ha bil på torsdag morgon när jag ska på morfars begravning ett antal mil bort. Det hade tack och lov inte kommit något glas i skuffen så jag kunde packa in herr hund och åka hem. Sen var det bara att riva fram telefonkatalogen (ja, jag har en sån! Från förrförra året *s*) och börja ringa runt till glasmästare. Liiite akut kändes det som, jag vill inte sakna en ruta på bilen eftersom det är hyfsat bajsenkelt att knycka bilen då... Hittade en glasfirma på andra sidan stan som kunde ta in bilen på en gång. Vimsade dit, arg som jag vet inte vad, och fick besked om att det inte var säkert att bilen skulle bli klar i morgon. Stöööön.. Men vad har jag för alternativ? Kan ju inte åka runt utan ruta liksom.

Sen ringde jag Husmor och då var jag så arg att jag bara gastade i telefonen och höll på att börja grina. Blir inte bilen klar i morgon får jag låna hennes bil på torsdag, och skulle det kuka till sig med det så får jag låna Hanna och Fredriks bil. TACK! Att ta sig hem från glasfirman var ett halvt företag, då jag knappt visste var jag var någonstans. Försökte lista fram någon adress medan jag pratade med taxi, men fick till slut order om att stå still där jag var så skulle de nog hitta mig. Jag HATAR mitt dåliga lokalsinne, jag hatar det! Jag blir ju helt handikappad och framstår som en riktig idiot vilket är det värsta jag vet. Hursom, hem kom jag till slut - hungrig, djupfryst och ursinnig.

Så så var det med den saken, roligare kan man ha. Så satans onödigt, vad är det för jävla pulver som ägnar sig åt att slå sönder bilrutor?? Ett rejält kok stryk ska de ha, jag erbjuder mig frivilligt att stå för den utdelningen! 

*pust* Det tar på krafterna att vara arg. Inte blev jag piggare av att behöva promenera till jobbet på kvällen heller.

Gårdagens citat: "Men killen är typ 21 år, han bryr sig väl inte om någon jävla svala heller?" - M kollar på reprisen av Melodifestivalen och ifrågasätter trovärdigheten hos Jimmy Jansson-kopian.

Dagen efter igår..

Håhåjaja... I vissa människors sällskap har man ju verkligen inte tråkigt, så är det bara. Vissa konversationer undrar man ibland om man har fantiserat ihop i sömnen. Igår kväll var det balunsdags var tanken. Nu blev det inte riktigt så, folk fick förhinder av olika slag så det blev bara jag och K. Men det gick bra det med! Vi kollade på Melodifestivalen givetvis. Eller, K blev försenad och kom inramlandes mitt i fjärde låten.

K: Telefonen ringde hela tiden, först var det R och sen ringde E och E han slutar ju aldrig och prata.
Frodis: Och du kunde inte cykla och prata i telefon samtidigt?
K: *tyst i två sekunder* Så långt tänkte jag öht inte..
Frodis: Huh? Aja, skit samma, var med här nu då och kolla!
K: *dimper ner i soffan, tar en klunk vin och stirrar på bröderna Rongedal* Dom ser ut som två penisar!
Frodis: *sätter cider i halsen* Hahaha, men vad skönt att du liksom bara seglar in här och sätter standarden för kvällen.
K: *bläddrar i tidningen* Men vafan hette dom, Ringhals??

Vi gissade lite rätt och lite fel, K hävdade att det var Carolas gäddhäng som gjorde att hon inte gick till final. Sen berättade K om när han tog fel på Colin Nutley och Örebros mest kände tiggare och lite annat (som jag lovat att inte berätta *s*), så när det var dags att ge sig ner på stan hade jag ont i magen av allt skrattande. Vi drog till Harrys och stuffade hela natten. Det var lite för trångt för några större utsvävningar, men Baccara-moves fick vi plats med.


Idag har jag väl mått ungefär som jag förtjänat. Trött och blåslagen och träningsvärk. Botemedlet heter Cola, tacopaj, långpromenad och "Walk the line".


Helt galet

Shit manhattan vilken dag det var på jobbet igår! Vi fick vårat nya studiosystem och det är ingen överdrift att påstå att vi fick lite lätt panik först då ingen fattade nånting. Installatör och tillika instruktör var en högst opedagogisk norrlänning, så när det på kvällen var dags att de facto arbeta på riktigt och inte bara träna hyste i alla fall jag inga större förhoppningar om att vi skulle lyckas producera någon radiotidning. Men det gick faktiskt ganska bra! Långsamt gick det ju, och vi fick slå våra kloka, lätt utarbetade skallar ihop vid varje nytt moment. Den opedagogiska norrlänningen fanns kvar som back-up en stund. Hahaha, när vi jobbat ett tag kom I susandes och var full i fniss. "Om ni lovar och svär att inte skvallra för den opedagogiske norrlänningen så kan jag berätta vad han sa om oss". M och jag var idel öra givetvis. Han hade sagt till I att vi var "en samling mycket attraktiva kvinnor som jobbade här, men det är du säkert väldigt medveten om". I höll på att garva ihjäl sig. Sen tog han upp det med mig också.

Opedagogisk norrlänning: Är det en slump att det är så?
Frodis: Mjae, egentligen inte.. Vi har ju blivit anställda av vår chef *flinar*
Opedagogisk norrlänning: Ah, det är så alltså?
Frodis: Jepp.
Opedagogisk norrlänning: Ja för Kollegan O håller med, han har också konstaterat det.
Frodis: Eh, vem??
Opedagogisk norrlänning: Jomen, O. Han har ju varit här och dragit lite sladdar och haft sig.
Frodis: Men herregud, kommer han IHÅG det?? När var han här liksom, hundra år sen?
Opedagogisk norrlänning: Jamen det är klart, det har han sagt.
Frodis: *höjer på ögonbrynen*
Opedagogisk norrlänning: *lite nervöst* Ja, om man får säga så alltså? Så det inte är någon som tar illa upp?
Frodis: Oh jisses du, här kan man säga vad som helst, vi tar aldrig illa upp.

Sen var vi tydligen smarta också eftersom vi lyckades jobba med det nya utan att nånting exploderade, och så, haha, var vi dessutom starka och kunde hjälpa honom att baxa ner hans grejer när han skulle åka hem. Sen skrattade vi resten av kvällen. Helt galet! Men det är alltid trevligt med en egoboost, speciellt när man klänner sig som värsta dumskallen som inte fattar nånting. Att jag fick ringa och väcka den stackars människan mitt i natten och fråga om en teknisk grej - det glömmer vi :)

Hursom, vi gnetade på och fick till det till slut. När leverenskvittona damp ner i mailen jublade vi högt alla tre :) Kan väl säga som så att arbetsmiljön inte direkt hjälper till i inlärningsprocessen. Det är bastuvarmt i vår studio så man blir helmosig i skallen på nolltid, det har blivit några vattenskador efter för vårdslöst skurande (?!?!) så de har rivit loss stora väggskåp som står mitt i gångarna som man får krångla sig förbi. Sen är det något tjorv med kylsystemet så dörren till datorrumet måste stå på glänt (med hjälp av en brandsläckare!), och då kan man inte öppna vår studiodörr helt utan får liksom klämma sig in. Rena rama "Fångarna på fortet". Fast det är ju en baggis för amazonerna i borgen :)

Logik?

Här trodde jag att jag köpt en förpackning med sesamfrön, men ack vad jag bedrog mig..

image7


Det är tydligen en ask med eko jag införskaffat. Som dessutom odlats fram på ett logiskt sätt. Jag kan verkligen ingenting om jordbruk så det säger mig inte ett dugg.. Agrikulturell logik? Är det vad man brukar kalla sunt bondförnuft?? 


Hur gick det där till?

Vad ÄR det för dårar som sitter och röstar på Melodifestivalen?? Jag är helt chockad. Först skrattade jag så jag höll på att pinka ner mig åt Christer Sjögrens "I love Europe". Vid snabbreprisen fortsatte jag skratta och kunde inte sluta. Jag skojade med Bettanblå och sa att det var ju tur att den inte var med nästa lördag när vi ska ha fest, för då skulle jag väl få för mig att rösta på den. Men uppenbarligen valde halva Sveriges befolkning att supa sig stenknalla i afton och fippla på telefonerna. *stön* Vad var det för jävla låt? Som en blandning mellan "Blue Hawaii" och den där tyska schlagerdängan "Dschingis Khan" från typ -79. Jag tyckte "Dschingis Khan" var skiiitbra - när jag var sju bast!! M a o är det sjuåringar och fyllon som röstat. Oh lord.. Loa Falkman kom tillbaka, allt är förlåtet!

Saker man har nytta av

Har man inget bättre för sig (alternatvit råkar ha fem minuter till övers) så kan man lära hunden fiffiga grejer. T ex kommandot "ta av". (Obs! Inga tår kom till skada under fotosessionen. Do try this at home vetja!) Det är inget tvång att kommentera den lilla skohögen, jag vet att den inte är så dekorativ...

image3

Tag ett försiktigt grepp

image4

Och draaaaa

image5

Tjoff, så har man dragit av matte strumpan

image6

- Varsågod, här får du tillbaka den!

Tänk vilken jättenytta jag har av detta, faktiskt varenda kväll ju. I alla fall under sommarhalvåret när jag inte sover med strumpor.. Enda kruxet är väl att herr hund tyckte det var så himla helfestligt att han förmodligen kommer försöka dra av strumporna på varenda besökare som kommer :)

Nästa sak som ska befästas är "hämta fjärkan". Till sommaren skulle det sitta fint med "häll upp Cola", men det tror jag kan bli lite överkurs.

Dags att städa?

image2

Ehum.. jag vet att det ska gömma sig en tv i denna röra. Tror det är den som skymtar i högerhörnet på byrån. Fast jag är inte helt säker, det kan lika gärna vara något annat.

Märkliga matkombos

Såg precis Sporten på TV4 och förfasades över Wolfgang Pischlers hemska macka med sylt och lax. Sylt och lax?? Hur kan man ens komma på att prova? Eeeww.. Hinner inte mer än kolla klart så ser jag vad som serveras på en restaurang i länet i morgon - smulpaj med bacon och broccoli. Mina matvanor framstår i jämförelse visserligen fortfarande som undermåliga, men ändå lite mer... normala. Och betydligt mindre fantasirika. Det är kanske inte så illa att vara enformig trots allt, man slipper käka mackor med sylt och lax i alla fall. Men den nya Ploppen med tuttifruttismak gillar jag!

RSS 2.0