Mittemellanåret 2011

Årets sista dag, då ska man väl summera 2011. Det var ett sådär år måste jag säga. Tävlade ingenting med hundarna, bilen gick sönder i omgångar, jag fick ofrivilligt byta jobb. Nä, det var inte mycket att hurra över faktiskt! Höjdpunkten var givetvis resan till Turkiet som kommer gå till historien som den galnaste veckan i hela mitt liv. Så totalt jävla skruvat, och sjukt roligt!

Årets bästa låt: Lykke Li / I follow rivers (The magician remix)
Årets bästa konserter:
1. Manic Street Preachers på PiP
 
2. Håkan Hellström på Conventum.

3. The Ark i E-tuna.
 
Årets naturkatastrof: Ciss the human tsunami anfaller solande tysk.
Årets sämsta ligga-tips: Ja alltså.. att kaskadkräkas på sig själv är väl inte en taktik jag rekommenderar..
Årets mest blåslagna: Mina ben 
Årets uttryck använt vid helt fel tillfälle: "I'm still fabulous"
Årets pensionering: Super-Hyundaien sade tack och adjö efter drygt 6 års trogen tjänst.
Årets hetaste i tux: Colin Firth
Årets mest trakasserade: Skottarna, följt av tyskarna.
Årets dumstrut: Monstertratten som Partyvalpen fick ha när hon blivit sydd. Rymde en hel familj och hackade sönder mina knäveck.

Årets bladvändare: Paganinikontraktet
Årets carpoolare: Marion och jag tar ett par dagar på oss att ens lyckas sammanstråla. Kristoffer och jag träter som om vi varit gifta i 50 år.

Nu gör vi som kungen - vänder blad och hoppas på ett bra 2012!

Gott Nytt År!

Lovande början

Började läsa "Eldvittnet" (Lars Kepler) i natt. Hann komma ända till sidan 12 innan jag nästan poopade ner mig, det var så otäckt och spännande. Boken är på över 500 sidor så det här bådar gott. Det kanske får bli en bok jag läser i dagsljus. En mycket lovande start var det i alla fall!


Rooney vs. Noomi

Elisabeth och jag la beslag på biljetter till The girl with the dragon tattoo ikväll. Jag har läst boken och sett den svenska filmatiseringen, vilket sannerligen inte brukar vara en fördel då jag vanligtvis stör mig till vansinne om de ändrar något. Nu visade det sig att jag inte kom ihåg så jättemycket alternativt inte bryr mig så mycket i just det här fallet, det de ändrat kändes som skitdesamma faktiskt. Elisabeth har full koll och konstaterade att "i boken är det si och så" och jag ba' "Va, är det? Det har jag inget minne av...". Hursom, jag tyckte den amerikanska versionen var bättre än den svenska! Främsta orsakerna till det stavas Rooney Mara och Daniel Craig. Det gör sina karaktärer skitbra. Kan även ha att göra med att jag verkligen inte gillar vare sig Noomi Rapace eller Mikael Nykvist. Även Christopher Plummer och Robin Wright var lyckade val. Introt var helt sjuuukt bra, jag bara satt med ett leende på läpparna och nickade i takt med musiken (heja Trent!). David Fincher verkar ju inte väja för det här med otäckheter, så när det var dags för våldtäktsscenen tog Elisabeth upp jackan framför ansiktet för säkerhets skull. Det behövdes inte, den scenen var faktiskt nästan "mildare" än i den svenska versionen. Alltså, det är ju fortfarande jävligt otrevligt, men med tanke på läskigheterna i Seven så trodde jag att Fincher skulle gå lite längre här. Det enda jag egentligen har invändningar mot är det flitiga användandet av svenska skådisar. Det är väl skoj att gamla rävar som Inga Landgré och Per Myrberg får vara med, men jag förstår inte vitsen faktiskt. Jag får rysningar av engelska med svensk accent, och det blir nästan lite sådär ryssar-pratar-engelska-med-brytning-med-varandra-dumt. Men det är som sagt bara detaljer, i övrigt var filmen bra! Extraomdöme till den som castat katten som var med, det var den bästa katt-skådis jag sett tror jag :) 

 

Jamen God jul då!

Gröna gräsmattor och plusgrader - jo man får julstämning, det får man..

 

 


Att vara en vinnare! I fem sekunder...

På morgonpromenaden häromdagen tänkte jag att "fasen, man kanske skulle ta och gå på bio i jul". Det är ändå två filmer som jag jättegärna vill se - Tinker, tailor, soldier, spy och The girl with the dragon tattoo. Döm om min förvåning och stora glädje när posten damp ner ett par timmar senare och det visade sig att jag vunnit två biobiljetter! I en utlottning jag inte ens visste att jag var med i, vad är oddsen? Jag blev jätteglad, det kom ju så himla lägligt, tills jag läste vidare i brevet och såg att biljetterna var till den nya Stig-Helmer-filmen. *dåndimpar* Men alltså, den vill jag ju VERKLIGEN inte se... Vilken besvikelse! Nu vet jag att biljetterna kommer till nytta hos någon annan, men ändå. Vafan liksom.  


Geometriska funderingar

Tillägg till föregående inlägg. Jag är väl dum i huvudet, men jag trodde att ljusnätet skulle vara fyrkantigt. Det baserade jag på den här bilden som var på paketet.

Men som sagt, jag är ingen hävert på geometri.

 


Ljus i mitt hus - i år extra besvärligt

Min underbara ljusgardin gjorde sin sista säsong förra vintern så i år blev det en ny modell. Eller två stycken rättare sagt. Jag började med att köpa ett "ljusnät" som enligt bilden på kartongen skulle vara 2x3 meter. Perfa!

Det såg väldigt organiserat ut jämfört med ljusgardinen, men det var bara inbillning. Ritningen på paketet var totalt missvisande då ljusnätet omöjligt kan vara 2x3 meter. Något som inte är fyrkantigt kan inte ha dom måtten! Ett ljusnät som är format som en säck eller en hängmatta kan inte vara 2x3 meter, det går ju inte att mäta eftersom det inte är fyrkantigt! Ljusnätet ska tydligen användas på bollformade buskar utomhus. *sur* Jag gjorde i alla fall ett tappert försök att organisera det lite fint i fönstret men det såg helt förryckt ut.

Fult och ojämnt och inte rakt för fem öre.

Jag fick helt enkelt köpa en annan belysning. Vafan. Det blev inte hälften så bra som min gamla ljusgardin, men jag kan ju glädja Elisabeth med att den nya inte kommer hänga uppe till midsommar i alla fall :)


Ma-nah ma-nah

Blir ofta pikad av kollegorna för att jag alltid har trasiga vantar.

Men när Kristoffer kallade mig "Hebbe lille" var måttet rågat och jag kände att jag var tvungen att skaffa ett par nya vantar. Kan ju inte se ut som en skrothandlare hela vinter. I stället kommer jag se ut som.....fakking jävla Kakmonstret! *asg* Eller som den där björnen som drar dåliga skämt i Mupparna. It's the Muppet show, yeeeeeah! Men sköna var dom, och billiga. 50 pix på Lindex om det är någon som undrar.


Någon slags gyllene medelväg?

"Hrmmmm... ska jag ställa mig på parkeringen tio meter till höger eller ska jag åka fram tio meter och stå i vägrenen? Nejmen JAG vet, jag parkerar i rondellen!" 


RSS 2.0