Skevt minneskort

Igår lyckades jag ingående och väldigt detaljerat berätta handlingen i "Karate Kid II" för Ingrid. Jag blev själv helt ställd över hur mycket jag mindes, det fanns liksom ingen ände på det hela ("dom där killarna i den där kobra-karateklubben hoppar ju på han Daniel-san i ettan, dom har några såna skelettdräkter på sig, men då kommer ju mr Miyagi och sen ska han spöa nån och man tror att han ska typ nita killen men då nyper han honom i näsan i stället, och sen i tvåan åker dom ju till Japan, Karate Kid följer med mr Miyagi för hans pappa dör och det var skiiitsorgligt sådär som man tyckte det var sorgligt när man var fjorton, och så får han lära sig nya moves med nån slags trumma som man viftar med och då på slutet när han slåss mot en japankille i nån slags ravin där man kan rasa ner för ett stup typ, då står alla och viftar med den där trumman som han lärt sig sina nya moves från och då precis i slutet så gör han så som mr Miyagi gjorde, först sina nya coola moves och sen nyper han honom i näsan"). Idag åkte jag och handlade utan inköpslista och kom hem med ungefär hälften av allt jag skulle köpt. Minnesbanken är inte riktigt vad den borde...

GlasstestMen skärpning för fan, vad ÄR det här för skit? Den smakade ju ingenting?! Nej, betyget blir en fesen etta. Man kan inte sälja nåt halvdant krafs för 25 spänn. Skämmes!

Premiärdags

Äntligen!Badsäsongen är officiellt här, i alla fall enligt herr hundHappy dog

TGI Friday - med fräknar på näsan

Håhå, partyvalpen och jag är på boot camp hela helgen och tränar och tränar. Idag har jag varit utomhus i nästan 10 timmar och har följaktligen blivit knallbrun i fejset. Me like! Vi tar väl lite sommarmusik bara för det!

Remember when we felt the sunHahaha, den ultimata sommarvideon måste ändå vara Sabrinas. En så totalt ogenerad exponering av hennes främsta företräden, det är så corny! Och kultigt :)Clock strikes upon the hour, the sun begins to fade. En av mina bästa låtar när den var poppis. Det värsta är att jag nog fan fortfarande kan hela låten med vartenda litet tjut och oh på rätt ställe.Trevlig helg!

Rafflande vadslagning

Nu ska man väl inte arrangera spel och dobbel på små barn, men Snajsar-Sandra gjorde det ändå. Närmare bestämt vadslagning om när bebisen skulle komma. Beräknat datum var den 20, men eftersom det tydligen är Hitlers födelsedag ville de blivande föräldrarna byta bort den dagen. Jag var givetvis käringen mot strömmen och tippade ändå på den 20, mest för att vara taktisk och bättra på oddsen eftersom jag var ensam om att gissa på det datumet. Men där gick jag bet! Det hjälpte inte att jag schasade på henne allt jag kunde, det hjälpte inte ens att hon själv monterade hyllor och rännde runt på Bauhaus. Nu var Sandra så givmild att även hundarna fick vara med på vadslagningen. Idag har jag inte hört ett ord från henne så jag misstänker att vi har en mästertippare at casa de Frodis. Om nu inte Sixten Spark drar ut på det hela och inte tittar ut förrän i morgon, då har vi gissat fel alla tre.

Idioti är uppfinningarnas moder

*asg* Det här är så dålig tv att det inte är sant!
 


Hahahahaha, jag tycker det är fint att han förklarar att "Det är ju ingen riktig säckpipa". Nähä?? Så riktiga säckpipor tillverkar INTE av galgar och OBS-kassar?  Får inte ha reklam i tv - nejmen jag ser det.. Obs-logga och Expressen-getingar är undantagna tydligen. Och den lilla utsvävningen med ärtröret då? Hahaha, helt sjukt. Och vilket segt tempo! Hur kan man ens komma på tanken att börja hela inslaget med att Bengt traskar runt i cirklar och för oväsen i en halv minut? Det kan omöjligt finnas något program som mer likt en parodi än Hajk. Så vansinnigt tacksamt att driva med, det är ju rena "Torsk på Tallinn".

Något som dock inte är på skoj, även om man kan tro det, utan på fullt allvar är "American Inventor". Det är ett slags vuxen-Hajk med inslag från typ "Idol" och "Talang". Helt galet vad folk lägger ner pengar, tid och energi på att hitta på en massa jävla idiotprylar. Och sen blir de skitförvånade när de blir dissade av juryn. Värst är nog denna, hur fan kommer man på en sån här uppfinning??Mina hundar är garanterat hellre ensamma en stund än har sällskap av en plåtlåda som börjar vråla så fort man rör sig. Det skulle iofs vara intressant att se hur länge den skulle vara intakt i sällskap av partyvalpen, haha. Hon skulle gå helt bananas och mosa den i en grisblink.

Det finns för mycket dumt folk i världen. Men de är ju ganska underhållande!

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Men hallå eller, vilken bra dag! Vaknade av att jag fick ett trevligt sms. Eller, jag var vaken men jag gick upp när jag hörde telefonen. Det var världens bästa Mikael som skrev att han skulle hit till stan för ett möte. Yeeey! Vi har inte träffats på över tio år så det var då fan på tiden! Bestämde att vi skulle ta en låång eftermiddagsfika när mötet var slut. Under tiden stack jag ut och tränade med världens bästa hundar som var hyfsat duktiga idag. Partyvalpen är hormonvirrig och aningen flipprig. Storhunden, ja han tränar numera under devisen "Jag är gammal och senil, så jag får göra lite som jag vill". Haha, you gotta love him!Hoppa kan han i alla fall! Nejdå, han har inte skolats av Paul Schockemöhle, han har alltid dragit upp frambenen på det där viset. Vad säger du Marion, det är världscupklass på honom eller hur :) Vi har aldrig fått avdrag på tävling för att han slagit i hindret kan jag ju säga. Så jäkla söt han ääär.Dryg fjortisuppsyn, som vanligt. Hon är så tråkig att fotografera, här ser hon normal ut men annars ser hon ut som om jag ska kasta en handgranat på henne. Men hon är rätt duktig på andra saker så det är okej :)

När vi kom hem var det så småningom äntligen dags att träffa Mikael och åka in till stan för lite skvaller och krubb. Jag hade bara käkat frukost så jag var vrålhungrig och jagade gata upp och gata ner som en hungrig hermelin efter mat, med stackars Mikael i släptåg. Valet föll till slut på O'Learys. Hamburgare är verkligen aldrig fel. Sen satt vi och pratade och skrattade och dissikerade våra liv i ett par timmar. Det var SÅ roligt! Inte sjutton kändes det som det var över 10 år sedan sist. Nu får det baske mig inte gå 10 år till nästa gång.

Och hela tiden har solen varit framme, kan man bli annat än nöjd då? Nej det kan man inte! 

GlasstestKunde inte bestämma mig för en så jag tog båda. För säkerhets skull.. En blandning av de två skulle dock vara det optimala, med omslaget från den ljusa och inkråmet från den mörka. Sen tycker jag att emballaget är way over the top, det känns verkligen inte befogat med en hel pappask för en sketen glasspinne. Betyget blir 6 av 10, det blir avdrag för förpackningen och priset (22 spänn).

Tillökning i bekantskapskretsen

Stort grattis till Marion som blev fölmamma i natt! En hingst den här gången med. Om namnvalet sker under samma premisser som sist ska den lille heta Ola. Vet inte om jag tycker det var så himla fint faktiskt, jag ska nog lobba för ett annat namn. För OJ vad jag har mycket att säga till om den saken :) Eftersom jag är Marions privata hovfotograf (hehe, det var ju lite roligt det där, hov. Det handlar ju om hästar!) så ska jag väl ta en sväng med kameran lite senare.

TGI Friday!

Vårväder och ledig helg, yey!

Först ut i veckans TGI Friday playlist är "hostlåten". Schysst italodisco från 1985 men en såååå jävla jönsig video.Vi fortsätter med en kille som knappt är tredimensionell, han är så smal. Men det är ju skitsamma, låten är bra!Och så bara måste jag puffa för extremt underskattade The Legends! "Darling" är en helt sinnesrubbat bra låt, vad Victoria skulle kalla "en typisk Sara-låt": Jajamän! En sån jag kan köra på repeat tio gånger.Trevlig helg!

Abbot & Costello ser på tv

Konversation från gårdagkvällen

- Är inte det där hon som är med i den där serien jag tycker är bra?
- Jag vet inte, vilken serie är det du tycker är bra?
- Den där som hon är med i.

Joråsåatt... lite pensionärsvarning på tugget är det :)

Schysst hylla!

Håhåjaja. Jag är ju lite tekniskt efterbliven så jag trodde jag skulle behöva borra för att få upp hyllan. Ciss hävdade att det bara var att skruva men det lät lite konstigt och avancerat tyckte jag. Här i huset sätt det upp häftstift och behövs det tyngre grejer kan en hammare möjligen tas fram, mer är det inte. Ojojoj så hånad jag blev! "Men skruva i en skruv är ju det absolut minst komplicerade man kan ta sig för! Bara att sikta och vrida handen en smula". När hon övertygat mig om att en vägg inte rasar ihop av några skruvhål och att normala lägenheter inte har elledningar direkt innanför tapeterna så gjorde jag ett försök. Och okej, det VAR verkligen inte vessleavancerat. Jag tror knappt jag svorde en endaste gång faktiskt. Sjukt bra jag är då!


En skruv lös

Ciss har så många skruvar lösa att hon stoppar dom i ett kuvert och skickar till migDet är nog en hint att jag ska sätta upp hyllan jag fick av henne i födelsedagspresent. Ciss verkar tro att jag är Martin Timell...

Utmaning

1. Hur gammal är du om fem år?
Hrm.. hurså? 42 om man absolut måste veta

2. Vem var den sista du träffade?
Sista? Jag är inte död än. Kristoffer sitter mittemot så det får väl bli han då.

3. Hur lång är du?
1.73

4. Vilken var den senaste film du sett?
Elegy

5. Vem ringde du senast?
Ingen aning, jag ringer så sällan. Kan ha varit Karin.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
"Det var vad jag gissade också :) " Till Ciss.

7. Vad är helgens planer?
Hundträning och baluns

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
sms, alltid sms

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Är det dom alternativ som finns? Sambos är vad de är.

10. När såg du senast din mamma?
Hrm. Det kan ha varit i julas, men det låter väldigt länge sedan.

11. Vilken ögonfärg har du?
The bluest eyes in Texas, typ

12. När vaknade du idag?
Nio noll noll, då ringde alarmet

13. Har du någon gång hittat en katt?
Ja

14. Vilken är din favoritplats?
Min soffa

15. Vilken plats föredrar du minst?
Ingen aning

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Men åååå, jag veeet inte! Vill inte tänka så långt fram.

17. Vad skrämde dig som barn?
Elaka ungar, typ äldre killar som skrek när man cyklade förbi och sånt.

18. Vem fick dig att skratta senast?
Kristoffer

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Nej knappast!

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Både och, den ena används mer än den andra..

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Luvtröja, strumpor, mysbyxor - det räknas som med va?

22. Hur många kuddar har du i sängen?
7

23. Hur många landskap har du bott i?
Två

24. Har du någon gång spytt på någon?
*funderar* Jomen det har säkert hänt. Om inte annat så när man var liten bebis.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Ska man gå ut är ju skor att föredra, annars blir det strumpor. Barfota går jag väldigt väldigt sällan.

26. Är du social?
Ibland

27. Vilken är din favoritglass?
TipTop

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Köpa en ny stereo och en ny bil. Resten går åt lite här och där.

29. Tycker du om kinamat?
Ja

30. Tycker du om kaffe?
Nej

31. Vad dricker du till frukost?
Cola light

32. Sover du på någon särskild sida?
Nä. Högra sänghalvan, typ.

33. Kan du spela poker?
Nej

34. Tycker du om att mysa?
Jodå

35. Är du en beroendemänniska?
Om jag är beroende av något? Ja Cola light.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Oh ja! Ex-sambon och hans bror, otroligt nog.

37. Vill du ha barn?
Nej bevare mig väl

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, och yttepyttelite tyska och spanska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

40. Föredrar du havet eller en pool?
Pool

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Helst onödiga saker

42. Äger du dyra smycken?
Nejnej, det är Glitter- och hindersmässoprylar alltihop :)

43. Har du någon gång testat narkotika?
Nej

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
En pommes frites

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Oj, jag gillar inte att rangordna mina vänner. Men Kristoffer och Elisabeth ligger bra till.

46. Välj ett ärr på din kropp?
Välj till vad? Det största? Coolaste? Jag väljer det på knät som jag fick efter att ha blivit hundbiten.

47. Vad har du för ringsignal?
En som fanns i telefonen och som heter typ nåt med disco

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Nej verkligen inte. SÅ optimistisk om min storlek är inte ens jag.

49. Flirtar du mycket?
Mja, är dock riktigt urusel på det

50. Vart togs din profilbild?
I mitt vardagsrum

51. Kan du byta olja på bilen?
Nej och det står jag för!

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste?
"Mig äger ingen"

54. Läser du dagstidningen?
Tja, det är ju mitt jobb..

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen?
Nej, men jag sjunger och lirar luftsynth

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Yahooradio

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Min namnteckning på ett kvitto när jag betalade med kort

59. När var du i kyrkan senast?
Morfars begravning för ett år sedan drygt.

TGI Friday!

Hoppla, jag blev lite akut dagvill och glömde att det var fredag. Det blir inga påsklåtar eftersom jag inte vet om det finns några såna, men vi tar lite färgglada grejer i alla fall! Som påskris ungefär.

What time is it? It's time for.. house! Oh la la. Check this out! Kolla in frisyren och torgvantarna i läder. *asg*
 


1989 kom "Pump up the jam" och sen var det kört med allt vad dansmusik hette. Stön.. Och vad har människan PÅ sig?? Guldjacka och fez? Grön sparkdräkt och magväska? Varför var hon tvungen att ha magväska när hon spelade in videon, vad hade hon i den? Sina hemnycklar? Dom kunde hon väl lagt undan utanför bild... Magväska måste vara den mest obegripliga modeacessoiren ever. INGEN kan bära magväska och komma undan med hedern i behåll. Och vad hände när den inte var modern längre? Vart gjorde folk av alla grejer de asade runt på i magväskan? Vad hade killarna i sina magväskor? Kaststjärnor och kondomer säger Thomas :) 

 

Veckans one-hit-wonder från 80-talet blir Fun Fun. Här är det inga magväskor men däremot några slags färgglada verktygsbälten. Det är inte jätteofta man ser fäktning i en musikvideo. Kanske för att det är sjukt irriterande med fäktande människor som ränner framför kameran!Trevlig helg!

Att kalla saker vid dess rätta namn

Freja fick mail som tack vare finurlig rubriksättning passerat spamfiltret. Alltså, så påhittiga de är.. "We can make your meat tree mighty and strong". Eeeew, va? Meat tree? Man blir ju taggad, verkligen... Sen, hahaha, hittade Sara en husannons där mäklaren förtvivlat försökte framhäva det förträffliga i att inte renovera. "Med bara en ägare är huset inte sönderrenoverat". Nejmen det kan man verkligen inte påstå! Som om det skulle vara en styggelse att tapetsera om oftare än vart trettiofemte år. Som dom försöker alltså, stackars mäklare!

This is Radio Nerd

När Spraydio la ner första april så började jag leta efter en ny webbradiokanal att lyssna på när jag jobbade. Jag ville ha något där det liksom bara spelade på utan att jag behövde vara aktiv på något sätt, där det spelades bra musik och inte en massa skval, och inget prat och jinglar och sånt skit. Och OM jag hittade, jeeez! Jag växlar mellan 1980's Alternative, 1980's Dance Party, 1980's Pop och Big hits of the 80s. Häromdagen upptäckte jag att de hade en genre som hette Class Reunion med en massa årtal efter, en kanal för varje årtal. När jag glad i hågen och med stor entusiasm delgav denna information till Marion och förundrades över pysslet med att sortera ut alla låtar efter årtal, svarade Marion lätt lakoniskt "Det är någon som är lika nördig som dig som gjort det". Haha. Jaja, det kan jag ta, jag är en nörd. Men jag tycker att jag är rätt okej ändå. *plats för alla att hålla med*

Bra bruksanvisning

Det är ju som bäddat för succé när man köper sprit som kommer med en instruktionsbok! Det kan liksom inte gå fel då.Sorten är Absolut Mango, det framgår kanske inte riktigt av bilden. Och mycket riktigt, succé it was! Jag kan ha gjort de godaste drinkarna ever, de smakade Solero-glass. Ciss hade med sig en flaska urgammal ouzo också, men vid närmare inspektion visade den sig vara grumlig och dan så den struntade vi i. Vi höll oss till monsterdrinkarna och det gick ju bra. Åkte in till Harrys och hann knappt ur taxin innan farbror polisen ville haffa oss för att vi drack vår medhavda färdkost. Det har jag gjort hundra gånger innan och det har då aldrig varit några problem. Aja, det var bara att göra som konstapeln sa - vi vattnade en lyktstolpe med mandarincider. Kvällen i övrigt var precis som vanligt - helt galen och skojig. Om det mot förmodan är några killar som läser den här bloggen kommer här ett par modetips: snusnäsduk runt huvudet kan man ha om man är med i "Expedition: Robinson", i övrigt tror jag det plagget avskaffades i och med att acid house inte var på modet längre. Typ 1990. Benvärmare är alltid fel. Benvärmare var poppis när "Flashdance" var en het film och då var det TJEJER som hade benvärnmare! Sisådär 1982. Att KOMBINERA bandana och benvärmare tror jag faktiskt nästan är förbjudet i Svea rikes lag...
Danstips: Om personen du bjuder upp tittar bort, vänder sig åt ett annat håll och drar åt sig sin arm - då vill hon förmodligen inte dansa och då är det lika bra att sluta dra henne i armen! Bugg till Bon Jovi går bort, tänk inte ens tanken. Om en person sitter på en stol betyder det inte per automatik att hon vill agera drinkhållare när du försöker slita upp hennes kompis på dansgolvet. Så! Alles klahr?
Dagen efter var vi ovanligt fräscha faktiskt, lite trötta bara men inte tillnärmelsevis lika miserabla som sist. Det måste vara tack vare instruktionsboken!
 

TGI Friday!

Sisådär, helg igen! Och denna helg har vi fått finbesök av världens bästa Ciss, yey! Vi har hunnit luncha och shoppa och så har vi varit på bolaget där jag fick visa leg!! Jesus Jansson, hur blind var den kassörskan egentligen? Men jag klagar inte, det var en egoboost som heter duga. Givetvis blir det lite partymusik en dag som denna.

Vi börjar med Beastie Boys och den überroliga "Sabotage"

 

Lite halvcreepy gycklarvideo detta, men en svängig låt från tidigt 80-talLite 90-talsnostalgi från när kommunikation- och mediaklassen hade fest och vi trängde ihop oss i Fredriks etta på 17 kvadrat.Trevlig helg!

Man är inte äldre än man känner sig!

Det är sant faktiskt. Jag kan inte nog betona detta just idag av någon anledning...Och det är inget fel att vara evigt ung i sinnet. Faktiskt! (Nejdå, jag åldersnojar inte, det är jag för... mogen för.. Joråsåatt..)


Bakvänd smaksensation

Provade en brownie på McD och det var ju... udda. Den smakade hundmat! Eller, den smakade så som hundmat luktar är väl bäst att förtydliga, så ingen tror att jag vet hur hundmat de facto smakar. Skitmysko, det var verkligen en märklig smakupplevelse. Nu är jag visserligen lite snorig fortfarande så mitt smaksinne kanske inte är hundraprocentigt tillbaka, men ändå. Hur lyckas man få en chokladbrownie att smaka hundtorrfoderlukt?

RSS 2.0