Höga förväntningar

Men snacka om att jag är sugen att se Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Tomas Alfredson regisserar en spionhistoria efter John le Carré och i rollistan hittar vi Gary Oldman, Colin Firth (Colin Firth! COLIN FIRTH!!), Mark Strong, Ciarán Hinds, John Hurt mfl. Seriöst, det bara måste bli bra. Spioner, Sovjet, KGB. Ja, och så då Gary Oldman och Colin Firth (Colin Firth!! Ja jag älskar honom) på det. Can't wait! Synd att jag får vänta till jul innan den har premiär, jag lär ha byggt upp helt orimliga förväntningar tills dess.
 


Mug shots då och nu

Hahahahahahahaha!

Nästan 20 år äldre och klokare, men inte ett jävla dugg gladare!

 


Frukt är godis! - eller Homestylingen som gick överstyr

Hur mycket frukt kan man klämma in i ett hus? Mäklaren Fantastic Frank (redan där får man ju en föraning om vad som komma skall...) vet minsann. Visst, lite frukt i skålar är väl trevligt, men här har det ju gått fullständigt överstyr! Citroner i hela handfatet, vindruvor på handfatet, ananas i trappan, lime i klädkammaren, rabarber som lutar sig lite ledigt mot sängen (jaowsa, lite kinky minsann), melon på diskbänken, citroner i sängen, papaya i fåtöljen, bananer i bastun. Helt galet, är det ett skämt? Less is uppenbarligen inte more i det här fallet.  

Korrespondensen fortsätter

Naaaaw, men nusse då.. Årets grinolle, alla kategorier: Håkan Nesser. Sjukt underhållande!


Som man ropar får man svar?

Jahaja Håkan, hur blev det här nu då? Tur att Marita har svar på tal och kan hålla huvudet kallt, själv hade jag inte hållt en så sansad ton kan jag väl säga.


Katastrofala omslag

Det här kan vara världens roligaste blogg. Visade den för Malinda i förrgår och vi skrattade så vi grät. Tårarna rann och det var så jag fick andnöd. Enjoy!

Nu gör jag slut!

Vi har haft det väldigt bra i drygt 6 år. Varit på en del resor, på utflykter, på konserter och läger, gjort sällskap till och från jobbet på nätterna. Vi har kommit väldigt bra överens och nästan aldrig bråkat. Men nu får det vara nog, jag har tröttnat. Senaste månaden har vi bråkat konstant. Vi ska nog gå skilda vägar innan en av oss dör. Så sorry Hyundaien, jag måste faktiskt köpa en ny bil. En nyare, mer pålitlig en som inte är så dyr i drift. Droppen var i morse när jag ironiskt nog skulle ta bilen till verkstan (för andra gången på en månad...). Det gick knappt att ta sig fram och det skreeeek och tjöt om hela bilen. Lyckades svänga ut från parkeringen och ut på gatan men sen började det ryka om ena bakdäcket och det blev svarta märken i gatan. Ena hjulet hade låst sig. *stönar* Bara att ringa bärgningsbilen.. På verkstan tyckte dom jag gjorde entré med verklig stil och finess när jag drog igång det tunga artilleriet och kom åkandes med bärgningsbil :) Efter den minst sagt våldsamma starten var hela dagen förstörd. Efter ett par timmar hade det värsta ursinnet lagt sig och jag började kolla på nätet efter en ny bil. Det kändes inte helt bra, nästan som att vara otrogen. Vi har ju hängt ihop i alla väder och jag har alltid kunnat lita på super-Hyundaien som inte krånglat det minsta ens när det varit bortåt 25 minusgrader. Men åldern tar ut sin rätt och på samma sätt som skitsnygga killar blir gamla sura gubbar är super-Hyundaien numera en satans jävla bajs-Hyundai. Men jag ska få tillbaka honom på fredag, då får vi se om vi kan komma överens igen.


Ninna-ninna-ni-na-na-ninni-nanna-na-ni-na

(signaturen till "Boktipset" minns ni kanske?) Eftersom jag recenserar glass och filmer kan jag lika gärna recensera böckerna jag läste på semestern.

Råttfångerskan / Inger Frimansson - jag läste en hel del Inger Frimansson en period men överdoserade lite tror jag, för jag blev skittrött på henne. Alla böcker var samma stuk och ohyggligt lika varandra tyckte jag då. Nu var det ett par år sedan och den här boken är bra, men det råder inga tvivel om att det är en typisk Frimansson. Påminner även om "Den som håller ljuset" av Karin Fossum. Hursom, den är rätt bra och lite udda. Inte en bok jag rekommenderar för den som lider av råttfobi dock.
Paganinikontraktet / Lars Kepler - läste "Hypnotisören" förra semestern och tyckte den var skitspännande, förutom slutet som var lite overkill. "Paganinikontraktet" var minst lika spännande, jag tyckte den var jättebra. En riktig bladvändare! Dessutom har jag fått för mig att Joona Linna är snygg, haha.
Tusenskönor / Kristina Ohlsson - jag gillade hennes "Askungar" och "Tusenskönor" började jättespännande. Den är bra, men det blir lite rörigt mot slutet och lite mycket folk att hålla reda på. Men jag kommer absolut läsa den tredje boken.
Radhusdisco / Morgan Larsson - men åh! En uppväxtskildring som är glad och positiv! Som dessutom utspelar sig på 80-talet. Är man född 1968-72 eller därikring så är det skyhög igenkänningsfaktor, vid flera tillfällen var det så jag tänkte "men har den här killen gått i min klass eller??". Man blir glad av att läsa om Morris och hans vänner.
Tre apor / Stephan Mendel-Enk - den här uppväxtskildringen var inte fullt lika munter och framför allt var det noll igenkänningsfaktor. Men den var bra ändå. Påminde om "Populärmusik från Vittula" fast den utspelar sig i en judisk familj i Göteborg. Ganska vemodig, men stor humor mellan varven.
Smuts / Katarina Wennstam - jorå den var rätt bra och lättläst, men inget som hängde sig kvar i minnet precis.
Vårlik / Mons Kallentoft - okej, jag är inte klar med den här än men jag har kommit halvvägs. Har tyckt att hans tidigare böcker varit rätt bra, men nu är det väldigt mycket samma lika faktiskt. De där kursiva inslagen när de döda pratar skummar jag bara igenom, det har varit okej tidigare men nu tycker jag det mest är tröttsamt.
 

Tillbaka i saltgruvan

Jahopp, då var semestern slut för den här gången. Och som ett brev på posten (d v s väldigt försenat) kom kalasvädret.. Årets semester går inte till världshistorien som en av de bättre faktiskt. Det är två saker som drar ner betyget - vädret och bilen. Man blir sjukt handikappad när man inte har någon bil och jag har inte alls kunnat göra det jag velat utan mest varit hemma och småsurat över än det ena, än det andra.

Sola - tja, tre gånger kanske
Bada - näpp. Inte en enda gång i år.
Träna hund - nä. Har aldrig tränat så lite någonsin.
Gå på konsert - halvcheck. Kom iväg på PiP men inte Hultsfred.
Läsa böcker - check!
Dricka sprit - check!

Sämst - vädret och bilen.
Bäst - Manich Street Preachers på PiP.
Mest otippade - att jag och Pernilla fick dansa till "Strangelove" på O'Learys. 
Mest udda aktivitet - att planka och uggla (bild kommer senare)
Flubbigast - min mage efter fyra veckors överdriven pizza- och ölkonsumtion.

Nästa semestervända är dock inte långt borta, då jag och Ciss drar till Turkiet i september. Can't wait! Det vore väl själva faen om vi inte skulle få sola och bada lite då.

RSS 2.0