All inclusive

Allt på bilden ingår? Ett par kubik ved också m a o? Så meckigt.


Solbränd much?Sjukt snygg blir man av att vara utomhus i solen i sådär en 8-9 timmar...

Snubbla på målsnöret

Men kuken i örat vad nära det var! *svär eder och förbannelser* Jag klagar inte på vinnarlåten för den hade jag nog på topp fem faktiskt. Och det är SKITBRA med en tredjeplacering, oerhört uppfriskande efter alla svenska floppar. MEN... omkörda av Italien? ITALIEN?? Vad fan var det? De lät som det där bandet i "Aristocats". Alla snubbar vill ju vara katt *jammar loss* Nä fy faen.

Omdömen om de övriga i The Big Five

Frankrike - ja det var ju lite annorlunda.. Rätt fin låt men sångaren såg ju ut som Barney Granit i Flintstones. Eller som Eric Saade skulle se ut om han klädde ut sig till trollet Rulle.
Tyskland - har ju fått bra omdömen för att den är så suggestiv och alternativ men jag tyckte inte den var något särskilt faktisk. Lena är ju dock bra.
England - hehehe, förra året var jag ju topp tunnor rasande över det engelska bidraget. I år hade de ryckt upp sig med ungefär artontusen procent och hade en bra låt. Live blev det inte lika bra, det var lite svajig sång.
Spanien - eeeeh... Herreys "Sommarpary på stranden" spetsad med lite sangria. Astråkigt, omodernt och jätteosvängigt. 

Konstigt att inte Irland gick bättre. Och hur kunde Estland hamna så dåligt?? Summa summarum var det ändå en ovanligt bra Eurovision-final och stort grattis till Eric Saade som skötte sin uppgift med bravur.

ESC, semi 2

Pjuh, det gick ju vägen det där!

Bosnien-Hercegovina - i grunden var det väl inget större fel, men det var liksom lite för spretigt.
Österrike - började som en Idol-audition och fortsatte till att bli en Idol-vinnarlåt. Boooooring!
Holland - sångaren verkade vilja se ut som Bryan Ferry årgång -78, vilket aldrig är något att sträva efter. Menlös skvalradiorock med ett gäng gubbar som kändes för gamla för låten.
Belgien - "men håll KÄFTEN för fan!" var den mest förekommande kommentaren under den här.. låten.. Alltså, jag hatar a capella. Jag HATAR det av hela mitt hjärta! Lägg därtill en beat-boxande spexig snubbe med "Den där Mary"-frisyr och jag får nästan blodstörtning så provocerad blir jag. Fy satan så dåligt.
Slovakien - jag tyckte dom såg ut som Lindsey Lohan, Kristoffer tyckte dom såg ut som "den där jobbiga sekreteraren i 'Ally MacBeal'". Låten var kvällens mest enformiga. Jag blev dock förvånad att de inte gick vidare.
Ukraina - smart drag att ha någon stå och pyssla i bakgrunden, som distraktion! Jag tittade bara på sandkonstnären och lyssnade inte alls noga på låten, men jag tyckte nog den var okej för att vara en ryssballad.
Moldavien - SO LUCKY! Den hade ju potential att vara värsta partyröjarlåten, men de kunde skippa nån liten del i mitten där tempot saktade ner. Jag tyckte de var rätt roliga men scendekoren var ju helt hemsk! Tove Jansson på LSD.
Sverige - oavsett vad man tycker om låten så var det ett bra framförande och förtjänade lätt en finalplats. Jag tycker den är svängig!
Cypern - jag gillade den faktiskt, men de hade vunnit på att ta bort det där skrikande fruntimret som stod och svingade ett bowlingklot i ett snöre. Framförandet var lite konstigt när de lutade och bakgrunden också lutade, nästan som när man druckit en monsterdrink för mycket.
Bulgarien - nejmen usch. Skrikigt och så skulle det väl vara lite kaxigt på något sätt, vilket möjligen kunde funka om man förstod något litet ord.
Makedonien - men vad är det MED ryss/balkansångare? Varför måste de försöka låta hesa och tuffa hela tiden? Usch, fruktansvärt dåligt och den där dansaren med det lilla dragspelet var ju bara jätteläskig.
Israel - jag tycker Dana International är cool och låten var helt okej. Kunde ha varit lite svängigare och refrängen påminner om hennes tidigare vinnare, men jag tyckte absolut hon skulle vidare.
Slovenien - skränigt och tråkigt. Nuff said.
Rumänien - det lät ju schlager om det. Problemet var väl att det lät schlager -85 om det. Typ "La de swinge". Det blev liksom lite för mycket med dom där dansarna som skulle dansa, spela trumpet ("försök lura oss att det är ni som spelar.."), knäppa med fingrarna, vifta med armarna och allt vad de gjorde. Overkill.
Estland - poppigt! Jag gillade det.
Vitryssland - men seriöst? I love Belarus? Refrängen lät som den där hemska Sha-Boom-låten. K och jag satt och skrålade "R O C K Rock'n roll music, da-di-di-di-dej, to the streets of L.A".
Lettland - här försökte man sig på det mesta - boybandwail, rap och lite allt möjligt. Det blev bara ett mishmash av dålig sång, allt framfört på kackig engelska.
Danmark - ja, den låter väldigt mycket som Andreas Johnsons "Sing for me". Men se det skiter jag i! Jag lyssnar inte så noga, jag tittar mest :) Killen som sjunger har en stående inbjudan till casa de Frodis om han skulle bli hemlös eller bara känna för att titta förbi. Come to mamaaaa.
Irland - hoppsan! Bröderna i 80-talsbandet Bros ramlade ner i ett kaninhål, hamnade i Underlandet där de fick poppiga frisyrer och leka i Pet Shop Boys utklädningslåda. Det blir lite stojigt och skuttigt, den ena hoppar högt och den andra snett och de far runt som figurer i ett datorspel. Gammkäringa hänger inte med :) Men låten sätter sig som en fästing och jag gillar den!

Eftersom jag redan glömt hur alla låtar låter så kan jag inte tippa något resultat. Återkommer på lördag, då "The Big Five" får sina omdömen också.ESC, semi 1

Äntligen är stora eurovision-tjotaballongen igång. Men scheisse vad dåligt det var! Vad illa dom sjöng! Ovanligt bajsigt startfält faktiskt, jag hade nöjt med med att skicka vidare en 3-4 låtar..

Polen - tråkig mesdisco som i sig var helt harmlös. Problemet var sångerskan som skrek som en stucken gris när hon inte sjöng sura toner.
Norge - fullständigt värdelös vers, ganska småsvängig refräng. Inte så uselt att de förtjänade att bli utslagna, det tycker jag inte.
Albanien - men förihelvete vilken skräcködla. Snygg hårfärg, det var det enda. Gapigt och typiskt efterbliven ryssballad.
Armenien - hahahahahahaha. Boom boom chaka chaka! Bäst var dansarna som simsalabim trollade fram en boxningsring! Imponerande. Sen skulle jag vilja ha en sån där fräsig boxhandskefåtölj.
Turkiet - Turkiet brukar kunna ha rätt hyfsade låtar men i år underpresterade dom och skickade ett par grönklädda Status Quo-gubbar som var på tok för gamla för låten, attityden, outfiten - allt. Sen är ju en stor jävla örn i guldglitter sällan, för att inte säga ALDRIG, passande som tröjmotiv om man är äldre än 10 år.
Serbien - scenografin fick man epilepsi av och sångerskan såg lite läskig ut. Blev varken hackat eller malet känns det som.
Ryssland - varför måste ryska killar skrika "YÄAH!" hela tiden när dom ska sjunga? Låten hade bra förutsättningar men killen var ju bara för mycket. Kackig engelska blir det ju minuspoäng direkt för.
Schweiz - det här lät som en karbonkopia av en skvalradiolåt som jag inte vet vad den heter. Något med "nose" som rimmas på "head to my toes" eller nåt sånt. Tråkigt var det hursomhelst.
Georgien - hade det varit ett annat land än en f d Sovjetunion som gjort den här låten hade det blivit hundra gånger bättre. Nu blev det som vanligt lite efterblivet. Men jag gillade sångerskans klänning, om man tog bort dinosauriekräkset på axlarna.
Finland - småpretto text i stil med den gamla 90-talshiten "Catch the moon" men i konkurrensen var det balsam för öronen. Paradis-Oskars skjorta såg jag i "Project Runway" härom veckan, men då var det en klänning.
Malta - äntligen lite bögdisco! Synd bara att det liksom aldrig tog sig, det kom aldrig igång riktigt. Bakgrunden såg lite ut som min bikini. Som lite värdelöst vetande liksom.
San Marino - men hjälp så tråkigt... Seg låt, tråkig sångerska som i alla fall kunde stoltsera med kvällens vitaste tänder. Jag satt mest och störde mig på hennes konstiga hudfärg, hon såg ju sprutlackerad ut, plus att jag tyckte hon såg ut som en subba jag var på ridläger med typ 1987.
Kroatien - men hahahahahaaaaaaaaaa! Det var ju något slags skönt Daft Punk-beat nånstans där i gyttret men det kom som bort i den allmänna röran. Vad skulle man fokusera på? Sångerskan som såg livrädd ut? Dj-båset som dom snott från nån fritidsgård i Ruhrområdet? Eller kanske Willy Wonkas kroatiske kusin som gjorde lite taffliga moves i otakt. Kvällens skrattfest!
Island - blågrå jeansröra direkt från töntfabriken. "Tie a yellow ribbon round the old oak tree" lät det som. Tråkigt och okarismatiskt och bakgrunden var en barnprogramsmardröm signerad Staffan Westerberg.
Ungern - kvällens bästa låt som totalt sabbades av den galet tråkiga sångerskan. Hon var ju lika poppig som Margret Thatcher, gud så tråkigt.
Portugal - men vafan? Stå och hötta med plakat? På portugisiska? Känns bara aningens internt. Byggjobbaren till vänster såg helt vilsen ut dessutom, han var nog bara en praoelev.
Litauen - skrikig prettoballad som jag aaaavskyr.
Azerbajdzjan - synd att inte sången funkade hundraprocentigt, annars hade det blivit riktigt bra. Påminde lite (men bara lite) om Eskobars & Heather Novas "Someone new", men det var nog mest för att de sjöng "I adore you".
Grekland- eh, va? Här blir ju förvirringen total. Först kommer typ MC Tsatsiki och rappar och då tror man att det kommer bomba loss ordentligt med något fartfyllt - nej då börjar Ricky Martin vråla en ballad? Sen kommer MC Tsatsiki IGEN och rappar och så fortsätter det. Helt obegripligt att dom gick vidare.

Förhoppningsvis blir resultatet bättre på torsdag.

RSS 2.0