Paus i Bregottfabriken

Eller rättare sagt kaos i Bregottfabriken. På jobbet är det fullt ös så jag hinner inte med mycket annat just nu. Pernilla och jag var ut en sväng och lekte vettvillingar för två veckor sedan, och det har jag fortfarande ångest över då saker och ting gick lite överstyr. Vuxna människan.... Nåja, det var då och nu är nu! Nu laddar jag mest för Depeche i Göteborg om 1½ vecka. Det ska bli så kuuuul! Jag har en massa saker på 2 do-listan när jag ändå är i Götet och har en personlig guide och allt (världens snällaste Mikael såklart, som lagt till grejer på listan. Klarar vi av hälften är det fan bra jobbat!). Mikael har dessutom lovat att jag ska få kanelbullelimpa till frukost, haha. Man skulle nästan kunna tro att han känner mig :) Fram tills då är det mest jobb, men i kväll jag Elisabeth och jag ut och äta och älta våra liv över en öl eller två (bli inte förvånade om vi hittar på en plan för world peace, det brukar ju bli så när vi slår våra kloka skallar ihop) och nästa lördag är det hockey, så lite skoj har jag allt att se fram emot. December kommer bli bra!
 
 

Jomen bara en liiiten biljett till, please!

Köpstopp är infört här från och med.....nu! Tur att jag hann med ett biljettsläpp igår då :) Nu är det Kraftwerk som skrivs in i kalendern för januari. Det ska bli skitkul, jag har faktiskt aldrig sett dom live men det känns som att det ingår i min konsertallmänbildning. Det är ju inte precis ett band som bjuder upp till dans men visuellt kan det bli en höjdare tror jag. Boing boom tschak!

Filmtajm!

Min långlediga helg bjöd på en riktigt bra filmsejour.
 
Call girl - den här hade behövt gå igenom korrekturet en gång till, för att tala i boktermer. Den var bra, men kändes rörig och det var väldigt många människor att hålla rätt på. Ljudteknikern måste ha varit full på jobbet för ljudet var emellanåt helt hysteriskt högt. Jag förstår om syftet var att få fram nattklubbskänsla, men det gick knappt att höra vad de sa. Pernilla August och scenografin var jättebra.
Jakten - Tomas Vinterberg och Mads Mikkelsen - det går nästan inte att misslyckas. Det här var en bra film, obehaglig men bra. Tomas Bo Larsen var med också, så det kändes ibland som man satt och kollade på "Mordkommissionen" med de gamla vapendragarna Fischer och LaCour :) Nej men den var jättebra.
En oväntad vänskap - åh, se den! En riktig må-bra-film som dessutom bygger på verkliga händelser. Jätterolig med en gnutta allvar, så som en riktigt bra må-bra-film ska vara enligt mig. Den var toppen helt enkelt.
Broken - jag gillar ju brittisk diskbänksrealism, men här blev det bara FÖR mycket elände. Bra skådisar men det var för deprimerande och så gillade jag inte alls slutet.
 
Tidigare har jag även sett Prisoners på bio och den rekommenderas! Skitspännande, väldigt våldsamt emellanåt och med en Hugh Jackman i högform.

Ännu mera tickets, det är ingen hejd på mig!

Marion och jag är ju något av Mellofantaster. När så en delfinal nästa år ska gå i Linköping var M sugen att gå. Jag kollade upp det, men det visade sig att det är dagen efter jag och Ciss kommer hem från Kanarieöarna så det kändes lite snoig. Marion erbjöd sig att köra om det var så att jag var trött, men jag tyckte inte det kändes så gästvänligt att först sjasa upp C på morgonen för att följa med och hämta hundarna och sen sjasa hem henne för att jag ska på Mello. Jag visste inte riktigt hur intresserad hon skulle vara av att hänga på. Men så fanns det biljetter kvar och jag tänkte att jag kan ju fråga i alla fall - och hon ville skitgärna gå. Så jag, Ciss och Marion ska på Mello! Vi har rätt dåliga platser, men skitsamma. Det blir kul ändå!
 
  

Än hänger gubben med!

Fick ett jättetrist besked i söndags. Karin hade fått låta Asta somna in. Världens finaste Asta, Herr Hunds fina fina syster och allra bästa kompis. Usch, jag blev så himla ledsen. Karin och jag har ju gjort så mycket tillsammans med dår-syskonen - åkt på kurser, läger, utställningar etc. Många galna utflykter har det blivit och vi är kända i halva hoffeklubben som dom där som blev inlåsta på rummet en gång. Men nu blir det ju inget mer sånt.
 
Jag har tyckt att gammgubben blivit lite stöpplig och sleten och därför fick det bli en seniorkoll i samband med vaccinationen idag. (Partyvalpen trodde som vanligt att hon blev möööördad när hon blev stucken med sprutan och satt och tjöt i bilen flera minuter efteråt...) Herr Hund klarade kollen med beröm godkänt. Åh så skönt! Han har lite tandsten, men i övrigt var det prima. Veterinären hittade inga konstiga felbelastningar p g a smärtor, han är proportionerligt musklad och hjärta och lungor var tiptop. Hon tyckte att han var "mycket välbevarad för sin ålder. Jag hade gissat att han var 8-9 år". Herr Hund fyller 12 i januari. Men det är ju så vi rullar i den här familjen! :) Vi är evigt unga helt enkelt.
 
Så än hänger fina farbrorn med, även om det inte är så väldigt mycket action längre.
 
 
Alltid med ett leende på läpparna och solsken i blick - här vilar inga ledsamheter!
 
 
 
 

RSS 2.0