Reseledare på gränsen till nervsammanbrott

Osloresan skulle ju bli vårens begivenhet och jag har ju planerat som en dåre och t o m hittat både A-ha-förfest och A-ha-efterfest. Nu verkar det inte bara bli vårens begivenhet utan även vårens stressmoment. Igår uppmärksammade Erika mig på att det är hotell-och restaurangstrejk i Oslo.. Jag höll på att svimma och surfade in på hotellets hemsida. Jodå, dom hade stängt p g a strejk. Gaaaah!!! Sladdade snabbt som ögat in på Booking och bokade ett nytt hotell. Det var full panik på den sajten kan jag säga, rummen gick åt som smör. Idag hann jag inte mer än komma hem så hade jag fått mail från det nya hotellet att DOM OCKSÅ HAR STÄNGT!! Men jag blir väl tamejfan tokig! In på Booking igen och boka nytt boende och meddela medresenärerna. Jenny började smida någon desperat plan om att åka husbil i stället, medan Erika ville att vi skulle ha is i magen eftersom vi ju faktiskt har husrum. Tja, vad fan ska vi göra? Jag kollar mailen en gång i kvarten och ber en stilla bön att inte det här stället också ska dras med i strejken. Problemet är att strejken kan komma att utvidgas från klockan 8 på lördag morgon - då sitter vi på Arlanda. Håhåjaja. Vi tar oss ju dit och hem, men har eventuellt ingenstans att bo. Det blir till att slagga på en bänk i Gardemoens avgångshall m a o. *stön* Jag är för gammal för sånt här, att lägga sig och sova på en parkbänk efter en vild natt tillhör det förgångna kan man lugnt påstå. Den här tanten vill sova i en säng och äta hotellfrukost. Får väl ragga upp några heta norrmän på efterfesten som kan tänka sig att härbärgera tre hemlösa groupies. 
 
Snälla norrmän. sluta strejka! Please please, pretty please. 

Svipp svopp, så har flera veckor gått

Men herregud vad tiden går! Veckorna bara susar iväg och jag bara jobbar. Jo jag vet, det blir väldigt mycket jobbprat men det är ju allt jag gör nuförtiden. Snart är det i alla fall slut med att jobba 6 dagar i veckan och då kommer jag förhoppningsvis hinna göra lite annat också. Träffa mina vänner t ex. Dom har blivit minst sagt försummade på sistone. Men jag har verkligen inte ORKAT träffa folk. Jag sitter i telefon 8-17 måndag-fredag och babblar med diverse människor, och sen på lördagarna sitter jag i syntolkstudion och babblar för mig själv. Jag behöver vara lite tyst och få ha det lite tyst så därför har jag velat vara lite själv också. Men nu ska det snart bli ändring på det. Jag funderade lite häromdagen och insåg att jag inte träffat Ebba sedan i påskas, inte träffat Elisabeth sedan i påskas, inte träffat Marion sedan februari etc. Den enda jag träffat är Kristoffer och det beror enbart på att vi jobbar på samma ställe. Nu i veckan hade vi lunch samtidigt och passade på att ta en promenad både onsdag och torsdag. "Här kommer Piff och Puff" sa Karin när vi kom tillbaka efter promenaden i torsdags. Hahaha! Pax för att vara Piff i så fall. Sötare, smartare och argare än Puff :) 
 
I måndags var det i alla fall dags för lite roligheter! Det var dags för morsans kombinerade julklapp/födelsedagspresent - att se John Cleese. Som hon hade sett fram emot det! Hon har tjatat i flera månader som en unge så jag var lite orolig att hon skulle ha för höga förväntningar och bli besviken. Vi började med att äta på Al Forno, där jag faktiskt aldrig ätit tidigare. Det var kanon! Totalt proppmätta blev vi. Sen knatade vi till Conventum. John Cleese var bra! Lite ojämn kvalitet ibland men överlag kul. Det var jätteroligt att höra en massa anekdoter kring Monty Python och Fawlty Towers, som både mamma och jag älskar. Och som precis som showen heter - sista chansen att se honom innan han dör. 
 
Nu i helgen är det dags för vårens stora begivenhet. Dags att åka till Oslo och se A-ha! Gud så kul det ska bli alltihop. Jag har som vanligt gått all Charles-Ingvar Jönsson och planerat in i minsta detalj. Det blir inte just någon shopping utan mest kultur och mat är tanken. Jag är dock inte den som inte kan revidera planen om mina medresenärer så önskar. 
 
Förhoppningsvis blir det någon mer resa i sommar, då mot en smula sydligare breddgrader. Jag har fått förlängt på jobbet och blivit beordrad av chefen att ta lite semester. På planeringsstadiet ligger nu en trip till Barcelona med Elisabeth. Hoppas det blir av för efter dagens promenad i ömsom sol, ömsom hagel behöver jag verkligen lite sol att se fram emot. 

RSS 2.0