Homer Simpson bor i Oskarshamn

*asg* Men är det första april idag? Posta sprängmedel och tillika bevismaterial?

Och ja, jag har lärt mig att länka och då gör jag det stup i minuten :) Nästa steg är att lära mig lägga in videos från Youtube, då kommer ni få nostalgidisco vareviga dag! Om det ses som ett hot eller löfte, ja det får ni välja själva.

Praktiskt eller bara knepigt?

Tja vad säger man? Ska man slå till själv kanske, jag som är singel och allt? Piccadilly Circus står ju bara där och väntar. Fast Taj Mahal är ju lite ståtligare förstås. Undrar om Eija-Riita vet att jag har en bit av hennes make hemma i en bokhylla... Jag högg ut biten helt själv när jag var på plats 1990. Betyder det att Eija-Riitas make varit otrogen med mig?? Eller är det jag som är boven i dramat som varit och tafsat? Förlåt.. det var inte min mening. Hoppas det inte ställer till några problem i äktenskapet.

Trött men glad

Det har varit en minst sagt hektisk helg, då jag har varit med och arrangerat ett träningsläger. Mycket att ordna och fixa har det varit, och man är ju alltid lite stirrig dagarna innan. Ska det bli bra? Får vi fint väder (okej, inte mycket att elda upp sig över, det är ju inget vi kan påverka)? Hur är instruktörerna? Vad kommer kuka ur den här gången? Visst fog för oro finns för sist så lyckades Karin och jag bli inlåsta på rummet :) Tanken i år var att vi varken skulle dela rum eller samåka och därmed minimera risken för galenskap, men så blev det inte. Min bil började krånga i torsdags och jag ville inte chansa att ta den, så det blev samåkning i alla fall. Som om inte det var nog så fick lilla patyvalpen urinvägsinfektion i torsdags natt så det var oklart om vi skulle kunna åka alls. Men efter att ha konsulterat veterinären och fått en pencillinkur så kom vi iväg i alla fall. Och tur var väl det för helgen blev hellyckad! Det var vårat fjärde läger och så här mycket positiv respons har vi nog aldrig fått, flera deltagare ville boka in sig redan nu till nästa år. Strålande väder, bra instruktörer och trevlig sällskap - vad mer kan man begära? Partyvalpen blev bättre redan på fredag kväll och har skött sig helt exemplariskt. Hon har givetvis inte fått träna lika mycket eller på samma sätt som de stora hundarna, men hon har fått vara med och gjort litegrann i alla fall. Och det har hon gjort med bravur, hon har fått en massa beröm av instruktörerna som tyckte att hon var jättetrevlig och lovande. Veeet jag väl! :) Storhunden har skött sig bra han med, men han är ju 6 år och gammal i gamet så det drar väl inte ner några rungande applådåskor direkt. 
Men nu är jag lite trött och sliten, det tar på krafterna att ro hela lägerskutan i hamn. Fast det är det verkligen värt! Det är så roligt när all tid och engagemang man lägger ner ger ett så uppskattat och bra resultat, då orkar man jobba vidare år efter år. Och jag kan inte nog understryka att jag inte gick vilse en enda gång i spårskogen :) Det var nära en gång, men jag redde upp det galant *harkel*  

Näsa för fashion liksom

Nu börjar badmodet dyka upp i affärerna och vad ser man - om inte nästan likadana utstyrslar som min käcka glamourbikini (se några inlägg nedan, jag orkar inte länka). Alltså, jag skojade ju bara när jag sa att jag skulle gå på poolparty i den! Nu är det högsta mode typ. Jag trodde Elisabeth skojade när hon sa att hon hittat ungefär samma bikini i affären, sen skickade hon en bild och jag fick se med egna ögon. Helt sanslöst, har jag gått och blivit trendig? Ska det inte bara bli en joggblogg här nu utan också en högst oplanerad modeblogg? Nä, knappast. Nu får jag ju vänta ytterligare ett decennium innan jag använder min glamourbikini, jag vill väl inte se ut som alla andra heller! Har jag varit Motvalls käring i 36 år kan jag vara det i 36 år till.


Konsten att sova middag - en stilstudie

Man kan sova på olika sätt

image33

Storhunden föredrar ryggläge, gärna i en position som blottar kronjuvelerna.

image34

Partyvalpen tycker det går lika bra med någon slags mullvadsstil, slängd som en degklump över mattes ben.

Brunettes do it better

Men vilket bestyr! Blonda Marion blev brunett för ett tag sedan och en sen natt på jobbet spånade vi om att jag och Elisabeth skulle bli blondiner i sommar. Det var bara en tanke, men sen jiddrade jag om det till alla en blöt natt på krogen och så utmanade Marion mig i sin blogg där hon sa något om att det återstår att se om jag skulle tordas eller inte. Sånt kan man liksom inte säga till mig hursomhelst, jag gav mig fan på att jag skulle fixa den utmaningen och i tisdags var jag till frissan och blev blondin. Har varit svarthårig, rödhårig och fyra nyanser av brunhårig tidigare men aldrig någonsin blond. Det blev rätt bra tyckte jag först, lite When-tomorrow-comes-Annie-Lennox sådär. Men ju längre dagen gick desto med obekväm kände jag mig så i onsdags bestämde jag mig för att färga över det blonda. Fast jag gick inte till frissan utan köpte hemmafärgning på Coop. Jomen tjena mittbena vad bra det gick... Färgen fastnade ju inte! Två omgångar körde jag (jag har ju så lite hår att en förpackning räcker till minst två gånger) men det enda som hände var att det blev Sweet-dreams-Annie-Lennox av det hela. Gaaah! Jag såg ut som en bronsmedalj! Stod ut hela gårdagen och försökte att inte titta mig i en spegel (ganska omöjligt när man har en lite valp att träna rumsrenhet med och därmed åker hiss ungefär sjutusen gånger om dagen). Men NU.. NU är det ordning på torpet igen! Var till affären och köpte en ny färg, ny nyans och nytt märke, och banne mig om det inte fastnade. Nu är det brunt och det med råge. Återstår att se om håret rasat av när jag vaknar i morgon, efter alla dessa färgturer. Suck. Aldrig mer säger jag, jag är brunett i själ och hjärta och nu också i håret. Men jag har i alla fall provat! Jag vågade anta utmaningen och även om jag bara var blond ett dygn så har jag flera ögonvittnen och bildbevis i alla fall.

Hamstergener

Med alla pantflaskor i färskt minne borde jag inte bli förvånad, men det är tydligt att jag borde rensa ur garderob och byrålådor också och slänga lite gamla kläder.. Igår när jag grävde i en låda hittade jag en bh jag inte för mitt liv kunde minnas att jag ägde. Kanoners, fin var den och passade gjorde den. När jag kom till jobbet senare blev jag varse varför den slängts ner i en låda och glömts bort - ena bågen var av så bara jag rörde mig så blev jag nypt. Skitskönt, verkligen. Gnällde lite men bet ihop och härdade ut. Men till slut stod jag inte ut längre, det gjorde ju så ont! Jag fick helt enkelt köra lite striptease i studion och krångla mig ur tortyrredskapet. Ville inte kasta den i soptunnan uppe på Rix, då undrar de väl vad i all sin dar vi sysslar med på nätterna, så jag tog den i näven och traskade ner på redaktion. Nej, jag slängde den inte där heller givetvis, jag stoppade den i väskan. Marion och Ingegerd höjde lite på ögonbrynen, men de hade full förståelse för mitt tilltag. Fattar inte varför jag inte bara slängde skiten direkt när den gick sönder. Nejdå, stoppa ner den i en byrålåda liksom..

Idag var jag seg och dan, sov dåligt i natt och hade huvudvärk hela dagen och kvällen. Marion och jag kollade som vanligt på "Top Model" och när det var reklampaus vilade jag huvudet lite mot bordet. Marion började prata och frågade mig något som jag svarade på och sen började utveckla till en lång harang. Jag trodde hon stod bakom mig, men så hörde jag en dörr slå igen och då hade hon gått. Där satt jag med huvudet på köksbordet och gaggade för mig själv som en annan toka! *suck* Det börjar bli oroväckande mycket crazy cat lady över mig, vet inte riktigt hur man styr upp sånt.

Pantpengar

Jag förstår att ni undrar hur mycket stålar det blev av alla mina pantflaskor. Ehum... Jag var ett par vändor till Prix och pantade hejvilt. 7 stopp i pantmaskinen blev det, men då måste jag verkligen understryka att det bara blev 4 stopp när jag höll på, de andra gångerna var det någon annans fel. Då kunde jag stå där och himla lite med ögonen :) Hursom, jag har inte pantat allt, det är ungefär 5 kassar kvar, men resten genererade inte mindre än 679 spänn! *asg*  Räknar man två spänn per flaska så är det 339 flaskor ungefär. Räknar man med att läsken kostat 20 spänn i inköp blir det alltså 6790 kronor jag lagt ut på Cola. Gulp.. Men det är ju egentligen bara intressant om man vet över hur lång tid, vilket jag inte gör. Har jag hamstrat flaskor i tre månader? I två år? Jag vet inte, jag har inte en aning. Huxflux så bara fanns alla flaskor där. Magic! Vem vet, jag kanske inte ens druckit all den där läsken utan det kan lika gärna vara mina illasinnade husvättar som busar med mig. Samma oknytt som stökar till så förbannat i mitt kök stup i minuten m a o. 

Panta mera!

Jag har ett litet förråd bredvid min lägenhet. Himla praktiskt att bara kunna skuffa undan grejer i. Det är också precis vad jag gör, jag skuffar in saker precis innanför dörren. Nu var det då dags att ta fram sommardäcken till bilen, vilka givetvis ligger längst in i förrådet. Då var jag tvungen att verkligen inse hur mycket skit jag har slängt in i det där förrådet. Lite smått och gott har jag där, en gammal trasig byrå t ex. En kartong med pokaler, ett gammalt vinterdäck till en SAAB jag ägde för typ 6 år sedan, ett köksbord som tillhör ex-sambons mamma (!!), en säck gamla kläder och en massa annat finns också inknökat. Men... det mesta utrymmet upptas av kassvis med cola-flaskor. Nu förstår jag varför den där pant-reklamen rullar i tv hela tiden - det är visst jag som sitter och ruvar på världens största samling av pantflaskor, som ett eget Fort Knox. Bara för att kolla hur mycket det egentligen är så släpade jag in alla kassar i mitt kök. Jag släpade och släpade och det tog aldrig slut. Kände mig lite som pojken med guldbyxorna :) Till slut såg det ut så här i köket:

image31

*asg* Det var så mycket att allt inte ens kom med på bilden! Det är ju fan helt sinnessjukt, hur gick det här till?? Man skulle kunna säga att jag "skipprat" mig själv. Ni vet, som Anna Skipper gör i sitt hemska ätprogram, där hon asar fram en massa sunkig mat på ett bord och så får deltagaren stå där med skammens rodnad på sina kinder och bli uppläxad av henne. Fast jag läxade inte upp mig själv, jag bara garvade. Vilken Cola-junkie jag är alltså. Nu uppstår ju genast ett nytt problem - hur ska jag kunna panta allt detta? Jag kommer ju spränga pantapparaten på Prix. Undrar hur mycket pengar det blir! Vad tror ni? Första pris är... eh.. ett glas Cola?

RSS 2.0