Busy lördag

I lördags blev det återigen en utflykt till hemmahooden. Denna gång för att kolla in matmarknaden. Förra året ösregnade det ju så det var lagom festlig. I år hade vi mer tur med vädret. Jag hade inget särskilt ärende men Ebba hade suktat efter en särskild ost i typ ett år så hon gjorde rent hus, till ostsäljarnas förvåning och glädje. Vi började med att reka vad som fanns, och givetvis provsmaka där man fick göra det. Jag spanade givetvis in fudgetältet. Sen blev det lunch, det var bäst så. Det kan bli en förfärligt dyr historia annars, att köpa fudge på fastande mage liksom. Det fick bli gyros till lunch och min superinfrahörsel (well..) uppfattade ljuva toner från dj-killen som stod och spelade "Personal Jesus", så vi gick dit och satte oss med vår mat. Det var en blåorkester på torget som tutade loss allt dom förmådde, men hallå. Reach out and touch faith går genom alla andra ljud och rätt in i mina öron oavsett. Sen handlade vi. Att köpa fudge var en ganska plågsam historia. 
 
 
Det var skitlång kö med velproppar och omständliga tanter som bara inte kunde ta översta biten utan stod och grävde med tängerna för att få en särskild bit. Men värst var musiken! Dom spelade någon slags italiensk operavariant av Robbie Williams "Angels" tror jag det skulle vara, följt av tysk disco av sämsta sort - och allt på vrålvolym. Jag var helt lomhörd när jag var klar där, och då hade jag varit i tältet kanske 10 minuter. Säljarna som står i det oväsendet hela dagen måste ju vara totalt stendöva efter en helg. Och vad är syftet? Man blir ju knappast lockad att köpa fudge för att dom spelar asdålig musik skithögt, snarare tvärtom. Nåja, det är inte mitt problem! 
 
Ebba köpte ost, korv och oliver för hela veckopengen och fick så mycket grejer att hon blev helt trött i armen av att bära alla kassarna till bilen :) 
 
Hemma igen tog jag en liten tupplur innan jag drog till Elisabeth för dryckjom, Champions League och utgång. Man kan väl säga att det är en underdrift att vi inte blev riktigt nöjda med fotbollen.... Sen gick vi till Makeriet och kollade på folk, vilket ju alltid är underhållande. När vi skulle gå till nattbussen var vi så upprymda av dansmovesen vi sett att vi försökte oss på att göra likadant själva. Jag höll på att ramla i ån, och då fick det vara nogdansat. 
 
Igår dansades det då inte, det kan jag ju avslöja. Håhåjaja. 
 
 

Spontantripp till hemmahooden

Jag visste att det var Springpride i E-tuna den här helgen och att paraden skullle vara igår, men eftersom vädret varit lite hejkon bejkon och inte särskilt trevligt så tänkte jag inte så mycket på det. Men sen såg jag på Instagram att Majsan lagt upp bilder från "Ecce Homo"-utställningen i Klosters kyrka. Den har jag velat se i flera år och Majsan sa att den bara skulle hänga där den här helgen, så då frågade jag Ebba om hon ville följa med på en hastigt påkommen roadtrip och det ville hon (quelle surprice!). Vädret såg dessutom ut att kunna bli riktigt bra så då bestämde vi att vi även skulle kolla på paraden. Vi började dock i kyrkan, där jag inte varit sedan jag var på adventsgudstjänst i gymnasiet och det var ju ett tag sedan. Det var jättefint i kyrkan! Massor med tända ljus, en kör stod längst fram och sjöng och när vi gick in möttes vi av en präst som förklarade vilken rutt vi skulle ta för att se fotona i den ordning konstnären tänkt. Alltså, utställningen var helt fantastisk!
 
 
 
 
 
Just den här bilden är nästan lite för stark faktiskt, jag får ont i hela hjärtat av den.
 
Som sagt, fantastisk utställning och jag är så glad att jag äntligen fick se den. 
 
Sen knatade vi till Fristadstorget och satt på en bänk i solen och snackade. Fick Pride-kondomer av universitetshälsan tror jag det var. Ebba kände sig optimistisk och tog två :) Jättemycket folk var det på stan. Sen gick vi till Stadshotellet för att kolla på paraden. 
 
 
 
Biff Grill och Bar tror jag den här discovagnen tillhörde.
 
 
Det var musik, folk, flaggor och plakat. En del hade ansträngt sig lite extra.
 
 
 
Vi gick faktiskt med i paraden, men det var för att det var enda sättet att ta sig över gatan :) 
 
Väldigt trevlig utflykt! På lördag bär det av igen, då är det matmarknad.
 

En ovanligt bra vecka!

Eurovisionfinal igår med världens roligaste kompisar var en utmärkt avslutning på en braig vecka. I tisdags var jag ju på en jätterolig roadtrip till Globen, och jag hann knappt komma tillbaka till jobbet på onsdagen så blev jag närmast korsförhörd om hur det hade varit. På eftermiddagen hade vi öppet hus för våra kunder och det var ett trevligt avbräck. Dessutom fick jag en komplimang från oväntat håll. "Du är så rolig Sara, man märker det efter ett tag". Här skulle jag ju kunnat skojfnysa indignerat och tycka vaddå efter ett tag, men det ligger nog något i det. Jag är ju reserverad av mig och vill inte ta för mycket plats i nya sammanhang så det kan säkert ta lite tid innan jag kan vara mig själv och man lär känna mig. Det var kul att höra i alla fall! Som om det inte var nog med det så fick jag höra nästan samma sak dagen efter från annat håll. Då satt jag i receptionen på jobbet och det var kul. Kul att göra lite annat och nu kom det dessutom några tolkar som jag kunde prata med och hjälpa med lite olika saker. En av tolkarna är en av de mest lättroade människor jag träffat, han är alltid glad och har oerhört lätt till skratt. Vi slängde lite käft, som jag ju har svart bälte i, och han skrattade så han kiknade. När han skulle gå så torkade han skrattårar ur ögonen och sa "Du är suverän Sara". Ingen märkvärdig kommentar, men den kom från hjärtat och så oväntat att jag blev superglad. 
 
I fredags fixade och trixade jag så både kunder och tolkar blev jätteglada, så jag fick inhösta lite glada tillrop där med. Jag har säkert sagt det förut men jag är lite förvånad faktiskt över att jag är så service minded som jag är. Jag är ju en fixarsork som tycker om att få saker gjorda, men innan jag började med det här jobbet visste jag inte att jag, hahaha, kunde vara så trevlig :) 
 
Svisch så var jobbveckan slut och då hände nästa roliga sak. Jag såg att Pet Shop Boys börjat lägga ut datum för turné i höst/vinter så jag uppmärksammade Jenny på det. Vi har sett dom tidigare även om det var väldigt längesedan, och hon är ju alltid på när det vankas konsert. Nu skulle de tydligen inte spela i Sverige, men både Köpenhamn och Berlin fanns på listan. Jag har ju varit sugen på att åka till Berlin i flera år så jag funderade lite på hur jag skulle föra fram det som bästa alternativet. Well, nu krävdes det ingen större övertalning... Vi har aldrig varit i Berlin (inte tillsammans på konsert i alla fall, och min kaos-skolresa dit 1990 är väl preskriberad vid det här laget) och Köpenhamn har vi varit två gånger, så nu tyckte vi det var dags att vidga vyerna lite. Jenny är ju dessutom värsta ölfantasten så jag frestade med att det ju finns massor med nya ölsorter att prova i Tyskland. So far so good, då var vi överens på den punkten. Då ska man bara få tag på biljetter också. Tssss, som om det skulle vara något problem för bästa biljettköperskan! Jag fixade innerplan! PÅ TYSKA!! Det är helt sant, jag lyckades boka och betala och välja leveranssätt och hela tjottaballongen utan ett enda ord på engelska. Ja alltså, jag bokade ju på nätet så jag behövde inte prata något men fortfarande var hela sajten och all text på tyska. Jag är mäkta stolt. Har kollat bekräftelsen och faktiskt tror jag att jag dessutom lyckats köpa till rätt evenemang också :) Wiiii, vi ska till Berlin! Visserligen i december så vädret för att turista kan ju vara precis hur som helst, men skitsamma. Åh så kul det ska bli! 
 
Ja sen var det lördag och final och snacks och snack. Hann som hastigast dryfta förra helgens bravader med Ebba. Inget som ska ventileras här, men jag sa i alla fall åt Ebba att nästa gång jag får feeling på krogen och blir våryster så ska hon sätta mig i en taxi hem för så här kan vi inte ha det.. 
 
En ovanligt bra vecka! Som den borne skeptiker jag är räknar jag med kaos och kalabalik och sura miner hela nästa vecka. 
 
 

Petra och Måns - twelve points!

Får man inga biljetter till ESC-finalen i Globen får man kolla hemma med bästa soffjuryn, och det är faktiskt ett fullgott alternativ! Kristoffer, Elisabeth och Ebba kom förbi och käkade chips och godis (K och jag festade även till det med lite likör). Inför-programmet pratade jag och K sönder, men det gick ju i repris för den som ville höra vad dom sa :) Som vanligt satte vi poäng på låtarna och diskuterade deltagarnas liggbarhet. Det var knapert på den fronten i år, men i övrigt var det en av de bästa Eurovision-finalerna på bra länge! Ovanligt många bra låtar, inga tramsiga skämtbidrag och ganska få katastroflåtar. Och sen de bästa programledarna sedan, tja sedan Petra Mede ledde finalen själv 2013. Vilka proffs! Och mellanakten "Love love peace peace" var ju asbra. Se och lär, Österrike, som bjöd på ett evighetslångt jävla glockenspielnummer som mellanakt förra året.
 
Jag hade helt missat att det var nya poängregler i år, att det skulle vara precis som i svenska Mellon. Jag tyckte det var bra! Kanske att det blev lite väl många poäng som stod på spel men själva systemet tycker jag absolut ska vara kvar, omröstningen blev jättespännande och helt oförutsägbar. Jag hade tyckt annorlunda om Polen hade seglat upp och vunnit... Alltså, VAD hände där?? Från 7 ynka poäng och jumboplats till värsta topplaceringen? Helt obegripligt. I övrigt är jag helt tillfreds med resultatet! Jag tippade ju Ryssland eller Australien och hade Ukraina som en personlig favorit. Det var ett jävla gnäll på sociala medier att det var politik inblandat. Jaha? Gnällers gonna gnäll oavsett liksom. Jag tyckte låten var bland de bästa i startfältet, bättre än både Ryssland och Australien, oavsett textinnehåll och eventuellt politiskt budskap. Australien hade bästa rösten och Ryssland bästa framförandet, men den låten i sig är inget särskilt utan alla effekter. Galet otippat att den skrivits av John Ballard, som jag höll på i svenska melodifestivalen 1984 när Herreys vann! Jag fick t o m hans skiva i födelsedagspresent *asg*  En av mina favoriter inför kvällen var Lettland, men det sabbades totalt när Kristoffer drog några paralleller med Don Johnssons hit "Heartbeat". Gaah! 
 
Omdömen om de direktkvalificerade:
 
Italien - jag älskar ju italienska och tycker italienarna är coola som konsekvent vägrar sjunga på engelska. Den här låten tog sig inte alls tyckte jag, inte förrän jag kollade på reprisen men de var ju så dags då. Lite konstigt framförande och halvsvajig sång.
Sverige - ja jag tyckte ju att rätt låt vann, och jag gillar enkelheten och det avskalade. Det måste inte alltid vara bombastiskt och skrikig. Frans får klart godkänt och en femteplacering var långt bätre än jag vågat hoppas på! 
Tyskland - zzzzzz..... Astrist "Uncover"-ripoff och jättekonstig outfit.
Frankrike - jomen den var poppig och svängig och Amir var ju jättegullig, om än lite för glad.
Spanien - coolaste bruden i kväll och låten är väl den bästa Spanien skickat på många år
Storbritannien - menlös skvalradiomusik framfört av en junior med pottfrilla och en annan junior med stirrig blick. Gud så trist. Roligast är reaktionerna på en del sociala medier där jag såg ett gäng engelsmän som när resultatet var klart och gossarna fått en bottenplacering indignerat deklarerade att de nu minsann skulle rösta för ett utträde ur EU eftersom resten av Europa tydligen hatade Storbritannien! *asg* Nejdå, lugna och fina nu, vi hatar er inte, vi gillar inte den här astråkiga låten bara. 
 
Soffjuryns resultat: 1. Australien 2. Ryssland 3. Litauen och Spanien 4. Spanien 5. Frankrike
 
Och så den minst lika viktiga liggalistan: 1. Frankrike 2. Litauen 3. Serbiens dansare
 
Mjaha, då var Eurovision-cirkusen slut för i år. Ukraina har en del att leva upp till, för de här tävlingarna har verkligen varit något i hästväg. Dom kan ju hyra in Edward af Sillén som manusförfattare till att börja med. 
 
 

ESC, semi 2

Den här semin var ju väldigt mycket bättre än ettan måste jag säga. Flera riktigt bra låtar och med något undantag var det inga störrre katastrofbidrag som gick vidare. Bäst var som vanligt Mums-Mums och Petra. Dom är helt awesome! Även den här gången skrattade jag jättemycket, främst åt att mr Lordi dök upp och höll på att skrämma slag på ett par äldre herrar i guldkostym. *asg* Men hur gulliga var inte dom då, som sparade pengar varje månad för att kunna åka på finalen varenda år. Nördar liksom, gotta love them!
 
Lettland - vilken rivstart! Värsta coola synthljuden! Sången var lite för brölig för mig och gossen såg ju helt gråtfärdig ut, men jag gillade verkligen låten.
Polen - mjahaja... Conchita Wurst och Dave Grohls lovechild kom direkt från sitt jobb som cirkusdirektör och hann inte byta om.. Låten var väl inget vidare och jag tyckte det var lite oväntat att den gick vidare. Kvällens största skräll var det ändå inte.
Schweiz - men el snarko så trist. Jajaja, det rök om tuttarna. Helfestligt. Verkligen.
Israel - den här påminde om "Molitva" som vann för Serbien när det nu var. Bra sång och bra framförande. Kul att min efter-en-halvtimmes-promenad-i-regn-frisyr verkar blivit populär.. Bland killar..
Vitryssland - vitryss-Legolas sjöng inget vidare. Bakgrunden var inte heller så kul, det lev lite väl mycket vargar och drömfångare och indianfjäder-stuk som jag avskyr. Låten däremot var det inget fel alls på och jag tog för givet att den skulle gå vidare.
Serbien - ,skrikigt och skränigt och buckliga läderkorsetter. Hu.
Irland - my God så trist! Oväntat svag sånginsats och en hejdlöst intetsägande låt. Irland har verkligen totalt tappat stinget i Eurovision, dom får nog snart ta och skicka Johnny Logan igen.
Makedonien - DonnaDonnaDonnaDonnaDonna!! Vafan liksom... Helt enkelt förfärligt, alltihop.
Litauen - Balt-Danny var ju jättesöt! Det är så långt jag kan sträcka mig gällande att kommentera hans utseende just nu, måste googla och se hur gammal han är innan jag säger något mer :) Nej men jag tyckte det var en bra låt och bra ljuseffekter.
Australien - favorittippad och jag tror den kommer åtminstone topp 3 även om jag själv inte blir lika såld som många andra verkar vara. Men det är helt klart en bra låt i sammanhanget och hon sjunger skitbra.
Slovenien - nu blev det såhär konstigt igen. Poppigt och country och sprutande eld och en klänning gjord av en "Ex on the beach"-bikinin och ett lakan, och så en stavhoppare som fastnat i vinkelvolten. Spretigt, to say the least. Och dåligt.
Bulgarien - men vilken bisarr klädsel med den där hudfärgade byxorna med reflexband på. Hon fick ju helt absurda ben! Låten var helt okej och framträdandet bjöd på kvällens helt klart coolaste örhängen.
Danmark - hade jag inte haft en gay FB-vän med danskt påbrå som gillade allt som skrivits om de här gossarna så hade jag nog knappt märkt att de öht var med. Tråkigt reklamradioskval med högt utslag på floskometern.
Ukraina - den här noterade jag redan i inför-programmet. Asschysst beat, bra sång, lagom mycket etnoinslag och ett snyggt framförande.
Norge - förvirrande tempoväxling och lite för mycket nosande på "Euphoria".
Georgien - *asg* Men det här var väl kvällens högoddsare ändå? Indierock med Noel Gallagher-look-alike och en totalvimsig låt där det inte är helt självklart vad som är vers och vad som är refräng. Men jag älskar basslingan!
Albanien - vilket sömnpiller. En sån där låt som skulle kunna vara med 1983 som 1997 som 2002 liksom. Den hade någon vag Bond-fläkt över sig men sångerskan var ju urtrist. 
Belgien - mjao.. Lite poppig sådär, men sångerskan var lite för mycket Amy Diamond och hade klen utstrålning. Men jag tyckte den var ett skönt avbräck, den stack ut lite. 
 
Mina favoriter inför finalen (förutom Frans såklart, och big five som jag hört för lite av) är Lettland, Ukraina, Litauen och Armenien tror jag. Däremot tror jag segern kommer stå mellan Ryssland och Australien. 
 
I morgon blir det chips och likör med bästa soffjuryn at casa de Frodis!

Soffjuryn blev läktarjury för en kväll - ESC, semi 1

Igår var jag, Marion och Elisabeth på Eurovision och det var jättekul! Största abret var var sjutton vi skulle parkera. Jag har hela tiden förespråkat en bit från Globen och sedan ta tunnelbanan eftersom det lär vara trafikkaos vid själva arenan. Vi kollade upp t-banestationer i närheten, och inte så jättenära med för den delen, och efter en väldans velande hit och dit bestämde vi oss för en.
 
 
 
Det är inte så att jag inte vet vad den heter men vi lyckades hitta en så bra parkering att vi bestämde att inte outa det på nätet utan det ska förbli en hemlis :) Vi var vid Globenområdet i god tid och nästa punkt på agendan var att hitta någonstans att äta. När vi var på Madonna var det knökat med folk inne på Globen shoppings matställen. Nu var det jättelugnt! Vi började fundera på om vi tagit fel på dag eller nåt, det här verkade ju för bra för att vara sant. Vi valde första bästa restaurang och fick vår mat snabbt. Den var god. Inte den bästa måltiden i mitt liv men helt okej och hundra gånger bättre än det vi käkade på Madonna.
 
Efter maten köpte vi glass och satte oss utanför Globen shopping och spanade på alla Eurovision-fantaster som strömmade till. Bästa fans-outfiten bars av ett gäng herrar från Australien som klätt ut sig till de där ryska gummorna som var med för några år sedan (2012?) och sjöng "Party for everybody". Själv smyghäppade jag Expressen-getingen!
 
 
Sen gick vi in, köpte Eurovision-tishor och letade upp våra platser. Två tjejer och två killar värmde upp publiken med ett gigantiskt schlagermedley. Dom var faktiskt riktigt bra. Mina attiraljer jag köpte i London funkade sådär! Armbanden lyste jättebra i mörkret men dom där jävla glowsticksen var bara skräp. Elisabeth hade en blinkande lampa och på alla stolar hängde en liten plastbricka som styrdes av produktionen att blinka vid särskilda tillfällen, så nog blev det en hel del blink i alla fall.
 
 
Så själva tävlingen då, som ju tv-sändes. Vad ovant det var att inte ha några kommentatorer, haha! Jag anade att det var ett bra val med Mums-Mums och Petra som programledare, och dom var ju helt fantastiska! Och bra manus som vanligt när Edward af Sillén är i farten. Europe-skämtet i början var ju asroligt, typiskt min humor. Taxichaffis-buset var ju också hur kul som helst. Mina förhoppningar inför semi 2 är höga, för att inte säga inför finalen då ju Lynda Woodruff ska vara med. 
 
Låtarna så, där det var blandad kompott som vanligt. Väldigt många solo-tjejer vilket inte alls är något fel, men det blev svårt att skilja dom åt och det missgynnas dom ju av allihop.
 
Finland - lite svajig röst men jag gillade hennes stil. Och SÅ himla dålig var den inte i det här startfältet.
Grekland - oh herregud. Ett sammelsurium av olika stilar huller om buller och av olika kvalitet. Schysst trumma och ena killen var ju fin, men det räcker inte.
Moldavien - jättekonstig dansare i rymddräkt och silverhår och tjejens klänning såg ut som något från Project Runways bildelsutmaning i säsong 5 (*insert blinkande nörd-alert-lampor*). Inget större fel på låten i det här sammanhanget.
Ungern- för bröligt för mig. Var det han som hade med sig en trumspelande dansare? Det var ju.. äh, jag vet inte.
Kroatien - den här låten kände jag igen men jag kan inte komma på vad det skulle vara. Dramatisk klänning, men sångerskan såg mest ut som den där frisören Tabatha från det där frisersalongs-makeover-programmet. 
Nederländerna - bra visuellt med klockan i golvet! Den här tyckte jag var väldigt lovande i ungefär en halv minut, sen blev det någon slags asdålig country. Sångaren var lite för smörig och när blev mittemellanblå kavaj så poppis? 
Armenien - jomen den här hade jag nog på topp 5 faktiskt. Bra framträdande och bra sång.
San Marino - ameh ursäkta.. Leonard Cohen goes Baccara. Gamla gubbar i hatt ska inte göra disco, även om jag och Elisabeth sittdansade och gjorde do the hustle-armmoves. 
Ryssland - megafavorit på förhand och det kan jag förstå. Bra framförande som står i en klass för sig, men det är för mycket efterapning av Mums-Mums. Tagga ner lite tack och hitta gärna på något lite mer eget.
Tjeckien - hur kunde den här gå vidare? Den var ju astråkig! 
Cypern - och den HÄR sen då?? Cypriotiska hårdrockare i stålburar på scenen, det är ju som gjort för skrattfest deluxe. Jättemärklig låt dock, den hade nån slags skön synthslinga i refrängen som vi alla gillade men resten var ju bara skit. Hårdrock från Cypern är inte min melodi kan man säga.
Österrike - av jublet inne på arenan att döma var den här jättepoppis. Jag kan inte riktigt förstå varför. Det var väl en glad och poppig låt och sångerskan var ju söt som sockervadd, men så himla bra var den inte. För mycket My little pony över bakgrunden.
Estland - blääääää.... Låten minns jag knappt en ton av men jag gillade den inte. Det jag vänder mig mest mot är sångaren som jag tyckte var slemmig och jobbig. Påminde om en påflugen mobilabbonemangssäljare eller nåt sånt. Han skickar säkert dickpics. Töntigt framträdande där han tramsade med spelkort som om han trodde han var Brynolf&Ljung. 
Azerbajdzjan - "men var inte den här alldeles nyss?" sa Marion och jag i en mun. Påminde om Armenien förutom att det här var några dansare med guldflytvästar på sig. Coolt eldregn i slutet som inte riktigt kom till sin rätt i tv-produktionen.
Montenegro - hårdrock från Cypern är inte min melodi. Hårdrock från Montenegro är ÄNNU mindre min melodi. Det här var ju bara jättekonstigt. Och dåligt! Skrik och skrammel och en strippa med Carola-fläkt. För mycket av precis allt och bara konstigt och rörigt. Sämst i startfältet.
Island - hrmmmm.... Nja, här var det snott både från "Euphoria" och Mums-Mums tror jag. Grej of the day verkar vara att agera med bakgrundsskärmen och för oss svenskar känns det ju very last year om man säger så.. 
Bosnien&Hercegovina - jag försöker alltid att premiera de som sjunger på originalspråk, men i det här fallet blev det ju lite fel. Helt klart hade de ju någon form av budskap där de stod på varsin sida taggtråden och sjöng men vad dom sjöng fattade man ju inte om man inte kan språket. Men dom fann ju på råd där! Huxflux hoppade det in en rappare på scenen och han ba rabbelibabblade ner taggtråden! Reeeespect, mannen. *stön* 
Malta - "men var inte den här nyss??" sa vi igen. Eftersom det är en örebroare med som skrivit låten höll vi en liten tumme. Har för mig att dansaren var snyggast klädd av alla.
 
När det var slut tog vi oss till bilen i ett nafs och efter en liten liten felåkning var det bara att brumma hem. Jag höll på att somna i bilen men det accepterade inte Elisabeth som krävde att jag skulle vara underhållande, helst bjuda på ett sång- och dansnummer *asg* Ah, the things you do for your friends.. :) 
 
Jag tog ledigt på förmiddagen idag eftersom jag anade att det kunde bli sent, men jag vaknade kvart över sju ändå.. Inte ett dugg utsövd är jag, det känns som jag är bakis. Kommer bli en seg eftermiddag på jobbet. Men vafan, jag har varit på Eurovision! 
 
 

Okej, så vi sket i våren i år alltså?

Holy crap Batman vilket väder! Helt sanslöst, det var ju bara en vecka sedan det kom snöblandat regn och nu är det sommar! Jag är då inte den som klagar.
 
I lördags var Ebba och jag på lokal. Jag är ju faktiskt ledig på lördagarna numera och solen sken så det kändes som ett absolut måste att gå ut bland folk. Vi började med några drinkar i Ebbas trädgård och sen åkte vi in till stan. Provade det som förr var Ivy men som från i år tydligen heter Sorella eller nåt sånt. Knökat med folk på uteserveringen så efter ett tag gick vi in. Där var det lugnare men rörigare personal. Vet inte hur dom trasslade till det med öl som tog slut och päroncider som var äppelcider och allt vad det var. Vi satt mest och kollade in skomodet för herrar. Det är Ebbas fel alltihop. Jag brukar väldigt sällan notera vad folk har på fötterna, men nu när Ebba påpekade att det tydligen var poppis med loafers och seglarskor och mockasiner och allsköns elände så kunde jag inte sluta kolla. Har aldrig sett så många fula skor i hela mitt liv tror jag.
 
Sen gick vi till Makeriets uteservering och fortsatte kolla på folks skor. Snackade med lite folk, bland annat en kille som menade på att med hans årsinkomst så kunde man köpa snyggare skor, att en hög årsinkomst på något vis per automatik garanterade snygga skor eftersom dyrare skor per automatik är snyggare. Där var jag tvungen att hejda honom och påpeka att money can't buy you class. Det var ett himla tjat om den där årsinkomsten, det var rent pinsamt hur han tjatade om det fastän vi betonade att årsinkomsten är fullständigt irrelevant för hur intressant en kille är. Och en kille som skrävlar om sin inkomst är ju liksom aldrig intressant oavsett... Förutom den jobbiga människan var det en trevlig kväll, utan en massa kaos för en gångs skull.
 
Igår var jag en sväng till Stadsparken och lyckades givetvis bränna mig i solen. Bättrade på bonnabrännan lite på lunchen idag. Men men, det gäller att passa på!
 
Och i morgon åker jag, Elisabeth och Marion till Stockholm på Eurovision! Jag har inte fått någon feeling riktigt, det var så mycket bestyr med resan till Oslo som störde uppladdningen. De där inför-programmen har jag bara kollat lite grann på. Panelen var så himla dålig att jag inte orkat titta. Elena Paparizou var okej, hon hade lite synpunkter med lite substans i alla fall. Men Oscar Zia och Wiktoria bara flamsade och avbröt och fånade sig tyckte jag. Så i år är jag ganska oförberedd faktiskt. Förutom när det gäller attiraljer! Jag köpte ju både glowsticks och självlysande armband på Cyberdog när jag var i London i december. Återstår att se om de funkar.
 
 

Ja vi elsker dette bandet

Ja jag är sjukt nöjd med den rubriken, jag kom på den för typ en månad sedan :) 
 
Norgeresan blev en blöt och rörig historia kan man säga. Erika kunde tyvärr inte följa med, vilket givetvis var jättetrist men det är sånt som händer. Jag åkte upp till Jenny och Niklas i fredags för att i vanlig ordning sova över. Dom har ett gäng katter och jag är ju allergisk så jag har fullt sjå att ha koll så jag inte stänger in någon katt med mig när jag ska gå och lägga mig. Har aldrig varit några problem, men den här gången envisades Max med att vilja smita in hela tiden. "Okej, du får vara här medan jag går på toa och borstar tänderna" sa jag med min barskaste lejontämjarröst. När jag kom tillbaka höll han på att greja med något vid en kartong och jag böjde mig för att lyfta ut honom ur rummet - då ser jag att det sitter en mus på golvet! *skräck* Jag gav upp ett flickaktigt tjut och sprang och hämtade Jenny, som fick med sig storjägaren Sixten. Sixten och Max snosade runt efter musen men den var puts väck. Den var verkligen liten, så efter ett tag gav vi upp, jag sa att jag kan leva med att dela rum med den. Katterna blev dock portade. Jag vill inte bli väckt av någon musjakt och få ett muslik nerstoppat i min resväska. Hörde inte ett pip på hela natten så det gick bra. 
 
Väderprognosen lovade regn, men när vi åkte till Arlanda på lördagmorgonen så var det fint väder så man hyste ju någon liten förhoppning om att prognosen skulle vara fel. Jorå.. Sedvanlig dyr-frulle på Arlanda, där jag ovetande om vad som komma skulle klagade över 34 spänn för en halvliters Pepsi. När vi flög in över Oslo var det så grått att man inte såg marken och vi fick veta att vädret var +1 och regn.. *dåndimpar* 
 
Jag hade ju bokat om hotell tre gånger och hade inte full koll på vart vi skulle på, så vi vimsade runt på Oslo station och letade efter en turistbyrå som kunde förse oss med en karta. Efter att Jenny köpt ett paraply kunde vi även bege oss ut på stan för att försöka hitta hotellet. Herregud vilken omväg vi gick! Såhär i efterhand kan man ju undra varför vi inte tog en taxi, men vi trodde inte det skulle ta sån tid och heller inte att det skulle regna så infernaliskt. Jag hade mailat hotellet för att försäkra mig om att de inte riskerade att gå ut i strejk dom med, men det skulle dom inte. Dom var inte helt otippat fullbokade så vi kunde inte få vårat rum tidigare än incheckningstiden, men vi kunde i alla fall dumpa väskorna så länge. Sen gick vi till Mathallen mitt emot för lite mat och en mycket välbehövlig lunchöl. Dyrt som satan var det. 
 
Sen promenerade vi i regnet ner på stan igen och strosade lite i affärer. Vi shoppade ingenting. Ingenting! Men alltså, man blir inte så sugen när det bara regnar och är grått. Vi fick i alla fall se operahuset i ösregn. Sen tog vi en asdyr fika innan klockan skenat iväg och det var dags att gå till hotellet och checka in. Som sagt, hotellutbudet var något begränsat p g a strejken så det här hotellet var en ren chansning. Men vilken chansning sen! Checka in vårat rum! Våningssäng och leopardsängkläder.
 
 
Vi började asgarva när vi öppnade dörren. Döcharmigt ju! Jag hade som vanligt gjort en massa research gällande bra restauranger, jag hade hittat förfest och efterfest och allt sånt, men nu när det regnade så kände vi att vi bara inte orkade med sånt. Vi antog att vi inte skulle få ta med oss paraply in på arenan, och att strosa runt utan paraply i regnet för att välja restaurang och hitta till förfest och sen till Spektrum kändes inte aktuellt, utan vi bestämde oss för att äta på hotellrestaurangen och sen ta taxi till Spektrum. När vi gjort oss i ordning och jag tog fram biljetterna ur väskan var de blöta! 10 minuter innan vi skulle gå fick jag ställa mig och blåsa dom torra med hårblåsen i badrummet.
 
 
Vi var helt själva i hotellrestaurangen. Dom hade inget jätteutbud men flera rätter vi kunde tänka oss och som gäster på hotellet fick vi även 20% rabatt på maten, och det är ju högst välkommet med tanke på Oslos hysteriskt ohemula prisnivå. God öl hade dom också. Vi satt där ett bra tag och babblade och åt innan vi hoppade in i en taxi och åkte till Spektrum. Där visade det sig att man visst fick ta med sig paraply in, oh well.. 
 
Vi hade bra platser, sittplats på innerplan. Det var ett förband, någon tjej som påminde om First Aid Kit eller liknande. Hon sjöng ju bra, men alla låtar lät likadant och det blev långtråkigt och segt. Men vi var taggade ändå!
 
 
Konserten var såklart skitbra! Dom rivstartade med "I've been losing you", följt av "Cry wolf". Morten sjunger ju som en ängel fortfarande och är fortfarande så snygg att man ju smäller av en smula.
 
 
Däremot måste jag faktiskt säga att han inte verkar vidare charmig. Han pratade inte särskilt mycket mellan låtarna utan det var Magne som stod för det mesta snacket. DÄR har vi en charmig kille, han var hur kul som helst! Till min stora förvåning sjöng både han och Pål varsin låt. Magne gjorde "Lifelines" och Pål "Velvet". Jag hade ingen aning om att de kunde sjunga. Givetvis inte Morten-klass på sången, men klart godkänt.
 
 
Konserten var oväntat visuell med ljuseffekter. Bäst var "Here I stand and face the rain" då det såg ut som de stod i en kyrka och spelade. Sen måste jag ju kommentera trummisen som genomförde hela konserten barfota! Det måste ju göra skitont, sitta och stampa på bastrumpedalen barfota i två timmar?? 
 
Extranummer blev "The living daylights", "The sun always shines on me" och självklart "Take on me". Då lyfte hela Spektrum och folk blev helvilda. Vakterna försökte inte ens hålla ordning :) 
 
Det var en jättekul kväll, även om det var den märkligaste publik jag suttit i tror jag. Mest störande var paret bredvid mig som tagit med sig sina barn... Barn är ju inte världsbäst på att hålla sig på ett ställe och koncentrera sig länge så det blev ett jädra spring fram och tillbaka i stolsraden. Sen blev ena ungen trött och klängig så då lyfte pappan upp henne och stod och gungade i takt så damerna bakom inte såg ett skit och gubben framför blev sparkad  huvudet av ungen. Folk... Framför oss hade vi ett überentusiastiskt par som filmade HELA tiden. Givetvis tog batteriet slut mitt i, men det hade dom en plan för. Snubben höll kameran still och filmade hela tiden medan tjejen stod beredd med nytt batteri och snabbt öppnade batteriluckan och bytte batteri - allt medan killen höll filmposen. Det var rena depåstoppet a la formel 1, svisch sa det bara och vi dog nästan.  
 
När vi kom ut från Spektrum hade det slutat regna, så då promenderade vi till hotellet och damp i säng. Efersom jag vet att Jenny brötar runt så mycket och snarkar och har sig tog jag överslafen. Assköna sängar var det! Tjock madrass, rediga kuddar och fluffigt täcke - jag sov jättebra med mina mått mätt.
 
Halva nöjet med att bo på hotell är ju frukosten och den här frukosten gjorde ingen besviken. Jag åt som en häst. Äggröra, bacon, pyttesmå korvar, mackor, apelsinklyftor, färsk ananas etc. Trots att hotellet var fullbokat var det ingen trängsel vid frukosten, det var så lugnt och skönt.
 
Det var mulet men uppehåll och vi hade några timmar på oss innan vi var tvungna att åka till Gardemoen, så vi passade på att ta en turistpromenad till slottet. Solen tittade till och med fram en stund.
 
 
Ett tag blev det riktigt soligt och då tog vi en fika på en uteservering, där jag köpte den dyraste läsken på hela resan - 44 spänn för en sån där liten glasflaska. Suck och pust... 
 
Summa summarum - Oslo imponerade inte. Svindyrt, regnigt, backigt och med väldigt många sjabbiga gator. Och jag har aldrig sett så mycket tuggummi på gatorna någonstans. Hotellet PS Hotell rekommenderas däremot! Sköna sängar, god mat och trevlig personal. Det kändes som det låg lite off, men det var nog för att vi promenerade i ösregn när vi skulle dit. Ja, sen A-ha då, som jag inte sett på nästan 30 (!!) år. Tror jag sjöng med lika mycket i "Scoundrel days" nu som då :) 
 

RSS 2.0