I afton dans

Igår var Elisabeth och jag på det gamla DDR-badhuset (Conventum alltså) och såg Kent. Den här turnén skulle det ju vara lite mer upptempo och vad man läst i tidningarna lät det ju som det skulle bli värsta technopartyt vilket det naturligtvis inte blev. Tackochlov. Hur skulle det se ut liksom?Grunden för varje bra konsert - uppladdning med pilsner!

Det var en bra konsert, jag fick höra "Taxmannen" och "Musik non stop" och Elisabeth "Socker" så vi var mycket nöjda. Nu var det ju inte bara låtlistan som skulle analyseras och granskas under lupp..Även Bono-Jockes vigör kollade vi in mycket noga och även den var vi mycket nöjda med :)

Äppel-Martin hade också hållit formen sen sist. Det får tolkas som man vill :)Fjäderkonfettibomb som avslutning. Det kan väl göra vilken surmagad recensent som helst glad?

Conventum hade piffats till lite sedan förra Kent-konserten. Två ölplejs och inte den där hemska arbeit macht frei-ordningen i garderoben och utsläppet.Minsta jäkla nummerbrickan jag sett i hela mitt liv. Som gjord för att tappa bort ju. Som gjord för legogubbar också, och inte vuxna människor.

Hursom, en mycket trevlig afton!


Nytt bling

Ah, men Ciss är ju bara för bra! Kolla vilken fin födelsedagspresent jag fått. Det är ett elefantarmband om det inte framgår av bilden. Tack åh tack! Me like!


Rätt låt vann!

Igår var det så dags för Melodifestivalen. I år blev det ingen hejdundrande schlagerbaluns dock. Jag var inte så sugen och det visade sig att varken Marion eller Elisabeth heller kände för att partaja järnet så vi tog det lugnt. Vi käkade chips och Dumlekolor - lagom aktivitet för tre trötta tanter :) Men vi pratade och skrattade och väsnades som en skock fyllkajor för det. Alla bidrag utom typ topp 3 sågades jäms med fotknölarna. Ett axplock av kritiken:

Pernilla Wahlgren: Katastrofrutten text och en dålig Linda Bengtzing-låt. Dansarna var otajta och en av dom hade tydligen jättestora tänder.
Ola: Noll karisma, irriterande text, ful frisyr, byxor med dålig passform.
Jessica Andersson: Tråkig sångerska, utråkig låt och varför hade hon klätt ut sig till ett julklappspaket?
Timoteij: Ja herregud, var ska man börja... MAN MIMAR INTE MED DRAGSPEL!! Dålig låt, dålig sång, urtöntiga brudar och en av dom hade dessutom nån slags haremsbyxor. Alltså, playback-dragspel och hammerpants i ett och samma bidrag - det blir bara för mycket.
Peter Jöback: Howdie doodie, här leker vi Nord och syd-maskerad minsann! Sömnpiller till låt, ett musikalnummer. Och varför hade han samma frisyr som Peter Magnusson först? Jag trodde det var en Hey Baberiba-sketch.
Andreas Johnson: Hans tråkigaste låt so far och tydligen är det ett modebrott att ha kråsskjorta.

Som vanligt blev det poängutdelning från de olika soffjurygrupperna. Vinnare at casa de Frodis blev Salem, följt av Darin och "Manboy". Anna kom fyra, hon var min favorit. Men jag tyckte det såg lite dystert ut för Darin så jag röstade faktiskt på honom. Elisabeth röstade på Salem och Marion, ja hon röstade inte alls. Hennes mobil fick för sig att det varken gick att ringa eller skicka sms, bara spela fiskspelet! *asg* I den rafflande bottenstriden hamnade Timoteij sist, efter Peter Jöback. När det sen blev dags för de "riktiga" jurygrupperna att dela ut poäng satt vi med hjärtklappning alla tre och bad en stilla bön (äh, lika bra att säga som det är, vi gastade och svor) att de där gräsliga Timoteij-brudarna inte skulle vinna. Och det gick ju vägen! Pjuh! Skitskoj att Pernilla Wahlgren och Peter Jöback inte gick så bra, vi var opassande skadeglada över det.

Eftersom vi var lite trötta och sletna skulle det inte bli en sån sen kväll. Men hoppsan ojsan, vi satt visst och babblade till halv två. Jättetrevligt! Kvällens atlet-pris går till seniorhunden som för första gången i sitt 8-åriga liv hoppade över grinden och på kuppen höll på att skrämma slag på Marion. Men är man världens gladaste så kan man tydligen inte behärska sig när det kommer gäster :)

Vilda western-smurf

Nu har jag gjort som alla andra och sett Avatar. Den levde upp till mina förväntningar, d v s precis som jag trodde så gillade jag den inte. Inte det minsta faktiskt. Ärligt, vad VAR det för skräp? Storyn var ju en ripoff av Dansar med vargar. En del drar paralleller till Pocahontas men den har jag inte sett så det kan jag inte uttala mig om. Jag tvivlar inte på att det var superduperavancerade specialeffekter, men jaha? Jag vill ha mer än specialeffekter. Sigourney Weaver såg ju dessutom ut som Jar Jar Binks. Nädu James Cameron, jag förstår att Oscarsjuryn valde att ge alla bra priser till din ex-fru i stället.

Genrep

Nu i kväll var Marion och jag på Conventum och såg genrepet till Andra Chansen i morgon. Det var jättekul och det kändes faktiskt som en riktig tävling. Vi trodde att det skulle kicka igång rätt omgående men det var en massa annat i en timme först. Fast det var roligt det med. Henrik Johnsson var värd och pratade med Måns och Christine och även med Christer Björkman.

 
Christer hade tagit på sig sin finaste grungeluva dagen till ära.... 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin huvudbonad.

Sen blev det schlagermedley med nåt slags förband och sen allsång ledd av allra vessleraraste Timo Räisänen!

Åh så bra han var! Han sjöng t o m opera, "La voix", och gjorde det skitbra. Jag blev oerhört imponerad.
Sen började själva "tävlingen" där Måns inledde med att sjunga Duran Durans Bond-låt "A view to a kill" till små filmsnuttar med duellanterna. Neo och Kalle fäktades på Örebro slott :)

Mums-mums


Duffy + Mimmi Pigg = Pauline


Rockbrudar med pyro är väl nästan aldrig fel?


Neo viftade på med sin käpp men jag tycker ändå låten är lite för hysterisk.


Kungen av mellansnack - Kalle Moraeus. Sjukt rolig kille, vi skrattade å vi tjöt åt honom.Ja alltså, Jessica Andersson är väl fin och så...

.... men vilken trååååkig lååååt! Vi höll på att somna


Då var det betydligt mer fart på Alcazar!


Det var en rolig kväll, men oj vad trött i arslet man blev av att sitta still så länge! Det var som att vara tillbaka i skolan igen. Låtsasresultatet för genrepet blev att Pain of Salvation och Jessica Andersson gick vidare. I den riktiga tävlingen hoppas vi förstås på Alcazar.

Men..... vi fick ju även se......DOLPH! Aj lööv Dolph!Naaaaaawwww......

Jag avslutade med att vurpa utanför biblioteket och landa på knäna.. Det kostar att ligga på topp!


Tickets please! Fast inte så många kanske

Men jesus kristus vilket bestyr. Marion uppmärksammade mig på att det fanns billiga biljetter att köpa till Andra Chansen i helgen. Eftersom vi försökte få tag på biljetter när de släpptes var det klart intressant. Efter lite velande besämde vi att vi skulle gå på genrepet i morgon kväll. Sagt och gjort, jag klickade och fyllde i och grejade - men lyckades bara köpa EN biljett. Gör om, gör rätt. Försökte igen - och lyckade köpa till fel dag! "Så där ja! NU har vi biljetter!... NÄÄÄÄÄÄJ, jag köpte bara en!!" *fem minuter senare* "Så! Nu blev det två stycken.. NÄÄÄÄÄÄJ, jag köpte till fel dag!!" Stön... Allt medan Marion ömsom asgarvade ömsom ojade sig i telefonen. Så där satt jag med tre biljetter jag inte hade någon som helst nytta av. Bokningen var bindande och jag kände att jag kunde ju inte köpa ytterligare biljetter, då skulle jag ju bli ruinerad. Jag fick leta fram ett telefonnummer till nån slags kundtjänst och ringa upp och förklara vad jag lyckats göra, och fråga om det gick att åtgärda på något vis. "Ingen aning faktiskt, det.... har nog aldrig hänt tidigare att någon gjort så, lyckats köpa fel två gånger" sa killen i kundtjänsten. *asg* Jaja, nån måste ju vara banbrytande pionjär! Det gick att makulera de felaktiga beställningarna i alla fall och jag beställde nya biljetter. Om det blev rätt och riktigt den här gången återstår att se. Jag vågar inte ropa hej innan jag fått biljetterna i min hand. Att det alltid ska vara sånt meck när Marion och jag fixar biljetter. Det är ju som när Karin och jag åker bil. Håll tummarna nu för att jag lyckats köpa biljetter till Andra Chansen och inte till nån traktormässa i Jönköping.

RSS 2.0