Rätt låt vann!

Igår var det så dags för Melodifestivalen. I år blev det ingen hejdundrande schlagerbaluns dock. Jag var inte så sugen och det visade sig att varken Marion eller Elisabeth heller kände för att partaja järnet så vi tog det lugnt. Vi käkade chips och Dumlekolor - lagom aktivitet för tre trötta tanter :) Men vi pratade och skrattade och väsnades som en skock fyllkajor för det. Alla bidrag utom typ topp 3 sågades jäms med fotknölarna. Ett axplock av kritiken:

Pernilla Wahlgren: Katastrofrutten text och en dålig Linda Bengtzing-låt. Dansarna var otajta och en av dom hade tydligen jättestora tänder.
Ola: Noll karisma, irriterande text, ful frisyr, byxor med dålig passform.
Jessica Andersson: Tråkig sångerska, utråkig låt och varför hade hon klätt ut sig till ett julklappspaket?
Timoteij: Ja herregud, var ska man börja... MAN MIMAR INTE MED DRAGSPEL!! Dålig låt, dålig sång, urtöntiga brudar och en av dom hade dessutom nån slags haremsbyxor. Alltså, playback-dragspel och hammerpants i ett och samma bidrag - det blir bara för mycket.
Peter Jöback: Howdie doodie, här leker vi Nord och syd-maskerad minsann! Sömnpiller till låt, ett musikalnummer. Och varför hade han samma frisyr som Peter Magnusson först? Jag trodde det var en Hey Baberiba-sketch.
Andreas Johnson: Hans tråkigaste låt so far och tydligen är det ett modebrott att ha kråsskjorta.

Som vanligt blev det poängutdelning från de olika soffjurygrupperna. Vinnare at casa de Frodis blev Salem, följt av Darin och "Manboy". Anna kom fyra, hon var min favorit. Men jag tyckte det såg lite dystert ut för Darin så jag röstade faktiskt på honom. Elisabeth röstade på Salem och Marion, ja hon röstade inte alls. Hennes mobil fick för sig att det varken gick att ringa eller skicka sms, bara spela fiskspelet! *asg* I den rafflande bottenstriden hamnade Timoteij sist, efter Peter Jöback. När det sen blev dags för de "riktiga" jurygrupperna att dela ut poäng satt vi med hjärtklappning alla tre och bad en stilla bön (äh, lika bra att säga som det är, vi gastade och svor) att de där gräsliga Timoteij-brudarna inte skulle vinna. Och det gick ju vägen! Pjuh! Skitskoj att Pernilla Wahlgren och Peter Jöback inte gick så bra, vi var opassande skadeglada över det.

Eftersom vi var lite trötta och sletna skulle det inte bli en sån sen kväll. Men hoppsan ojsan, vi satt visst och babblade till halv två. Jättetrevligt! Kvällens atlet-pris går till seniorhunden som för första gången i sitt 8-åriga liv hoppade över grinden och på kuppen höll på att skrämma slag på Marion. Men är man världens gladaste så kan man tydligen inte behärska sig när det kommer gäster :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0