Är våren här nu?

Det var ju jättefint väder förra helgen, men så fort det blev måndag blev det ju snöglopp och skitväder igen. Idag var det värsta kanonvädret och det vore ju kul om det blev vår på riktigt.
 
 
Spring roll *ba-dum-pum-psch*
 
 
Fullt med tussilagon
 
 
Solglasögon-premiär! Dessutom fick jag knäppa upp jackan efter ett tag. Snart är det nog solglasögon-och-skinnjackepremiär ska ni se!
 
Och i lurarna är det "Spirit". Jeez, som den har växt! 
 
 

Lite girl power efter en dårvecka

Herregud vilken dårpippivecka det varit på jobbet! Vi har varit en man kort hela veckan och utöver det har det varit sjukdom, VAB, ledigheter etc etc etc. Det bara rasade in mail och bokningar hela tiden, telefonerna gick varma och det kändes som att vi aldrig hann ikapp. Pust! 
 
Jag var helt slut i fredags och inte ett dugg sugen på baluns, men Elisabeth och jag hade biljetter till Little Jinder på Frimis så det var bara att piffa till sig och knata iväg. Vi började med öl på vår gamla arbetsplats som numera är ett hotell. Det var väl inte det festligaste stället, typisk hotellbar, men nu har vi varit där i alla fall och testat. På Frimis var det jättelite folk när vi kom, men sedan fylldes det på. När vi stod på dansgolvet och väntade på att det skulle börja tyckte jag att jag såg Marcus stå bara ett par meter bort. Nu har jag inte sett honom sedan förra sommaren så jag var osäker på om det var han. Han är duktig på att uppdatera på fejjan allt han gör så jag kollade mobilen och mycket riktigt hade han skrivit att han och kompisarna väntade på Little Jinder. Jag tänkte att jag skulle busa lite så jag kommenterade hans inlägg med att jag stod två meter till vänster om honom. Sen var det bara att vänta någon minut till han tog upp mobilen. "Kolla, nu ska vi se om han ser vad jag skrivit" sa jag till Elisabeth. Haha, det såg så roligt ut. Han läste, rynkade pannan, och började sedan irra med blicken över alla människor tills han såg mig där jag stod och flinade. Det var jättekul att ses och tydligen tummade vi på att ha 80-talsfest hos honom på lördag! Mjaha, vi får väl se hur det blir med den saken men om han minns att vi tummat och fortfarande är sugen så tackar inte jag nej!
 
Little Jinder var bra! Nu stod M och stundtals pladdrade hål i huvudet på mig, men när han inte gjorde det så tyckte jag hon var bra. Jag ska inte påstå att jag lyssnat särskilt mycket på henne, faktiskt inte alls förutom när jag gjorde mig i ordning i fredags kväll, men jag tycker hon är helt awesome även utanför det musikaliska.
 
Efter konserten köpte vi en öl och trodde det skulle bli dans och hålligång ett tag till, vilket tydligen är en helt orimlig förväntning på en nattklubb en lönefredagkväll.... Dom skulle nämligen stänga, och det illa kvickt! Sjukt dåligt att inte säga det i baren, varför har man ens baren öppen om man ändå ska stänga?? Vi fick hetsdricka medan en surmulen vakt otåligt hovrade runt oss som en asgam, men jag fick lämna halva min cider för jag kunde inte bälga i mig hur fort som helst heller. Vi tog en promenad på stan innan jag åkte hem med sista bussen.
 
En kul kväll även om det blev ett lite märkligt slut.
 

Spirit-release och dito fest

Efter fyra års väntan var det igår dags - nytt DM-album! Även om jag som sagt inte hade just några förväntningar var jag ju ändå vansinnigt nyfiken, så jag höll mig vaken till efter midnatt i torsdag så jag kunde lyssna lite på Spotify. Att lyssna på mobilen utan lurar och på låg volym är ju inte optimalt eller ens bra, plus att jag faktiskt var tvungen att sova, så jag skippade snabbt genom låtarna bara utan att få någon uppfattning alls nästan. I fredags hade jag bara halv lunchrast för att kunna gå hem tidigare eftersom jag skulle på fest på kvällen, så på rasten snabbkörde jag genom skivan igen. Samma sak på eftermiddagsrasten. På låg volym, på mobilen. Helt ovärdig behandling av mina husgudar men jag ville hinna lyssna lite innan kvällens releasefest. När jag kom hem och skulle gå ut med hunden så tog jag mobil och lurar med mig och lyssnade ordentligt på hela skivan medan jag promenerade. Jag brukar verkligen aldrig lyssna på musik eller böcker eller sånt när jag går med hunden, aldrig. Jag vill gärna ha öronen fria och ha koll på vad som händer runt omkring, men nu gjorde jag ett undantag. Med vettiga hörlurar och mer än bara mummelvolym växte "Spirit" rejält! Jag tog några danssteg till "You move" och faktiskt fick jag gåshud av "Cover me". "Going backwards" är en given öppningslåt på kommande turnén. Idag har skivan gått på repeat och de enda låtarna som inte växt är "Eternal" och "Fail", d v s de som Martin sjunger. Lite trist eftersom vi lär få höra minst en av dom live senare. Var på rankingen "Spirit" hamnar har jag inte bestämt än. Eftersom jag alltid kommer vara en sucker för DM 84-93 så kommer den inte klämma sig in på topp 6, det finns inte på kartan, men det är ändå frågan om den inte är deras bästa sedan "Songs of faith and devotion". Klart bättre än "Ultra", "Exciter" och "Sounds of the universe" i alla fall. Det är deras mörkaste och deppigaste album tycker jag, och jag saknar väl lite upbeat-låtar. Men jag är glatt överraskad! Trodde absolut inte att det skulle bli såhär bra. Bästa låtarna är "Going backwards", "You move" och "Cover me".
 
Hursom, igår kväll var det releasefest här i stan och jag och Petra skulle gå. Först gick vi till Pitchers och tog en öl, och där träffade vi Ebba som var på after work med ett par kollegor. Dom skulle precis gå när vi kom men vi han sitta en stund och snacka i alla fall. Efter det blev det ett pit stop på ett tomt Makeriet innan vi knatade till Plektrum och nedervåningen där festen var. Well, sen blev det dans och hålligång hela kvällen! Härjade på dansgolvet nonstop i tre timmar, med undantag för ett toabesök och ett ölinköp. På slutet höll vi på att försmäkta, vi var så törstiga att vi höll på att smälla av men det gick ju inte att sluta dansa! Hur ofta händer det att man får dansa till "Something to do" annat än hemma i köket liksom? Svar: aldrig. Först var det lite dött på dansgolvet, ett tag var det bara jag och Petra som höll igång, men sen blev det mer och mer folk. En tjej var där med en kille som väl inte var fullt lika entusiastisk som henne utan ville gå och sätta sig, så hon ba "jag hänger med er i stället". Självklart! Alltså jag ÄLSKAR såna här fester! Alla är där med ett gemensamt intresse, alla är glada, alla är kompisar även om man aldrig setts tidigare, alla sjunger med, alla dansar med alla och ingen behöver känna sig ensam. Hursom, jag tyckte att tjejen var så fruktansvärt lik en f d vikarie på mitt förrförra jobb, men jag tänkte att om det är hon borde hon ju känna igen mig och säga något och inte bara dansa med oss i typ två timmar. Inte förrän när vi skulle gå därifrån visade det sig att det ju var hon! Hon kände bara inte igen mig. Haha, så sjukt. Träffade även Daniel som jag inte sett på ett par år, men där hade inte mycket ändrats. Tror nästan vi hade samma kläder på oss som sist vi sågs, haha.
 
Framåt tvåtiden började fötterna kännas som två köttfärspaket och vi ORKADE bara inte dansa mer. Petra skulle dessutom med bussen så vi gav oss av i sakta mak.Sjuukt kul kväll! Och hej och hå vilken träningsvärk jag har idag.
 
Medan vi var på baluns var det livestreaming från en promokonsert i Berlin och det kollade jag lite på i morse. Jag är ju inte MINDRE sugen på turnén nu kan jag säga... 
 
 

Mellofinal med noll eftersmak

Jahopp, så var årets Mellospektakel över. I år har jag som sagt varit ovanligt oengagerad men det känns inte som det varit just något att engagera sig i så himla mycket, varken åt ena eller andra hållet. Inga större katastrofresultat även om jag givetvis velat se Loreen och Dismissed i final, och slutresultatet var inte heller mycket att tjafsa om. Det var kanske inte min favorit men den var topp tre så jag klagar inte. Men programledarna? Jag tyckte efter första deltävlingen att de kändes lite svaga, men trodde att det var premiärnerver etc. Men det tog sig ju liksom inte? Stelt och konstlat och krampaktigt, och med ett genomtrist manus. SKAM-referenserna i finalen var ju asroliga, men vips så sabbades det roliga med någon helt obegriplig städsång. Jättekonstigt.
 
I övrigt så har biljettsamlingen fyllts på lite mer.. Quelle surprice! Inga fler konserter dock, utan nu ska vi skratta. I sommar blir det Ricky Gervais och i höst David Batra. Det blir skoj! 
 
Från och med fredag kommer jag blir än mer outhärdlig för mina icke-devotee-vänner, får då släpps "Spirit" så då kommer det bli ett jävla tjat om det här och på fejjan. Förutom "Where's the revolution" har jag hört en snutt ur en till låt och jag är väl inte jätteimpad. De som lyssnat på låtarna som läckt/spridits verkar lagom entusiastiska och eniga om att det inte är ett av Depeches bästa album, men helt okej. Jag har ungefär noll förväntningar och faktiskt så spelar det ingen större roll heller - det är konserterna som är det intressanta för mig. På fredag ska jag och Petra på releasefest och det ska bli askul! 
 
 

RSS 2.0