Upp-och-nervända världen i veckan

Ja min lediga vecka susade förbi, som väntat. Planen var att göra ingenting förutom kolla fotboll och dricka öl och läsa, och det gick bra.
 
I tisdags tog jag en tur till hemmahooden och träffade Annelie. Vi skulle skvallra och käka på Grappa, men det stället vägrar ju ha öppet när jag är i stan så det fick bli Royal Oak i stället. Det dög det med. Skvallra gjorde vi såklart och som vanligt blev det mycket skratt, en del allvar och massa gamla minnen och nostalgi. Otroligt att man fortfarande kan reflektera över saker som hände (och inte hände) typ 1989. Ytterst trevligt var det i alla fall!
 
I onsdags var Kristoffer och jag på O'Learys och käkade bugare, drack öl och kollade på fotboll. Sverigematchen var ju som väntat helt värdelös.. Kvällens behållning var ju utan tvekan Island! Vilken match! Till och med mamma var så engagerad att hon ringde efter matchen. 
 
Midsommarafton var jag hos Ebba och käkade mat, snackade skit och invigde trädgårdsyatzyt som inköptes för ett år sedan. Det var lite knövligt att spela eftersom Ebbas gräsmatta är bucklig och gropig, och så fick vi hjälp av hundarna som gärna petade på tärningarna. En match blev det i alla fall och den slutade faktiskt oavgjort.
 
I lördags var det krogdags och fotboll med Elisabeth. Det blev en väldigt produktiv kväll må jag säga! Vi skällde på Ronaldo, sjöng Justin Bieber, barhoppade till sent på natten och spånade fram en ny sportresa. Det bär tydligen av till Kanada om två år för att kolla på ryttar-VM! Helt otroligt vad vi kan komma på efter ett par öl :)
 
Tja, sen har ju engelsmännen gått full retard och röstat på något dom inte visste vad det var tydligen. *facepalmar* Vill ni lämna ska ni få lämna, tyckte Island och kickade ut England ur fotbolls-EM. HELT crazy! Återigen - vilken match! Sanslöst ju. Island i kvartsfinal? Galet, GALET! Nu lär Frankrike vara en för tuff motståndare, men jag minns att jag efter Islands första match tyckte det var ascoolt och jätteduktigt att de lyckades spela oavgjort mot Portugal - och så går dom till kvartsfinal. Så jäkla kul.
 
Och nu är man tillbaka på jobbet igen. Det är rätt okej, det märks att det är lite semestertider för det är ganska lugnt och ibland ringer inte telefonen på flera minuter.
 

Putte, Ronaldo, Sune och Åke

Joråsåatt, många karlar blir det. Det är mest fotboll som gäller här och utan att jinxa fortsättningen av turnén så är ju det roligaste att lipsillen Ronaldo i skrivande stund inte gjort mål än. Herregud så sur han varit! Det är så kul! :) Ronaldo-hån på sociala medier förenar över alla språkliga gränser. Min engelska Facebook-vän David behövde inte ens översätta vad jag skrev, han förstod och kunde svara, och av min tyske vän Knut lärde jag mig vad lipsill heter på tyska, vilket jag tyvärr glömde bort efter åtta nanosekunder :) När svenskarna är totalt rubbish får man glädja sig åt annat!
 
Den här veckan har jag faktiskt semester, och det firades in i fredags med Putte i Parken i stan. Träffade Elisabeth, Ebba och Maria på O'Learys och drack öl, snackade och kollade lite på fotboll innan vi gick till slottsparken för att se och höra Bob Hund. Det är ju verkligen inget band jag lyssnar på, men de är rätt kul att se live. Sen blev det mer öl och snack medan John De Sohn spelade. Eller, Ebba och Maria snackade väl medan Elisabeth och jag gjorde coola moves. "Ni är inte riktigt som tanter förväntas vara" konstaterade Maria. Nä, för vi är coola klubbtanter! SOM vi ska klubbhoppa i Barca, och visa kidsen våra dansskills. Det blev en "lagom" kväll, med trevligt sällskap, bra musik och så lite churros såklart. Är det festival så är det. 
 
Igår åkte Elisabeth och jag ut till Marion och fikade och spanade in årets tillskott i stallet - Sune!
 
 
Marion döper ju sina föl efter vilken namnsdag det är när de föds (hittills har det blivit en Åke, Ola och Jakob), men i år fick det bli lite improviserat. Den här krabaten är född på Solbritt-dagen och någon Solbritt är han ju inte. Jag föreslog att han kunde heta Solbert men det förslaget föll inte i god jord. Sune it is, och den sötaste Sunen jag sett.
 
Vi tog en promenad och hälsade på de andra hästarna också, och som traditionen påbjuder blev det en hångelbild med Åke.
 
 
I morgon blir det en snabbtur till hemmahooden för en skvallermiddag med Annelie, yey 
 
 

Nu börjar det! Global fussball total!

Ja det var ju trist att Elisabeth och jag aldrig kom iväg till Frankrike som vi planerat i flera år, men men. Det var ju översvämmningar och strejker och terrorhot så det var väl lika bra att stanna hemma. Jomen vi säger så.. *harkel* Hursom, nu börjar det! I sista sekunden skenade jag till jourbutiken och la vantarna på den sista EM-bilagan dom hade, så nu kan jag hänga med ordentligt.  
 
Extremt ascoolt att Zara Larsson fått göra EM-låten, med David Guetta! Galet stort ju. Så vilka ska man hålla på då? Well, det är ju inte så lätt att bestämma bara sådär. Det beror på många faktorer - laguppställning, matchklädsel, fansoutfits, skojiga namn etc. Och musik! Upptäckte precis att Manics gör Wales låt, lätt att jag håller på dom! 
 
 
 
Som sagt, nu börjar det! *förväntansfull* 
 

I stället för Håkan blev det... grisbajs och en trappa?

Oh well, var vore väl en bal på slottet och allt det där. Jag är inte ett dugg bitter över att jag inte kom iväg till Göteborg och om inte gå på konserten i alla fall sitta på Mikaels balkong och lyssna. I lördags tillbringade jag hela eftermiddagen på min egen balkong i solen med en bok. Inte på något sätt ett fullgott alternativ till Ullevi, men så fick det bli. Det hade varit ohyggligt mycket trevligare om det inte luktat grisbajs i hela kvarteret. Men som sagt, jag är inte bitter eller så!
 
Igår morse hämtade jag Ebba för en liten utflykt. Hon har aldrig varit på Kvarntorpshögen så det kändes som ett lagom ansträngande alternativ. Nära och gratis - det väger tungt. När jag var där för två år sedan tog vi bilen upp, men eftersom Ebba och jag försökt börja vara lite hurtiga igen så tänkte vi testa att ta trappan. Oh my God vad jobbigt det var!
 
Up up we go, ända upp till himlen känns det som
 
 
Don't look back..
 
 
Vi fick pausa flera gånger, men sen var vi uppe och kunde kolla på lite konst och fika en stund. Sen var vi hurtiga och tog trappan ner också. Det gick jättelätt till en början, sen blev det jobbigt. På fast mark lutade det lite när vi gick till bilen och minsta lilla man fick bromsa eller spjärna emot så blev benen helt darriga. Det var t o m jobbigt att trampa ner kopplingen när jag skulle köra hem! Den där utmaningen att "besegra trappan", dvs att ta sig uppför den 10 ggr på 5 timmar, lär vi inte ge oss på anyday soon kan man väl säga.. Å andra sidan kanske jag ska börja träna ordentligt så det är väl lika bra att sätta igång. Tant ska nämligen bada i Medelhavet om två månader! I onsdags bokade Elisabeth och jag vår resa till Barcelona, wiii! Shit vad jag ser fram emot det! Sol, bad, cerveza, tapas, kultur, folkliv - SOM jag behöver det, och förtjänar det.
 
 

RSS 2.0