I afton damernas

Igår skulle Elisabeth recensera "Ladies Night" på det gamla DDR-badhuset Conventum. Jag fick följa med som bihang. Eller +1 som det också heter. Jag följde med för två år sedan när hon skulle recensera och jag håller fast vid att jag aldrig skulle betala för att gå. Men gratis är gott! Sist kom mina fördomar till viss del på skam, men jag var ändå ytterst skeptisk i år. Vad var det för ena gamla aber de släpat med liksom? Christer Sandelin och Tommy Ekman? *dåndimpar* Tommy Nilsson?? Patrik Isaksson? Really? Aja, jag gick in med ett öppet sinne och de har ju en bar så.. Organiseringen bör de dock se över en smula, vi fick stå och vänta en kvart på att rätt person skulle dyka upp och visa var pressen skulle sitta. Jojo, det låter det.. Pressläktaren såg ut såhär: *trumvirvel*
 
 
Två stolar med varsitt A4 på, haha!
 
Showen var inte alls så hemsk som jag oroat mig för. De som var sämst var med minst så jag behövde inte dåndimpa allt för mycket. Men Christer Sandelin alltså... Vad hade han där att göra? Noll koll, noll tajming. Tommy Ekman hade kunnat styra Style-skutan helt på egen hand. Patrik Isaksson har utstrålning som en spann vatten, men den något salongsberusade bruden bakom mig var av annan åsikt. Hon skrek sig hes över honom. Jaja, bra att någon är nöjd!
 
Bäst precis som sist var Tomas Järvheden - och såklart teckenspråkstolken! Han är fan alltid bäst! Nej men seriöst, det är verkligen världsklass på Örebros teckenspråkstolkar.
 

Näst bäst var David Lindgren och Alcazar-Anderas. Jag har bara sett David Lindgren i Mellon och bara hört dom två låtar han tävlat med där, men han var riktigt bra! Sjöng bra och hade en komisk ådra. En jävel på breakdance är han också. Att Alcazar-Andreas kan sjunga och dansa vet man ju, men även han var rätt rolig.
 
Sammantaget så var det en bra föreställning. Bra avvägning där med hur mycket plats var och en skulle få. Tomas Järvheden hade kunnat få lite mer utrymme, det var väl det enda.
 
När det var klart gick vi till O'Learys och tog en cider. Där var det fullt med folk och det första vi fick höra när vi kom var en mashup med AC/DC och "Ghostbusters"! Herregud. Sen blev folk som tokiga och dansade styrdans till Avicii och hade sig. Vad är det för nytt påhitt?? Sen när dansar man styrdans och buggar till Avicii? Vi orkade vara där en stund, sen skulle recensenten hem och knåpa på sin text så jag tog en sväng till Harrys. Det var hur lång kö som helst, klockan halv ett! Hamnade i samspråk med en killtrio, där en var oförskämd, en ville dansa tango och den tredje inte sa flasklock. Den oförskämda var tydligen 28 år och gissade att jag var MINST 10 år äldre än honom, "det ser jag på rynkorna". Hrmmmmm..... Han frågade även om jag inte var för gammal för att ha den frisyr jag har och när jag blev sur och tyckte åldern väl inte spelar någon roll om man har en frisyr som är snygg, försökte han släta över det med att säga "jamen jag sa att du är GAMMAL, inte att du är FUL eller så! Kvalitet går före kvantitet!". Jahaaaa, jamen DÅSÅ. Man tackar.. Tango-killen var 21 och gissade att jag var 34. Jag trodde han menade att HAN var 34 (jamen hallå, 21 eller 34 - inte ser väl jag någon skillnad heller!!) så förvirringen var total ett tag där. Väl inne på Harrys så tjöt 21-åringen "Men ska vi dansa tango eller inte? Jag vill ha en cougar!" *asg* Jag dog en smula men visst, klart killen ska få dansa tango om det nu var så viktigt! Vi tog en svängom till "Kärleken är evig" innan jag smet iväg. Herregud, dansa tango med en 21-åring till Lena Philipsson.. Jag var på väg att gå hem och skulle tränga mig över dansgolvet, då en kille högg tag i mig och tyckte jag skulle dansa med honom och hans tjejgäng. De dansade till den där Dirty dancing-låten (ni vet vad som kommer hända nu va?) så jag sa att "okej, men då får du ju göra lyftet" och han blev skiiitglad. Nu var han tyvärr inte lika stark och reslig som Ivan Drago-polacken så det blev inte riktigt samma schwung som den gången. Dessutom fick vi en åthutning av en vakt som sa åt oss att sluta upp med dom där dumheterna, haha.
 
Men SEN kom jag därifrån och satte mig i en taxi. Dags för nästa bisarra inslag. Chaffisen var ganska pratglad och jag svarade snällt. När vi nästan är framme kläcker han ur sig "du har åkt med mig förut". Jaha, tyckte jag, det är mycket möjligt.
- Från Burger King
- Hehe, ja det låter som mig.
- Du hade en kompis med, hon skulle till väster. Ni skrattade jättemycket åt en kille som hoppat med en häst.
- *ASG* Barbacka-killen! Men herregud, kommer du IHÅG det???
- Jaaa!
 
Helt galet, det var snubben som körde hem mig och Pernilla efter dårkvällen i våras! Det var i maj, alltså nästan ett halvår sedan, och han minns det! Han måste ju kört tusentals med människor efter det, men han minns oss precis. Hahahahaha, tanterna gör intryck.
 
Ja, det var min kväll det. Business as usual!
 
 
 
 
 

Tickets, please! Nu ska tanterna på baluns!

Håll i hatten gott folk, nu ska två tjocka tanter i sina bästa år på rejvparty. Typ. Elisabeth frågade häromdagen om vi skulle försöka få biljetter till Avicii sista februari och jag tyckte att det lät kul. Idag fick jag av en slump se att ett telebolag jag är kund hos men inte vill göra reklam för aviserade att de hade försläpp. Ringde tant E som blev eld och lågor, och så köpte jag två biljetter. Wohoo! Givetvis till "dansgolvet" (d v s innerplan) och inte läktarplats. Vi behöver ju lite, ehm, svängrum. Ahaha, det ska bli så kul! Vi ska kicka ungdomarnas spinkiga små arslen så det bara smäller om det. Efter megasuccén på Harrys när vi gjorde boyband-moves kommer vi träna in en mängd med coola grejer som kommer imponera storligen på kidsen. Tanterna vet minsann var dansskåpet ska stå! Det här numret tänkte jag att vi skulle börja med:
 
 
 
 
Sen räknar vi med att få komma upp på scenen för vårat extranummer, le grande finale. Det eventuellt ovärdiga momentet när vi kravlar upp på scenen glöms genast bort när vi river av värsta bästa movesen ever. EVER!
 
 
 
 
Det ska bli så sjukt kul, legen-waitforit-dary!
 

Ni-na-ni-na-ni-nana! Boktips!

Det är oktober och snart är jag klar med årets hög av semesterböcker :) Åja, för det mesta brukar högen räcka till nästa års semester så jag har jobbat på bra tycker jag. Jag är skitnöjd med den senaste skörden!
 
Två soldater/ Roslund & Hellström - jag gillar deras andra böcker och den här var bra den med. Mycket välskriven som vanligt, och andan är samma som i de andra. Den väcker tankar och funderingar, och är upplysande och kritisk. Det enda jag inte gillade riktigt var slutet, i övrigt har de återigen gjort ett mycket bra jobb.
Fallet Thomas Quick - Att skapa en seriemördare/ Hannes Råstam - åh herregud.. Jag visste att hela det här Quick-debaclet var illa, men jag kunde ju inte tro att det var SÅ illa. Och de inblandade verkar ju inte ens ha vett att skämmas! Det är inget mindre än en skandal av grandiosa mått. Helt jävla sanslöst. Läs! Det är allt jag har att säga.
Delhis vackraste händer/ Mikael Bergstrand - ni vet när man funderar lite i banorna "Man kanske skulle sadla om och bli författare, skriva en kul bok om alla galna grejer man varit med om" - och så är det någon som redan skrivit den boken? Nä, så är det ju inte precis. Men den här boken hade jag velat skriva. Den är så rolig! Inget märkvärdigt sådär, bara mysig och småkul och roligt formulerad utan att vara för konstlat lustig.
Det du inte såg / Patrik Sjöberg & Markus Lutteman - jag ska erkänna att det var skvallerkäringen i mig som gjorde att jag köpte den här boken. Nu fick jag bra mycket mer än så kan jag säga. Jag gillar verkligen Patrik Sjöberg, han är så härligt dryg och bångstyrig och jag kan förstå hur han måste reta fullständig gallfeber på folk. Boken ger en väldigt intressant inblick i idrottsvärlden (SOM jag hade velat vara med på "Hochsprung mit Musik", nån slags bisarr kombination av disco och höjdhoppstävling!) genom Patrik Sjöbergs karriär och i hans liv naturligtvis. Den är välskriven och jag kan riktigt höra Patrik säga dom där sakerna. Samtidigt som den är intressant och lite sorglig ibland är den även galet underhållande med dråpliga händelser och framför allt fantastiska formuleringar. Jag har skrattat högt flera gånger och jag kunde aldrig tro att den här boken skulle vara en sån bladvändare.
 
 

Lump-Stina storstädar

Jojo, vissa vet hur man roar sig en ledig helg. Ni som hängt med ett tag vet att mitt stökiga förråd är ett återkommande inslag. Jag skäms bara lite över att det ser ut som kriget där inne, men ju mer mina vänner dåndimpar och ojar sig över det - desto roligare är det att skita i att röja upp. Nu har krigsstöket spridit sig in i klädkammaren också, utrymmet i förrådet är ju trots allt begränsat, så nu började det bli dags att städa. I morgon är det städdag i området och då har min bostadsrättsförening hyrt en container där man kan dumpa skräp man samlat på sig. Alla har ju inte möjlighet att åka till sopstationen eller tippen så det tycker jag är en bra grej. Nu är ju jag ung (oh well, i jämförelse med många av grannarna!), frisk och har bil så det är väl inte tanken att just jag helt själv ska fylla containern. Tro mig, jag hade kunnat göra det om jag anstängde mig! Igår kväll baxade jag ut vad jag tyckte var "lite smått och gott". En gammal hallbyrå, en gammal resväska, säckar med kläder som är för gamla och trasiga för att skänkas bort, gamla tomma fodersäckar etc. Alltså, det tog ju aldrig slut! Jag slet som ett djur och eftersom jag i tjurighet över att behöva sitta hemma en ledig fredag tryckt i mig en chokladkaka och en påse cheez crunches till kvällsmat höll jag ju på att svimma till slut. Vilket bestyr. Men fint blev det!
 
 
Man ser ju golvet! Det är en stor förbättring måste jag betona. Allt skräp har jag inte kastat som synes, men det är fortfarande en milsvid skillnad mot förut.
 
Idag tänkte jag fortsätta med förrådet. Det är ju en utmaning i hästväg eftersom det är där jag förvarar alla mina Pepsi Max-flaskor plus allt annat som jag inte vill ha kvar eller inte hittar något bättre ställe för. Däck t ex. Det börjar bli dags att byta till vinterdäck och eftersom jag vet hur mycket jag brukar gny och gnö när jag ska asa fram däcken bland allt bråte var det lika bra att hugga in. All pant gjorde jag mig av med! Herreguuuud vad jag släpade. Men bara ett stopp i maskinen blev det, och hela 679 spänn cashade jag in. *asg* Lodisfaktorn späddes på med roadkillblod på bilen. Jag körde på ett rådjur när jag åkte hem från jobbet häromnatten. Eller, jag körde på ett halvt rådjur. Jag krockade inte med djuret så det dog, det var redan stendött och låg trasigt mitt på vägen. Jag hann inte väja undan utan touchade det med framdäcket. Trodde jag. Vid närmare inspektion visade det sig att båda däcken på den sidan hade blod på sig. Blääääääää! Hade tänkt tvätta bilen igår men orkade inte, så det fick vara. Idag har det regnat och jag körde i alla vattenpölar jag kunde hitta på vägen till affären, så jag tror bilen är hyfsat ren nu :) I'm still fabulous som jag sa i Turkiet när jag spytt ner hela mig.. Jag lovar, jag ska tvätta den innan jag skiftar däck!
 
Det var ju verkligen inte så här jag tänkt spendera helgen - som en jäkla baglady med den blodiga bilen fylld av pantflaskor. Att inte beundrarna står på kö är ett jäkla mysterium. Verkligen.
 
 
  
 

Nu blir det modeblogg förstår ni!

Jag är inte precis modemedveten men en del saker snappar man ju upp. Som hur Tysklands OS-trupp ska vara klädda under OS i Sotji i vinter. Read'em and weep som man säger i poker. *skrattar så jag dör* Emma Green Tregaros regnbågsnaglar var tydligen bara förlöpare för det tunga artilleriet. Putin får väl dåndimpen när han ser detta. Jag förstår tanken, och alla protester och statements mot Rysslands barocka HBT-lagar stödjer jag helhjärtat. Men... nog måste det ha gått att göra på något annat sätt?
 
Men de tyska regnbågsjackorna var ju peanuts i jämförelse med, hahahahahahaha, den här japanska jeans-stringen för män. Herreguuuuud! VEM vill ha en sån? Vem KAN ens få på sig den? Inte ens Yohio skulle ju rymmas. Och som Mats sa - "var gör man av sina grejer?". Ja inte vet jag. Kalsonger under? Det lär ju inte blir värre av det liksom.
 
 
 
 

RSS 2.0