Gratisaktiviteter - denna vecka skitlång vandring och retromarknad

I fredags var jag inte ett dugg sugen på någon långtur till helgen. Väderleksrapporten lovade mulet och den där Bergslagsleds-vandringen som jag lovat Ebba kändes inte minsta lockande. Men så såg jag hur peppad och entusiastisk hon var så då tänkte jag att har man lovat så har man, och börjar det regna får vi väl vända och gå hem. Sagt och gjort, vi åkte upp till Ånnaboda där jag inte varit på hundra år typ. Det började inte så himla lovande, det myllrade av folk och vi hade visst lyckats pricka in vår planerade långtur precis när det var orienteringstävling. Men vi började gå och tänkte att vi får väl revidera planen om det blir besvärligt. Sträckan Ånnaboda-Suttarboda skulle vi gå, fram och tillbaka. Den hade jag gått med hundar en gång tidigare, med Smilla och Cheetah så logiken säger att det var någon gång innan 2002...
 
Vädret var faktiskt helt perfekt! Har sagt det förr och säger det igen - september har verkligen levererat. Det blev till och med riktigt varmt stundtals, men det kan ju även bero på att vi är sanslöst otränade och fick kämpa på lite i de värsta backarna.
 
 
Väldigt många rötter att halka och snava på där, och helt otippat stod jag på öronen redan efter tio minuter. 
 
Det var en trevlig etapp att gå! Mycket fin natur och fin utsikt.
 
 
Bland annat passerar man Falkaberget tror jag det heter, med utsikt över Falkasjön (eller något liknande, jag orkar faktiskt inte googla)
 
 
Vi försökte ta lite fina bilder, och hundarna var lika medgörliga som alltid...
 
 
Mitt i alltihop hittade vi en del av någon slags bisarr tipspromenad.
 
 
Vi gissar på svarsalternativ 1. 
 
Väl framme vid Suttarboda upptäckte vi lite snopet att det liksom bara var en liten grusplan. Inga bord eller bänkar eller så att sätta sig vid. Vi orkade inte leta heller, utan satte oss i gruset och åt vår matsäck. Inte världens högsta mysfaktor kanske, men det gick det med.
 
Tja, sen var det bara att gå samma väg tillbaka. Det kändes lite drygt först, men vi hade en riktigt rask fart och var framme fortare än vi räknat med. Då var vi bra trötta och ganska svettiga efter att ha varit ute i 4 timmar. Ca 14 km backig terräng betade vi av och det känns idag kan jag säga. HerreGUUUUD vilken träningsvärk jag har! Främst vaderna, men även rumpan, midjan och konstigt nog axlarna. 
 
Träffade Ebba på förmiddagen idag och hon hade lika ont hon :) Vi var en sväng på retromarknad i stan. Entrén var tio spänn så det kan väl räknas som en gratisaktivitet tycker jag. Mer än så blev det inte spenderat heller. Det var så trångt och så varmt och folk sålde så mycket skit. Helt värdelöst faktiskt. Men en värdelös utflykt är också en utflykt, för att travestera Ulf Lundell.
 
Summa summarum var det en bra vecka! Lagom mycket jobb, fick köra lite live och även om jag kände mig lite ringrostig först så gick det bra och var kul. Har även fått fler uppdrag så nu blir det helgjobb ända fram till jul... Det känns okej, det är inte så ansträngande uppdrag och framför allt är det pengar in. 
 
Veckan som kommer blir lite omväxlande den med. En avtackning på jobbet, konsert på torsdag och verksamhetsplanering på lördag (läs: övertid plus gratislunch :) )
 
 

Mitt papperslösa liv, del 2

Mina försök att kunna identifiera mig går sådär kan jag väl säga. Har skickat in papper om nytt körkort i alla fall, så där är det väl bara att vänta. I fredags gick jag glad i hågen till polisen för att försöka fixa ett nytt pass. Jag hade hört från flera håll att det gick bra om man hade personbevis med sig, så jag hade skickat in och fått ett sånt. När jag kollade på polisens hemsida fick jag inte riktigt ihop det, men jag tänkte att eftersom flera av varandra oberoende källor sagt att personbevis räcker så valde jag att vara optimistisk. Det sket sig på en gång. att ha ett utgånget pass och ett personbevis räckte inte. "Du får be någon förälder, make eller sambo följa med" sa personen bakom disken. "Okej" sa jag och vände på klacken, skitarg. Givetvis blir ju inget bättre av att jag blir förbannad och stormar ut därifrån, men det kändes som vad jag orkade med just då... Jag har varken någon sambo eller make. Mina föräldrar bor i Torshälla - ska jag behöva baxa hit dom bara för att dom ska kunna intyga att jag är jag?! Det har dom ju inte behövt göra sedan jag fick mitt första pass som 6-åring! Helt bisarrt, jag är liksom 44 år. Rent krasst skulle jag kunna be random främling folkbokföra sig på min adress en dag, och sedan följa med mig till polisen för att intyga att jag är jag, medan det inte duger med någon på annan adress men som känt mig i 20 år. Jag förstår att det ju måste vara lite ordning och reda, men att det skulle vara såhär bökigt kunde jag inte föreställa mig.
 
När mitt körkort kommer hoppas jag verkligen att dyr-Coop kan vara lite medgörliga och att det räcker att jag har gammalt pass, personbevis, gammal körkort, två ex av fotot som finns på nya körkortet och en vän med giltigt pass, giltigt körkort och giltigt presskort med mig och jag får hämta ut brevet. Annars är jag fast i Moment 22 forever and ever.
 
Gud så tröttsamt detta är! Hur sjutton gör folk när de skaffar sitt första leg? 

Gratisaktiviteter - denna vecka ny vandring

Igår gav jag och Ebba oss ut på långpromenad igen. Jag visste precis vart vi skulle gå - Oset. Ytterligare ett ställe jag promenerade jätteofta förr, men som jag inte besökt på eeevigheter. Eftersom jag fortfarande inte fått mitt nya körkort släpar jag runt på mitt pass ifall jag skulle bli stoppad i någon poliskontroll. Ebba undrade hur långt jag egentligen tänkt att vi skulle gå, med tanke på att jag hade pass med mig. Vi försöker hålla oss inom Schengen  i alla fall! :) 
 
 
Bästa prommissällskapet.
 
 
 
Vädret var kanon även den här helgen (september har verkligen levererat!) och även om det var lite svalt och skuggigt när vi började gå så blev det värsta sommavädret efter ett tag. När kunde man gå i t-shirt och solglasögon 17 september sist?
 
 
Det blev inget bad den här gången, det var så långgrunt att Partyvalpen fick nöja sig med att doppa fötterna och plaska lite. 
 
 
Fikarast blev det också såklart. Sammanlagt var vi ute i 2½ timmar, jätteskönt! Om vädret är med oss även nästa helg blir det nya strövtåg.
 
Idag har jag inte bara sparat utan t o m tjänat lite pengar! Jag hade lite storstädning här hemma och åkte till Coop och pantade flaskor. Orkade bara en vända men jag fick 198 spänn tillbaka efter att ha handlat för 130... There's more where that came from kan jag säga..
 
Veckan som kommer blir rätt kul. Jag ska live-syntolka tre kvällar och kommer inte jobba på tolkservice då. Sovmorgon m a o! Det ska bli skoj med lite live, det är alltid spännande och i alla fall jag taggar till lite extra. 
 

In bed with DM

Fick ett trevligt litet bokpaket i förra veckan!
 
 
Bästa sällskapet i sängen ju! Hittills har jag varit för trött på kvällarna för att läsa, jag har mest bläddrat andäktigt och tittat på bilderna (och konstaterat att jag inte verkar lyckats komma med på en enda). 
 

Gratisaktiviteter - denna vecka grillfest och vandring

Visst, det var förra veckan om man ska vara petig, men jag orkade inte skriva igår. Noga då. 
 
Hursom, i fredags bjöd jobbet på grillfest. Kul! Dessutom var den förlagd ca 40 meter från mitt hem så det var win hela vägen liksom. Det blev en lugn tillställning vilket var väldigt skönt. Prat, mat och Kristoffer var i högform så det blev en hel del skratt också. Jag imponerade stort på kollegorna med mitt sminkade, blingade party-jag. "Guuud så snyggt, sån där ögonsminkning har du inte haft förut!". Ehm, nej jag sminkar mig sällan som en drag queen när jag ska jobba. Orka med det. Men det var ju trevlig att visa att jag inte alltid ser ut som en bättre begagnad slafs! Vi var över 70 personer anmälda så det var en hel hög med folk jag aldrig träffat tidigare, och alla fick jag inte möjlighet att hälsa på heller i vimlet. Men några namn fick jag ansikten till (och några fick jag lite skvaller om också, hehe) och det är alltid kul. Det blev en precis lagom kväll, och lagom är fan inte fy skam. Jag höll mig till Fanta hela kvällen (förutom en fjärdedels smutt på någon helvetessnaps som D trugade i mig) och gick hem tidigt, mätt och belåten.
 
I lördags skulle jag nämligen vara pigg och rask i benen, och körduglig, för då hade jag lovat Ebba att vi skulle ut och gå på långtur i för henne nya domäner. Vädret var sannerligen med oss, strålande sol, så vi tog hundarna och lite matsäck och knatade iväg.
 
 
Vi startade vid USÖ och gick förbi Alnängsbadet, där hundarna fick doppa sig lite, vidare ner till Naturens Hus-Rävgången-Rynningeviken. 
 
 
Jag och Husmor promenerade jämt här när vi jobbade natt ihop och jag bodde i stan, men det var ju 14 år sedan så mycket har hänt sedan dess. 
 
 
Hundarna skötte sig superbra, trots att de knappt umgåtts nånting tidigare. Partyvalpen försökte ignorera småknattarna mest hela tiden, och dom i sin tur tyckte hon var lite läskig när hon blev helt sprallig efter badet och for fram som nån jäkla Spökplumpen. Det var skönt att det gick så bra, hon kan vara lite tjafsig och tråkig med andra hundar annars. 
 
En sak som inte ändrats sedan sist var kossorna!
 
 
Dom fanns kvar, även om jag nog tror att det var annan modell på dom förr. Dom här hade ju väldigt stora horn måste jag säga, eller så är det jag som blivit gammal och ängsligare.
 
 
Kofie! Värsta posör-korna, och notera Partyvalpens fotobomb-försök i nederkant. Det var bara hennes efter-bad-Stig-Helmer-tofs som kom med (amatör!). 
 
Det blev matsäck och lite vila i en raststuga innan vi vandrade vidare. Även på hemvägen stannade vi till så hundarna fick svalka sig med lite bad. 
 
 
Vi var ute och gick i närmare 4 timmar och avverkade 1,5 mil ungefär. Både hundar och mattar var rejält trötta efteråt, men mycket nöjda. Partyvalpen är ju trots allt drygt 8 år och ingen ungdom längre, och var alldeles stel och lite stapplig när hon hoppade ur bilen när vi kom hem. Förmodligen blev hon lite kall av badet, för när jag torkat henne med ett badlakan och hon sen fått sova i soffan en stund så var hon fin igen. Om än trött, och HUNGRIG! 
 
Ytterst trivsam dag! Hösten får gärna fortsätta på det här viset.

Gratisaktiviteter - denna vecka vernissage

Jag försöker (läs:måste) spara och snåla så mycket jag kan just nu (gotta love att vara vikarie...) och Ebba med, så nu försöker vi hitta på gratisaktiviteter. Igår var vi kulturtanter och gick på vernissage på Örebro länsmuseum (tror jag det heter, hrm..). Det var Roine Magnussons fotoutställning "Faces I have met" som invigdes. Fantastiska foton på djur, men precis som Ebba så tyckte även jag att det saknades  bakgrundshistoria till bilderna. Det hade varit skoj att kunna läsa om hur bilderna blev till och var de var tagna. Men men, klart sevärt i alla fall för bilderna var jättefina. 
 
 
Sen var vi även ner i klenodkammaren och kikade lite, och så tittade vi lite på någon Örebro-utställning. Jag försökte komma på om jag varit på museet någon gång tidigare, men jag tror fasen inte det. Inte en enda gång? Helt otroligt. 
 
 

Tv-tips: The Night Manager

Jag är urusel på att följa tv-serier. Jag har inte tålamod att engagera mig, jag somnar, jag glömmer etc. Jag kan vara den enda i hela världen som inte sett en enda minut av "Game of thrones" och det tog mig typ 7 år att ta mig igenom tre säsonger av "Prison Break" (hade det inte varit att jag blev dösjuk förra våren med influensa i två omgångar och inte kunde göra annat än ligga i soffan hade jag fortfarande inte varit klar). Miniserier däremot går bra! Om någon missat "The Night Manager" som gick den här och förra veckan så kan jag rekommendera den! Den var jättespännande såklart, sådär som det alltid blir när det handlar om infiltration, och så upptäckte jag Tom Hiddlestone. Mamma mia, hur i hela världen har jag lyckats missa honom?!? Jeeez, så snygg att jag nästan tappade andan. 
 
 
Det kan inte bara vara jag som tycker att han skulle passa som nästa James Bond.
 
Hursom, oavsett hur han ser ut så är serien jättebra!

Mitt papperslösa liv

Om någon undrar hur meckigt allt blir när man blir av med sin plånbok så är svaret JÄTTEMECKIGT! Gaaah! Jag spärrade ju korten direkt när jag upptäckte att plånkan var försvunnen, så just den biten var det inga problem med. Tills jag ju kom på att jag varken hade några pengar eller kort och ju var tvungen att ta taxi hem från flygbussen när vi kom hem miss i nassen. Nu var det inte heller något större problem. Elisabeth kunde låna pengar åt mig om jag ville. Det behövdes inte, vi fick vårat bagage snabbt så jag hann växla mina kvarvarande euron till svenska stålar redan på Arlanda. Men sen började krånglet. Inga kort betyder att man får släpa runt på mynt och sedlar. Ingen plånbok betyder att man få ta vad man har, i det här fallet en liten tygportmonnä. Inget körkort (eftersom det låg i den försvunna plånkan) betyder att man får använda sitt pass som legitimation.
 
 
Då uppenbarar sig nästa problem - passet gick ut för en vecka sedan. *stön* Nu har jag i alla fall fått nya kort och köpt en normal plånbok. Något nytt pass eller nytt körkort har jag inte skaffat än dock, så jag är utan giltig identitetshandling. Jag har i alla fall anmält det förrymda körkortet till både Transportstyrelsen och polisen. Första gången jar ringde polisen fick jag nr 67 i kön. Hejdå, sa jag och la på i vredesmod. På jobbet skrattade dom åt mig. "Men Sara, du måste ha lite tålamoood". Andra gången jag ringde fick jag plats 162, men då hade jag tålamod och faktiskt gick det rätt snabbt. Man kunde dessutom välja att bli uppringd så slapp man sitta och vänta i telefonkön.
 
Jaha, då var det fixat. Nu inträder något av ett Moment 22. När nya körkortet kommer kan jag inte hämta ut det med passet eftersom det är ogiltigt. Nytt pass kan jag inte fixa utan körkortet. Annamalin trodde att det gick om jag fixade personbevis från skattemyndigheten. Annars får jag väl be någon vän som har giltigt id att följa med som målsman och intyga att jag är jag... Stöööön... Tips: bli inte av med plånboken, det är allt jag säger.
 
 

RSS 2.0