Filmtajm!

Det var verkligen evigheter sedan jag hade filmmaraton och jag är fortfarande helt efter, men i veckan som varit betade jag av några stycken rullar i alla fall.
 
Gone girl - den här ju fått bra kritik och jag tyckte halva var bra. Jag kan inte säga vad det var jag inte gillade för då sabbar jag hela filmen för den som inte sett den (det här låter som en sån där asjobbig status på Facebook, typ "Åh nej!! Det värsta tänkbara har hänt!!" "Men gud, vad är det?" "Vill inte prata om det" haha). Väldigt mycket David Lynch i fotot tyckte jag. Det var några oväntade svängar som gjorde det bra, men överlag så tyckte jag inte den var mer än okej.
The imitation game - suverän film om mattesnillet Alan Turing som knäckte tyskarnas superkomplicerade Enigma-kod under andra världskriget. Först tyckte jag det var lite för mycket Sheldon Cooper över huvudkaraktären, men det försvann ganska snart. Spännande och intressant, och killen som spelade Alan Turing som ung kommer vi få se ta emot en guldgubbe någon gång i framtiden. *oraklet från Torshälla siar* Rekommenderas! 
'71 - tokspännande om konflikten i Nordirland. Brittisk soldat råkar bli kvarlämnad efter våldsamheter i Belfast. Jag gillar ju politiska thrillers, och det här var väl inte kanske någon thriller men den var skitspännande på ett enkelt sätt. 
Birdman - bästa film på årets oscarsgala och det kan jag förstå, även om jag personligen gillade The imitation game mer. Michael Keaton gör sitt livs roll, och Naomi Watts och Edward Norton var bra som vanligt. Allvar och komik blandat, med en kul dialog i lite Woody Allen-stil. 
 
Lyckad omgång måste jag säga! Det var svårt när jag skulle välja, så det blir nog mer filmtittande snart nog. Vädret lockar ju inte till utomhuslek precis. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0