Die Mauer ist weg

Idag är det 25 år sedan Berlinmuren revs. Det är 24½ år sedan jag var på Skolresan som Gud glömde till Berlin. Väldigt mycket av muren fanns fortfarande fanns kvar vid den tiden. Det var bara att hugga in och ta en bit som souvenir.
 
 
Visst ser det ut som jag själv bankar loss en bit! Om man bortser från att jag tydligen vände redskapet åt fel håll... Man fick prova själv, men vi var inte så duktiga så vi fick hjälp av en man som stod där och högg bitar åt turister. Jag var helt nöjd när jag visade bilderna för mina föräldrar. Sen sabbade pappa allt genom att påpeka att den där släggaktiga grejen skulle vara åt andra hållet, haha. Tror Annelie har en liknande fejkbild.
 
Resan är sannerligen ett kapitel för sig och det är inget mindre än ett under att vi alla kom hem någorlunda helskinnade, med tanke på hur helvilda alla var. Det var så längesedan att jag inte minns så mycket mer än att vi var på Ägyptmuseum, Sachsen-Hausen och något jätteintressant flyktmuseum. Hela stan var som en enda byggarbetsplats dock, allt höll på att renoveras och rustas upp inför den tyska sammanslagningen. Vet att jag har en bild på mig, Jennie och Kicki på muren med Brandenburger Tor i bakgrunden - hel inlindad i plast och byggnadsställningar...
 
Jag är dösugen på att åka till Berlin snart igen! Efter Depeche-baren i Tallinn med devotee-brudarna står Berlin på tur på min måste-resa-lista.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0