It's the end of an era

I söndags läste jag in min sista taltidning någonsin. I oktober finns inte det jobbet längre. Det känns konstigt på flera sätt. När vi sitter på ålderdomshemmet när vi är gamla så kommer folk liksom inte ha en aning om vad vi jobbat med. Lite som att ha varit typograf eller rallare. Eller som min mormor som var finstrykerska på Nockebytvätten. Men nu är det som det är och inte mycket att göra åt den saken. Ingenting att göra åt den saken faktiskt. Det har hursomhelst varit fantastiskt roligt! Kul människor som kommit och gått genom åren, en del vänner för livet och en del man bara kan skaka på huvudet åt. En hejare på Sveriges geografi har man blivit också :) Och alla dessa nyheter man har läst in! Bästa crazy-nyheten är killen som blev osams med sin granne och pucklade på denne med en didjeridoo. Vet inte hur det stavas, men ni vet, en sån där australisk skitstor näverlur. Detta var i Skåne, såklart. Allt galet händer i Skåne, Skåne levererar alltid nyheter! Bästa crazy-nyheten ever är ju killen (i Skåne) som fick en kniv i ryggen men inte märkte det förrän han kom hem och inte fick av sig jackan *asg*. Den nyheten fick dock inte vi ta del av, det var innan vi fick Skåne-tidningarna.
 
Favorittidning att jobba med: Helsingborgs Dagblad - alltid fullmatad, många lokalredaktioner som levererade riktiga nyheter, satsning på lokal kultur, välskriven tidning. Åh vad jag gillade att jobba med den, även om jag aldrig i livet skulle vilja flytta till Skåne. Dom är ju uppenbarligen inte kloka där :)
Mest händelselösa stället: Enköping med omnejd. Hände iiiiiiingenting där.
Torftigaste tidning: Laholm. Ujuj, det var en kamp att få ihop något vettigt.
 
 
Hejdå studion! Nu känns det inte så konstigt, mest som om man gått på semester, men i höst blir det nog väldigt ovant. Men man vänjer sig ju såklart!
 
Nu är det 6 veckors semester/arbetslöshet/mellan-två-jobb/whatever innan nästa jobb startar. I måndags var jag på arbetsförmedlingen och skrev in mig. Jag är ju trots allt arbetslös och rätt ska väl vara rätt antar jag, jag vet ju inte riktigt rutinerna kring allt det där. Det var 20 år sedan jag hade kontakt med arbetsförmedlingen och efter i måndags känner jag väl rent spontant att det nog är lagom intervaller... Herregud vilket deprimerande ställe! Ingen ordning och krångligt och omständligt. Inte vet jag vad de anställer för folk heller. "Jag har jobbat med att läsa in taltidningar i 14 år". Två minuter senare: "och nu hade du varit översättare sa du". Ehm...nej... Marion var också på arbetsförmedlingen i måndags fast på ett annat ställe och hon fick lära sin handläggare att stava till journalist och så blev hon omdöpt till Maria. Undra på att det ser ut som det gör liksom, om det där är människorna som ska hjälpa de arbetslösa. Nej, jag undviker nog dom så länge jag kan faktiskt.
 
Nu vill jag ha lite piffigt väder till min ledighet, tack!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Såg att din mormor jobbat på nockebytvätten. Det har mina föräldrar också gjort. När var det hon jobbade där?
Mvh monica

2016-08-30 @ 14:53:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0