Filmtajm!

Temat den här gången var Oscar.
 
Argo - men vilken story! Måste säga att Ben Affleck verkligen kommit upp sig från att ha varit lite småhånad i Hollywood. Den här var jättebra! Även om man i princip visste hur det skulle sluta så var den skitspännande. Jag blev jätteförvånad när den vann "Bästa film" och tyckte det lät lite konstigt och väldigt otippat, men nu förstår jag helt och fullt. Missa inte eftertexterna där man får se hur de verkliga personerna såg ut. Casting, smink och kostym gjorde ett kanonjobb kan man väl säga. Alan Arkin och John Goodman var skitroliga. 
Les Miserables - mja, jag kan konstatera återigen att musikal inte är min grej. Det är okej om dom sjunger lite grann, som i "Mamma Mia" t ex, men här sjöng dom HELA tiden. Det är ju liksom inga melodier, det låter som mässande präster eller nåt. Anne Hathaway var bra i sin biroll. Med betoning på biroll.. Ska man säga något positivt så var det fantastisk scenografi och fint foto. Helena Bonham-Carter och Sasha Baron Cohen var rätt kul också, den sistnämnda var sminkad till oigenkännlighet.
Lincoln - jag hade ju mina dubier om den här filmen och tyvärr fick jag rätt. Zzzzzzz..... Filmen är ju nästan 2½ timmar, på den tiden hade jag velat se lite mer än bara hur ETT lagförslag gick igenom. Visst, det var en sjuhelvetes viktig lag och en historisk milstolpe, men det blev VÄLDIGT mycket skäggiga gubbar i brunt och grått som satt i halvmörka rum med dålig belysning och diskuterade hit och dit. Jag saknade liksom en början, jag tycker vi borde fått lära känna Lincoln lite mer innan emancipations-cirkusen drog igång. Det förtjänar han. Daniel Day-Lewis är som bekant min favorit, men jag vet inte om jag tycker det var guldgubbeklass på den här prestationen. Men det kanske det var, fasligt lik var han i alla fall.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0