Men TÄNK lite!

Loggade som vanligt in på Facebook i morse, och möttes av en massa dumheter. Som vanligt, inget konstigt med det. Men nu var det precis som att bägaren rann över för jag blev JÄTTEirriterad. Var har det kritiska tänkandet tagit vägen? Omdöme? Sunt förnuft? Helt som bortlåst. Folk delar efterlysningar av personer helt urskillningslöst utan att tänka det minsta på konsekvenserna, eller ens fundera på om personen i fråga öht är saknad. En bild på fyra män och en halshuggen katt cirkulerar med en text om att det här hände i VAGNHÄRAD av alla jävla ställen. Helt fel naturligtvis. En väldigt otrevlig bild, det säger jag inget om, men att bara dela den (med den ihoppåhittade texten) utan minsta tanke mer än att man blir upprörd finns det väl ingen vits med. Och så dessa varningar där Kalles morsas killes kusin vet någon som haft inbrott och/eller blivit bestulen på sina hundar. En vit skåpbil varnas det för, och hundarna som stjäls säljs vidare till diverse skumma öststatsländer i hundkampsyfte!! Okeeej... tänk efter lite nu här.. HUR vet man det? *stön* Vita skåpbilar är tydligen djävulens färdmedel. Så fort någon haft inbrott eller blivit bestulen eller något barn blivit trakasserat så är det av en skummis i vit skåpbil. Vit är en vanlig färg på skåpbilar, det är lätt att ha företagsloggor och streamers på en vit bil. Att utmåla förare av vita skåpbilar som tjyvar och banditer är ju bara ett sätt att få okritiskt tänkande att gå man ur huse och skrämma skiten ur någon stackars bärplockare som råkat parkera sin bil lite på sniskan i skogen. Seriöst, varför sväljer folk sånt med hull och hår? Tror dom på allt som sägs på TV-Shop också? Som en jävla fårskock.
 
Jamen, sen dyker det upp nån bild med texten att män som slår kvinnor är inga riktiga män, gilla och dela om du håller med. Men varför dåååå?? Vad händer sen då? Inte ett skit, så vad var syftet? Att visa att man tycker att män som slår kvinnor är ynkryggar? Det tror jag nog att mina vänner tar för givet att jag tycker, såna självklarheter behöver jag inte terrorisera dom med. "Kopiera och sätt som din status om du tycker cancer är hemskt" och den typen är ju också meningsfullt. Är det inte bättre att de som INTE tycker sånt är självklart kopierar? Eller såna som slutar med "*valfri procenthalt* kommer inte ha modet att kopiera". Jag vill verkligen veta hur man räknar ut den där procenten! Och sen undrar jag ju vad mod har med saken att göra? Sen när är det fegt att inte kopiera och sprida trams och floskler? 
 
Men det som störde mig mest var en text (i en ruta som var blå och gul, såklart..) som löd: "Vi kommer förmodligen tyvärr aldrig att få höra vår statsminister tillräckligt tydlig i målet (om det är röd eller blå) att säga detsamma som statsminister Julia Gillard i Australien säger: Detta ar (sic!) vår nation, vårt land och vi har vårt sätt att leva på. Vi ger gärna alla invandrare rätt att njuta av det. Men om du är invandrare som klagar, bedrar å klagar över vår flagga, vår ed, vår tro eller vårt sätt att leva, skulle jag starkt rekommendera dig att utnyttja den andra rättigheten, det är rättigheten att lämna landet. Om du känner att du inte passar här, så res. Vi tvingade dig inte att komma, du valde själv att komma hit.." Det är ju så jävla dumt att jag blir helt matt! Vad är det för svenska till att börja med? Och vaddå "bedrar å klagar över vår flagga"? Hur bedrar man en flagga? Jag kanske bedrog flaggan i somras när jag hade den som picnicfilt. Ska jag flytta? Eller menar man bedrar i största allmänhet, typ sin fru eller man? Mjaha. Och sen när blev det olagligt? Det gör väl folk till höger och vänster oavsett nationalitet? Och vad är det för jävla ed? Och tro? Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder, majoriteten av svenskarna tillhör inte någon religion, så att påstå att det finns någon "vår tro" är ju bara ren och skär lögn. Och TACK OCH LOV att vi aldrig kommer få höra en svensk statsminister säga såna saker, det visar ju bara på gott omdöme. Den enda som skulle resonera så är ju Jimmie Åkesson och den dag han blir statsminister är det ju bara att säga tack och gonatt, morsning och goodbye och antingen emigrera eller ta cyanid.
 
Jag gillar verkligen Facebook, synd bara att folk är så imponerande hjärndöda mellan varven. Jag vill bara slita mitt hår och likt Gary Oldman i Leon skrika "I haven't got time for this Mickey Mouse bullshit!". Så, nu har jag fått kräka ur mig lite och kan fira helg!
 
 

Kommentarer
Postat av: Linn

WORD!!
Ironiskt nog måste jag nog dela det här blogginlägget på Facebook ;)

2013-02-01 @ 21:00:40
Postat av: Thérèse

Såg några kloka ord på Facebook en gång, japp helt sant ;) Jag håller med dig helt att det sprids alldeles gör mycket dumheter på Facebook. Men nu till det kloka jag faktiskt läste; "På internet kan du välja att vara vem du vill, konstigt att så många väljer att vara puckon"

2013-02-01 @ 21:24:18
Postat av: Sara svarar

Åh, men tack! :)

2013-02-02 @ 13:10:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0