Vattenrutschkanetest!

Jag testar ju glass, godis, kakor, recenserar böcker, film och musik. När jag då bor en vecka i en vattenpark i Egypten så är det nästan ett måste att recensera vattenrutschkanor, eller hur? Jag räknade till 10 stycken vattenrutschkanor utspridda på tre ställen. Jag testade alla utom en. Den tionde avstod jag inte från p g a att den såg för läskig ut utan för att den såg precis ut som den i Turkiet som jag, ehum, fastnade i och fick hasa mig ner för...

Först ut var en trio i olika färger - gul, grön och blå. Den gula var den mest barnvänliga, det var bra fart och sväng utan att bli för hysterisk. Den blå var rätt brutal i början, då man åkte genom ett rör som var liite för lågt i tak. Nära att slå i huvudet där. Den gröna var den bästa av de tre, inget rör och en jäkla fart och många svängar.



Den gula får fem vågskvalp i betyg, den blå får 6 och den gröna får en sjua.

Första dagen provade jag den här monsterkanan som vi kallade "Toaletten".

Man åker ner i ett långt rör, snurrar ett par varv i "skålen" och dimper ner i ett hål, ut i en pool.

Fy satan i helvete vilken fart man fick! Tyvärr var det en hel del saker som drog ner betyget här. Det var väldigt tydliga skarvar (mellan de blåa och vita delarna) som gjorde lite ont, och faktiskt blev jag ganska blåslagen då jag var tvungen att åka flera gånger för att Ciss skulle hänga med med alla förtioelva kameror. Sen gick det nästan för fort, centrifugalkraften var så kraftig att jag fick ont i nacken. Till slut så var poolen man landade i för djup och för liten. Tror den var 2,5 meter djup, vilket var lite överdrivet. Efter den snurrturen hade det varit skönt att känna lite mark under fötterna i stället för att sjunka som en sten. Väldigt liten var den också, så var man minsta yr var det lätt att simma rätt in i en vass kant. Med en större pool och inte så hårda skarvar hade betyget blivit en sjua, nu blir det bara 5 vågskvalp. 

Sen kom dom här raringarna!

 

Det värsta här var att ta sig upp till toppen. Det var HÖGT och jag är SKITSTOLT att jag tordes! Jag är ju så sjukt höjdrädd så det var en verklig prövning att klättra upp för alla trappor som inte kändes superstabila direkt. Ner gick det en en faslig fart. Här var poolen i stället lite för grund, jag landade med en duns rätt i botten. Betyg: 6 vågskvalp. 

SEN var det dags för det tunga artilleriet kan man väl säga. De här två fick jag samla mod för att våga ge mig på. 

 

Den vita var jag väldigt tveksam över. Jag tyckte den såg för plan ut i rörpartiet, tänk om jag inte får någon fart och fastnar därinne!! Jomen eller huuuur..... Man fick en helt sjuk fart och liksom bara slungades ut ur röret och en nanosekund precis då kändes det som fritt fall, det kändes som man flög. Så jäkla läskigt och så jäkla kul, jag skrek som en gris hela tiden :)



Den röda var nästan lika otäck. Precis i guppet blev man nästan lite tyngdlös. Den röda får en åtta i betyg, den vita en nia.

Sist men absolut inte minst var "Boomerama" tror jag den hette. Först åkte man tvärbrant ner här:



Sen slungades man upp på en brant vägg

Och sen ut på en lååång landningsbana med en massa gupp

Den här kunde man åka själv eller två och två. Vi provade att åka tillsammans och det blev en smärre skrikorgie :) Vi vrålade som gastar och sen dog vi nästan av skratt när vi kommit ner. Brutalläskig och asrolig. Full pott, tio vågskvalp!

Ja just, den här testade jag inte heller....



Fast det berodde enbart på att jag inte fick. De ville inte ha tsunamiframkallande tanter i barnpoolen.

Summa summarum - man blir aldrig för gammal för att åka vattenrutschkana, aldrig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0