Choklad overdose

I morse styrde jag kosan mot Vretstorp. Jag skulle hem till Marion och sen skulle vi vidare till chokladsalongen. Jag hade en vägbeskrivning skrivet med röd tusch på ett A3 och jag hittade! Jag åkte rätt, på första försöket! *gör vågen till mig själv* Sen åkte vi till Askersund för att äta choklad :) När vi kom fram så vägrade Marion betala 20 spänn för att parkera på anvisad plats, så vi ställde oss vid en mack i stället och köpte varsin dricka för 20 spänn... Hrm.. Med facit i hand var det faktiskt inte så dumt som det låter för det behövdes verkligen lite dricka. Vi traskade in till stan och började leta efter all choklad. Givetvis hade vi inte med vår fina karta som vi printat ut varsitt ex av, men vi fick en ny karta på ett fik. Sen vimsade vi runt som två halvsenila turister och hittade ingenting! Vi fattade nada, var fanns all choklad?? Efter en halvtimmes virrande hade vi fortfarande inte sett en enda pralin. Vi hade sett Rickard Sjöberg på en scen och jag hade fått smaka en bit salami - det var allt. Vid det laget var vi färdiga att avfärda hela evenemanget som en riktigt flopp, vi kunde inte för vårt liv hitta alla montrar och utställare som enligt kartan skulle vara med. Lite håglöst började vi gå mot torget för att prova nya vägar. Då såg vi en ingång där det verkade vara en del folk, in till Auktionskammaren. Vi bestämde oss för att kolla vad det var och halleluja - paradiset öppnades! DÄR var det där jävla Hamnmagasinet som vi letade efter (vars två stora skyltar vi lyckats missa...) och där var all choklad! Vet inte hur länge vi var där inne men det fanns hur mycket grejs som helst.


Man fick testa alla sorter och guess what - det gjorde vi också

Vi åt och åt och åt och fällde det ena expertutlåtandet efter det andra. "Mja, den här smakade för mycket Björnklister", "Det är ju typ såna som de har på Videobiljarden", "Den här smakade... buske", "Den här smakade byrålåda med underkläder". Vi varvade chokladen med tunnbrödchips (rekommenderas!) och Marion testade även ett förskräckligt te som luktade spenatsoppa.



Jag provade något som hette cigarrtryffel och det kan jag bara rekommendera till den som till äventyrs gillar att äta cigarrer. Fy fan vad äcklig den var, det bara rev i hela halsen. Men överlag var det väääldigt gott...


Färgglada praliner i allsköns olika smaker

Efter ett tag var vi helt spyfärdiga av all choklad, men magarna ville ha något med lite mer substans så vi gick för att äta lite riktig mat. Men först svängde vi in på någon slags inredningsaffär som visade sig vara en riktig allroundaffär. Efter trängseln på Hamnmagasinet var det skönt att få lite spejs och slippa knuffas och trängas. Marion skulle ha ett draperi, det var det enda. Vi kom därifrån med ett draperi också. Plus fyra par skor och två ljusstakar :) Som vi härjade runt i affären, det var rena guldgruvan! Efter det var vi riktigt hungriga och gick till Hamngrillen Torggrillen för att äta. Jag tog något som hette Janisrulle och den var SÅ god! Kyckling och kebab i samma bröd, yuuuum. Men all choklad tog sin plats så jag orkade inte äta upp allt. Sen styrde vi kosan tillbaka till Vretstorp och gosade med Marions hästar innan jag åkte hem.


Jag och Åke gosar

Det var en JÄTTEkul dag, det måste vi göra om! Nu när vi vet var Hamnmagasinet ligger :) Någon mer choklad blir det inte i kväll i alla fall, det är då säkert. Den kvoten är fylld för ett tag framåt. 

Kommentarer
Postat av: Marion

Hette den inte Torggrillen? Gott var det iallafall. Fast jag börjar faktiskt bli lite chokladsugen igen...

2008-09-13 @ 19:47:05
Postat av: Sara

Hahahaha, men gjorde den?? Vilket minne jag har...

2008-09-13 @ 19:52:39
Postat av: Marion

Hm måste kolla det för jag blir alltid osäker om jag ska rätta dig. Det händer ju... typ aldrig, mitt minne är ju som bekant inte riktigt lika bra som ditt.

2008-09-13 @ 22:26:20
Postat av: Marion

Äsch på eniro finns inget av det ska checka nästa gång jag är i Askersund. Ska jag tillägga att det är min favvo-pizzeria och så är jag inte ens säker på namnet...

2008-09-13 @ 22:28:10
Postat av: Elisabeth

Hur många kilon åt ni per person?

2008-09-14 @ 00:58:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0