TGI Friday en dag för sent

Igår kväll var jag borta och idag har jag varit ute, men nu blir det lite musik till slut.

Det här var min bästa låt när jag var en 9-10 år. Tror jag hade den inspelad 8 gånger på ett och samma band.



Vi fortsätter med lite filmmusik, en av de bästa filmlåtar jag vet.



Och så avslutar vi med lite Ankie Bagger! Den här videon är galet mycket 89/90. Kolla allt hår!



Fortsatt trevlig helg!

Glasstest



Mmmmm.... McFlurry marängswiss (ska vi ha en fonetiklektion om det också?). Det här var verkligen gött mos, en åtta!

Lämpligt straff, någon?

Men vilka härliga vänner man har.. 30 års vänskap betyder uppenbarligen ingenting för vissa. Fick ett sms från Magnus som löd "Har hört att DM ställt in Arvika också". Jag som varit i Tivedsskogarna hela helgen utan vare sig tv, internet eller ens täckning på mobilen höll ju på att poopa i brallorna och skickade väl något lätt hysteriskt svar samtidigt som jag med darriga händer surfade in på DM-hemsidan (bara för att konstatera att det då fan inte ställts in någon Arvika-konsert!). "Hihihi" fick jag till svar. Fy faaan, man få inte skrämma gamla tanter på det viset! Jag fick ju nästan hjärtattack. Det finns skoj och så finns det saker man verkligen inte skämtar om. Jeez. Vad är straffet för att nästan ha kål på en gammal klasskamrat? Jag röstar för landsförvisning! 


Pang bom krasch

Det är minsann inte bara partyvalpen som kan ha sönder grejer i det här hemmet, matten hon kan hon med.. Kraschade en tavla idag så jag fick hela badrumsgolvet fullt av glas. Min finaste Edelmann! *tjuter förtvivlat* Så jävla dumt, jag skulle sträcka mig efter ett par strumpor.. Det dög inte med första bästa heller, nejdå jag skulle prompt ta de svarta med vita hjärtan på.. Så välte jag omkull hela tvättställningen och tavlan for i golvet med ett brak. Suck.. Ibland blir jag bara så makalöst trött på mig själv! Jävla klantarsel!

ESC - dagen efter

Tja vad ska man säga? Storslam! Utklassning! Gratulert til seiern Norge! Jag hoppades ju på norsk seger så där är jag nöjd. Sveriges placering däremot tycker jag var oförtjänt dålig. Men men. Några av bidragen tävlade ju inte i semifinalerna så dom har inte fått något omdöme tidigare i Frodisbloggen.
Frankrike - tja, det rådde ju ingen som helst tvivel om vilket land den här kom från. Boooring. Kristoffer tyckte att sångerskan såg ut som ett lik i C.S.I.
Ryssland - men vad var det HÄR nu då?? Hjälp så deprimerande. Visst, det kanske var värsta superduperdramatiska texten, hennes morsa och gamla babuschka kanske blivit bombade i Tjetjenien eller vad fan som helst, men ändå. Psykbryt på scenen, nej tack.
Tyskland - swing it! Det här var lite svängigt tyckte Marion och jag. All världens coolhetspoäng till Dita von Teese även om det var lite oklart varför i hela fridens dar hon var med.
England - men nejnejnej... Musikallåt med vibratosång. Zzzzz... Baxa dit Andrew Lloyd Webber kändes väl lite överkurs. Dessutom - hur såg han ut?? Som om han dragit på sig en sån där mask som föreställer en karikatyr av en gammal president eller nåt. Spooky.
Spanien - totalt menlöst, vid snabbgenomgången fem minuter efter framträdandet hade jag redan glömt den. Vid andra snabbgenomgången ytterligare tre minuter senare hade jag glömt den igen.

Förutom Norge gillade jag Island, Moldavien och Albanien bäst. Den här gången valde jag att bara lyssna på Albanien och tittade inte, då blev det jättebra! Önskar att jag gjort samma sak med Grekland faktiskt. Vi anade väl att det någonstans gömde sig en halvhyfsad discolåt, men vi satt bara och skrattade åt den überpinsamma sångaren och hans skutt och hopp. Och vad var det för mackapär han stod på, som liksom öppnade sig? En jättelik påsklämma?
Årets move - baklängesvolt. Visst var det ovanligt många baklängesvolter i år?
Överlag tyckte jag att det var en ovanligt bra melodifestival, det var inte lika många katastrofbidrag som det varit de senaste åren. Och framför allt - inga jävla skämtlåtar! Inga skojfriska pirater, ingen flumpudding som hänger tvätt, ingen folie-crazy frog, ingen rappande kalkon. I år behövde man inte sitta med hjärtat i halsgropen och undra om det skulle bli pannkaka av alltihop. Thank you Europe! 

TGI Friday!

Det blev lite sent här med fredagsmusik men jag har varit busy. Har haft en underbar fredag med soliga långpromenader, skvaller från alla håll och en lååång trevlig fika hos Husmor där jag åt drömpaj tills det nästan rann ur öronen på mig. Life is sweet.

Den här är ju så svängig att man blir helt glad.

 

På fest hemma hos mig är den här ett givet inslag



Milda Matilda, minns ni Midi, Maxi & Efti? Galet usel trio som av någon outgrundlig anledning fick spela in skivor. Det här är ju rena skämtlåten, jag vet att den varit med på Beavis&Butt-head. "These girls rap to slow", hahaha. Själv gillar jag den underbara stockholmsengelskan. "But I'm not så shååår, ennimååår ennimååår"



Trevlig helg!


Schlager-skrattfest, del 2

Ja jisses, det blev inte så mycket bättre denna semifinal. Kvalitetsmässigt alltså, resultatsmässigt var det inte lika katastrofalt som i tisdags.

Kroatien - det började segt och tråkigt. Ingen höjdare tyckte jag.
Irland - här skulle det visst vara nån slags girl power, men jag vet inte. Det blev varken hackat eller malet, mest bara förvirrande. De försökte se tuffa och rockiga ut och så lirade dom värsta fjantlåten med en rent bedrövlig text.
Lettland - jaja.. 
Serbien - *asg* Lisas spontana reaktion när den serbiske Don King-klonen stegade in på scenen var "Men.. hallå där!". Det skulle vara en skämtlåt tydligen. Kruxet med att skämta på serbiska är ju att alla inte förstår skämtet... Ska man skämta får man väl göra det så folk begriper.
Polen- tråååkig låt med lite för höga toner för sångerskan. Boring!
Norge - I'm in looooove with a fairytaaaaale. Ujujuj, den här lilla uppsnofsade hobbiten gillar jag verkligen!  Låten sätter sig som en fästing och han sjunger bra. En vinnarkandidat.
Cypern - det hade ju kunnat bli bra om det inte var så galet många sura toner. Bonuspoäng dock för sångerskans efternamn Metaxa som ger sköna Korfufylle-vibbar :)
Slovakien - ehum...Det här var ingen duett, det var två personer som stod på samma scen och gallskrek varsin låt. Mina öron höll på att sprängas av chock.
Danmark - vansinnigt intetsägande radioskvalmusik. Sångaren lät skitnödig och stod så jävla bredbent att han måste haft analklåda eller punglöss. 
Slovenien - stråkkvartett kommer på att man visst måste sjunga lite också i ESC, så de tog in ett galande fruntimmer och ställde henne i en låda. Tja, alla sätt är bra utom dom dåliga.
Ungern - hahaha, det ÄR egentligen inget fel på den här låten men man blir ju totalt distraherad av det usla uppträdandet att det tar bort både fokus och kvalitet från själva låten.
Azerbajdzjan - Arash låter som Arash och det är inte min kopp av te.
Grekland - oh my God!! Här höll Lisa och jag på att dö faktiskt. Vad höll karln på med? 2009 års David Hasselhoff, och det är INTE en komplimang! Den stillastående moonwalken på rullbandet var humor på hög nivå, då skrek vi högt.
Litauen- hade vunnit mycket på om han sjöng på originalspråk redan från början, så slapp man störa sig på att det inte gick att höra vad han sjöng. Sluttjutet i kombination med den brinnande handen var lite väl.
Moldavien - kvällens bästa titel, "Hora din Moldova"! Svängigt och lätt att sjunga med i refrängen.
Albanien - allvarligt, det var fan det läskigaste framträdande jag sett i hela mitt liv! Två goth-sminkade dvärgar och en dansande Tjernobylpenis! Jag blev ju livrädd. Synd, för låten var det inget fel på.
Ukraina - less is not more in Ukraina.. Här fläskar vi på med gay-gladiatorer, kugghjul och lite porrdans. Det hela var liksom bara fööör mycket, vilket även i detta fall var synd på låten som det inte var något större fel på.
Estland - gud så skötn med lite ljuva toner efter alla over the top-bidrag. Jag gillade den här!
Holland - men hur tänkte dom här?? Varför fick ena fruntimret ha ett korvstånd på magen?? Minns ni när Towa Carson, Annlouise Hansson och Siw Malmqvist var med i Melodifestivalen med en klämmig bit? Här var det en holländsk gubbvariant, men med lika mycket smink. Hua, Barry Manilow släng dig i väggen.

Som sagt, inga katastrofresultat här eftersom jag bara hade en favorit och den gick vidare. 
 

Looove Lovebugs!

Nu har jag sovit på saken och nej, jag kan fortfarande inte begripa hur Schweiz inte kunde gå till final i Eurovision Song Contest. Bästa jävla ESC-låten ever! Nästan i alla fall, den är ju galet bra hursomhelst. Men nejdå, det ska vara balkanrock och skrikiga malteser och annat skit. *suck* Jag tänker manifestera mot den dåliga smaken ute i Europa genom att spela Lovebugs hela dagen och inte lyssna på en endaste moldav eller serb eller vitryss eller bulgar. Sådetså! Switzerland twelve points. Suisse douze poi. Nej, jag kan inte franska..


Schlager-skrattfest

Håhjaja, semifinal 1 avklarad och jag hade magknip av skratt redan efter fyra låtar. Sverige gick vidare och det var ju för väl det, speciellt med tanke på konkurrensen. Mina favoriter annars var Schweiz som av någon outgrundlig anledning INTE gick vidare. Hur? Men? Va? Det är inte första gången heller, jag vill minnas att de hade en bra låt även förra året men då valde folk att rösta på estniska skojpirater i stället... Det blir ingen betygsättning av låtarna, men väl omdömen (med reservation för att jag kan blanda ihop eller glömma lite, alla länder är ju samma lika känns det som).

Montenegro - jomen det började ju lysande.. Spattig dansare tar sig själv på fullt allvar och gör Travolta-moves. Jag satte brownie i halsen och höll på att svimma av schlagerchock redan efter en minut.
Tjeckien - men allvarligt, lägg av och tramsa för fan! Stålmannen-outfit och en massa larv bara, blä!
Belgien - halvpackad Elvis-imitatör i en helt hopplös låt. Skulle varit ofantligt mycket bättre om sångaren faktiskt kunde sjunga och inte sluddrade en massa.
Vitryssland - vad är det med ryssar som gör att de ser så ohjälpligt efter ut oavsett vad de gör? Kommunismen rasade ihop för 20 år sedan men de har fortfarande samma töntiga frisyrer och gör samma töntiga rockmoves. 
Sverige - ja jisses, här snackar vi en kvalitetshöjning som heter duga. Här sjungs det ordentligt utan trams!
Armenien - först trodde jag de hade ormar på sig, det var fan läskigaste outfiten i afton. Hade inte låten känts så lång hade den varit helt okej i sammanhanget.
Andorra - först kom jag ihåg hur den lät och tyckte den var lite catchy men nu har jag redan glömt bort..
Schweiz - oooooh, me like! En genuint BRA låt. För första gången i ESC röstade jag. Uppenbarligen till ingen nytta...
Turkiet - tja, den lät som den kom från Turkiet. Varken mer eller mindre. En av de mer hyfsade i startfältet.
Israel - hrm... här flamsade jag och Elinne så vi helt missade det fina budskapet..
Bulgarien - *asg* Men VAD var detta?? Arn möter Stålmannen. Är cape det nya trendplagget? Och brudarna såg ut som Ronja Rövardotter på syra. Och, hahahaha, dom där styltmänniskorna då? Med Johnny Weissmüller-kallingar! Jag blev helt nervös att han skulle tappa dom, det såg verkligen ut så. 
Island - bomull för öronen efter allt elände. En trevlig sång.
Makedonien - jag gillar 80-talet men det är inte tufft att 2009 se ut som Bon Jovi anno -87. Astöntig låt dessutom, sån där hopplös ryssrock.
Rumänien - det blir inget nobelpris direkt till den som skrivit texten om hur balkanbrudar gillar att partaja...
Finland - jag fattar verkligen inte hur den här kan vara så poppis. Man kan inte vara 40 bast och ha bakochframvänd keps! Jag tyckte det såg ut som nåt slags lärarspex där man försökt klä ut sig till hiphopare, så som vuxna tror att kidsen ser ut. Skitpinsamt! 
Portugal - versen var bättre än refrängen. Scenbakgrunden såg ut som soffan i "Boktipset".
Malta - oj så skrikigt! Och oj så tråkigt!
Bosnien & Hercegovina - balkanballader är inte riktigt min melodi. Det blir dessutom minuspoäng för medaljen sångaren hade hängt om halsen. 

Tja, summa sumarum inte mycket att ha. Men roligt som fan var det! Förutom då att schweizarna inte gick vidare. *suckar* På torsdag är det dags igen!
 


Rösta på rösten!

I kväll smäller det, lite grann. Semifinal i Eurovision Song Contest och oavsett vad jag tyckte om "La voix" som vinnarlåt så hoppas jag självklart att den går till final. Det vore ju katastrof annars, inte kan man sitta på lördag och titta på stora melodifestivalen UTAN ett svenskt bidrag! Men jag vågar inte hoppas för mycket, folk röstar ju så uppåt väggarna galet i den där tävlingen så man vet aldrig hur det går.

Glasstest



Åh hujedamig, vad är detta? *spottar och fräser* Nejmen fy, det här kan vara den äckligaste glass jag ätit på år och dar. Den kan enklast beskrivas med två ord. Is. Surt. Tvi vale! Jag kunde inte ens äta upp hela. Betyget blir sämsta tänkbara, ett streck!



Tjo vad det var livat i holken

Big Brother för småfåglar, vilken otippad succé! Dom är ju vesslerara,  di små blåmesarna. Skitsöta när de sover också. Ciss har nån slags djungel-tv hon brukar kolla på, där dyker det med jämna mellanrum upp en snygg viltvårdare. Kanske kan man hoppas få se en het fågelskådare här? Känns inte helt troligt dock.

Sms på villovägar

Oh my God, hahahahaha! En bekants sambo fick ett sms igår som visst hamnade liiite fel. Det löd som följer:
"God morgon älskade, här smattrar det på taket och det blir inte kul med regn idag. Vilken tur att jag tog med tältet. Nästa gång skall jag ha med mig öronproppar. Hoppas du fått sova gott med vår söta nap. Nu skall jag stiga upp och klä på mig, tusen pussar till dingelsnorren från fladderpatten! Kyss på munnen!"
*asg* Men hjälp vad pinsamt att skicka iväg ett sånt! Till fel person dessutom. *skrattar ännu mer* Ah shit, teknikens under alltså, det är ju rent livsfarligt! Hahaha.

TGI Friday!

Idag kör vi på one-hit-wonders hela vägen!

What you're gonna do what you're gonna say - I dont know



Cutting Crew hade verkligen bara en enda hit, men en monsterdito. 1986 var året om jag inte missminner mig, men det brukar jag inte :)



Gullegossen Chesney Hawkes var på omslaget till Frida minns jag, haha. Rar låt men ett jätteminus för den hemska gardinfrisyren! 
 



Trevlig helg!

Glasstest



Hoppla vilken suddig bild det blev. Aja, det här är en helt okej glass. Gillar man vanliga GB-sandwichen så ser jag ingen anledning till att inte tycka om den här. Jag märker faktiskt knappt någon skillnad, den krossade chokladen gör inte så mycket väsen av sig. Hursom, den är god i alla fall så det blir en sexa i betyg.

Paris-Dakar i gnällbältet

Tillsammans har Marion och jag hyfsad koll på Sveriges geografi. Hon kollar efter hästtävlingar och jag efter hundtävlingar och så frågar vi varandra var ditt och datt ligger och hur långt det är dit etc. Igår vidgade vi våra vyer ytterligare.

Jag: Jag kollade upp Surahammar.
Marion: Men det låter inte som det är så långt bort.
Jag: Nej det är bara 10 mil. Men jag vet fan inte hur dom räknar ut restiden på Eniro. Dom fick det till att det skulle ta nästan två timmar att åka dit. Till Eskilstuna är det 8,5 mil och dit kör ju jag på en timme. Dom kanske räknar med att man typ håller hastighetsgränserna eller nåt... 
Ingegerd: *lätt ironisk ton* Men såna dumheter, va.. 


Utmaning

Fick en kul utmaning av Sara.

Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel.

Haha, det är ju skitsvårt! Bara en och samma artist? Det får givetvis bli Depeche. 

Är du kvinna eller man?: People are people
Beskriv dig själv: Dressed in black
Vad tycker du om dig själv?: Sweetest perfection
Beskriv var du bor för tillfället: Home
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka? Route 66 
Favoritfärdmedel: Behind the wheel
Din bästa vän är: Somebody
Din favoritfärg är: Black celebration
Hur är vädret?: It's no good
Favorittid på dagen: Waiting for the night
Om ditt liv var en tv-serie vad skulle den då heta?: More than a party
Vad är livet för dig?: Meaning of love
Det bästa rådet du kan ge? Policy of truth
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Lilian
Favoritmat: Just can't get enough
Dagens tanke: Shouldn't have done that
Hur skulle du vilja dö?: It doesn't matter
Din själs nuvarande tillstånd: A pain that I'm used to
Felen du kan leva med: The landscape is changing
Ditt motto: Never let me down again

Glasstest



Mja, det här var ingen höjdare. Själva glassen var ganska god men isgrejset runtom var för surt. Inte läskande, bara surt. Men så är den tydligen fri från tillsatt socker också, det är bara natuuuurliga ingredienser. Jaja, men vad är vitsen med det då om det inte smakar bra? Det blir en trea i betyg.

Förberedelser

Det är två månader kvar till Arvika och jag förbereder mig redan. Hundvakt är fixad, det var det viktigaste. Hundvakten är dessutom redan mutad så hon inte kan ångra sig om partyvalpen ställer till med något :) Nu har jag dessutom fixat en sån där försäkring eller vad man ska kalla det, så jag inte blir helt strandsatt om bilen skulle gå sönder. Jag kan ta mig dit och hem i alla fall, resten ordnar sig på något vis. Och i kväll ska Magnus på Depeche-konsert i Luxemburg så jag kan få lite inside information och ett utlåtande. Can't wait!

Glasstest



Nejmen oj så mesigt. Inget fel på den här glassen, men den var väldigt anonym. Mintchokladen i mitten var för hård, det kändes som man stoppat in en chokladbit liksom, inte alls det där mjuka goda som det är i vanliga Nogger. Plus för att mintsmaken var ganska mild och därmed uppfriskande utan att smaka alltför mycket tandkräm. Som sagt, inget fel men heller inget ögonbrynshöjande så det blir en stark femma i betyg.  

Språkskola

Frodis fonetikkurs, lektion 1:

Landet som arrangerar hockey-VM just nu heter Schweiz. Det uttalas nästan precis som det stavas - schvejts. Inte svejtsch. SCHWEIZ! Sch uttalas, ja just det, sch. SCHWEIZ!
Så, say after me please - Schweiz. *hytter med pekpinnen* Det blir både dumstrut och skamvrå till den som inte kan lära sig, det är pedagogik på högsta nivå. Den sportkommentator som trots allt fortsätter att säga svejtsch ska jag personligen boxa på näsan om jag råkar träffa vedebörande.

Sounds of the universe

Nä alltså, jag vet inte vad jag ska tycka om Depeches senaste faktiskt. "Wrong" tycker jag är skitbra (även om videon är den läskigaste sedan "Walking in my shoes"), men resten är för segt och långsamt och ocatchigt. Tyvärr. Det skär i mitt gamla syntharhjärta att säga det men jag är besviken. Jag har försökt lyssna in mig men upptäcker att det huxflux gått fyra låtar utan att jag märkt det. Faen också! På albumrangordningen hamnar Sounds of the universe mellan Ultra och Exciter, d v s näst sist. Idag i alla fall, får se om jag ändrar mig om ett tag.

TGI Friday!

Dagvill den här veckan med, men nu är det visst fredag.

Först ut är Trance Dance, bandet som gav mockafransarna och indianfjädrarna ett ansikte. Jag var lite kär i Pelle Pop, killen som lirar gitarr. Såg faktiskt Trance Dance i Parken Zoo en gång, haha.

 

Eftersom det är så fint väder så blir det lite strandmusik idag igen. Vad jag ska spela i sommar återstår att se, jag har snart ingen sommarmusik kvar.. Den här minns jag att jag gillade när jag gick i trean eller nåt. På lågstadiet alltså! Jag gillar att vi får en holländsk översättning av texten, sån service verkar inte finnas längre. Men vad är det dom har runt handlederna och sjunger i?



Veckans one-hit-wonder från 80-talet blir Baltimora med "Tarzan boy" som blev en riktig kioskvältare 1985. Han hade en liten hit också med den helt galet enerverande "Woodie boogie" men den försöker vi förtränga!



Trevlig helg!

RSS 2.0