Tickets, please!

Mja, det KAN vara så att jag råkat bryta mot biljettköpstoppet både en och två gånger... Såg på Erasures FB att dom skulle supporta Robbie Williams på hans turné i sommar. Då var det bara klart att de skulle vara med på Englands-spelningarna så jag tänkte inte mer på det. En till konsertresa i sommar GÅR bara inte, speciellt inte för att "bara" se förbandet. Jenny messade och frågade om jag skulle med till Tele2 och då såg jag att de skulle vara förband även då. Well, Stockholm räknas ju inte som en resa, man kan ju försöka få biljetter tänkte jag, listade ut ett hemligt presale för Robbies fanclub och hoppsan hejsan så hade vi visst ståplats! Så det kan gå *host* Nu är ju Robbie Williams inte fy skam men det är mest för Erasure som jag går. 
 
Jaha, sen kommer visst världens bästa Hååååkan till Örebro i sommar! Det får inte heller missas! Elisabeth och jag organiserade oss ordentligt för att maximera biljettchanserna när försäljningen drog igång i morse. Det var kaos som vanligt och blev tekniskt fel som vanligt och jag blev utkastad från sidan som vanligt, men efter mycket om och men och harvande och svordomar så fick jag till slut biljetter. WOHOOOOO! 
 
Jag har sagt det förr och säger det igen - 2017 kommer bli det galnaste konsertåret ever. 
 
 

Jonas Gardell, 30 år tillsammans

Det var ett väldigt rännande på Conventum för mig den här helgen. Igår var det dags för mammas förskottsjulklapp - att se Jonas Gardell. För vilken gång i ordningen vet jag faktiskt inte, men första gången vi såg honom var vintern -93/94 så det har ju blivit ett antal föreställningar. Vi började med att äta brakmiddag på Al Forno. Vitlöksbröd, grillad oxfile, tiramisu - jag blev så mätt att jag höll på att smälla av.
 
Föreställningen var skitbra! Såklart. Skoj och allvar blandades på Jonas Gardells speciella och unika vis, och stundtals skrattade jag så jag höll på att tappa rösten. Morsan garvade så hon grinade.Extranumret med allsång till elcittra var helt fantastiskt, gud som vi skrattade!
 
Ytterst trivsam kväll! Idag blev det däremot en smula långdraget för mamma då SJ i vanlig ordning drabbades av signalfel och förseningar så mamma kom hem två timmar senare än beräknat. Stön. Själv jobbade jag bara halva dagen och fick ett hastigt påkommet möte med chefen som gav mig massa positiv feedback och erbjöd mig förlängning på heltid fram till sommaren. Tjo!
 
 

Näst sista konserten

Igår spelade Kent i Örebro för sista gången. Ever. Jättemärkligt! Skulle man känna depp eller pepp liksom? Eftersom vi ju även ska se dom på Tele2, den absolut sista konserten, valde jag att försöka vara lite pepp. Elisabeth och jag gick först ut och åt och babblade innan vi traskade till Conventum. Det gällde att vara med på momenten, för det jag sett på sociala medier är att dom börjar prick på minuten på utsatt tid. Mycket riktigt. Vi var där typ 8 minuter innan och hann hitta bra platser innan det började (varför sover folk utanför lokalen? Det är ju bara att knata dit i hyfsad tid så får man bra platser).
 
Det blev inte riktigt den urladdning jag hade trott att det skulle bli. Låtlistan lämnade faktiskt en del att önska. Visst har man alltid synpunkter och önskemål, men den här gången var det fler låtar än vanligt jag saknade (400 slag, Skisser för sommaren, Skogarna, Petrolium, Socker mfl). Alltså, det var ju bra! Självklart! Men jag var inte i samma hyperextas som jag brukar. Kanske lika bra det, så blir man inte så emotionell. Nu klarade jag mig bra, det var bara när de körde "Mannen i den vita hatten" som jag blev lite våt i ögonen och svajig i rösten. Än finns det tusentals tårar kvar, för att travestera den gode Bono-Jocke. På Tele2 kommer jag garanterat grina som ett barn.
 
Sista låten blev ju självklart "Den sista låten" och då hade bandet bytt kläder. Pluspoäng! 
 
 
Efter konserten skulle Martin och Markus vara djs på Ritz så vi gick dit. Herregud vilket dårhus. Det var jättelite folk där och vi höjde medelåldern med ett par decennier kändes det som. Jag kände mig NÅGOT malplacerad. Mest unga killar var det där och dom var på hugget må jag säga. *matt* Efter ett tag droppade det in lite mer Kent-fans och sen körde dom igång och dj:ade och då dansade vi järnet till Primal Scream, Bronski Beat, Leila K och lite smått och gott. Det var asroligt! Eftersom både Elisabeth och jag skulle upp och vara någorlunda alerta idag blev det inte så jättesent och heller inget våldsamt festande. 
 
Näst sista konserten ever.. Hur vi ska palla med Tele2 återstår att se, det kommer ju bli som att gå på begravning. Hua. 
 

Stockholmsutflykt med poptema

I fredags stack jag till den kungliga huvudstaden för att gå på konsert med Jenny. Denna gång var det Human League på Debaser Medis, en lokal jag aldrig varit på. Jag var jättesugen att se Anton Corbijns utställning på Fotografiska så jag frågade Ebba om hon möjligen skulle kunna vara hundvakt så kunde jag sova över hos Jenny och passa på att gå på Fotografiska medan jag ändå var i stan, och det gick bra. Det hade ju varit snökaos hela veckan så jag tog god marginal i åktiden. Det gick alla tiders! Numera behöver jag ingen felkörningsmarginal när jag ska till Jenny och Niklas, det är verkligen jättelätt att hitta och inte behöver jag in och stöka i storstan heller. Smidigt. Vi tog en öl hos Jenny och snickesnackade lite innan vi åkte in till Söder och käkade. Det blev Pizza Hut och det var väl inte riktigt meningen att vi skulle äta så magarna stod i åtta hörn, men det blev en riktig brakmiddag. Först beställde Jenny vitlöksbröd som "förrätt" och då blev jag så sugen att jag också ville ha det. Sen pizza, och jag åt nån spicy historia som riktigt brände i munnen. Jag kände att jag ville ha något svalkande och/eller sött efter det och såg en gubbe som satt och käkade banana split, och då blev jag akut sugen på det. Jenny med, så det beställde vi in. Det var ju verkligen inte igår man åt det!
 
 
Herreguuuuud så mätta vi blev! Till slut satt vi bara och pustade. Vi hade ingen brådska för det skulle vara förband och grejer och det tog väl två minuter att gå dit så vi tog det lugnt och försökte smälta maten. Sen knatade vi till Medis och hann knappt ställa oss i barkön förrän mitt ex dök upp. Vi stod och pratade ett tag, det var trevligt! Sen kom världens mest pratglada australiensare och frågade vad klockan var och när dom skulle börja spela, och trevliga som vi är svarade vi och sen var det kört. Han slutade verkligen inte att prata! Make till frågvis människa, herregud. Till och med när förbandet började spela och vi försökte lyssna så stod han och babblade. Förbandet hette Ekkoes och var lite lustiga. En snubbe på några slags bongotrummor, en sångare som var rätt snygg men som hade precis samma mimik och rörelseschema som ett gammalt ex från way back, och så en gitarrist som såg EXAKT ut som Englands förre premiärminister David Cameron. Jag blev hysteriskt full i skratt och stod och log mest hela tiden. Men dom var rätt bra. 
 
Men nu var det ju Human League vi var där för att se. Dom gick ut hårt med "Mirror man" och sedan avverkades hitsen på löpande band. Imponerande många klädbyten för en såpass liten konsert, det minns jag att jag tyckte när jag såg dom i Tuna 2010 också.
 
 
Givetvis värsta draget till "Don't you want me", och jag trodde det var sista låten men då kom dom in igen och körde "Being boiled" som extranummer. Den funkade skitbra live! 
 
Sen åkte vi hem, fortfarande asmätta. Eftersom jag hade en bit att åka och gärna ville befria hundvakten kom vi överens att ta Fotografiska direkt när dom öppnade på morgonen så kunde jag åka hem sen. Det blev en uppfriskande morgonpromenad och huvudstaden bjöd på finfint väder.
 
 
Vi hängde verkligen på låset och var där innan de öppnade. Även om vi tog god tid på oss att gå runt så gick det ganska fort. Oerhört många bilder att kolla på!
 
 
Touring for the masses
 
 
Morrissey
 
 
Den alltid lika überfaba Siouxsie Sioux
 
Jag trodde jag hade lite koll på Anton Corbijn, jag har ju sett alla DM-videos, hans backdrops och foton på turneerna, visste att han fotat och regisserat U2, sett flera av hans filmer etc. Men jag hade ingen aning om att han hållt på så himla länge. Han har ju för tusan fotat Sex Pistols. 
 
 
Hans första bild på DM och den enda där Vince är med, 1981.
 
Vi tog en svindyr finfika på Fotografiska också, och kollade lite på de andra utställningarna innan vi tog tunnelbanan tillbaka hem till Jenny. Där höll utflykten på att bli rejält mycket dyrare än den redan var kan vi väl säga... Note to self: var en laglydig medborgare och betala i tunnelbanan. Det är allt jag har att säga om den saken.
 
Hemfärden gick skitsmidigt den också och jag lyckades dessutom ratta in nån radiokanal som körde gamla 80-talslåtar så jag fick sjunga med i Alison Moyet, Booomtown Rats, Depeche och mycket mer. Sen hämtade jag hunden som varit jättesnäll och var välkommen på sova-över fler gånger :) Skönt!
 
Det var en 24-timmarsutflykt bara men det kändes som jag fick en massa gjort. Ytterst trivsamt!
 

När man vaknar och världen är i kaos

Ursäkta men vad fan var det som hände i natt? Här går man och lägger sig i tron att USA ska få sin första kvinnliga president - och när man vaknar har dom gått och valt fucknugget Trump! HUR är det möjligt? Hur många rasistiska, sexistiska, vapengalna rednecks finns det i världen? Jag har förstått att Hillary Clinton inte är särskilt poppis, men oavsett så KAN ju inte Donald Trump vara ett bättre alternativ! Hur tänkte dom? "Jaha, nu när vi måste välja mellan en liten bajskorv och ett jättestort bajsberg så tar vi såklart och hugger in på DET JÄTTESTORA BAJSBERGET!!". Galet. Idioter! Jag fattar ingenting och blev både chockad och bestört. Valresultatet var det stora samtalsämnet på jobbet i morse och när jag satt i receptionen kom en av våra tolkar och vi babblade av oss ordentligt och spydde galla tills hon entusiastiskt utropade "Ja! Du och jag skulle bli president!". Haha, ja vi har väl ungefär lika mycket politisk erfarenhet som Trump. Och är smartare. "Gjorde jag ett test nu skulle jag vara smartare än honom, jag lovar!" tyckte M. Snyggare skulle vi definitivt vara om man nu ska gå in på såna oväsentligheter, men det säger å andra sidan inte ett skit.
 
Skämt åsido, det här är ju en fakking katastrof. En del tycker att Clinton är en stridspitt, men Trump är ju en komplett galning. Herregud. Och helt otippat är LePen, Putin och Åkesson dom enda som inte är bedrövade (vet inte hur det är med Farage, men han gråter säkert inte han heller).
 
Total kaos i världen och på SVT blev dom så snurriga att dom presenterade den här väderprognosen för i morgon
 
 
Verkar vara samma människa som förutspår både valresultat och väder...
 
 

Ljus i mitt hus

Men halli hallå, har jag finaste ljuslyktan eller?
 
 
Anna gjorde en shoutout på FB att hennes dotter var pandasäljare för WWF, sådär som kallades för att sälja jultidningar när jag var liten, och snart nått upp till premien hon önskade men det fattades lite. Jag kollade i katalogen och till allas stora förvåning fastnade jag för den här ljuslyktan. 
 
Man får väl säga att det är en win-win-win-situation - jag får en fin elefantlykta, WWF får lite pengar och C nådde upp till premien hon ville ha. Om jag förstod saken rätt så skulle pengarna från årets pandaförsäljning gå till att rädda apor. Jag hade ju föredragit elefanter förstås, men när det handlar om att skydda vilda djur så är alla insatser lika viktiga och alla djur lika mycket värda. 
 

Söndagshajk med korvgrillning

Det börjar bli ordentligt kallt nu (hur fan jag ska palla när det blir massor med fler minusgrader undrar jag varje år, men på något sätt har det ordnat sig varje år) så jag föreslog att vi skulle grilla korv på vår hajk. När vi vandrade Ånnaboda-Suttarboda för några veckor sedan såg vi att det fanns en grillplats vid Ånnabodasjön nära parkeringen, så mitt förslag var att gå runt sjön och sen hämta grillgrejerna i bilen, så slapp vi släpa på det. Ebba gick all in kan man säga och asade med kol, tändvätska, tidningspapper, något att tända med, grillpinnar, pinnbrödsdeg, korv, honung, smör, kniv (egengjord! Sådär som man tydligen får göra på mellanstadiets slöjd i Norrland), sekatör och fan och hans moster. Jag har tidigare sagt att det är som att var på utflykt med McGyver, men nu var det mer som att grilla med Skalman :) 
 
Hursom, vi började med att promenera! 
 
 
Det var inte så mycket snö, men man fick lite vinterfeeling i alla fall. Efter en stund kom dessutom solen!
 
 
Jag är inget vintersupporter men är det inte mer snö än så här och dessutom sol så klagar jag inte.
 
 
Med rosor på kinden och solsken i blick! Well..
 
 
Grillmästaren. Det tog en faslig tid för första omgången korv att bli klar, men sen rullade det på.
 
 
Partyvalpen var väl inte döimpad över att få sitta och vänta medan vi åt, men hon fick smaka lite korv hon med.
 
Lagom när vi nästan var klara så bara rasade det in folk till rastplatsen, och dessutom började det blåsa jättekallt, så det passade bra att åka hem. Väl hemma var jag rejält frusen och trött så jag la mig under en filt i soffan och somnade utan att byta kläder så nu luktar det eldsvåda om precis allt.
 
Jättemysig utflykt var det i alla fall!
 

The wheels on the (party)bus go round and round. Tror vi.

Som sagt, nästa år kommer bli det galnaste ever rent evenemangsmässigt med mina 4 DM-konserter. Jag har fått lite höjda ögonbryn gällande det där, en del har lite svårt att förstå varför jag ska se dom FYRA gånger, det låter lite överdrivet. Oh well, fattar man inte är det ingen idé att förklara. Här måste jag inflika att jag på intet sätt är den mest överdrivna av alla fans, snarare är 4 konserter rätt normalt. Det är en väldig aktivitet i alla Depeche-grupper på FB, folk lägger upp bilder på biljetter och är glada etc. Häromdagen var det en kille från Engand tror jag, som hade fått biljetter till spelningen i Budapest och skrev om det och var så taggad. En ungersk tjej svarade och hälsade honom välkommen till Budapest och att han då måste hänga med på efterfest på "depeche-partybus", och så skickade hon en länk till en FB-grupp. Det där lät ju intressant tyckte jag även om jag givetvis inte begrep ett ord på sidan, och anmälade genast att jag hängde på. Bjöd in Jenny också och skickade ett mess att jag hittat någon slags suspekt efterfest med en partybuss. Eftersom Jenny är Jenny (d v s inte bangar för särskilt mycket) var hennes svar "Toppen!" och så joinade hon också eventet.
 
Så för att späda på galenskaperna lite ska vi alltså hänga med på efterfest i Budapest. Två tanter på en ungersk partybuss - VAD kan gå fel, jag bara undrar! *asg* Jag får väl ha med mig en liten parlör i handväskan, som en riktig turisttant. När det börjar närma sig (vilket inte kan bli snart nog!) ska jag nog be dom lägga upp lite info på engelska om vad det är som gäller så vi vet vad som förväntas av oss. Ska man ha med passet? Kondomer? Eget knark? Intyg från sitt försäkringsbolag? Inte fan vet väl jag, jag har aldrig åkt med någon partybuss! Än mindre en ungersk sådan. 
 
Men det är inte som att jag längtar! 
 
 

RSS 2.0