Glasstest (i rent medicinskt syfte, jajamän!)

Först halsont, sen feber - då får man äta hur mycket glass man vill, vilket är precis vad jag gjort också.



Hallon och apelsin är kanske inte den mest originella smakkombon på isglass, men och? Varför krångla till det jämt och ständigt, ibland är det enkla det bästa. Det här var en god glass! Bra smak och en hyfsad törstsläckare. Det påmålade ansiktet på glassen känns ju lite vampyrdagis, men i övrigt har jag inga invändningar. En god och barnvänlig glass utan krusiduller, och det är precis vad man vill ha ibland! En klar sexa.

En ny Twister. Jag vet inte exakt vad det är för skillnad, men den "vanliga" Twister är en isglass va? Här är det isglass och vanlig glass varvat. Den smakar bra men är ganska meckig att äta, då den vanliga glassen smälter snabbare än isglassen. Det blir helt enkelt ganska slabbigt och det finns risk att hela glassen går sönder. Det drar ner betyget ett pinnhål och den får därför bara en femma. Om någon undrar så går nyfikensnoken i vänsterkant inte att köpa :) 

   


Fantastisk kväll med Hååååkan!

Igår var Victoria och jag på Håkan Hellström på Conventum. Vi började kvällen med ett restaurangbesök, vilket var lättare sagt än gjort då folk gått man ur huse för att äta. Vi sprang runt halva stan och letade men det var tamejfan full överallt! Till slut fick vi ett bord på Wobbler Lounge - OM vi var därifrån till halv nio! Det var sjunde eller åttonde stället vi provade, helt galet. Vid det laget var vi så hungriga att det tog oss max femton sekunder att bestämma vad vi ville ha. Det blev nån slags tapasbricka med kycklingspett, grillade jätteräkor, parmaskinka, salami, melon, klyftpotatis, såser etc. Gött! Det slank även ner en skogsbärspannacotta till efterrätt. Sen traskade vi till Conventum och Hååååååkan!

  

Man får tycka precis vad man vill om Håkan Hellströms sång, men ingen kan säga att han inte är en bra liveartist! Så sjukt bra, och så verkar han så uppriktigt och genuint glad över responsen han får. Gulle! <3

 

I mitten av en Hurricaaaaane



Världens bästa Håkan

Kom igen Leeeeenaaaaaa, vad skulle vi annars gööööööraaaa. Håkan-publiken klår faktiskt Depeche-publiken när det gäller allsång.

Hejdå Håkan, vi ses nästa gång!

Efter konserten var vi helt utpumpade. Det tar på krafterna att hoppa, dansa och sjunga i drygt 2 timmar, pjuh. Kasade oss till Indigo och tog en cider och babblade lite innan vi fick skjuts hem. Väl hemma blev jag sittandes som ett fån i soffan. Satan vad trött jag var! Som jag konstaterat förut är det ganska slitigt att vara poptant. Men det är det värt, lätt! Skulle göra om det i kväll om jag kunde.


Frodis i simhallen - nu extrautrustad

Ibland är man snyggare än genomsnittet, så är det bara!

Lätt att simglajorna för följa med till Turkiet, jag kommer vara kung i poolen!

 


Filmtajm!

En rätt bra sejour den här gången.

The Social Network - årets mest hajpade film? Jag tyckte den höll måttet, det var bra berättat och utomordentliga skådisar. Justin Timberlake var förvånansvärt bra tycker jag. Han har vuxit till sig.. Bara som en notering.. :) Hade jag varit Mark Zuckerberg hade jag väl inte varit superglad över hur jag framställdes. Men är han som i filmen så lär han inte bry sig. Med alla dom stålarna på banken kan man kanske bjuda på det :)
Igelkotten - jag har inget emot långsamma draman men det här var lite för långsamt. Pluspoäng för det väldigt oväntade slutet.
Till det som är vackert - formidabel debut av Alicia Vikander som den vilsna (och stundtals förnedrade) Katarina. Kul att se myspysige skärgårdsdoktorn Samuel Fröler spela ett riktigt rövhål. Köper inte slutet helt hundra, men annars var den bra. Lite obehaglig. Bra musik, givetvis!
Hämnden - väldigt lik Efter bröllopet i upplägget tycker jag. Men den var bra för det, intressanta tankegångar. Varning för magsug om man är höjdrädd. Synd att Mikael Persbrandt ska hålla på och toka till det för sig, hans prestationer på vita duken hamnar ju en smula i skymundan minst sagt.

Frodis i simhallen - en fars i okänt antal akter

Har haft ont i ett knä och en höft och har därför inte kunnat springa på löpbandet som jag velat. Det har varit lite frustrerande eftersom jag ju kommit igång så bra, så idag tänkte jag prova något nytt. Nånting måste jag ju göra! Jag simmade. För sent upptäckte jag att min bikini inte hållt formen över vintern, den hade tappat VÄLDIGT mycket elasticitet och sådär nästan knastrade när jag tog på mig den. Följaktligen hängde den och slängde oroväckande mycket och för att undvika att bjuda på alltför många nip slips fick jag stanna efter varje längd och rätta till saker så de hamnade där de skulle. Inte ett dugg tröttsamt.. Simmandet gick sådär, det var ganska tråkigt och jag fick ont i nacken. Men jag varvade två små tjocka gubbar som var nånstans mellan 70 och döden! *hajfajvar mig själv* Sen bytte jag till ryggsim och sparkade en kille i huvudet.. Trött som en tok blev jag efteråt, så någon nytta gjorde det uppenbarligen. Simmandet alltså, att sparka folk i huvudet brukar sällan vara till någon nytta.

Nja, vi får se om det blir något mer simmande. Det var lite för mycket stök. Och som man ser ut efteråt! Håret i en trasslig monchichi-frisyr och ögonen röda av klor. Får köpa såna där snajdiga simglasögon att ha. För att späda på babe-faktorn ännu mer...

 

Glasstest!

Jajamän, nu är det dags att börja testa vårens nya glassar. Det började bra!



Daimstrut med päronsmak. Päronglass är för mig isglass så det blev lite barnkalas-feeling med "vanlig" glass som smakade päron. Som den där trefärgade paketglassen man åt när man var liten. Men den var god! Päronglassen i sig var ju ganska mild och tam, men kombinerat med den supergoda mjölkchokladen runtom och daimbitarna inuti blev det jättegott rentav. En klar sjua.

Lista

Jamen why not, det ÄR ju så intressant!

1. Är du singel? Ja
2. Är du lycklig? Ja
3. Är du uttråkad? Ja
4. Är du ledsen? Nej
5. Är du italienare? Nej, men det var ett par killar som trodde det en gång i Parken när jag var typ 17!
6. Är du gravid? Nej bevare mig väl!
7. Är du full? Nej inte just nu
8. Är du en cooling? Hell Yeah!
9. Är du från Irland? No
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Fortfarande? Dom har aldrig varit gifta. Dock bor de ihop fortfarande.
11. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Javisst
12. Har du nånsin blivit sårad? Japp
13. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Men haha, ja det har jag väl?
14. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Ja
15. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? Nä tyvärr inte
16. Har du haft en hemlig beundrare? Men vet man om det så är det väl ingen hemlig beundrare?
17. Är du kär? Inte just nu
18. Vill du gifta dig i framtiden? Kvittar

19.Vems blogg läste du sist? Ciss
20.Vad åt du sist?
Kyckling med ris och sås
21.Vem pratade du med sist?
Ninni
22.Vad sa du?
Jag hade flera repliker faktiskt, vi pratade om sommaren och semestrar
23.Vem ringde du sist?
Mamma
24.Vem messade du sist?
Marion
25.Vad läste du sist?
Håpas du trifs bra i fengelset / Susanna Alakoski
26.Vem pussade du sist?
Haha, hur jag än tänker och klurar så får jag det till att bli Carina! Om inte hundarna räknas förstås.
27.Vem kramde du sist?
Det däremot vet jag inte. Gunilla kanske?
28.Vem bjöd du sist på något?
Minns inte.
29.Vad köpte du sist?
En macka och godis på Pressbyrån.
30.Vad såg du på tv sist?
Project Runway i eftermiddags 



10 saker två alternativ
1. Kärlek eller lust? Kärlek
2. Hår eller ögon? Va? Var? På vem? Att äta? Fattar ingenting. Säger väl ögon då.
3. Katt eller hund? Hund
4. Några få bästa vänner eller flertalet ”vanliga” kompisar? Några få bästa vänner
5. TV eller Internet? Internet
6. Coca-cola eller Pepsi? Pepsi (Max)
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Vild utekväll
8. Pengar eller lycka? Pengar. Säger som Ciss - Pengar är lycka
9. Dag eller natt? Just nu är det varken eller, det är kväll.
10. MSN eller mobil? Mobil

10 ”Har du nånsin…”
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Påtagen? Som i att mamma tvingade på mig en jacka innan jag gick ut? Jo, så var det väl när man var liten.
2. Brutit ett ben? Nej
3. Gjort nåt du ångrar? Ja
4. Hoppat Bungee Jump? Nej
5. Ljugit för någon du tycker om? Ja
6. Ätit en hel tårta? Ja
7. Gjort bort dig offentligt? Jadå
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja
9. Gråtit när ett husdjur dog? Såklart
10. Velat försvinna? Jodå

Ge mig lite fiction!

Är det bara jag som tröttnat på att se "riktiga" människor på tv? Seriöst, jag skiiiiter väl fullständigt i folk som handlar på Ullared. Jag skiter i folk som campar på Böda sand. Jag skiter i folk som ramlar och bryter benen utomlands. Jag skiter i hur folk semestrar i Sverige. Det är ju inte intressant! Jag vägrar tro att Bolinder Munktell Hotel (eller vad dom nu heter nuförtiden) i Eskilstuna är världens bästa hotell. Jag vill inte se folk föda barn. Jag kräks bara av att se trailern med superstylisten Jonas. Hur sitter han i bilen? Ser ut som han blir avsugen av en ratt. Jag är inte intresserad av att se hur man kan åka ur en gameshow. Jag är inte intresserad av att se ett gäng imbeciller sitta inlåsta i ett hus och gagga en massa goja och dricka sprit och knulla under täckena. Finns det bara såna program på tv? Ge mig lite hittepå! Ge mig skådisar! Ge mig manus! Mer fiction till världen!


Mello, Le Grande Finale

Lite avslaget kändes det ändå, årets finalfält var det sämsta på flera år enligt mig. Det hela började väldigt dramatiskt med att programledarna stod på Globens tak bland isfläckar och andra farligheter. Jag fick svindel på en gång och höll på att börja gråta och ramla ur soffan. Pallar inte med höjder. Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om resultatet. Eric Saade var sannerligen inte sämst det känns som att man får vara nöjd med det. När de började redovisa rösterna och The Moniker fick en tolva på en gång blev jag redigt nervös, men det ordnade ju upp sig. Ohyggligt roligt att Linda Bengtzing fick minst antal röster från de svenska tittarna, hehehehehehe.

Mest anmärkningsvärt var dock det som väl skulle vara någon form av pausunderhållning. Christer Sjögren sjunger Scorpions - i en bur?! Say whaaat?? Helt bisarrt! Ville jag se någon cagedansa så skulle inte Christer Sjögren vara mitt förstahandsval, let me tell you!

Jaja, nu får vi se hur det går för Rasputin-svänget i Eurovision.


Girlpower

Idag firar vi internationella kvinnodagen!



Bekväm fåtölj till lilla prinsessan, medan husets enda kille får hålla tillgodo med ett hårt golv.

Lista

Svara endast med ett enda ord!
1. Din mobiltelefon:
Sony
2. Din äkta hälft:
Vakant
3. Ditt hår:
Kort
6. Det bästa du vet:
Lycka
7. Din dröm inatt
Schlager
8. Din dröm/ditt mål:
Drömvinsten
9. Rummet du är i:
Kontoret
10. Din hobby:
Hundsport
11. Din skräck:
Höjder
12. Vill du vara om 6 år:
Miljonär
13. Var du igår kväll:
Ledig
14. Vad du inte är:
Korkad
15. En sak du önskar dig:
Pengar
16. Var du växte upp:
Torshälla
17. Det sista du gjorde:
Huh?
18. Dina kläder:
Passar
19. Din TV:
Tjock
20. Ditt husdjur:
Hundar
21. Ditt humör:
Hetsigt
22. Saknar du någon:
Ja
23. Din bil:
Super-Hyundaien
24. Något du inte har på dig:
Hammerpants
25. Favoritaffär:
Rea
26. Din sommar:
Solig?
27. Älskar någon:
Nej
28. Favoritfärg:
Svart
29. När skrattade du senast:
Nyss
30. När grät du senast:
Glömt

Gud så svårt det var att bara svara med ett ord! Vart fråga 4 och 5 tagit vägen vet jag inte, listan är knyckt från Ciss.
 

Mello, andra chansen

Men det var väl faen så illa det gick! Helt tvärsemot hur jag tyckte. Jag höll på Love generation, Loreen och Pernilla Andersson. Tja.. Dom jag gillade sämst var Sara Varga och The Moniker. Tja... Men alltså, den där Moniker vill man ju bara klappa till! Oh my God oh-la-la blablabla pipochtjut springomkring. Håll käften för fan! Finalen kommer bli en mental prövning med Linda Bengtzing, Moniker, Playtones och vad mer skit som nu är med. Ska man behöva hålla på Eric Saade och hans frigolitblock till skor? Eller Danny med Natteravn-rippen? Jag har en flaska Bacardi melon hemma, med hjälp av den ska jag nog kunna överleva finalen.. 


En dåres försvarstal

Men undra på att folket i Libyen vill bli av med den här svammeljönsen, hahaha!


Svartlistad

Jag har aldrig varit ett fan av Petter Northug, och efter dagens tramserier i stafetten så hamnar han på min Maradona-lista. Där hamnar idrottare som jag aldrig kommer respektera, imponeras av eller glädjar för/med oavsett hur bra de gör ifrån sig, helt enkelt för att de någon gång på ett eller annat sätt betett sig som praktarslen. Han är i gott sällskap med bland andra Maradona, Paul Kareya och Pereiras Luis Moreno.


Det är slitigt med allsköns galej

Var seg och trött som en jäkla zombie igår efter att först titta på Oscars-galan (orkade dock inte se hela), sen sova en stund och sen upp och passa ett biljettsläpp. Men allt gick vägen, jag och Elisabeth fick våra konsertbiljetter och Colin Firth fick sin guldgubbe - häpp! Stiligast av brudarna på galan var Halle Berry tycker jag, även om det inte fanns någon självklart vinnare i den kategorin. Det var ingen som sådär liksom sa POW. Av killarna var det så självklart som jag vet inte vad - Colin Firth. Gudars skymning så tjusig han var! Det var ju så jag blev rent knäsvag, där har vi en karl som sannerligen kan bära upp en smoking (eller vad det nu är de har på sig). Love love loooove!!



Skrattgropar är sött även på 50-taggare.




RSS 2.0