Glasstest!

Det ultimata vårtecknet (förutom att grussoparna väcker en på morgonen) - nya glassar att testa! Rivstartade med 3 stycken som väl tyvärr inte fick några stående ovationer.
 
 
Cheesecake låter som en bra idé, men det var det inte. Glassen var hyfsad, men det var på tok för mycket jordgubbssylt i. Smulet som skulle föreställa den där digestiveröran var helt menlös, det var för lite och det smakade ingenting. Det blir en fyra, det var all sylt som drog ner betyget.
 
 
Jag gillar söt lakrits och jag gillar salt lakrits. Jag gillar inte "mittemellanlakrits". Det här var mittemellanlakrits. Omslaget är gott men glassen för tråkig. En blek kopia av Salmiakki-glassen. Betyg: 5.
 
 
B&J förnekar sig då aldrig när det gäller ohemula priser.... Jag är inget jättefan av B&J och tycker deras vanliga glasspaket är rätt överskattade, men när det handlar om "pinnglass" slår de ju alla rekord. Astråkig glass som dessutom är svindyr. Blä! Det är inte första gången jag dissar dom och fortsätter de såhär lär det inte vara sista gången heller. Betyg: 1.
 
Ett till vårtecken - bloggerskan får ta på sig solglasögon!!
 
 
Och igår var vårkängorna ute och luftade sig när jag och Elisabeth tog en liten städad krogrunda. Veckans mattips - O'Learys pulled pork-burgare. Gaaah, asgod!
 
 
 

Uppladdning

Om en vecka är jag och devoteebrudarna i London, yeeeey!! Jag har som vanligt planerat resan in i minsta detalj för att maximera vår vistelse. Shopping är prio ett, förutom konserten såklart. Fatta, vi ska se Alison Moyet på Royal Albert Hall! Hon kör Yazoo-låtar! Satan vad jag ser fram mot detta. London Calling, baby! Om Gud och British Airways vill.
 
 

Hur man uppfattas - av sig själv och andra

Peppar och coachar en vän att ta kontakt med en person som verkar passa hen perfekt. Jag tycker jag är en helt awsome love guru. Min vän kallar mig för arga snickaren. Jahopp...
 
 

TGI Friday!

Äntligen lite helg! Inte för att jag kan göra något ändå, jag är luspank, men det är ju alltid skönt att vara ledig. Det var dock en rätt kul kväll på jobbet igår. För en gångs skull levererade Närke nyheter av nästan Skåne-kaliber. Inte riktigt men nästan. Det började med GRISKAOS i Kumla! Ett släp gick sönder och det trillade ut 200 djupfrysta grisar i rondellen. Helt bisarrt, hela rondellen full av frysta grisar! Sen skulle fertilitetskliniken ha en raid i helgen och värva donatorer på Ica Maxi! Alltså, jag förutsätter att själva donationen inte sker där och då... Pricken över i var matförgiftningen i Lekeberg. Det var ju inte så skoj förstås att barn i förskolorna och skolorna blivit dåliga av tacobuffén. Nu hade prover på maten skickats till ett laboratorium för analys, men paketet hade visst kommit lite på villovägar och hamnat, hahahaha, på Maxi i Motala! Det tog mig säkert tio minuter att läsa in den nyheten, jag var tvungen att pausa hela tiden för jag bara skrattade. "Vi är ytterst missnöjda" sa miljösnubbarna som skickat iväg proverna. Jamen det tror väl jag det! På Maxi i Motala var dom nog inte heller särskilt nöjda med att få ett bakteriepaket.
 
Dagen började lika roligt, då jag till frukost chattade med Ebba och ältade det ena med det andra och garvade. Sen ringde morsan och berättade att pappa tvättat en massa svarta kläder och lyckats glömma ett par pappersnäsdukar i byxfickorna. *asg* Det var vitt pappersfnas ööööverallt! Han hade fått, hahaha, dammsuga alla kläder - OCH insidan av tvättmaskinen! *dör av skratt* Dårfamilj!
 
 
 
 

Bajsvattenhysteri

Jomen där har vi ett ord för kvällstidningarna.. Igår morse ringde mamma. "Står du och kokar vatten?" undrade hon. Det var väl en jävla märklig fråga tyckte jag, varför skulle jag stå och koka vatten en söndagmorgon? Jag hade inte hunnit slå på datorn och följaktligen inte sett att det var någon slags avloppsvattenläcka som gjorde att kommunen gick ut med uppmaningen att vi inte skulle dricka kranvattnet utan att ha kokat det först. Folk verkar ha blivit helt galna och gått man ur huse så flaskvattnet i affärerna tog slut i ett nafs. Men hallå? Vattnet håller inte på att ta slut, och det trillar inte ut bajskorvar ur vattenkranen. Lugna och fina nu, vi kommer inte döööööööö. Drick läskeblask vetja, problem solved!
 
 

La belle epoque

Nytt från Tunagossarna i veckan! Jag har inte varit inne i stan och kollat om vi har rosa affischer vid busskurerna men det verkar ju vara överallt. Min jobbdator ville vara med i kampanjen och blev illrosa i torsdags (här skulle jag ha lagt in en bild, men det ville inte min dator. Såklart). Vad tycker jag då? Mja, jo. Jag är inte helt jättefrälst. Den påminner lite om 999 och Glasäpplen tycker jag. Bra text och refrängen sätter sig, men den hamnar någonstans i mitten i betyg. Det ska tydligen bli turné i sommar, det blir kul. Smidigast vore ju om de kom hit, men jag åker gärna till hemmahooden också. Det var så kul sist att träffa gamla kompisar.
 
 

När folk kastar pengar efter en (oh well..)

I höstas var jag på syntolkutbildningen och höll ett litet föredrag. Inget stort alls, jag var väl där en timma och pratade om att skriva syntolkmanus. Någon månad senare fick jag en utbetalningsavi från landstinget på 250 spänn, det var som ett litet arvode. Det är ju rätt meckigt med såna där avier, man måste gå in på banken och så kostar det att lösa ut dom, och eftersom det handlade om 250 spänn bara så var det inte som att jag kastade mig i bilen och sladdade in till stan. Snarare tvärtom, jag glömde den där avin hela tiden och till slut hade giltighetsdatumet passerat. Som sagt, det var ju inget stort belopp så jag brydde mig inte om det. Min ekonomi står inte och faller med tvåhundra kronor (än) så jag tänkte att det kan jag väl bjussa på. Men härom morgonen ringde det en barsk dam från landstinget och gav mig bassning! Haha! Hon verkade mäkta upprörd över att de nu fått TILLBAKA pengarna, det verkade som att jag ställde till med världens problem. Förlåt.... *böjer skamset på huvudet* Nu skulle de skicka ut en ny avi i slutet på mars "Så då får du ju hämta ut pengarna!" förmanade hon. Jisses. Många sätt har man ju vaknat på, men att bli uppringd av landstinget och få skäll för att man inte tagit emot deras pengar är ett av de märkligaste. Jag tordes inte säga att jag ska hålla samma föreläsning om två veckor igen, så de kommer att få göra om proceduren ytterligare en gång. Ingen risk att jag slarvar den här gången, nu är jag fattig och vill dessutom verkligen inte få bassning igen.
 
 
 
 
 

Schlagerbaluns

Jamen jag vet att det är måndag och Mellon var i lördags, men igår orkade jag inte skriva. Tant var lite trött och hade ont i håret. "Mellohuvud" som Erik kallade det, haha. Lördagen var en bra dag! Solen sken och jag började dagen med att spy galla över och skratta lite uppgivet åt diverse könstigt fölk ihop med Ebba, Mallan och några till. Jag får travestera Morrissey: Single gals of the world, unite and take over... Hursom, på kvällen kom Kristoffer och sedan Elisabeth hit och vi kollade Mellon, åt chips, drack spansk melonsnaps och gaggade. Otroligt kul, som alltid med dom två.
 
Mellon var den sämsta på flera år tycker jag. Jag anade att Sanna skulle vinna, men jag höll på Ellen. Inte för att den lär haft en sportmössa i Eurovision, men jag gillade den bäst. Totalvinnare at casa de Frodis blev Yohio, följt av Alcazar, och Ellen och Ace Wilder på delad tredjeplats om jag minns rätt. Jumbo blev Bröööööööööder kärakära brööööööder. Bröler snarare... Liggalistan toppades av Andreas Johnson som lite oväntat dök upp. Till min och Elisabeths stora glädje! Kristoffer var mr 100% den här kvällen och satte upp varenda kvinnlig deltagare i hela programmet på sin liggalista. 
 
Efter Mellon gick vi så småningom till Harrys där jag och Kristoffer kom med på en sån där mingelbild. Jag ville inte utan sa nej när fotografen kom och frågade, men K blev eld och lågor och tyckte absolut att vi skulle vara med. Vi var med på en sån bild för ett par år sedan, så K ville väl ha upprättelse. Då såg vi nämligen heeelt groteska ut. Det måste vara den hemskaste bild som tagits, jag skrattar fortfarande högt när jag tänker på det. Folk skickade sms och ba "Men hur ser ni UT??", hahaha. Vi lyckades lite bättre den här gången, men det var ju inte på något sätt bra för det...   
 
Det var inte så mycket folk ute men vi hade skoj ändå. Som vanligt. När jag kom hem på natten såg jag på Facebook att många yrade om ABBA och klagade på Malena Ernman och vad det nu var. Jag var tvungen att kolla på SVTPlay dagen efter för att se vad vi uppenbarligen missat. Har inte ett minne av att vi såg något ABBA-medley, haha. Det KAN ju vara så att vi satt och pladdrade och flamsade då. Eller rättare sagt, att Elisabeth försökt säga något och Kristoffer som har ett attention span of an ant inte lyssnade utan avbröt med frågor och kommentarer tills Elisabeth blev förbannad och skrek åt honom att hålla käften medan jag bara garvade. Jag säger inte att det var så, men det låter troligt :) Men i alla fall, det där ABBA-grejset - vad fan? Vad det verkligen det bästa de kunde åstadkomma? Abba ska man alltid fira, men nu i år fanns det ju verkligen en riktigt bra anledning till att slå på stora trumman och göra något storslaget. Men nej. Marie Bergman och Robin Stjernberg... *suck*
 
Sammantaget blir det bakläxa för Christer Björkman till nästa år för den här Melodifestivalen var verkligen inte bra på något vis (undantaget Sigrid som levererade!). Men självklart ser jag fram emot Eurovision och självklart håller vi alla tummar vi har för Sanna Nielsen!
 
 
 

Tanterna på danspartaj

Hej och hå, igår var det Avicii! Jag hämtade upp Elisabeth och sen bar det av mot Tele2 Arena. Jo, jag körde fast jag avskyr att köra bil i Stockholm. Men E hade jobbat natten innan och jag trodde att jag hittade hyfsat (well...) så jag erbjöd mig att vara chaufför. Jag hade skrivit ut en vägbeskrivning och Elisabeth hade fått hjälp av Maria att ladda ner an gpsgrej till mobilen. Alltså... Papper-gps ftw! Den där jävla gps'en i mobilen var ju helt värdelös och inte till någon hjälp alls. Den typ konstaterade att vi var ute och åkte, that's it. Vi blev såklart vansinniga och gapade "Men SÄG nåt då!" "Varför pratar den inte??". Vägbeskrivningen var skitbra så det gick som geschwind att hitta. Svipp sa det så var vi framme. Det jag funderat mest på var var sjutton vi skulle göra av  bilen, men nu kom vi i så god tid att det fanns plats i parkeringshuset. Det var världens kö utanför arenan och eftersom vi inte brydde oss om "förbanden" och dessutom var hungriga orkade vi inte ställa oss i kö utan gick och käkade i stället. Hittade nåt ganska flådigt men trevligt ställe, och så satt vi där en stund.
 
Väl inne på arenan satte vi oss och kollade på folk (vi hade såklart biljetter till innerplan, eller dansgolvet som det hette den här gången). Såg ett par ungdomar med solglasögon och senilsnöre och fnissade lite åt det. Sen såg vi fler och fler med solbrillor och senilsnöre och började undra vad det var frågan om. Var det verkligen så himla hippt bland kidsen?? Eller var det någon dresscode vi totalt missat? Eller en Avicii-grej, ungefär som Kents vita spelning när alla i publiken klädde sig i vitt? Vi fattade nada, tills jag kom på att var en reklamgrej. Pjuh! Då blev det genast lite klarare.
 
 
 
Konserten var jättebra! Vi visade upp flera av våra inövade moves (jomen det är faktiskt sant). Gubbdisco, boybandmoves och David Brent-dans. Megasuccé! Det var till och med en tjej som svimmade, hon blev så bländad av våra färdigheter (okej, det där sista var kanske inte helt jättesant..). Förutom sina egna låtar körde han lite Swedish House Mafia, Robyn, Calvin Harris och lite smått och gott. Lite ovant för mig som är så gammal, att höra någon annan än den uppträdande artistens låtar, men så är det ju med dj's antar jag. Cred för att han använde början av "Loaded" med Primal Scream! Han har breda referenser, den lille raringen :)
 
Som sagt, en bra och rolig konsert, men publiken... *suckar som en gammal stofil* Dom SER ju ingenting, bara går rätt på en! Hallå, jag STÅR här. På riktigt. Jag är inget jävla hologram. Vänligen väj undan lite. Jag ska inte oja mig över dagens ungdom, men vafan liksom... Depeche-publiken må vara både rynkigare och knubbigare, men vi kan uppföra oss! Så, slut på moralpredikningarna.
 
Hemresan gick alla tiders den med! När vi väl kommit ut från arenaområdet vill säga. Det var KAOS! Vi förflyttade oss 20 meter på en halvtimma ungefär och jag höll på att drabbas av likstelhet i kopplingsfoten. Fem bilar bakom oss lär dom ha blivit likstela i både kopplings- och bromsfot, för dom stod i uppförsbacken från parkeringshuset.
 
Idag är jag lite seg och har lite ont i ryggen. Tror den värsta träningsvärken kommer i morgon. Håhåjaja.
 
 
 
 
  

RSS 2.0