The girl with the DM-tattoo, del 2

Igår var det tatueringsdags! Jag har ju som sagt velat hit och dit om motiv och placering, men till slut äntligen bestämt mig OCH desutom bokat tid. Jag var lite nervös att det skulle göra svinont eftersom placeringen var på insidan av underarmen där huden är tunn. Dessutom har jag så himla spinkiga underarmar med inte mycket till isolerande fläsk. Men det gick jättebra!
 
 
Jag valde en annan studio den här gången, inte för att jag var missnöjd med den förra utan för att den här låg närmare rent geografiskt. Det var så trevligt så, vi satt och snickesnackade och skojade under tiden, och svipp så var det klart. Det gjorde inte särskilt ont alls faktiskt och tog väl inte mer än en kvart. 
 
Resultatet:
 
 
All I ever wanted, all I ever needed, is here on my arm *pa-dum-pum-psh* Jag är supernöjd! Jenny gjorde ju samma motiv i lördags (great minds think alike och allt det där), men när jag kollade på bilden hon lagt upp så är det inte exakt samma, någon liiiiiiiten skillnad i typsnittet är det. Inte för att det egentligen spelar någon roll, det är ju inte som att vi är dom första som gör detta motiv. 
 
Jahopp, det där gick ju som smort. Vad ska nästa motiv bli då? :) 
 
 

Söndagshajk med Puff the magic dragon

Hips vips var helgen nästan över! Veckan har varit slitig. Vi har haft sjukstuga på jobbet och stundtals har det varit helt crazy. Jag har varit totalt slut varenda kväll. I onsdags hade vi möjlighet att kompa och sluta 1,5 timma tidigare. Jisses så välbehövligt! På lunchen fick jag ett ryck och bara råkade slinka in hos en tatuerare och beställa tid. Hoppsan hejsan så det kan gå... Jag har varit sugen ett bra tag och äntligen velat klart om motiv, så det var lika bra att få arslet ur vagnen.
 
I helgen har jag försökt vila och återhämta mig, men jag vet inte om det gått så jättebra. Har mest känt mig trött hela tiden. Idag blev det en liten söndagshajk med Ebba och hundarna. Vi orkade inte tänka ut något nytt ställe utan det fick bli promenad och korvgrillning i Rynningeviken. Jag fick lite akut koskräck så vi provade några nya småvägar, så det blev inte exakt som det brukar.
 
 
 
 
Sen skulle vi grilla och då lyckades Partyvalpen få en gnista i nosen! Hon kliade sig och fnös och så började det ryka ur näsan på henne. Hon hostade till och då kom det värsta rökpuffen ur munnen på henne. Som en eldsprutande drake, hahaha! Alltså, det var så bisarrt. Det bara rykte och pyste ur snoken och jag blev en smula orolig där ett tag. Det vore en snygg avslutning på helgen - åka till veterinären för att hunden brinner i näsan! Som vi skrattade, varför kan det liksom aldrig vara lite normalt när jag gör något. Lustigt nog hade jag en timme innan sagt "nu kanske jag jinxar allt, men det var längesedan jag ramlade". När vi hajkade som mest förra hösten stod jag på öronen var och varannan gång, men nu har jag lyckats hålla mig på benen och vi har klarat oss från större missöden och dumheter. Partyvalpen kanske hörde mig och ba' "hold my beer...".
 
Hem kom vi i alla fall och även om vi stinker brasa så har det sluta ryka ur näsan på henne nu. Skönt, samtidigt som det ju var rätt coolt att för en stund ha en eldsprutande drake.
 
 
 

Måndag, måndag

Förra veckan kändes rätt soft, trots att jag jobbade 6 dagar. Vi hade kundkonferens och strategidagar med jobbet, vilket gav välbehövlig omväxling. Sen syntolkade jag och det gick bra, och jag fick positiv respons. Men jag var ändå bra trött i skallen i fredags. Det är jobbigt att TÄNKA en fredageftermiddag! Hem, byta om, i med musik i öronen och sen ut med hunden i skogen. Bästa sättet att tanka energi, frisk luft och lugn.
 
 
 
Idag var det dock tillbaka till vardagen igen, och det med besked. Herregud vilken dag det var på jobbet! Totalt nerringda var vi och dessutom en man kort. Jag var hel sopslut när jag åkte hem. Dessutom kom beskedet att Lady Gaga skjutit upp sin Europaturné, så konserten jag och Elisabeth skulle på i Globen i oktober blir det inget av med. Fasen då, jag som sett fram emot det! Som det inte var nog med det så fick jag mail att hotellet jag och Jenny ska bo på i Riga i februari ska stänga. Men jaha? Bara sådär? Fick sladda in på Booking och boka ett nytt. Konstig dag detta, och nu går ögonen nästan i kors så det får bli tack och gonatt.
 
 

More than a party

I helgen var det DM-party i Stockholm! Ebba var som vanligt superschysst och ställde upp som hundvakt så jag kunde sova över hos Jenny, tusen tack! Käkade hemma hos Jenny och Niklas och satt där och snickesnackade en stund, sen drog vi till Slussen och Miss Behave bar. Helt nytt ställe för mig, det var jättemysigt. Vi hejade på lite okända fellow devotees och så snackade vi lite om vilka fler ställen vi kan åka till på konsert. Även om vi rest en del de senaste åren så finns det ju så oerhört många ställen vi inte varit på. Jenny inspirerades av ruskvädret och fick feeling och ba "Vitryssland kanske man skulle testa!". *asg* Okej, jag hade väl kanske mer tänkt mig Milano, Rom, Paris, Prag, Madrid, Wien eller liknande... 
 
Martin höll ett litet föredrag om sin DM-bok, och sen blev det dans och hålligång! Och SOM vi dansade. Det spelades mycket Depeche såklart, men även väldigt mycket annat. Erasure, Yazoo, Eurythmics, Desireless (!!), OMD, New Order, Kent, Fad Gadget, Front 242, Duran Duran, Alphaville, Ultravox etc. Ungefär all bra musik i hela världen! Seriöst, Desireless har jag inte dansat till sedan nian eller nåt, och förutom det bedrövliga live-uppträdandet på Forever Young 2010 har jag väl knappt dansat till Alphaville sedan mellanstadiedisco i Edvardslundsskolans matsal. Dj Daniel gjorde en sjukt bra mix av "Kärleken väntar" och "Fade to grey". Som vanligt var vi nästan först upp på dansgolvet och som vanligt höll vi igång mest av alla vågar jag påstå. Det var så kuuuuul! Folk var helvilda och på slutet blev det allsång i typ varenda låt. Jag blir så löjligt glad av att stoja runt på dansgolvet med ett gäng killar som yyyyylar i falsett till "A little respect" :) Det händer liksom inte så ofta.
 
 
Dancing queens i baren. Bartendern höll på att skratta ihjäl sig när vi såg behållarna med mosad is och helt jätteglada ba "Är det slush puppies?! Säljer ni slush puppies?!?". Det var visst frozen margaritas.. Jaja, vi är uppväxta på 80-talet och jag tycker det är sunt att vi först och främst associerar till slush puppy när vi ser mosad is, och inte frozen margaritas. *harkel*
 
Sjukt kul kväll! Vi kom väl hem vid tvåtiden och då var fötterna helt färdiga och jag hade ont i nacken. Sov som en stock och när jag vaknade var frukosten serverad. Så jävla lyxigt. Niklas hade fixat rena hotellfrukosten med mackor, varma croissanter, ägg, juice, yoghurt och grejer. Han höll även på och försökte koka gröt på avororis med bäst-före-datum 2015 *asg* Det gick sådär.. 
 
Efter frukosten satt vi och snackade lite, men sen var det dags för mig att åka hem. Det blev en seg färd där trafiken kröp fram i en halvmil vid Södertälje. Jag fick dessutom göra ett litet pit stop i E-tuna och köpa en lyxshake på Max eftersom jag var så törstig. Hämtade hunden hos Ebba och fick med mig matlådor och grönsaker och hemmagjort örtsalt och glass och allt möjligt. Rimligt ändå - HON är schysst och är hundvakt, och JAG får saker. Oh well, jag klagar inte! :) 
 
Jag skulle egentligen ha jobbat på eftermiddagen/kvällen men det blev en ändring i planeringen, och det är jag väldigt glad för. Det blev en lång middagslur på soffan i stället. När jag vaknade kände jag att träningsvärken var på g, och idag har jag varit stel som en pinne och har ont i hela kroppen. Totalt värt det, såklart!
 
 

Hurts levererar igen

Hurts släppte nytt i fredags och även denna gång gör dom en helt jättesorglig video. Hurts måste ha världsrekord i sorgliga musikvideos. Alltså, man dör ju! 
 
 
 
Låten gillar jag jättemycket också, och nu börjar jag verkligen bli svinpeppad inför konserten i Riga i november! Det ska bli sååå kul. Nytt land, nytt band, och så ska vi spa'a oss och spana in DM-baren.
 
Men först blir det Depeche-fest i Stockholm i helgen!
 
 

Biljettilainen, kiitos!

(ja det var min hemsnickrade finska för "tickets, please" som jag brukar ha som rubrik när jag köpt biljetter)
 
Jag har köpt biljetter från ett antal biljettsiter  svenska, norska, danska, engelska, tyska, lettiska. Den största utmaningen stötte jag på förra veckan. Då tampades jag finska! Man kan ju tycka att jag borde  ha snappat upp ett och annat finskt ord, born and raised i Torshälla som jag är. I helvete heller, jag vet vad hund och häst heter men det klarar man sig inte med när man ska köpa Depeche-biljetter. Ja ni läste rätt, det blir mer DM. 
 
Jag vet inte vad som hände. Jag tyckte jag hade det under kontroll som lyckats logga in och fått sidan på svenska, men sen i den allmänna oredan som alltid blir vid ett biljettsläpp så blev jag på något sätt omdirigerad till en annan sajt och var tvungen att fixa ny inloggning - givetvis medan den där förbaskade klockan räknade ner och jag dessutom var tvungen att förklara att jag inte var en robot. Jag fattade iiiiiingentiiiiiiing. Det är ju ett totalt obegripligt språk! På tyska kan man gissa sig till en del saker, det är liksom lite logiskt ibland, men på finskan får man ju noll ledtrådar. Sidan var ju uppbyggd precis på samma sätt som de flesta biljettsajter så jag chansade helt enkelt på vad det var dom ville att jag skulle fylla i, och jag fick mina biljetter och betalade. Jag jobbade så jag kunde inte kolla mailen förrän på lunchrasten, så det var ett par ovissa timmar där jag inte visste riktigt vad det var jag klickat hem. Kunde lika gärna köpt biljetter till en julkonsert i Tammerfors. Men nä, såklart världens bästa biljettköperska fixade biffen! 
 
Så i februari blir det 30-årsjubileum i Helsingfors och Riga, wihoo! Under förutsättning att jag får ledigt från jobbet är väl bäst att tillägga så jag inte yrar iväg alltför mycket i glädjerus. Jag har inte varit i Helsingfors på 25 år, och när jag var där så var det med sån där färja där man är iland ett par timmar bara. för 25 år sedan var jag inte så turistig av mig heller så det blir mycket att stå i under de ca 36 timmar vi kommer vara där. 
 
 

RSS 2.0