TGI Friday

Fredag och fortsatt semester och fortsatt skitväder. Temat för idag är "Frisyrer som aldrig skulle klara årets sommarväder".

Först ut är en igelkottfrilla som heter duga. Eller så har hon dödat en mupp och slängt upp på skallen.



Visst, den här frisyren är inte vattentålig direkt, det vet jag av erfarenhet, men jag tycker det är SÅ snyggt! Jag är så hopplöst insnöad på 80-talet.



Nu var det ju inte bara poppiga brudar som vräkte på med hårsspray på 80-talet, tuffa gossar kunde dom med! Den här killen tror jag har typ alla fel. Och när man inte orkar garva åt honom mer kan man fnissa åt de coola trummorna som ser ut som pizzakartonger. Men det är en bra låt!



Trevlig helg!

Reklamation

Visst borde man väl kunna reklamera semestervädret? Frågan är bara till vilken instans man vänder sig. Mikael tipsade om SMHIs kundtjänst medan Agnetha trodde att det nog kunde vara ett fall för Plus-Sverker. Erik tyckte att jag skulle vända mig till "det där jävla EU" och Elisabeth slog på stora trumman och hävdade att fint väder är en mänsklig rättighet, därför skulle FN vara rätt väg att gå. Jättebra idéer allihop! Om man använder samtliga dessa kanaler borde man väl få napp någonstans i alla fall?

Filmtajm

Har klämt några filmer i veckan
Boy A - oj det här var intressant. Jag vet inte om filmen ska bygga på verkliga händelser men om jag inte minns helt fel så har det hänt något nästan exakt likadant (förutom slutet kanske, som jag inte ska avslöja). Barn mördar ett barn och sitter i fängelse många år. Släpps ut med en ny identitet och börjar ett nytt liv, får sin identitet avslöjad och helvetet bryter lös. Jag kände verkligen för filmens karaktär och sympatiserade med honom. Gör jag det för personen som råkade ut för detta i verkligheten? Nej faktiskt inte. Det var lite tankeväckande faktiskt.
Mammut - men hjälp vilket sömnpiller. Fattade ingenting vad vitsen var och satt hela tiden och väntade på att något dramaaaaatiskt skulle hända. Visst, Gael Garcia Bernal är ju jävligt trevlig att titta på, men det känns inte riktigt som det räckte liksom.
Gran Torino - Clintan kan! Lite annorlunda story som var rätt bra, med ett lite oväntat slut och en alldeles underbar slutreplik.
The duchess - hövvaligen, tur att man inte är ingift i brittiska kungahuset. Spelar ingen roll vilket århundrade det handlar om, karlarna är assholes oavsett. Filmen var hyfsad tycker jag, men jag börjar tröttna lite på Kiera Knightley. Hon är verkligen toksnygg men spelar ungefär samma roller hela tiden känns det som, med samma ansiktsuttryck. Skulle vara kul att se henne som skurk eller psykopat.

Ska vi riva hela haket - SÅ klart!

Ojojoj. Igår var det dags att rulla hatt igen. Jag och Marion drog hem till Elisabeth på förfest. Jag gjorde monsterdrinkar på en ny vodka, nån tutti frutti-variant. Det gick att göra tokstaka drinkar men den var inte lika bra som mangon så jag tror inte jag köper den några fler gånger. Sen gick vi förbi jobbet och hämtade upp Malin och sen gick vi till Harrys. Mitt när jag stod och dansade i godan ro var det någon som knackade mig på axeln - det var min bästa Anders! Vilken överraskning! Jag blev sjukt glad, det var jätteskoj. Tja, i övrigt flöt väl kvällen på ungefär som vanligt. Jag fastnade med armen i toalettstolen men lyckades knixa mig loss utan större mankemang. Inte stukade jag några fötter heller eller ådrog mig andra skador. Faktiskt! Det är nog fasen första gången. Värre var det för Marion och Elisabeth som, hahahahaha, fick stryk av en snubbe med vit käpp! Helt vesslevild var han och vevade på med sin käpp på kollegornas stackars ben. Jävla dåre. *skrattar högt*
När jag kom hem och var på väg in från nattrastningen med hundarna så ringde mobilen. Klockan två på natten? Det var Ulle som mellan skrattsalvorna försökte redovisa hur hon och Ciss vänt upp och ner på hela Loftahammar, samtidigt som Ciss kräktes i bakgrunden. Tydligen hade det varit världens röj även hos dom med en snubbe i tofsloafers som gjort moves till "Kung i baren" och dansat styrdans på pizzerian med Ciss och allt vad det nu var. Det var helt surrealistiskt - jag och Ulle fnissade halvt ihjäl oss i telefon samtidigt som man hörde "Hööööööööh...... hööööööööööh..." från Ciss i bakgrunden. *dör av skratt* Vilken jävla kväll! Två synkade fylleslag, haha. Vem har sagt att man måste vara i samma stad för att ha roligt tillsammans? Ulle hyser förhoppningar om att vi alla tre ska kunna träffas någon gång men både jag och Ciss tycker det låter fullständigt livsfarligt.
Idag var det lite segt, men jämfört med vissa vänner nere på östkusten så har min dag varit rena picknicken. Jag tror jag skrattade hela förmiddagen när jag försökte sammanställa alla minnesfragment. Om jag glömt något viktigt får ni säga till...

TGI Friday!

Har slarvat lite med TGI Friday, men nu är det ordning och reda igen. Den här veckan har jag 90-talsnostalgiat och förflyttat mig till 93/94 och tänkt på alla galna fylleslag i min och exets skabbiga lägenhet och alla galna kvällar på Crazys. Som när jag blev utelåst och gick till polisen och bad om en fyllecell att sova i. Eller när jag, Karin, Paloma och Björn försökte planka in i Globen för att se Take That. "Det går nog att klättra in på baksidan". Eller, haha, efterfesten hos snubben som hade en spikklubba i bokhyllan! Gode Gud, att man överlevde. Hursom, musiken idag blir därefter!

Det här är fortfarande en av världens bästa partylåtar




Den här skivan har jag inte lyssnat på på evigheter, tills jag var hos Elisabeth förra onsdagen och blev påmind.



Jag som älskar French & Saunders kan ju då inte låta bli att visa den här :)



Trevlig helg!

Nattliga funderingar

Dagens viktiga spörsmål - när äter Jack Bauer? Och när går han på dass? Det kan man verkligen fundera över, vilket var precis vad jag gjorde i afton. Som tur var har jag ju vänner som kan svara på såna saker. Ciss teori är att Jack Bauer inte vare sig äter eller skiter eftersom han är upptagen med att rädda världen. Njaaa, det vet jag inte om jag köper. Då tror jag mer på Anders idé att Jack Bauer gör sånt under "den lilla 'previously-on-24-pausen han har varje timme". Självklart är det så! Vad skulle man göra utan kloka kompisar?

Glasstest



Citron och ananas är en läskande och ganska bra kombination. Liite för sur tyckte jag dock den var, det kunde vara mer ananas och mindre citron. En femma blir betyget.

Uppdatering av skadeläget

Mja alltså, min fot vill inte riktigt bli bra. Det verkar inte hjälpa att promenera, cykla, leka i jordvallar och karta över stenrösen. Jag ser fortfarande ut som jag fått elefantsjuka och tårna börjar anta en grönblå nyans. Tröttsamt, jag vill inte hålla på och halta runt hela jäkla semestern heller!

Glasstest



Huu, det här var verkligen inte gott! Hallonsorbet med chokladbitar låter inte så dumt men det smakade inte bra. Sorbeten var okej i små mängder, men chokladen... Värsta bautabitarna mörk choklad, det var som om de tröckit ner halva chokladkakor i glassen. Blä! Ett jätteminus för det minst sagt ohemula priset som mest kan klassas som helgerån. Den var inte lika vidrig som Ice Age-glassen så det blir en etta i betyg.

Bokcirkel

Igår träffades jag, Marion, Elisbeth och Victoria för ett första möte med vår eminenta bokcirkel. Det är väl inte fullt så finkulturellt och sofistikerat som det låter - vi fikar, snackar en jävla massa skit och bytlånas lite böcker. Trevligt var det i alla fall!

Holiday!

Första semesterdagen i tisdags och jodå, nog har jag rivstartat allt! Igår var det dags för semesterns första utgång och vi värmde upp hos Elisabeth. Det gick ju bra, sen skulle vi ner på stan och då gick det lite sämre. Jag lyckades ramla ner från... en trottoarkant.. och stukade foten. Så jävla dumt så det är ju inte sant. Marken bara försvann under mig och jag stöp i backen som en skjuten bisonoxe. Men jag haltade tappert vidare och höll ut hela kvällen. På slutet kunde jag dock knappt gå och taxichaffisen som körde hem mig frågade säkert tre gånger om han inte skulle åka till USÖ med mig. *suck* Joråsåatt, nog blir jag lite trött på mig själv...

Tror jag slår personligt rekord i dumma skador i år. Det var ju bara två veckor sedan jag brände knäna (som f ö börjat flaga något kopiöst så jag skulle passa i tv-serien "V") och fick trefärgade ben likt Daffy-glassar. Sen var det inte så länge sedan som jag lyckades köra upp en nyckel i näsan på mig själv så blodet rann. Blåtiran jag fick av partyvalpen i våras kanske ni minns. Och så det här då, mitt handlösa fall från en decimeters höjd... Tror dock det var förra året jag brände näsan på en skrivbordslampa. Alltid något antar jag. Semestern har väl inte riktigt artat sig som jag önskat kan man väl säga!

Sommarkläder my ass

Sommar och sol, det är så härligt att bara behöva ha en tunn klänning och ett par nätta sandaler på sig!

Hahahahahahahahahahahahahaha, eller hur.. Täckjacka och Martenskängor är vad som gäller. Och när regnet öser ner som värst gör man som kollegan - tar på sig diskhandskar när man ska ut. Så jävla sugigt.

Arvika - the roadtrip

Jag hade som mål att dokumentera precis hela resan och lyckades ganska bra. En bra grej att göra är dock att ta med extra kamerabatterier vilket jag självklart inte gjorde... Men men, det mesta fick jag med i alla fall så here we go!



Hundvakten mutades



Hundarna förmanades att sköta sig. Spana in partyvalpen till höger, så uppmärksam hon är. "Jaaa, vi lovar! Vi ska vara jättesnälla!". Var hon det då? Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!



Sen kom Jenny och hämtade mig och så bar det av!



Sjukt varmt var det, jag var tvungen att fläkta fötterna lite. Tog även av mig tröjan men det dokumenterades inte. Sen visade det sig att Eniro är sämre på att hitta än vad jag är (det låter helt sanslöst, jag vet!) så vi fick en liten oplanerad tur genom Skåre.

Men till slut var vi framme och kunde krångla oss fram till festivalområdet där vi gick fel ett par gånger. Fel ställe, fel köer etc. Det blev ett fasligt rännande fram och tillbaka i värmen.

Vi blev inte överkörda av någon bil, tack vare den eminenta trafikpolisen :)

Efter köande fick vi så våra festivalband


och kunde äntligen gå in på området och ääääta och dricka


Jag var lite varm.. och hungrig.. om någon trodde annat...

Sen hängde vi på festivalområdet hela kvällen och hade det jävligt najs.


Öl plus Mando Diao lika med tummen upp! Sitta och softa med en pilsner och kolla på folk är halva nöjet.


Hörru grabben! Hulk Hogan ringde och ville ha tillbaka sina kläder..


Män som gör saker tillsammans..


Det är viktigt att hålla energidepåerna ordentligt påfyllda, och det var vi fantastiskt skickliga på..



Strategiskt placerad skylt måste jag säga. Vem ser den?? Ja,förutom när man redan snubblad och rasat i backen då..
Mat, folk, öl och så givetvis musik blev det


Röyksopp hade snyggast scendekor och gjorde en skitbra konsert featuring Robyn. Det var tydligen kaos och jätteträngsel men vi klarade oss väldigt bra från det.



Kvällen avslutades med Nine inch nails innan det blev hemfärd och sömn.

Det var tokvarmt hela kvällen och natten så det var lite knepigt att sova men vi vaknade vid nio och var ändå redo för en härlig dag.

Frukost intogs i bilen. Calzone från 7Eleven, precis som sig bör på festival.
Solen stekte på ordentligt vilket passar två soldyrkare som oss. Hela dagen låg vi vid den här badstranden och glassade.

Långgrund sandstrand, härligt! Vi badade flera gånger, Jenny är på väg ut i vattnet.

Solstollar eller badbrudar, det är frågan :)
Tja, resultatet blev det här:

Tre nyanser av brunt. Jag lyckades med konstycket att bränna knäna! Bara knäna, inget annat. Så jävla dumt så det är ju inte sant. Svea rikes snyggaste spiror, jag ser ut som en krocketpinne! Eller en sån där isglass som fanns när jag var liten, X9? Snyggt är det i alla fall, och oerhört skönt let me tell you...
Hursom, nyduschade och solbrända försökte vi ge oss av ner till festivalområdet. Vi blev dock stoppade av ena föreståndaren för vandrarhemmet (tror jag det var) som upplyste om alternativa aktiviteter för kvällen

Det skulle vara allsång! Vi log snällt och avböjde vänligt men bestämt hans inbjudan, det kändes som det fanns något på festivalen som var liiiite mer intressant :)
Framme på området var det dags för - ja just det, mat! Vildsvinskebab åt vi. Den var god men fasligt bångstyrig att äta.

Hur lyckades vi se så totalt störda ut kan man ju undra...
Mitt i maten dök det upp ett gäng styltmänniskor och höll på att skrämma skiten ur mig.

Styltmänniskor är ungeför det läskigaste jag vet, näst efter clowner

MEN - och det är ett stort men.. Om alla styltmänniskor var sä här übervackra

så skulle det inte vara några problem!


Jag lovar, iiiinga som helst problem! *tindrar med ögonen* Gosch i min galosch!

Nåja, nu var vi ju inte där för att spana på karlar. Inte enbart i alla fall, det vankades ju musik naturligtvis. Först ut var Bob Hund


Sen blev det en väntan som kändes fasligt lång, men vi satt i öltältet och hade det bra.

Pilsner, ny Depeche-tischa, solbränd - då är Frodis nöjd! Vi hade även en liten geografilektion med en aningens överförfriskad snubbe som läste intresserat på ryggen på min tröja.
- Vad står det där?
Jenny: Toronto
- Är inte Sverige med?
- Arvika ligger väl i Sverige sist vi kollade i alla fall.
- Aaah.. Så det är dom som spelar i kväll alltså?
- Eh, ja..
- Var ligger Montreal?
- Kanada.
- Vad står det där?
- Carcassonne.
- Kazakstan?
- Nej Carcassonne.
- Var ligger det?
- Frankrike.
- Vaddå, har ni följt dom hela tiden?
- Men alltså, nej det har vi inte.
Haha, han trodde vi följt dom på hela turnén och skrivit på min tröja var vi varit. Hahaha.
Till slut var de äntligen dags att bege sig ner på grusplanen.

Det var ju några som ville kolla..

Och finally...

Andy Fletcher. Samma stil, frisyr, brillor och utseende som de senaste 20 åren. Det är lite coolt faktiskt!
Men den som fastnade mest på bild var givetvis den snyggaste man som någonsin existerat...

Dave Gahan!

Ja herregud, kommentarer känns överflödiga.



Sex on a stick

Depeche Mode har världens bästa fans :)



Som vanligt var det snygga bilder på skärmarna och i bakgrunden





Martin Gore måste ju givetvis vara med på bild han också. Lika rar och söt som alltid!







Thank you and goodnight!

Sen tog kamerabatteriet slut så det blev inget mer dokumenterat från vår resa. Efter konserten var vi helt färdiga, mina sönderbrända knän värkte så de höll på att rasa av. På hemvägen hade vi radion på och sjöng till "Glory of love" med Peter Cetera. Det är så skööönt med någon mer som faktiskt kommer ihåg texten efter 23 år :) Det kändes som en lagom avslutning, men se då toppade P3 det med att kasta in "Hej hej hemskt mycket hej" med Hemliga Byrån! *asg* Vi höll på att garva ihjäl oss och ännu värre är att vi ju fan kunde texten! Vad sparar man i minnesbanken egentligen??

I morse blev det frulle på 7Eleven igen och sen begav vi oss hem. Tanken var att stanna och kolla på Thåström men vi orkade fan inte sitta och vänta på det hela dagen. Det är skönt att komma hem också, det viktiga hade vi redan sett.

Det var en skitbra helg måste jag säga! Stort tack till Jenny för sällskapet och till Ciss som passat hundarna. Nu ska jag sova ett par dagar. 

TGI Arvika!

Bråttom bråttom, snart kommer Jenny och hämtar mig och sen bär det av. Ha en trevlig helg alla, det här är vad jag tänkt ägna mig åt :)





Death by avokado

Men gud så fånigt. Skulle fixa lite god mat tills i kväll när Ciss kommer hit och är utsvulten efter en massa flyttpackande och resande och det ena med det fjärde. Det gick sådär. Först upptäckte jag att jag visst glömt köpa räkor. Traskade till jourbutiken på ren chansning och de hade faktiskt räkor. Sen visade det sig att avokadon jag köpt var i stort sett rutten och inte gick att använda. Jourbutiken har inga avokados så det blev till att ta bilen och åka till Ica. För att kunna göra det var jag först tvungen att åka och tanka så jag inte fick soppatorsk. Sen hamnade jag mitt i en cykeltävling! Väl framme vid Icas parkering höll jag på att krocka. En skröpplig men uppenbarligen äventyrlig och fartglad pensionärsgubbe tyckte att NU minsann skulle han korsa vägen och inte en sekund senare så han stampade gasen i botten och for ut som en projektil mitt framför mig så jag fick tvärninta. Och allt detta bestyr för en sketen avokado! Det är nästan så det inte var värt det faktiskt. Nu hoppas jag Ciss äter maten med stor andakt. Pricken över i vore ju om vi åkte på matförgiftning medan vi ändå är i farten.

RSS 2.0