Spirit-release och dito fest

Efter fyra års väntan var det igår dags - nytt DM-album! Även om jag som sagt inte hade just några förväntningar var jag ju ändå vansinnigt nyfiken, så jag höll mig vaken till efter midnatt i torsdag så jag kunde lyssna lite på Spotify. Att lyssna på mobilen utan lurar och på låg volym är ju inte optimalt eller ens bra, plus att jag faktiskt var tvungen att sova, så jag skippade snabbt genom låtarna bara utan att få någon uppfattning alls nästan. I fredags hade jag bara halv lunchrast för att kunna gå hem tidigare eftersom jag skulle på fest på kvällen, så på rasten snabbkörde jag genom skivan igen. Samma sak på eftermiddagsrasten. På låg volym, på mobilen. Helt ovärdig behandling av mina husgudar men jag ville hinna lyssna lite innan kvällens releasefest. När jag kom hem och skulle gå ut med hunden så tog jag mobil och lurar med mig och lyssnade ordentligt på hela skivan medan jag promenerade. Jag brukar verkligen aldrig lyssna på musik eller böcker eller sånt när jag går med hunden, aldrig. Jag vill gärna ha öronen fria och ha koll på vad som händer runt omkring, men nu gjorde jag ett undantag. Med vettiga hörlurar och mer än bara mummelvolym växte "Spirit" rejält! Jag tog några danssteg till "You move" och faktiskt fick jag gåshud av "Cover me". "Going backwards" är en given öppningslåt på kommande turnén. Idag har skivan gått på repeat och de enda låtarna som inte växt är "Eternal" och "Fail", d v s de som Martin sjunger. Lite trist eftersom vi lär få höra minst en av dom live senare. Var på rankingen "Spirit" hamnar har jag inte bestämt än. Eftersom jag alltid kommer vara en sucker för DM 84-93 så kommer den inte klämma sig in på topp 6, det finns inte på kartan, men det är ändå frågan om den inte är deras bästa sedan "Songs of faith and devotion". Klart bättre än "Ultra", "Exciter" och "Sounds of the universe" i alla fall. Det är deras mörkaste och deppigaste album tycker jag, och jag saknar väl lite upbeat-låtar. Men jag är glatt överraskad! Trodde absolut inte att det skulle bli såhär bra. Bästa låtarna är "Going backwards", "You move" och "Cover me".
 
Hursom, igår kväll var det releasefest här i stan och jag och Petra skulle gå. Först gick vi till Pitchers och tog en öl, och där träffade vi Ebba som var på after work med ett par kollegor. Dom skulle precis gå när vi kom men vi han sitta en stund och snacka i alla fall. Efter det blev det ett pit stop på ett tomt Makeriet innan vi knatade till Plektrum och nedervåningen där festen var. Well, sen blev det dans och hålligång hela kvällen! Härjade på dansgolvet nonstop i tre timmar, med undantag för ett toabesök och ett ölinköp. På slutet höll vi på att försmäkta, vi var så törstiga att vi höll på att smälla av men det gick ju inte att sluta dansa! Hur ofta händer det att man får dansa till "Something to do" annat än hemma i köket liksom? Svar: aldrig. Först var det lite dött på dansgolvet, ett tag var det bara jag och Petra som höll igång, men sen blev det mer och mer folk. En tjej var där med en kille som väl inte var fullt lika entusiastisk som henne utan ville gå och sätta sig, så hon ba "jag hänger med er i stället". Självklart! Alltså jag ÄLSKAR såna här fester! Alla är där med ett gemensamt intresse, alla är glada, alla är kompisar även om man aldrig setts tidigare, alla sjunger med, alla dansar med alla och ingen behöver känna sig ensam. Hursom, jag tyckte att tjejen var så fruktansvärt lik en f d vikarie på mitt förrförra jobb, men jag tänkte att om det är hon borde hon ju känna igen mig och säga något och inte bara dansa med oss i typ två timmar. Inte förrän när vi skulle gå därifrån visade det sig att det ju var hon! Hon kände bara inte igen mig. Haha, så sjukt. Träffade även Daniel som jag inte sett på ett par år, men där hade inte mycket ändrats. Tror nästan vi hade samma kläder på oss som sist vi sågs, haha.
 
Framåt tvåtiden började fötterna kännas som två köttfärspaket och vi ORKADE bara inte dansa mer. Petra skulle dessutom med bussen så vi gav oss av i sakta mak.Sjuukt kul kväll! Och hej och hå vilken träningsvärk jag har idag.
 
Medan vi var på baluns var det livestreaming från en promokonsert i Berlin och det kollade jag lite på i morse. Jag är ju inte MINDRE sugen på turnén nu kan jag säga... 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0