Filmtajm igen!

Inte lika lyckad omgång den här gången, tyvärr.
 
The theory of everything - både jag och oscarsjuryn gillar ju verklighetsbaserade filmer om "riktiga" människor och här var det Eddie Redmayne som belönades med en guldgubbe för sitt porträtt av Stephen Hawking. Ska man vara lite cynisk så kan man tycka att det är det en typisk oscarsroll, men det gör inte Redmaynes prestation sämre. Han är bra och jag gillade filmen. Jag var rädd att den skulle kännas väldigt tillrättalagd men det undvek man hyfsat. 
Muren - inte Berlinmuren utan här handlade det om ockupationen på västbanken. Bra och spännande med flera oväntade svängar. Slutet förstod jag inte riktigt. Det övergripande intrycket blev lite splittrat p g a att filmen strulade och hackade och texten ramlade bort med jämna mellanrum. Sjukt opraktiskt när man inte begriper ett ord av vad de säger.
Whiplash - det här är en film jag aldrig hade sett om det inte var för att JK Simmons fått en oscar för bästa manliga biroll. Det var kul att se honom i en elak roll, han som ser så genomsnäll ut, och han var bra. Men filmen i sig var rätt trist.
Leviatan - rysk byråkrati är ju ungefär lika upplyftande som det låter. Filmen var på tok för lång, drygt två timmar, och jag hann både somna och tappa intresset flera gånger. Det var för eländigt helt enkelt, och för söligt berättat.
 
Kvar på måste-listan är de två kvinnliga skådispriserna, d v s Still Alice och Boyhood.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0