Filmtajm!

Ujuj, det var ett bra tag sedan jag hann kolla på film men nu blev dett ett par draaaaaaman från lite här och var i världen.

Svinalängorna - nu var det ett tag sedan jag läste boken men jag vill minnas att det här är en ganska fri adaption (vad heter det på svenska? Överföring?) av den. Boken var bättre än filmen, även om filmen var rätt bra. Föräldrarna var skitbra, speciellt han som spelade pappan var otäckt trovärdig. Men alltså.... jag kan bara inte gilla Noomi Rapace hur gärna jag än vill. Jag tycker helt enkelt inte att hon är bra. Hon funkade som Lisbeth Salander för den karaktären inte hade särskilt många uttryck eller långa repliker.
The tree of life - men alltså stopp och hallå, VAD var det här?? Kritikerrosad historia som hade kunnat funka om det fanns någon slags story, någon slags början, mitt och slut. Det här var bara en stor mitt, och mitt i allt kom det en helt obefogad sekvens med dinosaurier och skit. Say what? Jag snabbspolade två gånger och somnade säkert 15. Brad Pitt och framför allt Sean Penn är ju bra skådisar, men här hade i alla fall inte mr Penn något att hämta. Otroligt slöseri med begåvning.
Sarahs nyckel - har sett trailern och tyckt att filmen verkade sisådär, rätt anonym. Men den var faktiskt riktigt bra! En scen var så hjärtskärande att jag började storgråta faktiskt.
Dogtooth - hrm..... Grekiskt drama som verkligen var grekiskt. Rätt obehagligt men mest konstigt tycker jag. Slutet var uruselt. Se Funny games i stället.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0