Gråtlåt och bölknöl

Hamnade i en diskussion om huruvida man är en gråtmaskin eller inte. Mycket kan man kalla mig, men inte är jag någon gråtmaskin. Sannerligen inte, jag grinar jättesällan. Ja, alltså, självklart gråter jag när det händer tråkiga saker och när jag är ledsen och så, men gråter till film och böcker etc gör jag väldigt sällan. På rak arm kan jag bara komma på en handfull filmer jag gråter till.
* Sid & Nancy - världens mest romantiska, jag bölar alltid i slutscenen när Sid åker i taxin. Bra musik är det också till.
* La vita é bella - shit manhattan, den som inte gråter till slutet där är gjord av sten tror jag.
* Den bästa av mödrar - "herren ger och herren tar". Magnifik uppvisning av Maria Lundqvist.
* Control - uschiamig, slutet och musiken..
Finns säker några till men inte så många. Jag grinar inte till Titanic, Lilja 4-ever, When a man loves a woman och alla dom där man "ska" gråta till. Okej, nu har jag inte räknat med när jag var 14 och halvt tjöt ihjäl mig till "P.S Sista sommaren" och "Karate Kid II". Såna saker man gjorde för 20 år sedan när man var osofistikerad och hormonstinn gills inte...
Musikmässigt är det några låtar jag blir lite svajig av och kan fälla en tår till, mina gråtlåtar:
* Beach Boys / God only knows - well.. världens bästa lovesong tror jag. Men framför allt får jag taskiga vibbar p g a dåliga minnen.
* The nightingale / Julee Cruise - fråga mig inte varför. Tror det är lite minnen där med.
* Into the night / The Motorhomes - mest p g a den übersorgliga videon med hunden

Så överlag är jag ingen gråtmild person. MEN.... min bölknöl är sport.... Jag är helt hopplös när jag kollar på sport, jag blir så glad att jag grinar. Vet inte hur många gånger jag bölat på jobbet när vi kollat på OS och VM och allt vad det är. Sportårskrönikor är det bästa jag vet :) Dessutom blir jag helt vild när jag kollar på sport, jag klättrar runt i soffan på ryggstödet som en bergsbestigare och snärjer in mig i filtar och har mig. När Carolina Klüft skulle hoppa sitt tredje längdhopp i VM 2003 stod jag på knä i soffan med tröjan uppdragen över huvudet. Tror jag stod på huvudet i soffan under en fotbollsmatch någon gång också. I sommar är det fotbolls-EM och Elisabeth och jag ska gå på lokal och titta på matcherna. Det kan m a o bli riktigt pinsamt :) Om det går bra vill säga, går det dåligt blir jag asarg och skriker könsord. Inte lika pinsamt som om jag skulle stå på knoppen på Pitcher's eller slita upp tröjan över huvudet :)

Fotnot: Bölknöl är ett ord jag precis hittade på. Det är ungefär som "öm punkt", hot spot, eller liknande. En punkt som får en att gråta.

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Det är ju tur att jag är lugn och balanserad och aldrig skulle komma på tanken att svära och skrika när jag ser på sport... *skenhelig*

2008-04-17 @ 09:16:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0